İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Boğaziçi Üniversitesi 22 Akademik Personel Alacak

Boğaziçi Üniversitesi 22 Akademik Personel Alacak.

Kaynak : dpb
İlan Giriş : 22 Haziran 2018 00:03, Son Güncelleme : 22 Haziran 2018 05:41
Boğaziçi Üniversitesi 22 Akademik Personel Alacak

T.C.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

Üniversitemiz Fakülteleri ve Yüksekokulunda açık bulunan Profesör, Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 23., 25., 26. maddeleri, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesindeki genel şartları ve "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği"nin ilgili maddeleri ile "Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Yükseltme ve Atama Esasları" uyarınca Profesör, Doçent (Devamlı Statüde) ve Doktor Öğretim Üyeleri alınacaktır.

* Profesör kadrosuna başvuracak adayların; özgeçmişlerini, bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora ve yüksek lisans çalışmalarını, araştırma faaliyetlerinin kurumsallaştırılmasına katkılarını, araştırma ve eğitim faaliyetlerine üniversite dışından sağladığı kaynakları, üstlendiği idari görevler ile ilgili bilgileri kapsayıp belgeleyen 1 nüsha dosya ve 5 adet CD veya USB ile ilanın yayım tarihinden itibaren l5 gün içinde Rektörlüğümüze,

* Doçent kadrosuna başvuracak adayların; özgeçmişlerini, bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora ve yüksek lisans çalışmalarını, araştırma faaliyetlerinin kurumsallaştırılmasına katkılarını, araştırma ve eğitim faaliyetlerine üniversite dışından sağladığı kaynakları, üstlendiği idari görevler ile ilgili bilgileri kapsayıp belgeleyen 1 nüsha dosya ve 3 adet CD veya USB ile ilanın yayım tarihinden itibaren l5 gün içinde Rektörlüğümüze,

* Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak adayların ise; özgeçmişlerini, bilimsel çalışma ve yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları kapsayıp belgeleyen 1 nüsha dosya ve 3 adet CD veya USB ile ilanın yayım tarihinden itibaren l5 gün içinde ilgili Fakülte Dekanlığı veya Yüksekokul Müdürlüğüne başvurmaları duyurulur.

Aranan Nitelikler:

(a) Adayların bilimsel çalışmalarını yayınları ile kanıtlamış olması ve çok iyi derecede İngilizce bilmeleri gerekmektedir.

(b) Adayların yazılım ve donanım doğrulama ve testi, biçimsel doğrulama, paralel ve dağıtık sistemler, çok çekirdekli ve gömülü sistemler konularında uzmanlığının olması gerekmektedir.

(c) Adayların hedef odaklı gereksinim mühendisliği, sosyo-teknik sistemler için otomasyon tabanlı tasarım teknikleri, doğal dil işleme destekli kavramsal model tasarımı, geliştirilmesi ve yönetimi konularında tez ve SCI/SCI-E endeksli dergilerde yapmış olduğu yayınlarla uzmanlaşmış olması gerekmektedir.

(d) Adayların Deneysel ve Sayısal Işıma, Nanoteknoloji ve Isıl Ters Problemler konularında uzmanlığının olması gerekmektedir.

(e) Adayların katı cisimler mekaniği, mikromekanik ve akıllı malzemeler konularında uzmanlığının olması gerekmektedir.

(f) Adayların kısmi diferansiyel denklemler ve harmonik analiz alanında çalışmalar yapmış olması gerekmektedir.

(g) Adayların Uygulamalı Model Kuramında çalışmalar yapmış olması gerekmektedir.

(h) Adayların kanserde hedefe yönelik tedavi yöntemlerinin geliştirilmesi ve protein biyokimyası üzerinde çalışmış ve bu konuda uluslararası kabul görmüş dergilerde yayın yapmış olması gerekmektedir.

(i) Adayların 19. ve 20. Y.Y. Anglo - Amerikan Romanı üzerine çalışmaları olması gerekmektedir.

(j) Adayların 19. ve 20. Y.Y. Anglo - Amerikan şiiri ve anlatı bilimi üzerine çalışmaları olması gerekmektedir.

