Fırat Üniversitesi Y. Lisans ve Doktora Prog. İlanı

İlan Giriş : 27 Temmuz 2007 13:28, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Fırat Üniversitesi Y. Lisans ve Doktora Prog. İlanı
BAŞVURU ŞARTLARI VE AÇIKLAMALAR
Başvurular 20 - 24 Ağustos 2007 tarihleri arasında yapılacaktır.
1. Başvuru ve özgeçmiş fomnalannı (www.firat.edu.tr/fenbilimleri - www.fat.edu.tr/sosyalbil - www.firat.edu.tr/saglikbil adreslerinden hazır formlar kısmından alınabilir).
2. Nüfus cüzdanı fotokopisi,
3. Lisans veya yüksek lisans diplomasının fotokopisi,
4. Lisans veya yüksek lisans öğrenimi sırasında okuduğu derslerden aldığı notlan gösteren resmi onaylı belge (transkript)
5. ALES veya LES puan belgesinin fotokopisi (2005 Aralık ve sonrası LES belgesi geçerlidir).
6. LES puanı ile başvuracak adaylar ALES'e karşılık gelen değerlerinin dönüştürülmüş belgesini eklemek zorundadır.
7. Bir adet vesikalık fotoğrafı (mevzuata uygun olacak), (kesin kayıt sırasında üç adet) .
8. Ziraat Bankası Elazığ Şubesi nezdindeki 42402991 numaralı hesaba 40. YTL imtihan hareı yatırdıklanna dair dekont Enstitüye teslim edilecektir.'
. (Bu belgelerin asıllanyla birlikte başvurulacak, kontrol edilip fotokopileri alındıktan sonra asılları adaylara iade edilecektir. Kazanan adaylar kesin kayıt sırasında transkript, diploma ile askerlik belgesinin asıllannı, diğerlerinin noter tasdikli suretlerini vermek zorundadırlar).
? Fen Bilimleri Enstitüsü'nün bütün anabilim dallan için "SAYISAL LES veya ALES" puanı esas alınacak olup, SAYISAL LES puanı en az 45, ALES puanı 55 olacaktır, . Sosyal Bilimler Enstitüsü'nün bütün anabilim dallan için "SÖZEL LES veya ALES" puanı esas alınacak olup, SÖZEL LES puanı en az 45, ALES puanı 55 olacaktır.
. Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nün Veteriner Programı Anabilim Dalları ile Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı için "EŞİT AĞIRLIKLI LES veya ALES" puanı esas alınacak olup, E$İT AĞIRLIKLI LES puanı en az 45, ALES puanı 55 olacaktır.
? Yüksek lisansa müracaatlarda lisans mezuniyet notu en az % 60, bağıl değerlendirme sisteminde 2.40 / 4.00 olacaktır.
? Fen ve Sosyal Bilimleri Enstitüsü Yüksek lisanstan sonra doktora programlanna başvuracak adayların yüksek lisans mezuniyet notu en az % 75, bağıl değerlendirme sisteminde 3.00 / 4.00 olacaktır.
. Sağlık Bilimleri.Enstitüsü Doktora programlanna başvuracak adayların ALES veya LES puanı dışında lisans mezuniyet notunun en az % 65, bağıl değerlendirme sisteminde ise 2.60 / 4.00, olma şartı aranır,
? Temel Tıp Bilimleri doktora programlanna başvurabilmek için, Tıp Fakültesi mezunlarının temel tıp puanının en az 50 olması veya ALES sayısal kısmından 55, LES Sayısal kısmından en az 45 puan almış olmaları gerekir. Temel Tıp puanı, Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda (TUS) Temel Tıp Bilimleri Testi -1 bölümünden elde edilen standart puanının 0.7; Klinik Tıp Bilimleri Testinden elde edilen standart puanın 0.3 ile çarpılarak toplanması ile elde edilir.
