Denizcilik Müsteşarlığı müfettiş yardımcılığı alım ilanı

İlan Giriş : 14 Eylül 2007 16:36, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Denizcilik Müsteşarlığı müfettiş yardımcılığı alım ilanı

T.C.

BAŞBAKANLIK

DENİZCİLİK MÜSTEŞARLIĞINDAN

SÖZLÜ GİRİŞ SINAVI İLE MÜFETTİŞ YARDIMCISI ALINACAKTIR.

ÖSYM Başkanlığınca yapılan ve halen geçerli olan KPSS sınavı sonuçlarına göre belirlenen KPSS puan türünde ve öğrenim dallarında, aşağıdaki esaslarca sözlü giriş sınavı yolu ile merkez ve taşra teşkilatına atanmak üzere toplam 5 (beş) müfettiş yardımcısı kadrosuna personel alımı yapılacaktır.

Merkez ve taşra teşkilatına atanmak üzere genel idare hizmetleri sınıfından 7 inci derecede toplam 5 (beş) müfettiş yardımcısı kadrosuna aşağıda belirtilen öğrenim dallarının karşısında belirtilen kontenjanın 4 katı aday sözlü giriş sınavına girmeye hak kazanacaktır. Bölümleri itibariyle ayrılan kontenjan sayısı kadar müracaat olmaması halinde bu kontenjan iptal edilerek başka bir bölüme aktarılabilir.

S.No Bölüm Adedi
1 Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2
2 Güverte, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (Güverte Opsiyonu), Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi, 1
3 Gemi İnşaatı Mühendisliği, Deniz Teknolojisi Mühendisliği 1
4 Gemi Makineleri, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği, Gemi Makineleri Mühendisliği, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ( Gemi Makineleri Opsiyonu) 1

) SINAVA KATILACAKLARDA ARANILACAK ŞARTLAR:

Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavına katılabilmek için:

ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan ve halen geçerli olan KPSS sınavı sonucunda aşağıda öğrenim dalları (Bunlara denkliği YÖK tarafından onaylanmış yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak) ve bu dallar için belirlenen puan türünden belirlenen puanı almış olmak,

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde belirtilen genel şartları taşımak,

01/01/2007 tarihi itibariyle 30 yaşını doldurmamış olmak (01/01/1977 ve daha sonra doğanlar), (Askerliğini yapmış olanlar için ise 32 yaşını doldurmamış olmak.)

Askerlikle ilişkisi bulunmamak,

e) ÖSYM tarafından halen geçerli olan KPSS Sınavına katılmış olup, aşağıdaki tabloda bölümleri gösterilen hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri mezunları KPSSP 11, denizcilik fakültesi veya 4 yıllık denizcilik yüksek okulu mezunları KPSSP 3 ve/veya KPSSP 6 puan türünden;

Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi alanı için 80 ve üzeri puan almış ilk 8 aday
Güverte, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği - Güverte Opsiyonu -, Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi, alanı için 70 ve üzeri puan almış ilk 4 aday
Gemi İnşaatı Mühendisliği, Deniz Teknolojisi Mühendisliği alanı için 70 ve üzeri puan almış ilk 4 aday
Gemi Makineleri, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği, Gemi Makineleri Mühendisliği, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ( Gemi Makineleri Opsiyonu) alanı için 70 ve üzeri puan almış ilk 4 aday

sınava girmeye hak kazanacaktır. Son sıradaki aday ile aynı puanı almış olan aday da sınava girmeye hak kazanacaktır.

C) BAŞVURU SIRASINDA İSTENEN BELGELER:

İş talep formu,(Müsteşarlığımız www.denizcilik.gov.tr internet adresinden veya Denizcilik Müsteşarlığı Teftiş Kurulu Başkanlığından temin edilebilecektir.)

