Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Kaynak : Resmi Gazete
İlan Giriş : 29 Aralık 2017 10:51, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

T.C. BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

Üniversitemiz Fakülteleri, Yüksekokulu ve Enstitüsünde açık bulunan Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent kadrolarına 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 23., 25., 26. maddeleri ve "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği"nin ilgili maddeleri ile "Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Yükseltme ve Atama Esasları" uyarınca Profesör, Doçent (Devamlı Statüde) ve Yardımcı Doçentler alınacaktır.

* Profesör kadrosuna başvuracak adayların; özgeçmişlerini, bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora ve yüksek lisans çalışmalarını, araştırma faaliyetlerinin kurumsallaştırılmasına katkılarını, araştırma ve eğitim faaliyetlerine üniversite dışından sağladığı kaynakları, üstlendiği idari görevler ile ilgili bilgileri kapsayan ve belgeleyen (6 nüsha) dosya ile ilanın yayım tarihinden itibaren l5 gün içinde Rektörlüğümüze,

* Doçent kadrosuna başvuracak adayların; özgeçmişlerini, bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora ve yüksek lisans çalışmalarını, araştırma faaliyetlerinin kurumsallaştırılmasına katkılarını, araştırma ve eğitim faaliyetlerine üniversite dışından sağladığı kaynakları, üstlendiği idari görevler ile ilgili bilgileri kapsayan ve belgeleyen (4 nüsha) dosya ile ilanın yayım tarihinden itibaren l5 gün içinde Rektörlüğümüze,

* Yardımcı Doçent kadrosuna başvuracak adayların ise; özgeçmişlerini, bilimsel çalışma ve yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları kapsayan ve belgeleyen dosya ile (4 nüsha) ilanın yayım tarihinden itibaren l5 gün içinde ilgili Fakülte Dekanlığına başvurmaları duyurulur.

Birimi

Bölümü

Anabilim Dalı

Prof.

Doç.

Yard. Doç.

Aranan

Nitelikler

Mühendislik Fakültesi

Elektrik - Elektronik

Mühendisliği

Elektronik

1

-

-

(a), (b)

Bilgisayar Mühendisliği

Bilgisayar Bilimleri

1

-

-

(a), (c)

Bilgisayar Donanımı

1

-

-

(a), (d)

Fen - Edebiyat Fakültesi

Tarih

Yeniçağ Tarihi

-

1

-

(a), (e)

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü

-

Jeofizik

-

1

-

(a), (f)

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Turizm İşletmeciliği

-

-

1

-

(a), (g)

Eğitim Fakültesi

Yabancı Diller Eğitimi

İngiliz Dili Eğitimi

-

-

1

(a), (h)

Aranan Nitelikler:

(a) Adayların bilimsel çalışmalarını yayınları ile kanıtlamış olması ve çok iyi derecede İngilizce bilmeleri gerekmektedir.

(b) Adayların Mikroteknoloji, Fotonik, Metamalzeme, Analog Tümdevreler konularında uzmanlığının olması gerekmektedir.

(c) Adayların karmaşık sistemler, karmaşık ağlar, sosyal sistemlerin modellenmesi, oyun teorisi temelli modeller, beyin dinamikleri konularında uzmanlığının olması gerekmektedir.

(d) Adayların istatistiksel yapay öğrenme, işaret işleme, büyük veri analizi ve ses işleme konularında uzmanlığının olması gerekmektedir.

(e) Adayların Erken ve Orta Bizans sosyal ve ekonomik tarihi üzerine araştırmaları olması ve bu konularda uluslararası dergilerde yayınlanmış çalışmaları bulunması gerekmektedir.

(f) Adayların büyük depremlerin, yakın ve uzak alan sismik, jeodezik ve uydu verilerini ku llanarak modellenmesi alanında uzmanlaşmış olması gerekmektedir.

(g) Adayların küçük işletme finansmanı, birleşme ve satınalmalar, kurumsal finansman ve halka arzlar konularında uzmanlığı ve yayınlarının bulunması gerekmektedir.

(h) Adayların yabancı dil sınıflarında çok dilli etkileşim, dil ve kimlik ilişkisi alanlarında etnografik incelemeler içeren bilimsel çalışmalar yapmış olması ve uluslararası yayınları bulunması gerekmektedir.