İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Kaynak : Resmi Gazete
İlan Giriş : 23 Ocak 2018 09:58, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Galatasaray Üniversitesi Rektörlüğünden:

2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun ilgili maddeleri uyarınca Üniversitemizin çeşitli birimlerindeki aşağıda unvanları gösterilen kadrolara öğretim üyesi alınacaktır. Adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesindeki genel şartları ve "Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atama Yönergesi"nde belirtilen şartları haiz olmaları gerekmektedir.

Profesör kadrosu devamlı statüde olup, atanmak isteyen adayların, "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği"nin 17. maddesinde belirtilen şekilde, dilekçe ekinde özgeçmişini, Galatasaray Üniversitesi Asgari Yayın ve Atıf Koşullarının Sağlandığına İlişkin Bildirim Formunu, Doçentlik belgesini, yabancı dil belgesini, 4 adet fotoğraflarını, yayın listesini (başlıca araştırma eseri belirtilecektir), bilimsel çalışma ve yayınları ile bunlara yapılan atıfları 6 adet dosya halinde hazırlayarak Rektörlüğümüz Personel Dairesi Başkanlığına,

Doçent kadrosu devamlı statüde olup, atanmak isteyen adayların, "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği"nin 14. maddesinde belirtilen şekilde, özgeçmişini, Galatasaray Üniversitesi Asgari Yayın ve Atıf Koşullarının Sağlandığına İlişkin Bildirim Formunu, Doçentlik belgesini, yabancı dil belgesini, 4 adet fotoğraflarını, yayın listesini, bilimsel çalışma ve yayınları ile bunlara yapılan atıfları 4 adet dosya halinde dilekçelerine ekleyerek Rektörlüğümüz Personel Dairesi Başkanlığına, ilan tarihinden itibaren 15 gün içerisinde şahsen başvurmaları gerekmektedir.

Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurul tarafından denkliğinin onaylanmış olması şarttır. Üniversitelerarası Kurul tarafından denkliği onaylanmamış diplomayla ve eksik evrakla başvuranların başvuruları kabul edilmeyecektir.

İlan olunur.

ADRES:

Galatasaray Üniversitesi Çırağan Cad. No: 36 34349 Ortaköy/İSTANBUL

HUKUK FAKÜLTESİ

ANABİLİM DALI

KADRO UNVANI

DERECE

ADEDİ

AÇIKLAMA

Medeni Hukuk

Profesör

1

2

Alanında Doçent unvanına sahip olmak.

Ticaret Hukuku

Profesör

1

1

Alanında Doçent unvanına sahip olmak.

Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku

Doçent

1

1

Alanında doktor ve Doçent unvanına sahip olmak.

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

ANABİLİM DALI

KADRO UNVANI

DERECE

ADEDİ

AÇIKLAMA

Siyaset ve Sosyal Bilimler

Profesör

1

1

Siyaset Sosyolojisi, Kentleşme Politikaları ve Yerel Yönetimler konularında bilimsel yayınları bulunmak; bilimsel araştırma yapabilecek ve ders verebilecek düzeyde Fransızca bilmek.

Uluslararası İlişkiler

Profesör

1

1

Balkanlar Bölgesel Çalışmaları, Avrupa Tarihi ve Türk Dış Politikası konularında bilimsel yayınları bulunmak; bilimsel araştırma yapabilecek ve ders verebilecek düzeyde Fransızca bilmek.

Kentleşme ve Çevre Sorunları

Doçent

1

1

Siyaset Sosyolojisi, Karşılaştırmalı Siyasi Kurumlar ve Sosyal Politika konularında bilimsel yayınları bulunmak; bilimsel araştırma yapabilecek ve ders verebilecek düzeyde Fransızca bilmek.

Muhasebe ve Finansman

Doçent

1

1

Uluslararası Muhasebe ve Muhasebe Teorisi konularında bilimsel yayınları bulunmak; bilimsel araştırma yapabilecek ve ders verebilecek düzeyde Fransızca bilmek.

İktisadi Gelişme ve Uluslararası İktisat

Doçent

1

1

Bilimsel araştırma yapabilecek ve ders verebilecek düzeyde Fransızca bilmek.