Alanya Alaaddin Keykubat Ünv. Sağlık Bilimleri Ens. Y.Lisans ve Doktora Programı İlanı

İlan Giriş : 19 Temmuz 2018 17:50, Son Güncelleme : 19 Temmuz 2018 17:53
Alanya Alaaddin Keykubat Ünv. Sağlık Bilimleri Ens. Y.Lisans ve Doktora Programı İlanı

İLAN

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için aşağıda verilen Anabilim Dallarına karşısında belirtilen sayıda lisansüstü öğrenci alınacaktır.

Başvuru yapmak için https://obs.alanya.edu.tr/oibs/ogrsis/basvuru_login.aspx tıklayınız.

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARLA İLGİLİ BİLGİLER VE İSTENEN BELGELER TABLONUN

DEVAMINDA YER ALMAKTADIR.

Lisansüstü Başvuru Tarihleri

30 Temmuz 2018 - 10 Ağustos 2018 tarihleri arasında online (çevrimiçi) olarak yapılacaktır.

Giriş Sınavı Tarihi, Saati ve Yeri (Tezsiz Programlar İçin)

14 Ağustos 2018 -Saat 10.00 (Sınav Tıp Fakültesi Binasında yapılacaktır.)

Giriş Sınavı Tarihi, Saati ve Yeri (Tezli Programlar İçin)

15 Ağustos 2018 -Saat 10.00 (Sınav Tıp Fakültesi Binasında yapılacaktır.)

Giriş Sınavı Sonuçlarının Duyurulması

17 Ağustos 2018

Asıl Kazanan Adayların Kesin Kayıt Tarihi (Belge Teslimi)

17-21 Eylül 2018

Yedek Adayların Kesin Kayıt Tarihleri (Belge Teslimi)

24-25 Eylül 2018

Derslerin Başlaması

24 Eylül 2018

Kesin Kayıt Yeri

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Tıp Fakültesi Binası Kestel Mah. Konya Çimento Yolu Cad. Alanya / ANTALYA

Telefon

0 242 510 61 97- 0 242 510 60 60

GENEL AÇIKLAMALAR:

1- İlan kadrosuzdur.

2- Başvurular https://obs.alanya.edu.tr/oibs/ogrsis/basvuru_login.aspx adresinden online (çevrimiçi) olarak yapılacaktır.

3- Enstitümüze şahsen, posta, e-posta veya belgegeçer yoluyla yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Ana Bilim Dalı

Programı

T.C

Uyruklu

Kontenjanı

Uluslararası

Öğrenci

Kontenjanı

Başvuru Şartları

ALES Puanı ve Türü

Yabancı

Dil

Sağlık

Kurumları

Yöneticiliği

Sağlık Kurumları Yöneticiliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı (İÖ)

30

--

1- Programın normal öğretim süresi en az 2 en fazla 3 yarıyıldır. Programa kabul edilen öğrenciler toplam 30 kredilik ders ve Dönem Projesi karşılığı 51 00 TL yatıracaklardır. Öğrenim ücretinin birinci taksiti 2550 TL birinci dönemde kesin kayıt sırasında, ikinci taksiti 2550 TL ikinci dönem ders kaydı sırasında yatırılacaktır.

2- Yüksek lisans programlarına başvuracak adaylar Üniversitelerin, Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Sağlık Bilimleri Fakültesi, İktisat, İşletme, Hukuk ve diğer en az 4 yıllık lisans programlarından mezun olmalıdır.

3- Yüksek lisans programlarına başvuracak adayların Akademik Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) ve Yabancı Dil Sınavı'na girmiş olma şartı bulunmamaktadır.

4- öğrenci kabulünde başarı değerlendirme notu: a) Lisans mezuniyet notunun %40 ı,

b) Bilim sınavı ve/veya mülakat notunun %60 ı dikkate alınarak belirlenir. c) Bilim sınavı ve/veya mülakat sınavından 100 puan üzerinden en az 50 puan alamayan aday doğrudan başarısız sayılır. Toplam başarı notu 55 puan ve üzeri olan adaylar başarılı kabul edilir ve puanlar yüksek puandan düşük puana doğru sıralanır. Başarılı olan adaylar belirlenen kontenjan kadar asıl ve yedek liste halinde enstitü internet sayfasında ilan edilir. Asıl listede yer alan adaylardan kayıt yaptırmayanların yerine ilan edilen gün ve saatte yedek listeden başarı sıralamasına göre kayıt alınır.

ç) Bilim ve/veya mülakat sınavına girmeyen adaylar doğrudan başarısız sayılır.

5- Kesin kayıt yaptıran öğrenciler kayıt sildirmeleri halinde kesinlikle harç iadesi yapılmaz.

