Sosyal Güvenlik Kontrol Memurluğu Giriş Sınav Duyurusu

İlan Giriş : 01 Ekim 2007 23:53, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Sosyal Güvenlik Kontrol Memurluğu Giriş Sınav Duyurusu

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU

SOSYAL GÜVENLİK KONTROL MEMURLUĞU GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığının taşra teşkilatında boş bulunan Genel İdare Hizmetleri sınıfından ekteki listede kadro dereceleri ve sayıları belirtilen Sosyal Güvenlik Kontrol Memuru kadroları için giriş sınavı yapılacaktır.

Sınav yazılı olarak Ankara?da yapılacak olup, sınav tarihi ayrıca bildirilecektir.

SINAVA KATILABİLME ŞARTLARI :

Sınava katılabilmek için aşağıdaki şartlar aranır:

a) En az dört yıllık yüksek öğrenim mezunu olmak ya da bunlara denkliği Yüksek Öğrenim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak.

b) Başvuru tarihinde 35 yaşını bitirmemiş olmak (yaş hesabında başvuruların başladığı 01.10.2007 tarihi esas alınacaktır).

c) Başvuru tarihinde Kurumda (veya devredilen Bağ-Kur, Emekli Sandığı ve Sosyal Sigortalar Kurumu?nda) memur, icra memuru, dava takip memuru, veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrolarında (halen bu unvanlarda bulunmuyor olmakla birlikte daha önce bu unvanları ihraz etmiş olanlar dahil) çalışmış olması kaydıyla en az üç yıl hizmeti bulunmak.

d) Son üç yıllık sicil notu ortalaması 76 ve üzeri olmak.

e) Kınama cezasından daha ağır bir disiplin cezası ile cezalandırılmamış olmak.

BAŞVURU ŞEKLİ VE YERİ :

Sınava katılmak isteyenlerin başvuru formu ve ekinde istenilen belgelerle;

Çalıştıkları merkez veya taşra birimlerine başvurmaları gerekir. Başvurular 01.10.2007 tarihinde başlayıp, 05.10.2007 tarihi mesai bitiminde sona erecektir. 05.10.2007 tarihinden sonraki başvurular dikkate alınmayacaktır.

Başvuru form dilekçelerindeki bilgilerin ve eki belgelerin doğruluğu ünite veya birimlerce kontrol edilip tasdik edildikten sonra form ve eki belgeler son başvuru tarihini takip eden üç iş günü içerisinde İnsan Kaynakları Daire Başkanlığına gönderilecektir.

Birim amirleri tüm başvuruları göndermek zorundadırlar.

SINAV GİRİŞ BELGESİ:

Sınava katılabilme şartlarını taşıyan adaylara sınav yeri, günü ve saatini gösterir fotoğraflı ?Sınav Giriş Belgesi? düzenlenir. Bu belgeler sınav başvurusu yapılan ünite veya birimlerce sınava katılacaklara imza karşılığı teslim edilecektir.

Sınava katılabilme şartlarını taşımayanlara sınav giriş belgesi düzenlenmez ve gönderilmez. Adaylar yazılı sınavda; Sınav Giriş Belgesi ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi fotoğraflı resmi bir kimlik belgesinin yanı sıra yanlarında kurşun kalem ve silgi bulunduracaklardır.

SINAV KONULARI :

a) T.C Anayasası;

1- Genel esaslar,

2- Temel hak ve ödevler,

3- Devletin temel organları,

b) Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi, ulusal güvenlik,

c) Devlet teşkilatı ile ilgili mevzuat,

d) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve ilgili mevzuat,

e) Türkçe dilbilgisi ve yazışmayla ilgili kurallar,

f) Halkla ilişkiler ve davranış kuralları,

g) Sosyal güvenlik kanunları ile bu kanunlara ilişkin tüzük, yönetmelik, tebliğ ve genelgelerde belirtilen konular,

1-506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu,

2-1479 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar ve Diğer Bağımsız Çalışanlar Sosyal Sigortalar Kurumu (Bağ-Kur) Kanunu,

3-5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu,

4-2925 sayılı Tarım İşçileri Sosyal Sigortalar Kanunu

5-2926 sayılı Tarımda Kendi Adına ve Hesabına Çalışanlar Sosyal Sigortalar Kanunu,

6-2829 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumlarına Tabi Olarak Geçen Hizmetlerin Birleştirilmesi Hakkında Kanun,

7-3201 sayılı Yurt Dışında Bulunan Türk Vatandaşlarının Yurt Dışında Geçen Sürelerinin Sosyal Güvenlikleri Bakımından Değerlendirilmesi Hakkında Kanun,

8-5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu,

9-Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği,

10-Sosyal Güvenlik Kurumunun sağlık hizmeti sunucuları ile yaptığı sözleşmeler,

11-Sağlık hizmet sunucularının fatura bedellerinin ödeme usul ve esasları,

Yazılı sınav sorularının % 80? i Sosyal güvenlik kanunları ile bu kanunlara ilişkin tüzük, yönetmelik, tebliğ ve genelgelerde belirtilen konular, %20?si ise diğer konular olacaktır.

