İzmir ili Bayındır belediyesi zabıta memuru alım ilanı

İlan Giriş : 23 Ağustos 2007 11:39, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
İzmir ili Bayındır belediyesi zabıta memuru alım ilanı
BAYINDIR BELEDİYE BAŞKANLIĞI' NDAN

11 Nisan 2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 13, 14 ve 15 inci maddeleri ile bu yönetmeliğin 11 Nisan 2007 tarihinde yapılan değişikliklere ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrası şartlarını taşımak koşulu ile, Belediyemizde boş bulunan Aşağıda sınıfı, unvanı, derecesi, ve sayıları belirtilen Zabıta Memuru Kadrolarına, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak çalıştırılmak üzere personel alınacaktır.

ALIM YAPILACAK BOŞ KADROLAR :

Sıra No Birimi Sınıfı Unvanı Derecesi Sayısı Cinsiyet Eğitim durumu KPSS Taban
Puanı
1 Zabıta Amirliği GİH Zabıta Memuru 8 1 E-K 4 Yıllık Yüksel Okulu Mezunu 60
2 Zabıta Amirliği GİH Zabıta Memuru 8 4 E-K 2 Yıllık Meslek Yüksel Okulu Mezunu 60
3 Zabıta Amirliği GİH Zabıta Memuru 11 3 E Lise ve dengi Meslek Liseleri 60
4 Zabıta Amirliği GİH Zabıta Memuru 11 2 K Lise ve dengi Meslek Liseleri 60
T O P L A M 10

ADAYLARDA BAŞVURU ŞARTLARI:
a) Türk Vatandaşı olmak,
b) Askerliğini yapmış, tecilli veya muaf olmak,
c) Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak,
d) Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi görevlerde halen çalışmamak, Herhangi bir kamu veya özel kuruluşa karşı hizmet yükümlülüğü ve tazminat borcu olmamak,
e) Ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis cezası ile veya yüz kızartıcı bir suç ile hüküm giymiş olmamak,
f) Siyasi ve Medeni hakları kullanma ehliyetine sahip olmak,
g) Alım yapılacak boş kadrolara uygun olarak; Lise ve Dengi Meslek Liseleri, İki Yıllık Meslek Yüksek Okulu veya 4 Yıllık Yüksek Okul mezunu olmak,
h) Sınav günü itibariyle 25 yaşını doldurmamış olmak,
i) Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydı ile erkeklerde en az 1,67 m boyunda kadınlarda en az 1,60 m boyunda olmak ve boyun 1 m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg dan fazla fark olmamak (Boy ve kilo tespiti Belediyemiz Zabıta Amirliğinde yapılacaktır),
j) Kalıcı bulaşıcı hastalığı olmamak, görevini düzenli bir şekilde yapmaya engel olacak bedence ve akılca bir sakatlıkları bulunmamak,
k) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarına (KPSS/2004-2006) girmiş ve KPSSP3, KPSSP93, KPSSP94 puan türlerinden eğitim durumlarına göre en az 60 puan almış olmak,
l) A2 sınıfı veya B sınıfı ehliyeti olanlar, iyi derecede yabancı dil (İngilizce) bilenler, bilgisayar sertifikası sahipleri, erkek adaylarda askerlik hizmetini yapmış olanlar tercih sebebidir.
m) Mahalli İdareler Anadolu Meslek Lisesi mezunları, Üniversitelerin ve Meslek Yüksekokullarının kamu yönetimi, bilgisayarlı muhasebe, Halkla İlişkiler, Yerel Yönetimler, İnşaat, Çevre, Gıda, İletişim ve Turizm bölümleri tercih sebebidir.

BAŞVURU:
Başvurular, 29 Ağustos 2007 - 3 Eylül 2007 tarihleri arasında Bayındır Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğü'ne (Mithatpaşa Mah. Atatürk Cad. No:32 Bayındır İZMİR ) şahsen yapılacak olup, posta ile yapılacak müracaatlar kabul edilmeyecektir.

