İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü 10 Akademik Personel Alacak

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü 10 Akademik Personel Alacak.

Kaynak : dpb
İlan Giriş : 27 Haziran 2018 00:36, Son Güncelleme : 27 Haziran 2018 09:20
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü 10 Akademik Personel Alacak

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörlüğünden:

Aşağıda anabilim dalı/bölüm itibariyle unvan ve şartları belirtilen, Enstitümüz birimlerinde açık bulunan kadrolara 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 12/06/2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği"nin ilgili maddeleri, Enstitümüzün Minimum Akademik Yükseltme ve Atama Ölçütleri ile İlgili Esasları ve Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik ve Enstitümüz Senatosunun 07/11/2017 tarih ve 22/3 sayılı Kararı hükümlerine göre öğretim üyesi alınacaktır.

1 - İstenen Belgeler:

a) Profesör kadroları daimi statüde olup, yukarıda belirtilen şartlara haiz adayların 2 adet fotoğraf, 1 adet öğretim üyesi başvuru dilekçesi, 1 adet öğretim üyesi başvuru formu ile birlikte öğretim üyesi başvuru formunda belirtilen belgeleri kapsayan dosyayı 6 nüsha, olarak hazırlayarak (Profesör adaylarının 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 26. maddesi gereğince yayınlarından birisini başlıca araştırma eseri olarak belirtmeleri gerekmektedir.)

b) Doçent kadroları daimi statüde olup, yukarıda belirtilen şartlara haiz adayların 2 adet fotoğraf, 1 adet öğretim üyesi başvuru dilekçesi, 1 adet öğretim üyesi başvuru formu ile birlikte öğretim üyesi başvuru formunda belirtilen belgeleri kapsayan dosyayı 4 nüsha olarak hazırlayarak;

c) Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak yukarıda belirtilen şartlara haiz adayların 2 adet fotoğraf, 1 adet öğretim üyesi başvuru dilekçesi, 1 adet öğretim üyesi başvuru formu ile birlikte öğretim üyesi başvuru formunda belirtilen belgeleri kapsayan dosyayı 4 nüsha olarak hazırlayarak;

Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına (Gülbahçe Köyü Kampüs alanı Urla-İZMİR) müracaat etmeleri gerekmektedir.

2 - Adayların 657 sayılı Kanun'un 48. maddesindeki şartlar ile kadronun derecesi bakımından atanabilme şartlarını taşımaları gerekmektedir.

3 - Başvuracakların, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 12/06/2018 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ile Enstitümüzün Minimum Akademik Yükseltme ve Atama Ölçütleri ile İlgili Esasları ve Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik hükümlerini sağlamaları ve Enstitümüz Senatosunun 07/11/2017 tarih ve 22/3 sayılı Kararı ile belirlenen yabancı dil puanına sahip olmaları gerekmektedir. (Kanun ve Yönetmelikler ve belgeler http://www.iyte.edu.tr adresinden temin edilebilir.)

4 - Yurtdışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

5 - Başvuru süresi ilanın yayın tarihinden itibaren 15 (onbeş) gündür. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

BİRİMİ

ANABİLİM DALI

UNVAN

ADET

DER.

AÇIKLAMA

Mimarlık Fakültesi

Mimarlık

Profesör

1

1

Profesörlük kadrosuna atanmak üzere lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini mimarlık bölümlerinde tamamlamış olmak. Doçentlik unvanını ise mimarlık temel alanı ve mimarlık bilim alanından almış olmak.

Mimarlıkta hareketli yapı ve yapım teknolojileri konularında uluslararası ve ulusal dergi, sempozyum, kitaplarda yer alan yayınlara sahip olmak. Depreme dayanıklı betonarme yapı tasarımı konularında uluslararası ve ulusal dergi, sempozyumlarda yer alan yayınlara sahip olmak.