. Lisans diploması ile doktora programına başvuracak adayların lisans mezuniyet notu % 75, bağıl değerlendirme sisteminde 3.00 / 4.00, LES puanı 55, ALES puanı 70, . Tezsiz yüksek lisans programlanna müracaatta lisans mezuniyet not ortalamasının % 60 olması şartı aranmayacaktır.
? Tezsiz yüksek lisans mezunlannın doktoraya başvurmalan halinde lisans mezuniyet notu en az % 60 olacaktır.
. Yüksek lisans programına müracaatta ÜDS (alanı ile ilgili) veya eşdeğer sınavlardan en az 35, doktora programlanna müracaatta ise en az 55 puan almak gerekmektedir (02.06.2007 tarihinden önce yüksek lisans öğrencisi olan veya yüksek lisansını yapmış olanlarda ÜDS 45 istenecektir).
? Yatay geçiş ile başvuracak adaylar dilekçelerine; kayıtlı bulunduğu programda okuduğu dersleri ve aldığı notları, kayıt tarihini, okuduğu yanyıllan ve disiplin durumunu gösteren bir belgeyi ve okuduğu derslerin hepsinden başarılı olduğu ve not ortalamasının % 80 olduğuna dair belgeyi (transkript) eklemeleri gerekmektedir.
? Tezsiz yüksek lisans için ÜDS veya eşdeğer sınavlara girmek şartı aranmayacaktır.
. Tezli yüksek lisans ve doktora programlanna başvuracak adaylann mülakatları 03 Eylül 2007 Pazartesi günü saat 10.00'da Enstitülerin / ilgili anabilim dallannda yapılacaktır.
. Tezsiz yüksek lisans adaylannın mülakat sınavı 04 - 05 Eylül 2007 Salı ve Çarşamba günleri saat 9.00'da sınav tarihinden bir gün önce ilan edilecek salonlarda yapılacaktır. Mülakatlar aynı gün bitmediği taktirde son aday çağınlıncaya kadar müteakip gün devam edecektir.
. Değerlendirmede LES puanı veya ALES puanı 0.50, mezuniyet notu 0.20, mülakat notu 0.20, ÜDS notu ise 0.10 ile çarpılarak toplanması ile sıralama yapılır, Yüksek lisans için asgari basan notu 50, doktora programı için asgari basan notu 55 puandır. Eşitlik halinde lisans / yüksek lisans mezuniyet notu yüksek olan adaya öncelik verilir. Tezsiz yüksek lisans programlannda değerlendirme LES vaya ALES 0.50, lisans mezuniyet notu 0.25 ve mülakaat notu 0.25 ile çarpılarak toplanması şeklinde yapılır. Eşitlik halinde lisans mezuniyet notu yüksek olana öncelik verilir,
? Mülakat sınavlanna girecek adaylar, müracaat sırasında Enstitü tarafından verilecek sınav kimlik belgelerini sınav sırasında mutlaka yanlannda bulunduracaklardır,
? Şartları sağlamak kaydıyla tezli ve tezsiz programlann her ikisine de müracaat edilebilir. Eğer her iki programda da başarılı olunursa yalnız birine kesin kayıt yaptırılır.
. Kazanan adaylann kesin kayıtlan 10 -14 Eylül 2007 tarihleri arasında yapılacaktır. Tezsiz yüksek lisansta boş kalan kontenjanlar için yedek listedeki adaylardan 17 Eylül 2007 tarihinde şahsen bir dilekçe ile müracaat eden adaylar arasından puan sıralamasına göre alı- j nan öğrencilerin de 19 Eylül 2007 tarihinde kesin kayıtlan yapılacaktır.
? Kazanamayan adaylann müracaat sırasında verdiği evrakların fotokopileri iade edilmeyecek, imha edilecektir.
? Müracaat edip müracaatından vazgeçen adaylara müracaat ücreti iade edilmez.
. Postayla ve eksik evrakla başvuru kesinlikle kabul edilmeyecektir.