Balıkesir Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Balıkesir Üniversitesi 3 Akademik Personel Alacak.

Kaynak : dpb
İlan Giriş : 28 Şubat 2018 02:53, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Balıkesir Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'nden

Üniversitemiz akademik birimlerine 2547 sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili hükümleri uyarınca öğretim üyesi alınacaktır. Adayların Balıkesir Üniversitesi Öğretim Üyesi Kadrolarına Başvuru ve Atanma/Yeniden Atanma Kriterlerini (htto://personel.balıkesir.edu.trlmevzuat.html adresinden ulaşılabilir ) sağlamaları,657 sayılı Kanunun 48. maddesindeki genel şartları taşımaları gerekmektedir. Yabancı Ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurul'ca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

- YARDIMCI DOÇENT ; BAŞVURU ŞARTLARI

- Yardımcı Doçent kadrosuna başvuracak adayların başvurdukları anabilim dalını ve yabancı dilini belirten dilekçelerini özgeçmiş, nüfus cüzdanı örneği, lisans, yüksek lisans, doktora diploma/belgelerinin onaylı örneğini, yabanı dil belgelerini (yabancı dil ile ilgili bilim alanına başvuran adayların, merkezi yabancı dil sınavları alanında en az 80 (seksen) puan, sınava gireceği 2.yabancı dilden ise en az 55 (elli beş) puan aldıklarına ilişkin belgeleri), 2 adet fotoğraf, hizmet cetveli, Akademik Etkinlik Değerlendirme Formu (form ve istenen diğer belgelerin birer örneği ayrıca yayın dosyalarına da konacaktır), bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 takım dosyayı ekleyerek İlgili birimlere şahsen teslim etmeleri gerekmektedir.

- 6 ay Veya daha fazla Devlet Hizmeti Yükümlülüğü bulunanlar Tıp Fakültesi Yardımcı Doçent kadrolarına başvuramazlar, adayların Devlet Hizmeti Yükümlüsü olmadıklarını yada 6 aydan daha az yükümlülükleri kaldığını belgelendirmeleri zorunludur.

- Yardımcı Doçent kadrolarına başvurularda Üniversitelerin akademik kadrolara atama için aranan kriterler kapsamında Yükseköğretim Kurulu'nun belirlediği kıstaslar çerçevesinde yapılan merkezi yabancı dil sınavlarından belirli bir puan alma şartı getirilse bile söz konusu kadrolara atamalarda herhangi bir ayrım yapılmaksızın 2547 Sayı Yükseköğretim Kanununun 23.maddesinin (b) fıkrasının 2 numaralı bendi gereğince Üniversitemizde ayrıca dil sınavı yapılacaktır.

Adayların başvuru dilekçelerinde T.C. Kimlik Numarası|, yazışma adresi ile telefon numaralarına bildirmeleri gereklidir. ilan şartlarına uygun olmadığı sonradan anlaşılan başvurular geçersiz sayılacaktır. son başvuru tarihi ilanının yayınlandığı tarihten itibaren 15 gündür. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir

Doçent ünvanı olanlar Yardımcı Doçent kadrolarına başvuramazlar. Başvuruda bulunacak adaylar sadece bir kadroya başvurabilecek olup, birden fazla kadroya başvuramazlar.