Bursa ili Mustafa Kemal Paşa Belediyesi zabıta memuru ve itfaiye eri alım ilanı

İlan Giriş : 29 Eylül 2007 16:17, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Bursa ili Mustafa Kemal Paşa Belediyesi zabıta memuru ve itfaiye eri alım ilanı

MUSTAFAKEMALPAŞA BELEDİYE BAŞKANLIĞ'INDAN

11 Nisan 2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Belediye Zabıta Yönetmeliği'nin 13'üncü maddesi, Belediye İtfaiye Yönetmeliği'nin 15'inci maddesi ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48'inci maddesinin (A) fıkrası şartlarını taşımak koşulu ile, Belediyemizde boş bulunan Unvan,derece,sınıf ve sayıları belirtilen Zabıta memuru ile İtfaiye eri kadrolarına 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak çalıştırılmak üzere personel alınacaktır.

SINIFI ÜNVANI DERECESİ ADEDİ CİNSİYETİ ÖĞRENİM DURUMU
G.İ.H Zabıta Memuru 11 3 Erkek 2 Yıllık M.Y.O
G.İ.H Zabıta Memuru 11 2 Erkek 4 Yıllık Y.O
G.İ.H İtfaiye Eri 11 3 Erkek 2 Yıllık M.Y.O
G.İ.H İtfaiye Eri 11 2 Erkek 4 Yıllık Y.O

GENEL ŞARTLAR :

A- Zabıta memuru olmak için ;

a) T.C. Vatandaşı olmak,

b) Sınav günü itibarıyle 25 yaşını doldurmamış olmak,

c) Tartılma ve ölçülme aç karına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydı ile erkeklerde en az 1,67 m, kadınlarda en az 1,60 m boyunda olmak ve boyun 1m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında ( + , - ) 10 kg. dan fazla olmamak,(Boy ve kilo tespiti Belediyemiz Zabıta Müdürlüğünde yapılacaktır.)

d) B sınıfı ehliyeti olacak,

e) Üniversitelerin ve Meslek Yüksek Okullarının Kamu Yönetimi, Halk ve İlişkiler, İnşaat, Çevre, Gıda , İktisat, İşletme ve Yerel Yönetimler bölümleri tercih edilecektir.

f) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarfından yapılan Kamu Personeli Seçme 2004-2006 (KPSS) sınavlarına girmiş ve 100 tam puan üzerinden en az 60 puan almış olmak.

Zabıta Yönetmeliğinin 15.madesindeki atanma şartlarını taşımak. Belediyemize başvuran adayların KPSS başarı puanlarına göre sıralanarak en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılacak 1 adet Zabıta memurluğu için boş kadro sayısının 3 katı oranında aday sınava çağırılacaktır

B- İtfaiye eri olmak için ;

a) T.C. Vatandaşı olmak,

b) Sınav günü itibarıyla 25 yaşını doldurmamış olmak,

c) Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydı ile itfaiye teşkilatına çalışma şartlarına uygun olmak,

d) Tartılma ve ölçülme aç karına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydı ile erkeklerde en az 1,67 m, kadınlarda en az 1,60 m boyunda olmak ve boyun 1m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında ( + , - ) 10 kg. dan fazla olmamak, (Boy ve kilo tespiti Belediyemiz Zabıta Müdürlüğünde yapılacaktır.)

e) 2 Yıllık Meslek Yüksek Okulu İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği bölümü mezunu olanlar tercih sebebidir. Çevre, İnşaat,Yerel Yönetimler ve 2 Yıllık Meslek Yüksek Okulu Elektrik bölümü mezunları tercih sebebidir.

f) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme 2004-2006 (KPSS) sınavlarına girmiş ve 100 tam puan üzerinden en az 60 puan almış olmak.

g) E sınıfı ehliyeti olacak,

İtfaiye Yönetmeliğinin 17 .madesindeki atanma şartlarını taşımak. Belediyemize başvuran adayların KPSS başarı puanlarına göre sıralanarak en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılacak 1 adet İtfaiye memurluğu için boş kadro sayısının 3 katı oranında aday sınava çağırılacaktır.

SINAVA BAŞVURU :

Başvurular Mustafakemalpaşa Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne T.C Kimlik Nosu, KPSS Sonuç Belgesi ve Ehliyet Fotokopisi ile şahsen yapılacak olup, posta ile yapılacak müracaatlar kabul edilmeyecektir. Başvurular 08/10/ 2007 tarihinde başlayıp,

11/10/ 2007 cuma günü mesai bitiminde sona erecektir.

SINAV YERİ VE SAATİ :

25/10/ 2007 Perşembe günü Mustafakemalpaşa Belediyesi Meclis Salonunda saat: 10:00 da sözlü sınav yapılacaktır.Ayrıca İtfaiye Müdürlüğü hizmet binasında İtfaiye Erleri ve Zabıta Memuruları için uygulamalı araç kullanma sınavı yapılacaktır. Çağırılan adayların sınavları 25./10/ 2007 Perşembe günü bitirilemediği takdirde 26/10/ 2007 tarihinde sınava devam edilecektir.

BAŞVURUDA İSTENECEK BELGELER :

1-) KPSS Sınav Sonuç Belgesi,

2-) T.C. Kimlik numaralı Nüfus Cüzdanı Sureti,

3-) Son 6 ay içerisinde çekilen 2 adet vesikalık fotoğraf,

4-) Uygulamalı sınavda İtfaiye erleri için E sınıfı, Zabıta memuru için B sınıfı ehliyet,

5-) Diploma veya Geçici Mezuniyet belgesi aslı veya tasdikli sureti,

6-) Sabıka kaydının olmadığına dair beyanı, ( Son 1 ay )

7-) Askerlikle ilişkisinin olmadığına dair beyanı,

8-) Tam teşekküllü hastanelerden alınacak sağlık kurulu raporu,

SINAV KONULARI :

a) T.C. Anayasası

b) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi

c) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu

d) Mahalli İdarelerle ilgili temel mevzuattan oluşur.

DEĞERLENDİRME :

Sınav komisyonunca yapılacak olan sözlü sınavda değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Sözlü sınavdan 70 puan altında alan adaylar başarısız sayılacaktır.

Başarı notu sözlü sınavda alınan not ile KPSS notunun ortalamasıdır. Sınav sonuçlarını iki sınavın ortalamasına göre en yüksek not alandan başlayarak sıralandırmak sureti ile belirlenecektir. Atama yapılacak kadro sayısı kadar asil ve yedek aday sınavı kazanmış sayılır.

Kurum sınav başarı puanı sözlü sınav sonucu esas alınır. Sınavı kazananlar yazılı olarak bildirilecektir. Atama yapılan asil adaylardan 15 gün içinde göreve başlamayanların yerine yedek adaylar arasından başarı sırasına göre atama yapılacaktı.

Tebligatta belirtilen süre içinde atamanın yapılabilmesi için gerekli belgeler ve işlemler Belediyemiz İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

Sınav sonuçları ( www.mustafakemalpasa.bel.tr) adresinden duyurulacak ve kazanan adaylara yazılı olarak bildirilecektir.

İLANEN DUYURULUR

Hayri ÖZTETİKLER

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı