Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı-İptal edildi

Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı.

Kaynak : Resmi gazete
İlan Giriş : 04 Temmuz 2018 07:42, Son Güncelleme : 19 Temmuz 2018 08:48
Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı-İptal edildi

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğünden:

İPTAL İLANI

04.07.2018 tarih ve 30468 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Üniversitemiz öğretim üyesi kadro ilanında aranan niteliklerin başvuruları kısıtlayıcı nitelik taşıması nedeni ve daha fazla kişinin ilan edilen kadrolara başvurularının sağlanması amacıyla 04.07.2018 tarih ve 30468 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan öğretim üyesi kadro ilanı iptal edilmiştir.

İlgililere duyurulur.

Üniversitemiz birimlerine 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununa göre aşağıda belirtilen anabilim dallarına Öğretim Üyesi alınacaktır.

Başvurular 2547 Sayılı Kanunun ilgili maddeleri ve kanunda belirtilen Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ile Üniversitemizin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca onaylanan Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltme-Atama İlkeleri ve Uygulama Esaslarına göre yapılacaktır.

Profesör kadroları daimi statüde olup, başvuracakların başvurdukları anabilim dalını belirten dilekçelerine özgeçmişlerini, Doçentlik Belgelerinin onaylı örneklerini, yayın listelerini, başlıca araştırma eserini ve bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 6 (altı) nüsha dosyayı ekleyerek;

Doçent kadroları daimi statüde olup, başvuracakların başvurdukları anabilim dalını belirten dilekçelerine özgeçmişlerini, yayın listelerini ve bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) nüsha dosyayı ekleyerek Doçentlik Belgelerinin onaylı örnekleri ile birlikte, bu ilanın yayımlandığı tarihten itibaren 15 (on beş) gün içerisinde Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığı'na başvurmaları gerekmektedir.

Başvurularda hazırlanacak olan formlar Üniversitemiz web sayfasında bulunmaktadır.

Postada meydana gelecek gecikmeler dikkate alınmayacaktır. Yabancı ülkelerden alınan diplomaların denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

NOT: (*) Bulunan anabilim dallarında yabancı dilde öğretim yapıldığından, Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelikte belirtilen şartlara sahip olmak.

İLGİLİLERE DUYURULUR.

Birim/ Anabilim Dalı/

Anasanat Dalı/ Programı

Unvan

Adet

Nitelikler

BUCA EĞİTİM FAKÜLTESİ

Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme

Profesör

1

Akran öğretiminin problem çözme başarısına etkisi üzerine çalışmaları olmak.

Resim-İş Eğitimi

Doçent

1

Batı Sanatı ve Çağdaş Sanat alanında doçentliğini almış olmak ve Avrupa resim ve heykel sanatlarında, mitolojik ve ikonografik çalışmaları olmak.

EDEBİYAT FAKÜLTESİ

Sosyal Psikoloji

Doçent

1

Sosyal Psikoloji alanında doçentliğini almış olmak, yetişkin bağlanma boyutları ve otobiyografik bellek konularında çalışmaları olmak.

FEN FAKÜLTESİ

Matematiksel Fizik

Profesör

1

Fizik alanında doçentliğini almış, faz geçişleri, alınganlık ve ses sönümünün kritik dinamikleri üzerine çalışmaları olmak.

Biyokimya

Profesör

1

Bitki ve hayvanda ağır metal oksidatif stresi, buğdayda çeşitli priming uygulamalarının tohum kalitesine etkileri konusunda çalışmaları olmak.

İstatistik Teorisi

Doçent

1

İstatistik alanında doçentliğini almış olmak. Sıra istatistikleri, kopulalar ve sıralı küme örneklemesi konularında çalışmaları olmak.

Bilgisayar Bilimleri

Doçent

1

Çizgelerin zedelenebilirlik ölçümlerinin hesaplanması ve sırt çantası problem türlerinin çözülmesi üzerine çalışmaları olmak.

Katıhal Fiziği

Doçent

1

Kristalografik veri tabanı analizi konusunda çalışmaları olmak.

Atom ve Molekül Fiziği

Doçent

1

DNA'daki nükleobazların istiflenme etkileşmeleri konusunda çalışması olmak.

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Seramik

Doçent

1

Tasarım alanında doçentliğini almış olmak, bilgisayar destekli seramik tasarımı ve endüstriyel seramik tasarımı alanlarında çalışmaları olmak.

Müzik Bilimleri

Doçent

1

Güzel Sanatlar Eğitimi (Müzik Eğitimi) alanında doçentliğini almış olmak ve müziksel algılama ile ilgili çalışmaları olmak.

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

Muhasebe ve Finansman

Profesör

1

Normal, Değişken ve Çevresel Maliyetler, Kısıtlar Teorisi, Süreç Muhasebesi ve Mamul Karması, Büyük ve Orta Boy İşletmeler ve Finansal Raporlama konularında çalışmaları olmak.

Yönetim ve Organizasyon

Profesör

1

Yönetim ve Strateji alanında doçentliğini almış olmak; çalışan ebeveynler, farklılıkların yönetimi ve örgüt geliştirme konularında çalışmaları olmak.

Yönetim Bilişim Sistemleri

Doçent

1

Yönetim Bilişim Sistemleri alanında doçentliğini almış olmak ve Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Afet Yönetimi konularında çalışmaları olmak.

