Rize Üniversitesi Akademik Personel İlanı

İlan Giriş : 19 Eylül 2007 11:06, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Rize Üniversitesi Akademik Personel İlanı

RİZE ÜNİVERSİTESİ

REKTÖRLÜĞÜNDEN

DUYURU

Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine 2547 Sayılı Kanunun ilgili maddeleri uyarınca öğretim elemanı alınacaktır. Başvuracak adayların fakültelerin veya 4 yıllık yüksekokulların ilgili bölümlerinden mezun olmaları (Yurt dışından alınan diplomaların Yükseköğretim Kurulu'nca onaylanmış olması şarttır.), 657 Sayılı Kanunun 48. maddesindeki genel ve özel şartları sağlamış olmaları gerekmektedir.

Profesör ve Doçent kadroları devamlı statüde olup, bu kadrolara başvuracak adaylar, dilekçelerinde başvurdukları birimi ve Rize Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönergesi'ndeki koşulları sağladığını belirterek ekinde 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdan örneği ve doçentlik belgelerinin onaylı örnekleri ile yönergenin ekindeki Ek 2 formunu, özgeçmiş, yayın listesi ve yayınlarından oluşan dosyalarını profesörler için 6 takım, doçentler için 4 takım halinde vereceklerdir. Ayrıca profesör kadrosuna başvuran adaylar dilekçelerinde ve dosyalarında başlıca araştırma eserini belirtmiş olmaları gerekmektedir.

Yardımcı Doçent kadrolarına başvuracak adaylar ÜDS' den en az 65 puan veya eşdeğerliliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmaları gerekmekte olup, başvuru dilekçelerinde; başvurdukları anabilim dalını ve Rize Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma İlkeleri ile İlgili Yönergedeki koşulları sağladığını belirterek ekinde, 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdan örneği, diploma ve doktora belgelerinin onaylı örnekleri ile söz konusu yönergenin ekindeki Ek 2 formu ile birlikte özgeçmiş, yayın listesi ve yayınlarından oluşan dosyalarını 4 takım halinde vereceklerdir.

Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent kadrolarına atamalarda Rize Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma İlkeleri İle İlgili Yönerge, diğer kadrolara atamalarda ise Rize Üniversitesi Öğretim Görevliliğine, Okutmanlığa ve Öğretim Yardımcılığına Atanma Yönergesinde belirtilen hususlar uygulanacaktır.

Öğretim Görevlisi, Okutman ve Uzman kadrolarına açıktan veya Öğretim Elemanı dışındaki kadrolardan başvuracak adayların ALES' den 100 üzerinden en az 70 puan veya LES'den son iki yılda 100 üzerinden en az 50 puan almış olmaları, KPDS veya ÜDS' den 100 üzerinden en az 50 puan veya eşdeğerliliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmaları, Yabancı Dil Okutmanı veya Öğretim görevlisi olarak atanacakların KPDS veya ÜDS ? den 100 üzerinden en az 80 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmaları gerekmektedir. (Meslek Yüksekokullarında istihdam edileceklerde yabancı dil puan şartı aranmaz.)

Rektörlük Örgütüne veya en az 4 yıllık (Lisans) öğrenimi yapan birimlere atanacak Öğretim Görevlileri ve Okutmanların Yüksek Lisans yapmış olmaları, (Yabancı Dil Okutmanı olarak atanacaklarda ise Yüksek Lisans yapmış olma şartı aranmaz.) 2 yıllık Meslek Yüksekokullarında Öğretim Görevlisi veya Okutman olarak başvuracakların yüksek lisans mezunu veya Lisans mezunu ve alanında en az iki yıl tecrübeli olmaları gerekmektedir.

Doktora derecesine sahip olan adaylar ile yükseköğretim kurumlarında 2547 Sayılı Kanun'a tabi Öğretim Elemanı olarak görev yapmakta iken ayrılan veya halen Öğretim Elemanı olarak çalışan adayların, ilan edilen kadrolara yeniden atanmalarında merkezi sınavdan muaf ancak başvurdukları kadro ile ilgili yabancı dil şartını sağlamış olmaları gerekmektedir.

Öğretim Görevlisi, Okutman ve Uzman kadrolarına başvuracak adayların başvurdukları kadro derecesini veya 3 alt ve 3 üst dereceyi kazanılmış hak olarak almış olmaları gerekmekte olup, başvuru dilekçelerinde başvurdukları birimi, ana bilim dalını, kadro unvanını ve derecesini belirterek, ekinde 2 adet fotoğraf, özgeçmiş; onaylı olmak üzere nüfus cüzdan örneği, diploma örneği, ALES veya LES belgesi örneği, KPDS veya ÜDS belgesi örneği, Uzman kadrosu için transkript örneği, Öğretim Görevlisi kadrosu için ayrıca 3 takım yayınlarını vereceklerdir.

Başvurular gazetede ilan edildiği tarihten itibaren 15 gün süre içerisinde Rize Üniversitesi Personel Dairesi Başkanlığı'na şahsen yapılacak, posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Sınav yeri ve tarihleri daha sonra tespit edilip adalara ayrıca bildirilecektir.

Başvuruda bulunan adaylar, başvurdukları kadro ile ilgili koşulları sağlamadığı sonradan tespit edilmesi halinde bu adayların ataması yapılmayacak ve başvuruları iptal edilecektir.

