İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Türkiye Su Ens. Personel Alım İlanı

Kaynak : dpb
İlan Giriş : 14 Haziran 2018 10:48, Son Güncelleme : 14 Haziran 2018 10:53
Türkiye Su Ens. Personel Alım İlanı

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI

TÜRKİYE SU ENSTİTÜSÜ BAŞKANLIĞI (İSTANBUL)

UZMAN PERSONEL GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

Türkiye Su Enstitüsü Başkanlığında istihdam edilmek üzere; 658 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 10'uncu maddesinin 4. fıkrası ve 6. fıkrasında belirtilen (I) sayılı cetvele istinaden, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve diğer kanunların sözleşmeli personel çalıştırılması hakkındaki hükümlerine bağlı olmaksızın Uzman pozisyonunda sözleşmeli statüde (2) adet yerli personel alımı yapılacaktır.

I- SINAV BAŞVURU ŞARTLARI:

İstihdam edilecek Uzmanlarda aranacak genel ve özel şartlar:

1) 658 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 10 uncu maddesinde belirtilen şartlar ile Türkiye Su Enstitüsünde İstihdam Edilecek Uzman Yönetmeliğinin 6. maddesinin (1), (2), (3) fıkralarında belirtilen genel ve özel şartları taşımaları gerekmektedir.

2) Kamu hizmetine ilk defa Enstitü bünyesinde başlayacak olanlardan son iki yıl içinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS P3), 70 ve üzeri puan almış olmak.

3) İngilizce dilinde geçerliliği devam eden YDS'den asgari 75 puan almış olmak veya dil yeterliği bakımından Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca bu puana denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgeye sahip olmak; yurtiçinde eğitim dilinin tamamı ilgili yabancı dilde olan lisans, yüksek lisans veya doktora yapmış olmak ya da denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından ilgili dilde mezun olmak.

4) Çevre Mühendisliği bölümünden lisans mezunu olmak.

II- BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ, ZAMANI:

1) Başvuru formu, Türkiye Su Enstitüsü Başkanlığı idari ve Mali işler Koordinatörlüğünden veya www.suen.qov.tr internet adresinden temin edilecektir.

2) Başvurular, 02.07.2018 tarihi mesai başlangıcından, 05.07.2018 mesai bitimine kadar yapılacaktır. Başvurular (Türkiye Su Enstitüsü Başkanlığı İdari ve Mali işler Koordinatörlüğü - Küçükçamlıca Mahallesi Libadiye Cad. No:54 Üsküdar / İSTANBUL) adresine sadece şahsen yapılacaktır. İstenilen belgelerin yukarda belirtilen adrese en geç son başvuru tarihinin mesai saati bitimine kadar teslim edilmesi gerekmektedir.

3) Adaydan Giriş Sınavına Başvuru için Gerekli Belgeler:

1- Başvuru esnasında aşağıdaki belgeler istenir.

a) Öğrenim diploması ya da geçici mezuniyet belgesinin aslı veya Enstitüce tasdikli sureti

b) 4 adet vesikalık fotoğraf

c) KPSS belgesinin aslı veya Enstitüce tasdikli sureti (Yönetmeliğin 5. maddesinin 1. fıkrasının (a), (b) ve (ç) bentlerine istinaden başvuracak olan adaylar hariç)

d) Yabancı dil belgesinin aslı veya Enstitüce tasdikli sureti

e) Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

f) Özgeçmiş

g) Yönetmeliğin 5. maddesinin 1. fıkrasının (a) ve (b) bentlerine istinaden başvuracak olan adayların kurulularından alacak oldukları hizmet belgeleri

h) Yönetmeliğin 5. maddesinin 1. fıkrasının (ç) bendine istinaden başvuracak olan adayların en az yüksek lisans diplomasına sahip olduğuna veya ulusal ya da uluslararası kuruluşlarda Enstitünün faaliyet alanına giren konularda en az 1 yıl çalışmış olduğuna veyahut özel kurum ve kuruluşlarda Enstitünün faaliyet alanına giren konularda en az 3 yıl çalışmış olduğunu gösterir belge.

III- BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ:

1) Başvurular, değerlendirildikten sonra sınava katılabileceklerin isimleri Enstitünün ilan panosunda ve Türkiye Su Enstitüsünün (www.suen.gov.tr) resmi internet sitesinde, başvuru bitim tarihinden itibaren 10 gün içerisinde ilan edilecektir.

IV- GİRİŞ SINAVI:

Sınav, İstanbul'da sözlü ve yazılı olarak yapılacak olup, yer, tarih ve saati Enstitünün ilan panosu ve resmi internet sayfasında ilan edilecektir.

Sınav Konuları:

a) Enstitünün görev konuları

b) Genel yetenek ve genel kültür

c) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere hakimiyet hususlarında yapılacaktır.

Sınav değerlendirmesi; adayın çalışacağı alandaki uzmanlık düzeyi, mesleki tecrübe ve bilgi birikimi, yabancı dili kullanabilme düzeyi, adayların kavrayış, ifade ve temsil kabiliyeti, muhakeme gücü, görevlendirilecek pozisyona yatkınlık, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu dikkate alınarak yapılacaktır.

V- GİRİŞ SINAVI, DEĞERLENDİRME VE SONUÇ İLANI:

1) Sınav sonucu, Enstitünün ilan panosunda asılır ve Enstitünün resmi internet sitesinde ilan edilir, istihdam edilecek Uzmanlar dışındaki kişilere ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

2) Bu ilanda yer almayan hususlar için Türkiye Su Enstitüsünde İstihdam Edilecek Uzmanlar Hakkında Yönetmelik hükümleri esas alınacaktır.

TÜRKİYE SU ENSTİTÜSÜ BAŞKANLIĞI İSTANBUL

Türkiye Su Enstitüsü Başkanlığının Uzman alımı sınavına katılmak istiyorum. Gerekli belgeler ekte sunulmuştur.

Gereğini arz ederim.

Adı ve Soyadı

İmzası

EKLER

Nüfus Cüzdanının fotokopisi

4 Adet Vesikalık Fotoğraf (4.5 x 6 cm son altı ay içinde çekilmiş olacak.)

Yükseköğrenim Mezuniyet Belgesi veya geçici mezuniyet belgesinin aslı veya Enstitüce tastikli süreti.

Özgeçmiş

Yabancı dil belgesinin aslı veya Enstitüce tasdikli süreti.

Son iki yıla ait Sınav Sonuç Belgesi aslı veya onaylı örneği (Yönetmeliğin 5. Maddesinin 1. Fıkrasının (a),(b),(ç) bendine istinaden başvuracak olan adaylar hariç)

I I Yönetmeliğin 5. Maddesinin 1. Fıkrasının (a),(b),(ç) bendlerine istinaden başvuracak olan adayların kuruntlarından alacak oldukları hizmet belgeleri)