Akdeniz Üniversitesi 8 Akademik Personel Alacak

Akdeniz Üniversitesi 8 Akademik Personel Alacak.

Kaynak : Resmi gazete
İlan Giriş : 10 Mayıs 2018 02:32, Son Güncelleme : 10 Mayıs 2018 02:36
Akdeniz Üniversitesi 8 Akademik Personel Alacak

Üniversitemiz birimlerine, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen şartları sağlayanlardan Öğretim Üyesi alınacaktır.

Profesör kadrolarına devamlı statüye göre atama yapılacaktır. Profesör kadrosuna müracaat eden adayların Rektörlüğümüze istenilen belgelerle birlikte ilanın yayımı tarihinden itibaren 15 gün içerisinde şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. İlanla ilgili ayrıntılı bilgilere Üniversitemizin http://personel.akdeniz.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Kadrolara müracaat eden adayların Akdeniz Üniversitesi Senatosu tarafından kararlaştırılan ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca kabul edilen "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerine" uymaları gerekmektedir. Bu Kriterlere uymayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Konu hakkında gerekli bilgiler Rektörlük Personel Daire Başkanlığından ya da http://personel.akdeniz.edu.tr adresinden öğrenilebilir. Bu adresteki değerlendirme tablosunun doldurularak başvuru dilekçesine ve her bir eser dosyasına ayrı ayrı eklenmesi.

Üniversitemizde görev yapan Akademik personelin atama işlemlerinde güncellenmiş AVES bilgilerinin bir çıktısının Başvuru belgelerine eklenmesi gerekmektedir.

Doktora unvanı Yurtdışından alınmış ise Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca denkliğinin onaylandığını gösterir belgenin eklenmesi gerekmektedir.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER (Eser Dosyaları Haricinde Hazırlanacaktır)

PROFESÖRLER İÇİN

2547 Sayılı Yasanın 26. maddesi ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin 17. maddesinde belirtilen şartları taşımak,

Dilekçe (Adayların dilekçelerinde Başlıca Araştırma Eserinin belirtmesi)

Özgeçmiş

Bilimsel çalışma ve yayınlarından 6'şar takım,

Lisans, Yüksek Lisans, Doktora, Doçentlik belgesi fotokopisi

1 adet fotoğraf,

Nüfus Cüzdanı fotokopisi,

Yükseltilme ve Atanma Kriterleri Değerlendirme Tablosu

BİRİMİ

BÖLÜM

A.B.D./A.S.D./ PROGRAM

UNVANI

DERECE

ADET

AÇIKLAMA

Tıp Fakültesi

Dahili Tıp Bilimleri

Acil Tıp

Profesör

1

1

Acil Tıp Uzman olmak. Acil ultrasonografi kullanım alanları ile ilgili bilimsel çalışması ve acil ultrasonografi kurslarında eğitimci deneyimi olmak. "Hastane Afet Planı Eğitim Programı" kursunu almış olmak.

Tıp Fakültesi

Cerrahi Tıp Bilimleri

Kalp ve Damar Cerrahisi

Profesör

1

1

Ventrüküler Destek Cihazları ve Kalp Transplantasyonu konusunda deneyimli olmak.

Mühendislik Fakültesi

Makine Mühendisliği

Konstrüksiyon ve İmalat

Profesör

1

1

Malzeme ve Metalurji Mühendisliği Bilim Alanında Doçent unvanı almış olmak, Konstrüksiyon ve İmalat konularında araştırmalar yapmış olmak.

Mühendislik Fakültesi

Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Elektronik

Profesör

1

1

Elektrik-Elektronik Mühendisliği bilim alanı Doçenti olup, İnsan Beyni ve Nörobilim alanında çalışmalarda bulunmak.