Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Kaynak : Resmi Gazete
İlan Giriş : 29 Aralık 2017 09:58, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Harran Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Kanun, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ile Harran Üniversitesi Öğretim Üyeliği Kadrolarına Başvuru İçin Gerekli Koşullar ve Uygulama Esaslarının ilgili maddeleri uyarınca aşağıda belirtilen anabilim dallarına öğretim üyesi alınacaktır. Adayların 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesindeki genel ve ilanda belirtilen diğer koşulları taşımaları gerekmektedir.

1 - Doçent kadroları daimi statüde olup, adaylar başvuracağı kadronun birim ve anabilim dalını belirtilen müracaat dilekçelerine 2 (iki) adet vesikalık fotoğraf ile birlikte aslı veya onaylanmış doçentlik belgelerini, diğer öğrenim belgelerini, özgeçmişlerini, nüfus cüzdanı fotokopilerini, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan bir adet dosyayı ve bu dosyadaki belgeleri içeren salt okunur 4 adet CD'yi ekleyerek personel daire başkanlığına şahsen teslim edeceklerdir.

2 - Yardımcı Doçentlik kadrosuna başvuracak adaylar, başvuracağı kadronun birim ve anabilim dalı ile yabancı dilini belirten müracaat dilekçelerine 2 (iki) adet vesikalık fotoğraf ile birlikte aslı veya onaylanmış lisans, yüksek lisans, doktora veya uzmanlık belgelerini, ÜDS/KPDS/YÖKDİL veya diğer yabancı dil belgelerini, özgeçmişlerini, askerlik durum belgelerini, nüfus cüzdanı fotokopisini, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan bir adet dosyayı ve bu dosyadaki belgeleri içeren salt okunur 4 adet CD'yi ekleyerek ilgili fakülte dekanlıkları ve yüksekokul müdürlüklerine (Diş Hekimliği Fakültesine müracaatlar Rektörlük Personel Daire Başkanlığına yapılacaktır) şahsen teslim edeceklerdir.

3 - Yardımcı Doçent kadrolarına müracaat edecek adayların ÜDS, KPDS, YÖKDİL'den veya Üniversitelerarası Kurulun kabul ettiği sınavların birisinden en az 60 (altmış) veya eşdeğer puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca diğer şartları da tutan adayların Harran Üniversitesinin yapacağı yabancı dil sınavında başarılı olmaları için 100 (yüz) üzerinden en az 70 (yetmiş) puan almaları zorunludur.

4 - 2547 sayılı Kanun, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ile Harran Üniversitesi Öğretim Üyeliği Kadrolarına Başvuru İçin Gerekli Koşullar ve Uygulama Esasları Kriterlerinde (Söz konusu kriterler www.harran.edu.tr adresinde bulunmaktadır) belirtilen koşulları sağlayamayan öğretim üyeleri adaylarının başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

5 - Adayların bu ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 15 (Onbeş) gün içerisinde ilgili birimlere gerekli evrakları teslim etmeleri gerekmektedir. Süresi içerisinde şahsen yapılmayan müracaatlar ile eksik belgeyle yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

6 - Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gereklidir.

7 - Diğer ayrıntılı bilgiler için Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığının 0 414 318 30 26 nolu telefonu ile ilgili dekanlık ve yüksekokul müdürlüklerinden bizzat başvurularak öğrenilebilir.

DOÇENT

YRD. DOÇ.

FAKÜLTE / ANABİLİM DALI

Der.

Adet

Der.

Adet

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

Ortodonti

1

1

İskeletsel sınıf III maloklüzyonlu hastalara uygulanan farklı tedavi yöntemlerinin farengeal solunum yolları üzerine etkilerinin konik ışınlı bilgisayarlı tomografi ile değerlendirilmesi üzerine çalışma yapmış olmak

Pedodonti

2

1

Farklı Koruyucu Uygulamaların Mine Yüzeyinde Oluşturulan Demineralize Alanlara Etkilerinin İn-vitro Olarak Değerlendirilmesi ile ilgili çalışma yapmış olmak.

FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ

Genel Sosyoloji ve Metadoloji

3

1

Sosyal bilimlerin gelişmesinde editörülüğün rolü ve dergi editörleri üzerinde sosyolojik incelemeler üzerine çalışması olmak

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Mimarlık

3

1

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Kartografya

3

1

SİVEREK UYG. BİL. FAK.

Muhasebe ve Finansal Yönetim

5

1

TIP FAKÜLTESİ

Anesteziyoloji

1

1

Kronik desfluran etkilenmesine ikincil DNA hasarının belirlenmesi konusunda deneysel çalışma yapmış olmak

Kardiyoloji

1

1

Koroner arter hastalığında thiol disülfit dengesi ile ilgili çalışması olmak

Ortopedi ve Travmatoloji

1

1

El cerrahisi yan dalı yapmış ve mikrocerrahi konusunda çalışma yapmış olmak

Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi

1

1

Tıbbi Patoloji

1

1

Beyin ve Sinir Cerrahisi

1

1

Acil Tıp

1

1

Acil servis travma hastalarında immünizasyon konusunda çalışması olmak

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları

1

1

Hematoloji/Onkoloji alanında yandal yapmış olmak

İç Hastalıkları

1

1

Kardiyoloji

1

1

Sistatin C düzeyinin akut miyokard infarktüslü hastalarda kardiyak olaylar üzerine etkisi konusunda çalışması olmak

Nükleer Tıp

3

1

Tıbbi Farmakoloji

1

1

4

1

Tıbbi Biyokimya

1

1

Biyokimya ve klinik biyokimyada uzmanlığını yapmış olmak ve Hastanelerde immünfiksasyon elektroforezi verilerinin değerlendirilmesi üzerine çalışma yapmış olmak.

TIP FAKÜLTESİ

Fizyoloji

1

1

Tıp Fizyoloji alanında doktora yapmış olmak, insanlarda noninvazif stres ve kortizol ölçümü konusunda çalışmalar yapmış olmak.

ZİRAAT FAKÜLTESİ

Tarla Bitkileri

1

1

Harran Ovası koşullarında safran (Crocus sativus L.)'da Verim ve Kalite üzerine Agronomik çalışmlar yapmış olmak.

Toprak Bilimi ve Bitki Besleme

1

1

Tarım alanlarında azot kayıpları konusunda çalışmış olmak

Tarımsal Yapılar ve Sulama

1

1

Yağmurlama Sistemlerinin etkinlikleri konusunda çalışmış olmak

VİRANŞEHİR SAĞLIK Y.O.

Cerrahi Hastalıklar Hemşireliği

4

1

Doğum ve Kadın Hast. Hemşireliği

1

1

TURİZM VE OTEL İŞL. Y.O

Turist Rehberliği

1

1

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR Y.O.

Hareket ve Antrenman Bilimleri

4

1

Okul spor müsabakalarına katılan lise öğrencilerinin kaygı, özgüven ve güdülenmeleri arasındaki ilişkilerin incelenmesi üzerine çalışması olmak

BİRECİK MYO

Elektrik

3

1

Fakültelerin lisans düzeyinde elektrik ilgili bölümlerinden mezun olmak ve doğrusal jeneratör konusunda çalışma yapmış olmak.

Turizm ve Otel İşletmeciliği

1

1

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Anabilim Dalında İçsel Pazarlama konusunda doktora yapmış olmak ve otel otomasyon programı sertifikasına sahip olmak

ŞANLIURFA TEK. BİL. MYO

Alternatif Enerji Kaynakları

1

1

Aktif karbon (AC) ve Karbon nanotüp (CNT) katkılanmış külçe ve nano ölçekte BiSb alaşımlarının hazırlanması, karşılaştırılması ve Termoelektrik özelliklerinin incelenmesi üzrine çalışması olmak

Gıda Teknolojisi

5

1

Pichia pastoris mayasindan rekombinant protein üretimi alaninda çalışması olmak

TOPLAM

7

25