İsparta ili Atabey belediyesi zabıta memuru ve itfaiye eri alım ilanı

İlan Giriş : 16 Ağustos 2007 14:53, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
İsparta ili Atabey belediyesi zabıta memuru ve itfaiye eri alım ilanı
44.353 Basın nolu 16 Ağustos 2007 Radikal Gazetesinde yayınlanan ilanın İtfaiye alımı özel şartlarının (g) bendindeki aranan sürenin 1 yıla indirilmesi ve güvenlik sertifikası olması, Zabıta Memuru alımı şartlarındaki ( g ) bedindeki KPSS puanının 52 olarak düzeltilmesi ve 2002 ile 2006 yılları arasında KPSS puanı esas alınması ayrıca ( g ) bendinden sonra gelmek üzere ( h ) bendine " Resmi Kurumların birinde, herhangi statü ve pozisyonda en az 1 yıl görev yaptığını belgelemek,
Güvenlik Sertifikası olması" ayrıca sınav tarihi olan 13.09.2007 Pazartesi yerine Perşembe olarak düzeltilmesine ve müracaatların 1 hafta daha uzatılarak 03.09.2007 tarihine ertelenmiştir ilan olunur.

İLAN İSPARTA ATABEY BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN

11 Nisan 2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Mahalli İdarelerde İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav Yönetmeliğine göre , Belediyemize Aşağıda Unvan, Derece, Sınıfı ve Sayıları belirtilen Kadrolara 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak çalıştırılmak üzere personel alınacaktır.

SINAV TARİHİ : 13.09.2007 Pazartesi
SINAV YERİ :Belediyemiz Hizmet Binası Toplantı Salonunda Saat: 10:00'da

BOS KADROLAR
Unvanı Adedi Sınıf Derecesi Cinsiyet
Zabıta Memuru 3 G.I.H 11 K - E
Zabıta Memuru 2 G.I.H. 10 K- E
İtfaiye Eri 3 G.I.H. 11 K-E
Toplam 8 Adet
ADAYLARDA:
1. GENEL ŞARTLAR:
a. Türk Vatandaşı olmak
b. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4O.maddesinde belirtilen yaş şartlarını taşımak.
c. Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
d) Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin Şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı, hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.
e) Askerlik görevini yapmış olmak.
f) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 53. madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü bulunmamak.

2-ÖZEL ŞARTLAR A-ITFAİYE ERİ OLMAK İÇİN:
a) İki yıllık Meslek Yüksekokulu İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Bölümü mezunu olmak. Müracaat olmaması halinde Meslek Yüksek Okulu veya Lise ve dengi okulu mezunu olmak.
b) Sağlık açısından kapalı mekan , dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydı ile İtfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak
c) Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydı ile erkeklerde en az 1,67 m boyunda kadınlarda en az 1,60 m boyunda olmak ve boyun 1 m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg dan fazla fark olmamak.
d) Erkek adaylardan (E) sınıfı ehliyet tercih sebebidir. (E sınıfı ehliyet müracaat olmaması halinde diğer sınıflar tercih edilecektir.)
e) 2 adet Bayan İtfaiye Eri Zabıta Amirliği emrinde çalıştırılacaktır.
f) öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme 2004-2006 (KPSS)sınavlarına girmiş ve 100 tam puan üzerinden en az 55 puan almış olmak.
g) Resmi Kurumların birinde, herhangi bir statü ve pozisyonda en az 2 yıl görev yaptığını belgelemek.

B-ZABITA MEMURU OLMAK İÇİN:
a) Lise ve Dengi Meslek Liseleri , İki yıllık Yüksekokul mezunu(özel Güvenlik ve Koruma Bölümü.Turizm, Yerel Yönetimler, Halkla İlişkiler , Mahalli İdareler (Zabıta Böl.)Mahalli İdareler, Turizm Rehberlik) veya 4 yıllık yüksek okul (Kamu Yönetimi, İletişim, Halkla İlişkiler, Spor Yöneticiliği, Turizm ve Rehberlik bölümü) mezunu olmak
b)Sınav günü itibariyle 25 yaşını doldurmamış olmak.
c)Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydı ile erkeklerde en az 1,67 m boyunda kadınlarda en az 1,60 m boyunda olmak ve boyun 1 m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg dan fazla fark olmamak.
d)Kalıcı bulaşıcı hastalığı olmamak, görevini düzenli bir şekilde yapmaya engel olacak bedence ve akılca bir sakatlıkları bulunmamak.(Sağlık Kurulu Raporu istenir.)
e)A2 sınıfı ehliyeti olanlar, herhangi bir yabancı dil bilenler tercih edilecektir.
f)Erkek Zabıta Memuruna ihtiyaç duyulması nedeniyle , Zabıta Memuru alımı yapılmaktadır.
g)Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme 2004-2006 (KPSS)sınavlarına girmiş ve 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almış olmak

