Fırat Üniversitesi Öğretim üyesi alım ilanı

Üniversitemiz aşağıda belirtilen birimlerine, 2547 Sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca Öğretim Üyesi alınacaktır.

Kaynak : Resmi gazete
İlan Giriş : 31 Mart 2018 03:46, Son Güncelleme : 02 Nisan 2018 13:17
Fırat Üniversitesi Öğretim üyesi alım ilanı

Üniversitemiz aşağıda belirtilen birimlerine, 2547 Sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca Öğretim Üyesi alınacaktır.

1 - Atamalarda, Üniversitemiz Senatosunca kabul edilen ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca onaylanan "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma İlkeleri"ndeki esaslar uygulanacaktır.

2 - Profesör kadroları daimi statüde olup, bu kadroya başvuracak adayların; www.firat.edu.tr adresinde bulunan dilekçeyi doldurarak ekinde, özgeçmişlerini, doçentlik başarı belgelerini, bilimsel yayınlarını, kongre-konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, eğitim-öğretim faaliyetlerini, yönetimlerinde devam eden ve biten lisansüstü çalışmalarını, üniversite veya ileri Teknoloji Enstitülerine katkılarını kapsayan 6 (altı) adet dosyayı Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına şahsen teslim etmeleri gerekmektedir.

3 - Doçent kadroları daimi statüde olup, bu kadroya başvuran adayların, www.firat.edu.tr adresinde bulunan dilekçeyi doldurarak ekinde Doçentlik Başarı belgelerini, özgeçmişlerini, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) adet dosyayı Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına şahsen teslim etmeleri gerekmektedir.

4 - Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak adayların, www.firat.edu.tr adresinde bulunan dilekçeyi doldurarak, ekinde kısa özgeçmişlerini, doktora diplomasının onaylı birer örneği ile bilimsel yayın ve çalışmalarını kapsayan 4 (dört) adet dosyayı Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına şahsen teslim etmeleri gerekmektedir.

5 - Başvurular ilan yayım tarihinden itibaren 15 gündür. Süresi içerisinde yapılmayan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

Unvanı=========>>

Profesör

Doçent

Dr. Öğr. Üyesi

AÇIKLAMALAR

Birimi

Anabilim Dalı

Drc. Adet

Drc. Adet

Drc. Adet

Eğitim Fakültesi

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık

5-1

Rehberlik ve Psikolojik anabilim dalında doktora yapmış olmak. Mobil iletişim araçlarının problemli kullanımı üzerine deneysel ve betimsel çalışmaları bulunmak.

İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi

Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi

5-1

Arkeoloji anabilim dalında doktora yapmış olmak. Batı Anadolu Kalkolitik Dönem konusunda çalışmaları bulunmak.

Mühendislik Fakültesi

Mekanik

1-1

İnşaat Mühendisliği lisans mezunu olmak. Sığ temellerin rijitlik hesabı üzerine çalışmaları bulunmak

Sağlık Bilimleri Fakültesi

Ebelik

4-1

Ebelik veya Hemşirelik lisans mezunu olmak. Hemşirelik Anabilim Dalı veya Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliğinde doktora yapmış olmak. Preeklemsili gebelerle ilgili çalışmaları olmak.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

4-1

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon veya Tıbbi Fizyoloji Anabilim Dalında Doktora yapmış olmak.

Hemşirelik

4-1

Hemşirelik alanında doktora yapmış olmak. Kolerektal kanser cerrahisi uygulanan hastalarla ilgili çalışmaları bulunmak.

Tıp Fakültesi

Ortopedi ve Travmatoloji

1-1

İlgili alanda doçent olmak. Herhangi bir Yükseköğretim kurumunda öğretim üyesi deneyimine ve eğitici eğitimi belgesine sahip olmak.

Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahisi

1-1

İlgili alanda doçent olmak. Doçentlik sözlü sınavında başarılı olmak.

Psikiyatri

1-1

İlgili alanda doçent olmak. Doçentlik sözlü sınavında başarılı olmak.

Teknoloji Fakültesi

Mekanik

1-1

İnşaat Mühendisliği lisans ve doktora mezunu olmak. Konvansiyonel/Yenilikçi yapı güçlendirme yöntemleri üzerine çalışmaları bulunmak.

TOPLAM

1

2

7