Yönetim ve Çalışma Sosyolojisi

Doçent

1

İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku alanında doçentliğini almış olmak. İş mevzuatı ceza hükümleri ve grev ve lokavt konularında çalışmaları olmak.

İŞLETME FAKÜLTESİ

Yönetim ve Organizasyon (*)

Doçent

1

Yönetim ve Strateji alanında doçentliğini almış olmak. Bireylerin sosyal değer yönelimleri, çalışan - lider ilişkileri ve psikolojik sözleşmeler konularında çalışmaları olmak.

MİMARLIK FAKÜLTESİ

Şehircilik

Profesör

1

Şehir ve bölge planlama alanında doçentliğini almış olmak ve gecekondu, kentsel dönüşüm, afete duyarlı kentsel planlama ve temel tasarım konularında araştırma ve yayınlar yapmış olmak.

Bina Bilgisi

Doçent

1

Mimarlık alanında doçentliğini almış olmak, mimarlıkta kamusal mekan kavramı ile kamu, iş ve tüketim mekanları konularında çalışmaları olmak.

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Sismoloji

Profesör

1

Yer Bilimleri ve Mühendisliği alanında doçentliğini almış olmak, sismoloji alanında çalışmaları olmak.

Çevre Teknolojisi

Profesör

1

Çevre Bilimleri ve Mühendisliği alanında doçentliğini almış olmak. Su kalitesi indeksi ve su ayak izi konularında çalışmaları olmak.

Cevher Hazırlama

Doçent

1

Maden Mühendisliği alanında doçentliğini almış olmak, basınç liçi ve tesis artıklarının hidrometalurjik olarak değerlendirilmesi konularında çalışmaları olmak.

Uygulamalı Jeofizik

Doçent

1

Yer Bilimleri ve Mühendisliği alanında doçentliğini almış olmak. Elektrik özdirenç ters çözümü ve tümleşik jeofizik araştırmalar konularında çalışmaları olmak.

Hidrolik

Doçent

1

İnşaat Mühendisliği alanında doçentliğini almış olmak ve yeraltı suyu akımı ve katı madde taşınımı konusunda deneysel çalışmaları olmak.

Genel Jeoloji

Doçent

1

Yer Bilimleri ve Mühendisliği alanında doçentliğini almış olmak. Paleomanyetizma ve fay kinematiği konularında çalışmaları olmak.

Konstrüksiyon ve İmalat

Doçent

1

Mühendislik Bilimleri alanında doçentliğini almış olmak ve talaşlı imalat ile ilgili çalışmaları olmak.

TIP FAKÜLTESİ

Beyin ve Sinir Cerrahisi

Profesör

1

Nörostereoloji ve nöroanatomi alanlarında çalışmaları olmak.

Anatomi

Profesör

1

Tıp fakültesi mezunu, Anatomi alanında doçentliğini almış olmak. Nörostereoloji ve nöroanatomi alanlarında çalışmaları olmak.

Anatomi

Doçent

1

Tıp fakültesi mezunu, Anatomi alanında doçentliğini almış olmak.Nörostereoloji ve nöroanatomi alanlarında çalışmaları olmak.

Acil Tıp

Doçent

1

Acil Tıp alanında doçentliğini almış olmak, ultrasonografi ve toksikoloji konularında çalışmaları olmak.

Kardiyoloji

Doçent

1

Transkateter aort kapak implantasyonu (TAVİ) deneyimi olmak ve ileri elektrokardiyografik analizi de içeren TAVİ çalışmaları olmak.

Beyin ve Sinir Cerrahisi

Doçent

1

Kranio- servikal bileşke anomalilerinde cerrahi deneyim sahibi ve çalışmaları olmak.

Göğüs Hastalıkları

Doçent

1

Endobronşial Ultrasonografi (EBUS) konusunda tecrübeli ve çalışmaları olmak.

Tıbbi Biyokimya

Doçent

1

Tıbbi Biyokimya alanında doçentliğini almış; hücre kültürü, kromotografik teknikler, nörokimya alanında çalışmaları olmak.

Anesteziyoloji ve Reanimasyon

Doçent

1

Sirkadiyen ritim (gece/gündüz), melatonin ve anestezi ile ilgili çalışmaları olmak.

FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON YÜKSEKOKULU

Geriatrik Fizyoterapi

Doçent

1

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanında doçentliğini almış olmak. Geriartri anabilim dalında çalışmış olmak. Polikistik over sendromu ve pelvik taban rehabilitasyonu alanında çalışmaları olmak.

Kardiyopulmoner Fizyoterapi-Rehabilitasyon

Doçent

1

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanında doçentliğini almış olmak. Kardiyopulmoner Fizyoterapi-Rehabilitasyon, pulmoner arterial hiper tansiyon konusunda çalışmaları olmak.

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

Tıbbi Labarotuvar Teknikleri Programı

Doçent

1

Kimya alanında doçentliğini almış olmak. Fizikokimya ve Biyokimya alanlarında çalışmaları olmak.

DENİZ BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ ENSTİTÜSÜ

Deniz Teknolojisi

Doçent

1

Yer Bilimleri ve Mühendisliği alanında doçentliğini almış olmak, deniz sismiği, batimetri ve gaz hidrat araştırmalarında deneyimli olmak.