SINAVA BAŞVURU:
Başvurular, Belediye Yazı İşleri Müdürlüğü'ne şahsen yapılacak olup, posta, telefon, internet vs. ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. Başvurular 13.08.2007 Pazartesi günü başlayıp 27.08.2007 Pazartesi günü mesai bitimine kadar yapılacaktır. Bu tarihten sonraki başvurular kabul edilmeyecektir.
KPSS Başarı puanına göre en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere boş kadro sayısının üç katı kadar kişi için sınava giriş belgesi düzenlenecektir. Başvuran adaylar, 13 Eylül 2007 Pazartesi günü sözlü sınav Belediye Başkanlığı hizmet binası toplantı salonunda saat 10:00' da, İtfaiye Eri Kadroları için Sözlü Sınav Komisyonu huzurunda yapılacaktır. Dayanıklılık testi için İlçe Gençlik Spor Müdürlüğüne ait spor sahasında yapılacaktır. Zabıta Memuru kadroları için Mülakat sınavına tabi tutulacaklardır.

BAŞVURU SIRASINDA ADAYLARDAN İSTENECEK BELGELER:
Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğünden alınacak iş talep formu aday tarafından eksiksiz ve okunaklı bir şekilde tükenmez kalemle doldurulmak suretiyle aşağıdaki belgeler eklenecektir.
1- 2004-2006 KPSS Sınav Sonuç Belgesinin Aslı veya tasdikli sureti.
2- Dilekçe
3- İş Talep Formu
4- T.C.kimlik numaralı Nüfus Cüzdanı
5- Son altı ay içerisinde çekilen 2 adet vesikalık fotoğraf ( 4,5x6) ebatlarında
6- Uygulamalı sınavda İtfaiye Eri için E Sınıfı, Zabıta Memuru için A2 Sınıfı Ehliyet Erkek adaylardan (E) sınıfı ehliyet tercih sebebidir. (E sınıfı ehliyet müracaat olmaması halinde diğer sınıflar tercih edilecektir.)
7- Diploma veya Geçici Mezuniyet belgesi aslı veya tasdikli sureti
8- Cumhuriyet Savcılığından Adli Sicil belgesi (Son Bir Ay İçinde Alınmış)
9-Askerlik görevini yapmış olmak.
10- Görevini devamlı yapmaya engel bir durum olmadığına dair belge (Sağlık Ocağından alınacak sağlık raporu.)
11- Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Kadrosu için başvuru yapacak adaylar Belediye Zabıta Komiserliği bir tutanak ile belirlenecek boy ve kilolarına ilişkin tutanak.

SINAVA GİRİŞ BELGESİ:
Sınava giriş belgeleri 13.08.2007 - 27.08.2007 tarihleri arasında Belediye Başkanlığı Yazı işleri Müdürlüğünden alınacaktır. Adaylar sınavda bu belge ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanını yanında bulunduracaklardır. Sınava katılmayacak müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

SINAV KONULARI: (Sözlü sınav komisyonu, sınava giren adaylara aşağıdaki konulardan değerlendirme yapılacaktır.)
a) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası
b) Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi
c) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu
d) Mahalli İdarelerle ilgili temel mevzuattan oluşur.

SINAVIN ŞEKLİ VE DEĞERLENDİRME:
İtfaiye Eri giriş sınavı, sözlü ve dayanıklılık testi olmak üzere iki aşamada yapılacaktır. Sözlü ve dayanıklılık sınavlarından 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almak gerekir.Bu değerlendirme (a),(b),(c),(d) konu gruplarının her birinden ayrı ayrı sözlü sınava tabi tutulurlar. Sözlü sınav ile dayanıklılık sınavı notunun aritmetik ortalamasının ( Kurum sınavı başarı puanının )%50'si ile KPSS puanının %50'si alınmak suretiyle giriş notu belirlenir. Diğer Kadrolarda ise sadece Sözlü sınav yapılacaktır.Giriş sınavında en yüksek puan alan adaydan başlanarak yapılan sıralamaya göre oluşturulan liste Belediye Başkanlığı ilan panosuna asılarak duyurulur.Sınavı kazananlar arasından atanacak boş kadro sayısı kadar asil ve yedek aday belirlenir. Ayrıca, sınav sonucu sözlü sınavı kazanana adaylara yazılı olarak bildirilir ve başarılı olan adaylardan atanmaları için gerekli olan belgeler istenilir. Tebligatta belirtilen süre içinde atamanın yapılabilmesi için gerekli belgeler ve işlemleri Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğüne teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.
Ataması yapılanlardan göreve başlamayanların yerine yedek adaylar arasından başarı
sırasına göre atama yapılır.
Süresi içinde yapılmayan müracaatlar geçersizdir.
İLANEN DUYURULUR.