(k) Adayların çeviribilim alanında uzmanlaşmış olması, iyi derecede Fransızca bilmesi, Türk edebiyatının İngilizceye ve Fransızcaya çevirileri üzerine çalışmış olması ve imgebilim alanında araştırmaları bulunması gerekmektedir.

(l) Adayların veri görselleştirme teknikleri, sürdürülebilir tedarik zinciri ve hizmet kalitesi konularında araştırmalarının bulunması ve uluslararası hakemli dergilerde yayın yapmış olması gerekmektedir.

(m) Adayların tedarik zinciri yönetimi, envanter yönetimi ve talep tahmini yöntemleri alanlarında uzmanlaşmış olmaları ve bu konularda uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerinin bulunması gerekmektedir.

(n) Adayların Çevre Politikaları konusunda uzmanlaşmış olmaları ve bu konuda uluslararası hakemli dergi ve kitaplarda yayınlarının olması gerekmektedir.

(o) Adayların Eğitim Teknolojileri ve Tasarım alanında uzmanlığının, öğretmen eğitiminde olay temelli pedagojiyi kullanan öğretim tasarımlarıyla ilgili çalışmalarının ve uluslararası bilimsel toplantılarda sunumlarının olması gerekmektedir.

(p) Adayların "Dijital Tüketici Davranışı, E-İş Yönetimi, Dijital Müşteri İlişkileri Yönetimi, Kurumsal E-Öğrenme, Araştırma Metodolojisi" konularında eğitim, araştırma ve yayınlarının olması gerekmektedir.

(r) Adayların "Mobil / İnternet Bankacılığı, Finansal Teknolojiler ve Regülasyonlar, Finansal Entegrasyon, Kurumsal Finansman, Bilgi Teknolojileri Yatırımları ve Risk Analizi" konularında eğitim, araştırma ve yayınlarının olması gerekmektedir.

(s) Adayların kurumsal yönetim, sürdürülebilirlik, uluslararasılaşma stratejileri alanlarında uzmanlığı ve yayınlarının olması gerekmektedir.

(t) Adayların uluslararası ticaret teorileri, uluslararası finans ve kambiyo rejimleri alanlarında uzmanlığı ve yayınlarının olması gerekmektedir.

(u) Adayların uluslararası finans ve ticaret, ekonomik ve finansal kalkınma, ampirik finans, davranışsal ekonomi alanlarında uzmanlığı ve yayınlarının olması gerekmektedir.

Birimi

Bölümü

Anabilim Dalı

Prof.

Doç.

Dr. Öğr. Üyesi

Aranan Nitelikler

Mühendislik Fakültesi

Bilgisayar Mühendisliği

Bilgisayar Donanımı

1

-

-

(a), (b)

Bilgisayar Yazılımı

-

-

1

(a), (c)

Makina Mühendisliği

Termodinamik

1

-

-

(a), (d)

Mekanik

-

-

1

(a), (e)

Fen - Edebiyat Fakültesi

Matematik

Uygulamalı Matematik

1

-

-

(a), (f)

Cebir ve Sayılar Teorisi

-

1

-

(a), (g)

Moleküler Biyoloji ve Genetik

Moleküler Biyoloji

-

1

-

(a), (h)

Batı Dilleri ve Edebiyatları

İngiliz Dili Ve Edebiyatı

-

1

-

(a), (i)

-

1

-

(a), (j)

Çeviribilim

Çeviribilim

-

-

1

(a), (k)

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

İktisat

İktisadi Gelişme ve Uluslararası İktisat

1

-

2

(a)

İşletme

Sayısal Yöntemler

1

-

-

(a), (l)

Üretim Yönetimi ve Pazarlama

-

1

-

(a), (m)

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler

Yönetim Bilimleri

-

1

-

(a), (n)

Eğitim Fakültesi

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi

-

-

1

(a), (o)

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Yönetim Bilişim Sistemleri

-

1

-

-

(a), (p)

1

-

-

(a), (r)

Uluslararası Ticaret

-

1

-

-

(a), (s)

-

1

-

(a), (t)

-

-

1

(a), (u)