İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Alım İlanı

Kaynak : Resmi Gazete
İlan Giriş : 29 Aralık 2017 10:34, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Alım İlanı

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörlüğünden:

Aşağıda anabilim dalı/bölüm itibariyle unvan ve şartları belirtilen, Enstitümüz birimlerinde açık bulunan kadrolara 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 28.01.1982 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği"nin ilgili maddeleri, Enstitümüzün Minimum Akademik Yükseltme ve Atama Ölçütleri ile İlgili Esasları ve Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik ve Enstitümüz Senatosunun 07/11/2017 tarih ve 22/3 sayılı Kararı hükümlerine göre öğretim üyesi alınacaktır.

1 - İstenen Belgeler:

a) Profesör kadroları daimi statüde olup, yukarıda belirtilen şartlara haiz adayların 2 adet fotoğraf, 1 adet öğretim üyesi başvuru dilekçesi, 1 adet öğretim üyesi başvuru formu ile birlikte öğretim üyesi başvuru formunda belirtilen belgeleri kapsayan dosyayı 6 nüsha, olarak hazırlayarak (Profesör adaylarının 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 26. maddesi gereğince yayınlarından birisini başlıca araştırma eseri olarak belirtmeleri gerekmektedir.)

b) Doçent kadroları daimi statüde olup, yukarıda belirtilen şartlara haiz adayların 2 adet fotoğraf, 1 adet öğretim üyesi başvuru dilekçesi, 1 adet öğretim üyesi başvuru formu ile birlikte öğretim üyesi başvuru formunda belirtilen belgeleri kapsayan dosyayı 4 nüsha olarak hazırlayarak;

c) Yardımcı Doçent kadrosuna başvuracak yukarıda belirtilen şartlara haiz adayların 2 adet fotoğraf, 1 adet öğretim üyesi başvuru dilekçesi, 1 adet öğretim üyesi başvuru formu ile birlikte öğretim üyesi başvuru formunda belirtilen belgeleri kapsayan dosyayı 4 nüsha olarak hazırlayarak;

Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına (Gülbahçe Köyü Kampüs alanı Urla-İZMİR) müracaat etmeleri gerekmektedir.

2 - Adayların 657 sayılı Kanun'un 48. maddesindeki şartlar ile kadronun derecesi bakımından atanabilme şartlarını taşımaları gerekmektedir.

3 - Başvuracakların, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 28.01.1982 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ile Enstitümüzün Minimum Akademik Yükseltme ve Atama Ölçütleri ile İlgili Esasları ve Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik hükümlerini sağlamaları ve Enstitümüz Senatosunun 07/11/2017 tarih ve 22/3 sayılı Kararı ile belirlenen yabancı dil puanına sahip olmaları gerekmektedir. (Kanun ve Yönetmelikler ve belgeler http://www.iyte.edu.tr adresinden temin edilebilir.)

4 - Yurtdışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

5 - Başvuru süresi ilanın yayın tarihinden itibaren 15 (onbeş) gündür. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

BİRİMİ

ANABİLİM DALI

UNVAN

ADET

DERECE

AÇIKLAMA

Fen Fakültesi

Moleküler Biyoloji ve Genetik

Profesör

1

1.

Hücresel ve moleküler fizyoloji ile hücre biyomekaniği alanında doktora yapmış olmak. Biyoloji Bilim Alanında doçent unvanına sahip olmak. Kanser hücre biyolojisi ile yonga üzerinde laboratuvar araştırmaları yapıyor olmak. Hücresel ve moleküler fizyoloji ile hücre biyomekaniği ile nanodesenleme alanında araştırmaları ve uluslararası yayınları olmak.

Fen Fakültesi

Moleküler Biyoloji ve Genetik

Doçent

1

2.

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bilim Alanında doçent unvanına sahip olmak. Meme doku gelişimi ve meme kanserinde sinyal ileti yolakları konularında çalışması bulunmak. Kanser moleküler biyolojisi ve meme kanseri gelişimi, invazyonu, migrasyonu ve metastazı üzerine araştırmalar yapmış olmak.

Mühendislik Fakültesi

Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Doçent

1

1.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bilim Alanında Doçent Unvanına sahip olmak.

Kablosuz haberleşme sistemlerinde uluslar- arası yayınları olmak. Yurtdışında araştırma deneyimine sahip olmak, tez danışmanlıkları yapmış olmak ve TÜBİTAK (veya yurtdışında eşdeğeri kurum) destekli proje yürütmüş olmak.

Mühendislik Fakültesi

Malzeme Bilimi ve Mühendisliği

Doçent

1

3.

Kimya Bilim Alanında Doçent Unvanına sahip olmak.

Nanoboyutlu doğal ve sentetik malzemelerin yapısal ve işlevsel çözümlemelerinin Elektron Paramanyetik Rezonans spektoskopisi ile tanımlanması üzerine çalışmaları ve uluslar arası yayınları olmak.

Mühendislik Fakültesi

Makina Mühendisliği

Yardımcı Doçent

1

3.

Makina Mühendisliği alanında doktora unvanına sahip olmak. Kanat ve benzeri yapılarda yüzeyden ayrılmış aerodinamik ve hidrodinamik konularında çalışmış olmak, Kavite aerodinamiği veya hidrodinamiğinde vorteksli hareketler ve bunların geri beslemeli modelleri üzerinde deneysel çalışma, uluslararası yayın ve araştırma deneyimine sahip olmak. En az 1 yıl bir yükseköğretim kurumunda veya bir sanayi kuruluşunda doktora sonrası araştırmacı olarak bulunmuş olmak.

Mimarlık Fakültesi

Mimarlık

Doçent

1

1

Doçentlik unvanını mimarlık bilim alanından almış olmak. Mimari Tasarım, kentsel tasarım, tasarım eğitimi, kent tarihi ve mimarlık tarihi konularında uluslararası ve ulusal dergi sempozyum ve kitaplarda yer alan yayınlara sahip olmak. Mimari tasarım ve kentsel tasarım konularında yayın ve proje çalışmaları yürütmüş olmak.

Mimarlık Fakültesi

Mimarlık

Doçent

1

2

Doçentlik unvanını mimarlık bilim alanından almış olmak. Proje yönetimi, yapım projelerinde sosyal ağ analizi ve koordinasyon ölçümü, mimari tasarım sürecinde ortaklığın kritik başarı faktörleri, otomatik öğrenme yöntemleri ile yapım maliyeti ve ruhsat alım süresi tahmini konularında uluslararası ve ulusal dergi, sempozyum ve kitaplarda yer alan yayınlara sahip olmak.