SINAV YERİ VE SAATİ:

21 Eylül 2007 Çarşamba günü Bayındır Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğü'nde Saat:10:00'da sözlü sınav yapılacaktır. Çağrılan adayların sınavları 21 Eylül 2007 Çarşamba günü bitirilemediği takdirde 24/25 Eylül 2007 tarihlerinde sınava devam edilecektir.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENECEK BELGELER:
Bayındır Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğü'nden alınacak iş başvuru formu aday tarafından eksiksiz ve okunaklı bir şekilde tükenmez kalemle doldurulmak suretiyle aşağıdaki belgeler eklenecektir.
1- KPSS (2004 veya 2006) Sınav Sonuç Belgesi fotokopisi, (aslı veya noter tasdikli sureti, başvuru sırasında ibraz edilecektir)
2- T.C. kimlik numaralı Nüfus Cüzdanı sureti, (aslı başvuru sırasında ibraz edilecektir)
3- Muhtarlıktan onaylı ikametgah belgesi,
4- Son altı ay içerisinde çekilen 2 adet vesikalık fotoğraf,
5- Diploma veya geçici mezuniyet belgesinin fotokopisi (aslı veya noter tasdikli sureti başvuru sırasında ibraz edilecektir)
6- Savcılıktan son 1 ay içinde alınmış adli sicil belgesi.
7- Erkek Adaylar için Askerlik ile ilgili durumlarını gösterir belge fotokopisi (aslı veya tasdikli sureti başvuru sırasında ibraz edilecektir)
8- Kalıcı bulaşıcı hastalığı olmadığına, görevini düzenli bir şekilde yapmaya engel olacak bedence ve akılca bir sakatlıkları bulunmadığına dair sağlık raporu.

SINAVA GİRİŞ BELGESİ:
KPSS Başarı puanına göre en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere boş kadro sayısının üç katı kadar aday sınava çağırılır. Sınava çağrılacak adayların listesi Başkanlığımız internet adresinde (bayindir.bel.tr) yayımlanarak, belediye ilan panosuna asılır. Sınava çağrılmayacak adaylara herhangi bir bildirimde bulunulmaz. Sınava çağrılacak adaylar için düzenlenecek sınava giriş belgesi 19-20 Eylül 2007 tarihlerinde Bayındır Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğü'nden alınabilir. Sınava girmeden önce Zabıta Amirliği'ne başvurmak suretiyle boy ve kilo tespiti yaptırılarak sınava giriş belgesi ekinde kendilerine verilen boy ve kilo tespit formu onaylatılır. Onaylı boy ve kilo tespit formu olmayan adaylar sınava alınmazlar. Adaylar sınavda bu belgeler ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı ya da sürücü belgesi gibi fotoğraflı geçerli bir kimlik belgesini de yanlarında bulundururlar.

SINAV KONULARI:
a) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,
b) Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi,
c) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu,
d) Mahalli İdarelerle ilgili temel mevzuat,
e) Genel kültür.

SINAVIN ŞEKLİ VE DEĞERLENDİRME:
21 Eylül 2007 Çarşamba günü sınav yerinde sözlü sınava tabi tutulurlar. Sözlü sınavdan 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alan adaylar başarılı olmuş sayılırlar. Sözlü sınavdan 100 tam puan üzerinden 70'in altında puan alan adaylar başarısız olarak kabul edilip ve atamaları yapılmaz. Başarı puanı, sözlü sınav puanının %50'si ile KPSS puanının %50'si alınmak suretiyle belirlenir. Başarı puan listesi en yüksek not alan adaydan başlanarak yapılan sıralamaya göre oluşturularak Belediyemiz ilan panosuna asılacak ve Belediyemiz internet adresinden (www.bayindir.bel.tr ) ilanen duyurulur. Sınavı kazananlar arasından atanacak boş kadro sayısı kadar asil ve yedek aday belirlenir. Sınavın sonucu sözlü sınava giren tüm adaylara yazılı olarak bildirilir. İlanda belirtilen süre içinde atamanın yapılabilmesi için gerekli belge ve işlemlerini Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğüne teslim etmeyen adayların atamaları yapılmaz ve yedek adaylar arasından başarı sırasına göre atama yapılır. Süresi içinde yapılmayan ve İnternet ortamında yapılan müracaatlar geçersizdir.

İLANEN DUYURULUR.

Alaeddin ÇAPUK
Bayındır Belediye Başkanı