--

--

Ana Bilim Dalı

Programı

T.C

Uyruklu

Kontenjanı

Uluslararası

Öğrenci

Kontenjanı

Başvuru Şartları

ALES Puanı ve Türü

Yabancı Dil Puanı ve Türü

Sağlık Turizmi (Disiplinlerarası)

Anabilim Dalı

Sağlık Turizmi Tezli Yüksek Lisans Programı

15

--

1- Yüksek lisans programlarına başvuracak adaylar: Üniversitelerin Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Veteriner Fakültesi ile ilgili fakülte ve yüksekokulların 4 yıllık lisans programları olan: Beslenme ve Diyetetik, Çocuk Gelişimi, Ebelik, Hemşirelik, Sosyal Hizmet, Sağlık Yönetimi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Odyoloji, Ergoterapi, Dil ve Konuşma Terapisi, İş Sağlığı ve Güvenliği, Spor Yöneticiliği, Antrenörlük Eğitimi, Turizm İşletmeciliği, Turizm Rehberliği, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik, Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği, Konaklama ve Turizm İşletmeciliği, Konaklama İşletmeciliği, İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Maliye, Uluslararası İlişkiler, Ekonomi ve Finans, İnsan Kaynakları Yönetimi, Uluslararası Ticaret, Yönetim Bilişim Sistemleri, Biyoloji, Kimya, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Psikoloji, Rus Dili ve Edebiyatı, İngiliz Dili ve Edebiyatı, İngilizce Öğretmenliği, Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümlerinin birinden mezun olmalıdır.

2- Yüksek lisans programlarına başvuracak adaylar: a) Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)'ndan ilgili programın öngördüğü puan türünde en az 55 puana sahip olmalıdır.

c) YDS/YÖKDİL'e veya Yükseköğretim Kurulu tarafından geçerliliği kabul edilen ve ÖSYM tarafından eşdeğerliği belirlenen uluslararası yabancı dil sınavlarından birine girmiş olmak kaydıyla ilgili ana bilim dalı tarafından belirlenen asgari şartlara sahip olmalıdır.

3-Tezli yüksek lisans programına öğrenci kabulünde başarı değerlendirme notu: a) ALES puanının %50 si, b) Bilim sınavı ve/veya mülakat notunun %20 si, c) Yabancı dil puanının %10 u,

ç) Lisans mezuniyet notunun %20 si, dikkate alınarak belirlenir. d) Bilim sınavı ve/veya mülakat sınavından 100 puan üzerinden en az 50 puan alamayan aday doğrudan başarısız sayılır. Toplam başarı notu 60 puan ve üzeri olan adaylar başarılı kabul edilir ve puanlar yüksek puandan düşük puana doğru sıralanır. Başarılı olan adaylar asıl ve yedek liste halinde enstitü internet sayfasında ilan edilir. Asıl listede yer alan adaylardan kayıt yaptırmayanların yerine ilan edilen gün ve saatte yedek listeden başarı sıralamasına göre kayıt alınır.

55

(SÖZ/EA/SAY)

40

(YDS/YÖKDİL)

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI İÇİN ADAYLARDAN ÖN KAYITTA İSTENEN BELGELER

1- Yüksek Lisans Programlarına Başvuru Formu: Başvuru yapılıp onaylandıktan sonra sistem tarafından üretilecektir.

2- Mezuniyet Belgesi: Lisans diplomasının ya da geçici mezuniyet belgesinin onaylı örneği (Resmi kurum onaylı) veya e-devlet çıktısı pdf formatında sisteme yüklenecekti

3- Transkript (Not Durum Belgesi): Lisans eğitiminde aldığı dersleri ve notları gösteren belgenin onaylı örneği (Resmi kurum onaylı) pdf formatında sisteme yüklenecektir. Not ortalaması 100 puan üzerinden hesaplanmış olmalıdır. (Transkriptleri yüzlük sistemden farklı olan adayların, mezun oldukları üniversiteden not ortalamalarının yüzlük sistemdeki karşılığını belirten onaylı belgeyi yüklemeleri gerekmektedir. Yüklemeyen adayların yüzlük karşılıkları Yükseköğretim Kurulunun belirlemiş olduğu tabloya göre hesaplanacaktır.)

4- Nüfus cüzdan fotokopisi veya T.C. Kimlik Kartı: (T.C. kimlik numarası bulunan) pdf formatında sisteme yüklenecektir.

5- Özgeçmiş: Adaylar tarafından hazırlanarak pdf formatında sisteme yüklenecektir.

