Çerkezköy belediyesi itfaiye eri alım ilanı

İlan Giriş : 27 Ağustos 2007 17:34, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Çerkezköy belediyesi itfaiye eri alım ilanı
İLAN

ÇERKEZKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI?NDAN

21 Ekim 2006 tarih ve 26326 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 15-16 ıncı ve 17 inci maddesi ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin Genel şartlarını taşımak koşulu ile, Belediyemizde boş bulunan Aşağıda Unvan, Derece, Sınıfı ve Sayıları belirtilen İtfaiye Eri Memuru Kadrolarına, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak çalıştırılmak üzere personel alınacaktır.

Sınıfı Unvanı Derecesi Adedi Cinsiyeti Eğitim Durumu
GİH İtfaiye Eri 7 2 E İki Yıllık Meslek Yüksek Okulu
GİH İtfaiye Eri 11 8 E Lise ve Dengi Okul Mezunu
TOPLAM : 10

ADAYLARDA BAŞVURU ŞARTLARI:

Lise veya Dengi Okul mezunu ve İki Yıllık Meslek Yüksek Okulu mezunu olmak.
Sağlık açısından kapalı mekan dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla İtfaiye Teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak. Kişinin beyanı esas alınacaktır. Kazanan adaylardan ayrıca Resmi Kurumlardan alınan doktor raporu istenecektir.
Sınav günü itibariyle 25 yaşını doldurmamış olmak.
Askerlik hizmetini yapmış ya da tecilli olmak
Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydı ile erkeklerde en az 1,67 m boyunda olmak ve boyun 1 m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg dan fazla fark olmamak.(Boy ve kilo tespiti Belediyemiz Sağlık İşleri Müdürlüğünde yapılacaktır.)
Kalıcı bulaşıcı hastalığı olmamak, görevini düzenli bir şekilde yapmaya engel olacak bedence ve akılca bir sakatlıkları bulunmamak.(Sağlık Kurulu Raporu istenir.)
Ağır vasıta (E) sınıfı ehliyeti olanlar tercih edilecektir.
KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) 2004 ve sonrası sınavlarına girmiş ve sınavdan en az 60 puan ve üzeri almış olmak,
Belediyemize başvuran adayların KPSS başarı puanlarına göre sıralanarak en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılacak 10 adet İtfaiye Eri boş kadro sayısının 3 katı oranında aday sözlü sınava çağrılacak olup, sözlü sınava çağrılacak memur adaylarının listesi Başkanlığımız Internet sitesinde yayınlanacaktır.

SINAVA BAŞVURU YERİ VE SAATİ:

Başvurular, Çerkezköy Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne (Belediye Hizmet Binası 3. kat) şahsen yapılacak olup, posta ile yapılacak müracaatlar kabul edilmeyecektir. Başvurular 27 Ağustos 2007 tarihinde başlayıp 10 Eylül 2007 Pazartesi günü mesai bitimine kadar devam edecektir.

Sınava başvuru süresi 15 gündür.

01 Ekim 2007 Pazartesi günü Belediye Hizmet Binasında (Meclis Salonu) Saat:10:00?da sözlü sınav yapılacaktır. Sınava çağrılan adayların sınavları 01 Ekim 2007 Pazartesi günü bitirilemediği takdirde 02.10.2007 ve 03.10.2007 tarihlerinde sınava devam edilecektir.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENECEK BELGELER:

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünden alınacak iş talep formu aday tarafından eksiksiz ve okunaklı bir şekilde tükenmez kalemle doldurulmak suretiyle aşağıdaki belgeler eklenecektir.( İş talep formu www.cerkezkoy.bel.tr adresinden de alınabilir.)

1- KPSS Sınav Sonuç Belgesi

2- T.C.kimlik numaralı Nüfus Cüzdanı sureti

3- Son altı ay içerisinde çekilen 2 adet vesikalık fotoğraf

4- Olanların Ağır vasıta E Sınıfı Ehliyetleri

5- Diploma veya Geçici Mezuniyet belgesi aslı veya tasdikli sureti

6- Adli Sicil Belgesi

7- Askerlik durum belgesi

8- Tam teşekküllü hastaneden alınacak Sağlık Kurul Raporu (Sağlık açısından kapalı mekan- dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmadığına dair raporda, alınan Sağlık Kurulu Raporunda belirtilecektir.)

5, 6, 7 ve 8. bentlerindeki belgeler sözlü sınavı kazanan adaylar getirecektir.

SINAVA GİRİŞ BELGESİ:

KPSS Başarı puanına göre en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere boş kadro sayısının üç katı kadar (Lise ve Dengi Okul Mezunu 24 kişi, İki Yıllık Meslek Yüksek Okulu 6 kişi) aday sınava çağırılacak olup, sınava çağrılan adayların listesi Başkanlığımız (www.cerkezkoy.bel.tr ) internet sitesinde yayınlanacaktır.Sınava çağrılan adaylar için sınava giriş belgesi düzenlenecek ve sınava giriş belgeleri İmza karşılığında Belediyemiz İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünden alınacaktır. Sözlü sınava girmeden önce Belediyemiz Sağlık İşleri Müdürlüğüne başvurmak suretiyle boy ve kilo tespiti yaptırılacaktır. Boy ve Kilo Tespiti yaptırmayan adaylar sözlü sınava alınmayacaktır. Adaylar sınavda bu belgelerle ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı ya da sürücü belgesi gibi fotoğraflı geçerli bir kimlik belgesini de yanında bulunduracaklardır. Sınava katılmayacak müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

SINAV KONULARI: (Sözlü sınav konuları)

a) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası

b) Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi

c) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu

d) Mahalli İdarelerle ilgili temel mevzuattan oluşur.

SINAVIN ŞEKLİ VE DEĞERLENDİRME:

Başvuran adaylar, 01 Ekim 2007 günü Belediye hizmet binasında, saat 10:00? da, Sözlü sınavına tabi tutulacaklardır. Sözlü sınavda (a),(b),(c),(d) konu gruplarının her birinden ayrı ayrı yapılacak değerlendirme sonucunda 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alınması gerekir. Sözlü sınav notunun aritmetik ortalamasının (Kurum sınavı başarı puanının)%50?si ile KPSS puanının %50?si alınmak suretiyle memuriyete girişe esas teşkil edecek sınav sonucu belirlenir. Giriş sınavında en yüksek puan alan adaydan başlanarak yapılan sıralamaya göre oluşturulan liste Başkanlıkta uygun yerlere asılarak ve Belediyemiz internet (www.cerkezkoy.bel.tr) adresinde duyurulacaktır. Ayrıca, sınav sonucu kazanan adaylara yazılı olarak bildirilir ve başarılı olan adaylardan atanmaları için gerekli olan belgeler istenilecektir. Sınavı kazananlar arasından atanacak boş kadro sayısı kadar asil ve yedek aday belirlenir. Asil adaylardan 15 gün içerisinde göreve başlamayanların yerine başarı sırasına göre yedek adaylardan atama yapılacaktır.

Tebligatta belirtilen süre içinde atamanın yapılabilmesi için gerekli belgeler ve işlemleri Belediyemiz İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

Süresi içinde yapılmayan ve İnternet ortamında yapılan müracaatlar geçersiz sayılacaktır.

İLANEN DUYURULUR.