Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Akademik Personel İlanı

İlan Giriş : 29 Eylül 2007 16:02, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Akademik Personel İlanı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemizin çeşitli birimlerine 2547 Sayılı Kanun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Yönetmeliğine göre aşağıda belirtilen bölüm ve anabilim dallarına öğretim elemanları alınacaktır.

Müracaat edecek adayların devlet hizmetine girmede aranılan genel şartlara haiz olmaları gerekmektedir.

YARDIMCI DOÇENT KADROLARINA MÜRACAATLAR ;

1 - Yardımcı Doçent kadrosuna başvuranların, başvurdukları anabilim dalı ve yabancı dilleri belirtilen dilekçelerine Özgeçmiş, doktora, uzmanlık veya Sanatta Yeterlilik belgesi, 3 adet fotoğraf, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) nüsha dosya ile birlikte ilanın yapıldığı tarihi takip eden 15 gün içerisinde ilgili birime başvuracaktır.

2- Yardımcı Doçent kadrosuna başvuran adaylar KPDS-60 puan veya eşdeğerliliği kabul edilen sınavlardan bu puanın muadili bir puan aldığını gösterir belgeyi ibraz etmeleri halinde yapılacak olan yabancı dil sınavından muaf tutulurlar.

ÖĞRETİM GÖREVLİLİĞİ KADROSUNA MÜRACAATLAR;

1 - Lisans ve üstü düzeyde eğitim veren birimlerde ( Fakülte, Yüksekokul, Rektörlük) istihdam edilecek öğretim görevlilerinin Öğretim Elemanı Kadrolan dışındaki kadrolardan atanacaklarda, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Kamu Personeli Yabancı Dil Tespit Sınavından en az 50 (Elli) puan ve eşdeğerliliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmaları ve yükseklisans mezunu veya lisans mezunu olanların alanında beş yıl çalışmış (tecrübeli) olmaları şarttır. ( KPDS-50, ÜDS-50, internet-based Total-53, Computer-based Total-153, Paper-based Total-477 veya IELTS-5.5)

2- Meslek Yüksekokullarında istihdam edilecek Öğretim Görevlilerinin yükseklisans mezunu veya lisans mezunu olanların alanında iki yıl çalışmış (tecrübeli) olmaları şarttır.

OKUTMAN KADROSUNA MÜRACAATLAR;

Lisans ve üstü düzeyde eğitim veren birimlerde (Fakülte, Yüksekokul, Rektörlük) zorunlu ortak dersleri vermek üzere istihdam edilecek okutmanların, Öğretim Elemanı Kadroları dışındaki kadrolardan atanacaklarda, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Kamu Personeli Yabancı Dil Tespit Sınavından en az 50 (Elli) puan ve eşdeğerliliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmaları ve yükseklisans mezunu olmaları yada 5 yıl çalışmış (Tecrübeli) olmaları şarttır.

(KPDS-50, ÜDS-50, İnternet-based Total-53, Computer-based Total-153, Paper-based Total-477 veya IELTS-5.5)

ARAŞTIRMA GÖREVLİLİĞİ KADROSUNA MÜRACAATLAR;

1-İlanın yayım tarihi itibariyle; lisans mezunlarının 27 yaşından, yükseklisansa devam edenlerin 28 yaşından yüksek lisans mezunlarının 29 yaşından, doktora ders aşamasını geçenlerin ise 31 yaşından gün almamış olmaları gerekmektedir.

Bu durum adaylarca belgelenecektir. Araştırma Görevliliği kadrolarından naklen atanacaklarda yaş sınırı aranmayacaktır.

2-Lisans Not ortalaması 100 üzerinden en az 70 olmalıdır. (Not ortalaması 4'lük sisteme göre olanlar 100'lük not karşılığı ile ilgili belge getirmeleri zorunludur) yada 4 üzerinden 2,5 olmalıdır.

3-Araştırma Görevliliği kadrosunda istihdam edilecekler KPDS ÜDS' dan 55 yada eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan, muadili bir puan almış olmaları zorunludur.

4-Yabancı dil alanında istihdam edilecek Araştırma Görevlileri dil alanından en az KPDS-80, UDS-80 ve muadili TOEFL internet Tabanlı 100, TOEFL Bilgisayar Taban 250, TOEFL Yazılı 600 ve İELTS-6,5 almaları zorunludur

GENEL AÇIKLAMALAR

1-Öğretim Elemanı dışındaki kadrolardan Öğretim Görevliliği, Okutman, Uzman ve Araştırma Görevliliği kadrolarına naklen yada açıktan atanacakların başvurularının kabul edilebilmesi için ÖSYM tarafından yapılan ALES' ndan alanındaki puan türünden 100 puan üzerinden en az 70 puan almaları ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan "Lisansüstü Eğitim Sınavından (LES) son iki yılda en az 50 puan almaları şarttır. (Doktora derecesi olanlarda bu şart aranmaz)

2-Müracaat ve atamalarda "Bazı Akademik Kadrolara Öğretim Elemanı Dışındaki Kadrolardan Naklen Yapılacak Atamalarda ya da Açıktan Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına ilişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" gereğince işlem yapılacağından ilgili Yönetmelikteki şartları taşımak zorunludur.

3-Adaylar başvurduklar Birim/Anabilim Dallarını ve yabancı dillerini belirten dilekçelerine, yazışma adreslerini ve telefon numaralarını (ev, iş, gsm) yazarak özgeçmişlerini, 3 adet fotoğraf, ve yukarıda belirtilen ilgili unvanlarda aranan kiriterleri yerine getirdiğine dair belgeleri ekleyerek ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 15 gün içerisin de ilgili birime müracaat edeceklerdir.

4-Herhangi bir kamu kurumunda çalışanların (daha önce çalışıp ayrılmış dahi olsalar) çalıştığı kurumundan alacakları onaylı ayrıntılı hizmet belgesini müracaat belge terine ekleyerek ibraz edeceklerdir.

5-Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurul'ca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

6-Posta ile müracaat edecek adaylar için; postada meydana gelen gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

7-Adaylar sadece durumuna uygun bir (1) birime müracaatta bulunabileceklerdir.