Edremit Belediyesi zabıta memuru ve itfaiye eri alım ilanı

İlan Giriş : 10 Ekim 2007 10:21, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Edremit Belediyesi zabıta memuru ve itfaiye eri alım ilanı

EDREMİT BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN

(MEMUR ADAYLIĞA GİRİŞ SINAVI)

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu?nun 48.maddesinin (A) fıkrasındaki şartlar ve 11 Nisan 2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazete?de yayımlanan Belediye Zabıtası Yönetmeliğinin 13.maddesindeki Zabıta Memurluğuna ve 21 Ekim 2006 tarih ve 26326 sayılı Resmi Gazete?de yayımlanan Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 15.maddesindeki atanma şartlarına göre aşağıdaki tabloda gösterilen boş kadrolara sözlü sınav ile memur alınacaktır.

SINIFI UNVANI DERECESİ ADEDİ CİNSİYETİ EĞİTİM DURUMU
G.İ.H. Zabıta Memuru 11 3 E-K Lise ve Dengi Meslek Lisesi
G.İ.H. Zabıta Memuru 10 1 E-K Yüksek Okul
G.İ.H. İtfaiye Eri 11 7 E-K Lise ve Dengi Meslek Lisesi
G.İ.H. İtfaiye Eri 10 2 E-K Yüksek Okul

SINAVA KATILMA KOŞULLARI

Memur giriş sınavına katılabilmek için adayların aşağıda belirtilen genel ve özel şartları taşımaları zorunludur.

1 Genel Şartlar

1- Yükseköğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)2005-2006 VE 2007 Tarihlerinde yapılan Kamu Personel seçme sınavına girmiş ve yüksek okul mezunlarının 2005-2006 ve 2007 KPSS P3 ve lise 2004 2006 KPSS : P 94 (60) ve daha üstü puan almış olmak,

2- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48.maddesinde belirtilen genel şartları haiz olmak,

3- Süresi içinde başvurmuş ve başvuru belgesi ile birlikte istenen diğer belge ve bilgileri Başkanlığa vermiş bulunmak,

2- Özel Şartlar

1- Giriş sınavının yapıldığı tarih itibariyle 25 (Yirmi beş) yaşını doldurmamış bulunmak, ( 5 kasım 1982 Tarihinden daha sonra doğmuş olmak )

2- En az lise mezunu olmak,

3- İtfaiye eri adayları için Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu İtfaiyecilik ve yangın güvenliği bölümü mezunu olmak tercih nedenidir.

4- Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre , Bayanlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 Kg. dan fazla fark olmamak.(Boy ve Kilo tespiti ilçe Sağlık Ocaklarında yaptırılacaktır)

5- Erkek adayların askerliği ile ilişiği olmamak.

6- Kalıcı ve bulaşıcı bir hastalığı olmamak İtfaiye Erliği ve Zabıta Memurluğu görevini düzenli bir biçimde yapmaya engel bir özrü bulunmamak.

3- Başvuru süresi ve yeri

Sınava girmek isteyenlerin iş Talep Formunu eksiksiz olarak doldurup, istenilen belgelerle birlikte Edremit Belediyesi Başkanlığı, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, İnönü Cad .No: 8 Edremit/BALIKESİR adresine şahsen başvurmaları gerekmektedir.Posta yoluyla yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır. Başvurular 22 Ekim 2007 tarihinde başlayıp 26 Ekim 2007 Cuma günü mesai bitiminde (Saat: 17.00 ) sona erecektir.

Belediyemize başvuran adaylar KPSS başarı puanlarına göre sıralanacak ve en yüksek puanlı adaydan başlanarak alınacak boş kadro sayısının 3 katı oranında aday sınava çağrılacak olup, sınava çağrılacak adayların listesi 30 Ekim 2007 tarihinde Belediyemiz (www.edremit bel.tr) internet sitesinde ve Belediye binası İlan panosunda ilan edilecektir.

BAŞVURU SIRASINDA ADAYLARDAN İSTENECEK BELGELER

1- T.C Vatandaşlık numarasını içeren İş Talep Formu ( Söz konusu belge,yukarıda belirtilen Başkanlığımız adresinden, veya internet üzerinden www.edremit- bld.gov.tr adresinden temin edebilecektir.)