İlgililere duyurulur.

BİRİMİ BÖLÜMÜ ANABİLİM DALI KADRO UNVANI KADRO DER. KADRO ADEDİ AÇIKLAMA
Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Katı Hal Fiziği Profesör 1 1  
Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Atom ve Molekül Fiziği Yrd. Doç. 3 1  
Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Nükleer Fizik Öğr. Gör. 6 1 (Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunu olmak.)
Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Genel Biyoloji Profesör 1 1  
Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Moleküler Biyoloji Yrd. Doç. 3 1  
Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Anorganik Kimya Doçent 2 1  
Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Anorganik Kimya Yrd. Doç. 3 1  
Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Analiz ve Fonk. Teor. Yrd. Doç. 3 1  
Eğitim Fakültesi İlköğretim Sınıf Öğretmenliği (Biyoloji) Yrd. Doç. 3 1  
Eğitim Fakültesi İlköğretim Sınıf Öğretmenliği (Türkçe) Yrd. Doç. 3 1  
Eğitim Fakültesi İlköğretim Sınıf Öğretmenliği (Matematik) Yrd. Doç. 3 1  
Eğitim Fakültesi İlköğretim Sınıf Öğretmenliği (Coğrafya) Yrd. Doç. 3 2  
Eğitim Fakültesi Eğitim Bil. Eğt. Eğt. Prog. ve Öğr. Yrd. Doç. 3 2  
Eğitim Fakültesi İlköğretim Sınıf Öğretmenliği (Türkçe) Öğr. Gör. 6 1  
Eğitim Fakültesi İlköğretim Sınıf Öğretmenliği (İngilizce) Öğr. Gör. 6 1 İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü veya İngilizce Öğretmenliği Bölümü mezunu olmak.
Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Yetiştiriciliği Yetiştiricilik Yrd. Doç. 3 1  
Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Avlama ve İşleme Tek. Avlama Tekn. Yrd. Doç. 3 1  
Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Avlama ve İşleme Tek. İşleme Tekn. Yrd. Doç. 3 1  
İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Tefsir Doçent 1 1  
İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri İslam Hukuku Yrd. Doç. 3 1  
Rize Meslek Yüksekokulu İkt. İdr. Progr. Muhasebe Yrd. Doç. 3 1  
Rize Meslek Yüksekokulu Teknik Prog. İnşaaat Yrd. Doç. 3 1  
Rize Meslek Yüksekokulu Teknik Prog. Bilgisayar Tekn. ve Programlama Öğr. Gör. 6 1  
Rize Meslek Yüksekokulu Teknik Prog. Bilgisayar Tekn. ve Programlama Öğr. Gör. 6 1 Mühendislik Lisans diplomasına sahip ve Grafik - Tasarım Eğitimi almış olmak,
Rize Meslek Yüksekokulu Teknik Prog. Su Ürünleri Öğr. Gör. 5 1  
Rize Meslek Yüksekokulu Teknik Prog. Otomotiv Okutman 6 1  
Rize Meslek Yüksekokulu Teknik Prog. Endüstriyel Elektronik Okutman 5 1  
Rize Meslek Yüksekokulu Teknik Prog. El Sanatları Okutman 7 1  
Rize Meslek Yüksekokulu İkt. İdr. Progr. Muhasebe Okutman 7 1  
Rize Meslek Yüksekokulu İkt. İdr. Progr. İşletme Uzman 5 2  
Rize Meslek Yüksekokulu - Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Okutman 5 1  
Rize Meslek Yüksekokulu - Müzik Okutman 6 1  
Rize Meslek Yüksekokulu - Beden Eğitimi Okutman 6 1  
Fındıklı Meslek Yüksekokulu İkt. İdr. Progr. İşletme Okutman 7 1  
Fındıklı Meslek Yüksekokulu İkt. İdr. Progr. Muhasebe Okutman 7 1  
Fındıklı Meslek Yüksekokulu İkt. İdr. Progr. Turizm ve Otel İşletmeciliği Öğr. Gör. 6 1  
Fındıklı Meslek Yüksekokulu İkt. İdr. Progr. Büro Yönetimi ve Sekreterlik Öğr. Gör. 6 1  
Fındıklı Meslek Yüksekokulu - Beden Eğitimi Okutman 6 1  
Ardeşen Meslek Yüksekokulu Teknik Prog. Bilgisayar Tekn. ve Programlama Öğr. Gör. 6 3  
Ardeşen Meslek Yüksekokulu İkt. İdr. Progr. Muhasebe Öğr. Gör. 6 1  
Ardeşen Meslek Yüksekokulu İkt. İdr. Progr. Turizm ve Otel İşletmeciliği Öğr. Gör. 6 1  
Ardeşen Meslek Yüksekokulu İkt. İdr. Progr. İşletme Okutman 7 1  
Rektörlük Örgütü Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi - Okutman 7 1  
Rektörlük Örgütü Yabancı Diller Bölümü İngilizce Okutman 6 1 İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü veya İngilizce Öğretmenliği Bölümü mezunu olmak.
Rektörlük Örgütü Yabancı Diller Bölümü İngilizce Okutman 4 1 İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü veya İngilizce Öğretmenliği Bölümü mezunu olmak.