Mimarlık Fakültesi

Şehir ve Bölge Planlama

Doçent

1

3

Makroiktisat alanından doçentlik unvanına sahip olmak, bölgesel ekonomik dalgalanmalar ve bölgesel eşitsizlikler konuları üzerine akademik yayınlara sahip olmak, Plancılar ve Tasarımcılar için Ekonomi veya Planlamada Niceliksel Teknikler gibi konularda ders verme tecrübesine sahip olmak, Bölgesel Ekonomiler kapsamında olan konularda lisansüstü tez çalışmaları yürütmüş ve başarı ile tamamlatmış olmak.

Fen Fakültesi

Kimya

Profesör

1

1

Kimya alanında doktora yapmış olmak. Termofilik Enzimler ve Nanoparçacık taşıyıcı sistemlerin sentezi ile bunların antikanser ve sitotoksik etkileri konularında araştırmalar yapıyor olmak ve uluslararası yayınlara sahip olmak.

Fen Fakültesi

Kimya

Doçent

1

1

Kimya alanında doktora yapmış olmak. Elektrostatik kümelerin, konjüge polimerlerin sentezleri ile optik ve elektrokimyasal sensörler ve uygulamaları üzerine çalışmaları olmak ve uluslararası yayınlara sahip olmak.

Fen Fakültesi

Moleküler Biyoloji ve Genetik

Profesör

1

1

Biyoloji alanında doktora yapmış olmak. Doçentlik unvanını Biyoloji Bilim alanından almış olmak. Biyotik ve abiyotik stres mekanizmaları üzerine araştırmaları ve uluslararası düzeyde yayınları olmak.

Fen Fakültesi

Moleküler Biyoloji ve Genetik

Doçent

1

1

Temel İmmunoloji alanında doktora yapmış olmak. Doçentlik unvanını Temel İmmunoloji Bilim alanından almış olmak. İmmunoloji ve T hücre immun yanıtının regülasyonu alanında çalışmalar yapmış olmak ve bu alanda uluslararası dergilerde yayınlar yapmış olmak.

Fen Fakültesi

Moleküler Biyoloji ve Genetik

Doçent

1

3

Moleküler Biyoloji ve Genetik alanında doktora yapmış olmak. Doçentlik unvanını Moleküler Biyoloji ve Genetik Bilim alanından almış olmak. Hücreler arası iletişim biyolojisi ve hücre membranı elektrofizyolojisi konularında uluslararası çalışmaları ve yayınları bulunmak.

Mühendislik Fakültesi

Kimya Mühendisliği

Doçent

1

1

Lisans ve doktora derecelerini Kimya Mühendisliği ve/veya Malzeme Bilimi ve Mühendisliği alanlarından almış olmak. Kimyasal Buhar Biriktirme, nano-fabrikasyon ve enerji dönüşümü konularında çalışmaları ve uluslararası yayınları olmak ve bu konularda TÜBİTAK ve/veya yurtdışı destekli proje yürütmüş olmak.

Mühendislik Fakültesi

Bilgisayar Mühendisliği

Doçent

1

2

Bilgisayar Mühendisliği alanında doktora diplomasına sahip olmak.

Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği alanında doçentlik derecesi almış olmak. Bilgisayar sistemi ve donanımı, gömülü sistemler konularında çalışmalara ve yayınlara sahip olmak.

Mühendislik Fakültesi

Enerji Sistemleri Mühendisliği

Doktor Öğretim Üyesi

1

4

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği alanında lisans, yüksek lisans dereceleri ile güç sistemleri ve rüzgar enerji teknolojileri alanında doktora derecesine sahip olmak. Yenilenebilir enerji tesislerinin modelleme, elektrik şebekesi entegrasyonu, koordinasyonu ve optimum kontrolü, rüzgar enerji tesislerinde frekans kontrolü ve rotor kararlılığı konularında araştırma tecrübesine sahip olmak ve bu konularda uluslararası yayın ve araştırma deneyimine sahip olmak.