SOSYAL GÜVENLİK KONTROL MEMURLUĞU SINAVI:

Sınav kurulu, yazılı sınavın şeklini belirlemeye yetkilidir. Kurum yazılı sınavı kendisi yapabileceği gibi hizmet satınalma yoluyla Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) veya Milli Eğitim Bakanlığına yaptırmaya da yetkilidir.

Yazılı sınavın nasıl ve ne şekilde gerçekleştirileceği ayrıca duyurulacaktır.

Yapılacak yazılı sınavda 100 üzerinden en az 70 puan alanlar adaylar başarılı sayılır.

Başarı listesi adayların yazılı sınav puanlarına göre düzenlenir. Ancak adayların, başarı puanlarının aynı olması halinde, sırasına göre, hizmet süresi fazla ve son üç yılın sicil notu yüksek olana göre başarı sırası tespit edilir.

SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI:

Sınav kurulu, sınav sonuçlarını Kuruma intikalinden itibaren en geç onbeş gün içerisinde Kurum internet sitesi ile merkez ve taşra teşkilatı ilan panolarında ilan eder. Sonuçlar ayrıca ilgililere tebliğ edilmek üzere görev yaptıkları birimlere yazılı olarak da bildirilir.

SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ:

Sınav sonuçlarının ilgililere tebliğinden itibaren beş iş günü içinde sonuçlara itiraz edilebilir. İnsan Kaynakları Daire Başkanlığına yazılı olarak yapılacak itiraz başvuruları, ilgisine göre kurulca incelenir veya sınavı yapan kuruma incelettirilir. İnceleme sonuçları en geç on gün içinde yazılı olarak ilgililere bildirilir. İtiraz üzerine verilen karar kesindir.

SINAVDA BAŞARILI OLANLARIN ATANMASI:

Yazılı sınavda başarılı olanlar, duyuruda belirtilen boş kadro sayısı dikkate alınarak sınav sonuçlarına göre Sınav Kurulunca hazırlanan başarı listelerindeki sıralamaya göre tercihleri de dikkate alınmak suretiyle atanırlar.

Sınavlarda başarılı olanlardan sınavda aranan şartları taşımadıkları sonradan anlaşılanların sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz. Atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir.

DİĞER HUSUSLAR :

1-Diğer kurum ve kuruluşların personeli Kurumumuzca ilan edilen Sosyal Güvenlik Kontrol Memurluğu giriş sınavına katılamazlar.

2-Bu duyuruda yer almayan konularda Sosyal Güvenlik Kurumu Sosyal Güvenlik Kontrol Memurları Yönetmeliği hükümleri esas alınır.

İLAN OLUNUR.

EKLER:

1-Atama yapılacak boş sosyal güvenlik kontrol memuru kadrolarını gösterir liste (2 sayfa).

2-Sosyal Güvenlik Kontrol Memurluğu Giriş Sınavı Başvuru Formu ve Açıklaması.

3-Sosyal Güvenlik Kontrol Memurluğu Giriş Sınavı ?Aday Bildirim Listesi? örneği,

4- Sosyal Güvenlik Kontrol Memurluğu Giriş Sınavına Başvuran Personelin Sicil Bilgilerine İlişkin Bilgi Formu (Bu form birim amirleri tarafından doldurularak kapalı ve ?GİZLİ? ibareli bir zarfa konulacaktır.) örneği.

5- Sosyal Güvenlik Kontrol Memurluğu Giriş Sınavı duyurusunun merkez ve taşra birimlerinde personel tarafından görülebilecek yerlere asıldığına ve askıdan indirildiğine ilişkin ?TUTANAK? örneği.

DİKKAT: Yukarıda EKLER bölümünde yer alan; 2, 3, 4 ve 5 inci maddelerdeki belgelerin duyuruda belirtilen süre içerisinde kontrol edilmek suretiyle ve eksiksiz olarak İnsan Kaynakları Daire Başkanlığına gönderilmesi gerekmektedir.