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI İÇİN ADAYLARDAN KESİN KAYITLARDA İSTENİLECEK BELGELER:

1. Yüksek Lisans Programlarına Kesin Kayıt Formu: Enstitümüzden veya web sayfamızdan alınacaktır. Online (çevrimiçi) olarak yapılan başvuru formu da imzalanarak getirilecektir.

2. Diploma ve Geçici Mezuniyet Belgesi: Aslı ve fotokopisi,

3. Transkript (Not Durum Belgesi): Aslı ve fotokopisi,

4. Nüfus cüzdan fotokopisi veya T.C. Kimlik Kartı: Aslı ve fotokopisi (T.C. Kimlik Numaralı),

5. (2) Adet vesikalık fotoğraf,

6. Özgeçmiş (Adaylar tarafından hazırlanarak kesin kayıt formuna eklenecektir.)

7. Erkek adaylar için Askerlik Durum Belgesi. (Son altı ay içerisinde alınmış olmalıdır.)

Kesin kayıt tarihleri arasında kayıt yaptırmayan aday kayıt hakkından vazgeçmiş sayılır.

Ön kayıtlar sırasında sisteme yüklenen evrakların asılları kesin kayıtta getirilecektir.

EKSİK BELGE İLE YAPILAN BAŞVURULAR İŞLEME ALINMAYACAKTIR.

TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI İÇİN ADAYLARDAN ÖN KAYITTA İSTENEN BELGELER:

1- Yüksek Lisans Programlarına Başvuru Formu: Başvuru yapılıp onaylandıktan sonra sistem tarafından üretilecektir.

2- Mezuniyet Belgesi: Lisans diplomasının ya da geçici mezuniyet belgesinin onaylı örneği (Resmi kurum onaylı) veya e-devlet çıktısı pdf formatında sisteme yüklenecektir.

3- Transkript (Not Durum Belgesi): Lisans eğitiminde aldığı dersleri ve notları gösteren belgenin onaylı örneği (Resmi kurum onaylı) pdf formatında sisteme yüklenecektir. Not ortalaması 100 puan üzerinden hesaplanmış olmalıdır. (Transkriptleri yüzlük sistemden farklı olan adayların, mezun oldukları üniversiteden not ortalamalarının yüzlük sistemdeki karşılığını belirten onaylı belgeyi de yüklemeleri gerekmektedir. Yüklemeyen adayların yüzlük karşılıkları Yükseköğretim Kurulunun belirlemiş olduğu tabloya göre hesaplanacaktır.)

4- Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Sonuç Belgesi: (2013 Sonbahar ve sonrasına ait sonuç belgesinin doğrulama kodu bulunan) Sonuç belgesinin internet çıktısı başvuru yapılırken sisteme pdf formatında yüklenecektir.

5- Yabancı Dil Sınavı (YDS/YÖKDİL) Sonuç Belgesi: (2013 Sonbahar ve sonrasına ait sonuç belgesinin doğrulama kodu bulunan) Sonuç belgesinin internet çıktısı başvuru yapılırken sisteme pdf formatında yüklenecektir.

6- Nüfus cüzdan fotokopisi veya T.C. Kimlik Kartı: (T.C. kimlik numarası bulunan) pdf formatında sisteme yüklenecektir.

7- Özgeçmiş: Adaylar tarafından hazırlanarak pdf formatında sisteme yüklenecektir.

TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI İÇİN ADAYLARDAN KESİN KAYITLARDA İSTENİLECEK BELGELER:

1-Yüksek Lisans Programlarına Kesin Kayıt Formu: Enstitümüzden veya web sayfamızdan alınacaktır. Online (çevrimiçi) olarak yapılan başvuru formu da imzalanarak getirilecektir.

2-Diploma ve Geçici Mezuniyet Belgesi: Aslı ve fotokopisi,

3-Transkript (Not Durum Belgesi): Aslı ve fotokopisi,

4- Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Sonuç Belgesi,

5- Yabancı Dil Sınavı (YDS/YÖKDİL) Sonuç Belgesi,

6-Nüfus cüzdan fotokopisi veya T.C. Kimlik Kartı: Aslı ve fotokopisi (T.C. Kimlik Numaralı),

7-(2) Adet vesikalık fotoğraf,

8- Özgeçmiş (Adaylar tarafından hazırlanarak kesin kayıt formuna eklenecektir.)

9- Erkek adaylar için Askerlik Durum Belgesi. (Son altı ay içerisinde alınmış olmalıdır.)

Kesin kayıt tarihleri arasında kayıt yaptırmayan aday kayıt hakkından vazgeçmiş sayılır.

Ön kayıtlar sırasında sisteme yüklenen evrakların asılları kesin kayıtta getirilecektir.

EKSİK BELGE İLE YAPILAN BAŞVURULAR İŞLEME ALINMAYACAKTIR.