2- KPSS sonuç belgesi aslı veya noter onaylı örneği.

3 - Nüfus cüzdanı örneği ( T.C Vatandaşlık No : su olan )

4- 2 adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf.

ATAMA SIRASINDA

1- Özel şartla 2.3 maddede belirtilen hususa ilişkin sağlık ocaklarından alınacak belgenin aslı,

2- Öğrenim diploması veya bitirme belgesinin aslı veya onaylı örneği (Yabancı okullar için denklik belgesi aranacaktır)

3- Görevini yapmaya engel aklen ve bedenen sağlıklı olduğuna dair resmi hastanelerden alınacak Sağlık Kurulu Raporu.

SINAV ŞEKLİ VE YERİ İLE SINAVA GİRİŞ BELGESİ

Başvuruların bitiş tarihinden sonraki bir hafta içinde sınava girmeye hak kazananlar Edremit Belediyesinin Web sayfasında ilan edilecek ve kendilerine sınav tarihi ve yerini gösteren ? Sınava Giriş Belgesi ? verilecek. Sınava giriş Belgeleri, adaylara Edremit Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünce verilecektir. Sınava girecek adaylar bu belge ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere, ayrıca nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi bulunduracaklardır. Gerekli şartları taşımadıkları için sınava kabul edilmeyecek olan müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

Aranan nitelikleri haiz adaylar sözlü ve uygulamalı olmak üzere iki sınava tabii tutulacaklardır. Sözlü sınavda başarılı olamayanlar uygulamalı sınava çağrılmazlar.

Giriş sınavları Edremit Belediye Binası Meclis Salonunda 5 Kasım 2007 pazartesi günü saat : 10.00 da yapılacaktır. Sözlü sınavları kazananların uygulamalı sınavları Edremit Belediye Başkanlığı http://www.edremit-bld.gov.tr web adresinde belirtilen tarih ve adreslerde yapılacaktır.

SINAV KONULARI

A- SÖZLÜ SINAV

1- Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,

2- Atatürk ilke ve İnkılap Tarihi,

3- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu,

4- Türkçe ve Kompozisyon,

5- Yerel yönetimlerle ilgili Temel Mevzuatı

B-UYGULAMALI SINAV

Uygulamalı sınav, 11 Nisan 2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Belediye Zabıta Yönetmeliği ile 21.10.2006 tarih ve 26490 sayılı Resmi gazetede yayınlanan Belediye İtfaiye yönetmeliğinde belirlenen göreve ilişkin mesleki konular ile adayların adı geçen yönetmeliklerdeki görevleri yerine getirmedeki özel şartlara sahip olup olmadıkları belirlenmesi açısından yapılacak değerlendirmeler olmak üzere iki aşamalı yapılacaktır.

MESLEK GİRİŞ SINAVI SONUÇLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ VE DUYURULMASI

Sınav Komisyonunca yapılacak olan sözlü sınavda değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Sözlü sınavdan 70 puanın altında alan adaylar başarısız sayılacaktır. Sözlü sınavdan 70 ve üzeri puan alan adayların sözlü sınav puanı ve KPSS puanı toplanıp ikiye bölünerek başarı puanı bulunur. En yüksek başarı puanından başlayarak atama yapılacak sayı kadar asil ve yarısı kadar yedek aday ilan edilecektir. Asil adaylardan göreve başlamayanların yerine sırasıyla yedek adaylardan atama yapılacaktır.

Sınav sonuçları Sınav Kurulu tarafından tutanakla tespit edilir ve başarı sırasına göre liste halinde uygun yerlere asılır. Ayrıca sınavı kazananlara yazılı olarak bildirilir.

Sınavı kazananların sayısı, alınmak istenenden fazla olursa ortalama notu yüksek olanlar derece sırasıyla seçilir ve diğerleri için sınav sonucu, kazanılmış hak teşkil etmez.

İlan olunur.

E k i : 1 ad.Form.

Web Sitesi Adresimiz : (http:/www.edremit-bld.gov.tr.)