Nüfus cüzdanının onaylı ( Kurul Başkanlığınca onaylanabilir.) örneği,

Yüksek öğrenim diploması veya mezuniyet belgesinin (yurt dışındaki üniversitelerden mezun olan adaylar için denklik belgesi ile birlikte) aslı veya Kurul Başkanlığınca ya da okul onaylı örneği,

KPSS sınav sonuç belgesinin aslı veya onaylı (Kurul Başkanlığınca onaylanabilir) örneği,

Erkek adayların askerlikle ilişkisinin bulunmadığına veya en az 31/11/2007 tarihine kadar tecil ettirdiğine dair beyanı,

Adli sicil kaydı olmadığına dair beyanı,

İki adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf,

Özgeçmiş,

D) MÜRACAAT YERİ:

05/10/2007 tarihi mesai bitimine kadar Denizcilik Müsteşarlığı GMK Bulvarı No:128/A Maltepe/ANKARA adresine şahsen veya postayla başvurmaları gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurularda olabilecek gecikmelerden Müsteşarlığımız sorumlu olmayacaktır. Eksik belge ve bilgileri bulunan başvurular işleme konulmayacaktır.

Sınava girmeye hak kazanan adayların listesi, 09/10/2007 tarihinden itibaren www.denizcilik.gov.tr internet adresinde ve Müsteşarlık merkez teşkilatı binası girişinde ilan edilecek olup, sınava girecek adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

E) SINAV :

Sözlü olarak yapılacak giriş sınavının tarihi Denizcilik Müsteşarlığı tarafından www.denizcilik.gov.tr internet adresinde ve Müsteşarlık Binası girişinde ilan edilecek olup, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

Sözlü giriş sınavı, alan bilgisi, kavrayış, anlatım yeteneği, davranış, temsil kabiliyeti konuları dikkate alınmak suretiyle Müfettiş Yardımcılığına uygunluğunun değerlendirileceği bir sınav niteliğinde olacaktır.

Sözlü giriş sınavında başarılı sayılabilmek için 100 tam puan üzerinden en az 70 tam puan almak gerekmektedir. Bölümleri itibariyle aday adaylarının başarı sırası en yüksek puan alandan en düşük puan alana göre sıralanır. Aynı puan alanların başarı sırasındaki yeri ise KPSS puanı yüksek olan üste yazılmak suretiyle belirlenir.

Bölümleri itibariyle ilan edilen kontenjan sayısı kadar adayın başarılı olamaması halinde, boş kalan kontenjanlar başka bir bölüme aktarılabilir.

F) DEĞERLENDİRME VE ATANMA

Sınav sonuçları, sözlü sınavı takip eden 7 (yedi) iş günü içerisinde, her bölüm için kontenjan sayısı kadar asil ve yedek başarı sırası belirlenerek, www.denizcilik.gov.tr internet adresinde ve Müsteşarlık Binası girişinde ilan edilecektir. Sınavı asil olarak kazananların atamaları yapılamadığı takdirde veya asil kazanan aday atanma isteğinden vazgeçerse yedek listesinden sıra ile atama yapılabilecektir.

Sınav sonuçları, Müsteşarlık tarafından sözlü sınava giren tüm adaylara 15 (Onbeş) gün içinde, ayrıca yazılı olarak bildirilecektir.

Kazanan asil ve yedek adayların listesi www.denizcilik.gov.tr internet adresinden ve Denizcilik Müsteşarlığı merkez teşkilatı ana hizmet binası girişinde ilan edilecektir. Kazanan asil adaylardan Müsteşarlıkça belirtilen tarihe kadar; yukarıdaki belgelere ilave olarak 5 adet vesikalık fotoğraf ve Renk körlüğü ile %40?ı aşan oranda özrü bulunmadığına dair sağlık kurulu raporu ile müracaat edenlerin atamaları yapılacaktır.

Müsteşarlık, herhangi bir kurumda çalışmakta iken sınavı kazanan adaylardan, bu görevlerinde olumsuz sicil ve mütalaa ile disiplin cezalarının değerlendirme hakkını saklı tutar.

Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz. Bunların atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.

İlanen duyurulur.