Mersin Üniversitesi Akademik Personel İlanı

İlan Giriş : 17 Ekim 2007 11:04, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Mersin Üniversitesi Akademik Personel İlanı
MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve ilgili yönetmelik uyarınca öğretim elemanı alınacaktır. Başvuru süresi ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gündür. İlgili Fakülte ve Yüksekokullara şahsen müracaat edilecektir. Başvurular "Mersin Üniversitesi Akademik Yükseltme ve Atama Ölçütleri"ne göre değerlendirilecektir. Başvuru önkoşullarını sağlamayan adayların dilekçeleri dikkate alınmayacaktır. (Bakınız: www.mersin.edu.tr ).

Öğretim Görevlisi, Okutman ve Uzman kadrolarına müracaat edenlerin; başvurdukları bölümü belirten dilekçelerini, özgeçmişlerini, öğrenim belgelerinin onaylı suretlerini, varsa eserlerini, iki adet fotoğraf, bir adet nüfus cüzdanı sureti ve erkeklerde askerlik durum belgesini getirmeleri gerekmektedir. Öğretim Görevlisi, Okutman ve Uzman kadrolarına müracaat edenlerin değerlendirilmeleri" Mersin Üniversitesi Akademik Yükseltme ve Atama Ölçütleri "nin 10. 11. ve 12. maddelerine göre yapılacak olup, izlenecek aşamalar adaylara ayrıca bildirilecektir.

Öğretim elemanı kadrolarına başvuruda adaylardan;

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) en az 70 (yetmiş) puan veya Aralık 2005 ve sonrasında Lisansüstü Eğitim Sınavından (LES) en az 50 (elli) puan almış olmak

Doktora derecesine sahip olanlar ve 2547 sayılı Kanuna tabii akademik unvanlarda daha önce çalışırken çeşitli nedenlerle ayrılanlar (disiplin nedenleri hariç) ve halen aynı Kanuna göre çeşitli akademik unvanlarda çalışanlar, ALES'ten muaf tutulurlar. Ayrıca;

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ KADROLARINA BAŞVURU ŞARTLARI

4 yıllık eğitim veren birimlere başvuracak adayların Yükseklisans mezunu olmaları ve KPDS-ÜDS'den en az 50 puan veya eşdeğerliliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmaları gerekmektedir. Güzel Sanatlar Fakültesi ve 2 yıllık eğitim veren birimlere başvuracak adaylardan yüksek lisans veya lisans mezunu ve mezuniyet sonrasında en az 2 yıl çalışmış olma şartı aranır.

OKUTMAN KADROLARINA BAŞVURU ŞARTLARI

1- Yabancı Dil Okutmanlığına başvuracak adayların lisans mezunu ve KPDS-ÜDS'den en az 80 (seksen) puan veya eşdeğerliliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmaları.

2- Anamur ve Tarsus Meslek Yüksekokullarına başvuracak Türk Dili ve Tarih Okutmanlarında lisans mezunu ve mezuniyet sonrasında en az 2 yıl tecrübe aranmaktadır.

UZMAN KADROLARINA BAŞVURU ŞARTLARI

1- 4 yıllık eğitim veren birimlere başvuranların KPDS'den en az 50 puan veya eşdeğerliliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmaları ve bunları belgelendirmeleri gerekmektedir.

2- Meslek Yüksekokulları Uzman kadrosuna başvuranlardan yabancı dil puan şartı aranmaz.


BİRİM/BÖLÜM / UNVAN/ DERECE/ ADET/ ARANAN ŞARTLAR

İLETİŞİM FAKÜLTESİ

Gazetecilik / Öğr.Gör./ 6/ 1/ Gazetecilik Anabilim dalında yüksek lisans yapmış

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Tekstil/ Öğr.Gör./5/1/Endüstri Mühendisiliği bölümü mezunu,Tekstil konusunda deneyimli

MİMARLIK FAKÜLTESİ

Şehir Bölge Planlama/ Uzman/5/1/ Şehircilik,mimarlık,bilgi ve belge yönetimi bölümlerinden birinden mezun olmak;Yüksek lisans derecesine sahip bulunmak, Tercihen Fransızca veya Osmanlıca/Arapça bilmek.

SOSYAL BİLİMLER MESLEK Y.O.

Öğr.Gör./6/1/Fakülte veya Yüksekokulların İşletme, Endüstri Mühendisliği veya Ulaştırma ve Lojistik bölümlerinden mezun olmak.

TEKNİK BİLİMLER MESLEK Y.O.

Öğr.Gör./6/1/Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümü mezunu

Öğr.Gör./6/1/Lisans mezunu,en az 5 yıl kuyumculuk sektör deneyimli olmak, CAD kullanabilen CNC bilgisine sahip

Uzman/5/1/Bilgisayar Mühendisliği bölümü mezunu

GÜLNAR MESLEK Y.O.

Öğr.Gör./6/1/İ.İ.B.F.mezunu,muhasebe konusunda deneyimli

YABANCI DİLLER Y.O.

Okutman /5/4/İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, Dil Bilimi, İngilizce Mütercim Tercümanlık, İngiliz Dili Eğitimi bölümü mezunu olmak.

ANAMUR MESLEK Y.O.

Okutman /6/1/Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği mezunu olmak..

TARSUS MESLEK Y.O.

Okutman /6/1/Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü mezunu olmak,

Okutman/6/1/Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü mezunu olmak

SİLİFKE UYGULAMALI TEKNOLOJİ VE İŞLETMECİLİK Y.O.

İşletme Bilgi Yönetimi/Okutman /6/1Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği mezunu olmak

NOT:
YAYIM TARİHİ :10 EKİM 2007
SON BAŞVURU TARİHİ : 24 EKİM 2007 ÇARŞAMBA MESAİ BİTİMİ