Ulaştırma ve Haberleşme uzman yardımcısı ile Denizcilik uzman yardımcısı alınacak

Kaynak : resmi gazete
İlan Giriş : 30 Ekim 2017 07:53, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Ulaştırma ve Haberleşme uzman yardımcısı ile Denizcilik uzman yardımcısı alınacak

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI

ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME UZMAN YARDIMCISI, DENİZCİLİK UZMAN YARDIMCISI

SÖZLÜ GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

Bakanlığımız Merkez Teşkilatında Genel İdare Hizmetleri sınıfında 8 inci ve 9 uncu derecelerde münhal bulunan 3 (üç) Ulaştırma ve Haberleşme Uzman Yardımcısı ve 2 (iki) Denizcilik Uzman Yardımcısı kadrosuna (Ulaştırma ve Haberleşme Uzmanlığı, Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uzmanlığı, Denizcilik Uzmanlığı Yönetmeliği hükümleri esaslarınca) sözlü giriş sınavı ile aşağıda belirlenen KPSS puan türlerinden ve öğrenim dallarından personel alınacaktır.

I- Ulaştırma ve Haberleşme Uzman Yardımcısı kadroları için aşağıdaki çizelgede belirtilen öğrenim dallarından karşısında belirtilen kontenjan sayısı kadar personel istihdam edilecektir.

SIRA

NO

ÖĞRENİM DALLARI (LİSANS)

ATAMA

YAPILABİLECEK BOŞ KADRO SAYISI

SÖZLÜ SINAVA KATILABİLECEK AZAMİ ADAY

SAYISI

KADRO

UNVANI

KPSS

PUAN

TÜRÜ

KPSS

TABAN

PUANI

1

Elektrik-Elektronik

Mühendisliği

1

4

Ulaştırma

ve

Haberleşme

Uzman

Yardımcısı

P-3

85

2

Bilgisayar Mühendisliği

1

4

Ulaştırma

ve

Haberleşme

Uzman

Yardımcısı

P-3

85

3

Hukuk

1

4

Ulaştırma

ve

Haberleşme

Uzman

Yardımcısı

P-4

85

TOPLAM

3

12

II- Denizcilik Uzman Yardımcısı kadroları için aşağıdaki çizelgede belirtilen öğrenim dallarından karşısında belirtilen kontenjan sayısı kadar personel istihdam edilecektir.

SIRA

NO

ÖĞRENİM DALLARI (LİSANS)

ATAMA

YAPILABİLECEK BOŞ KADRO SAYISI

SÖZLÜ SINAVA KATILABİLECE

K AZAMİ ADAY SAYISI

KADRO

UNVANI

KPSS

PUAN

TÜRÜ

KPSS

TABAN

PUANI

1

Hukuk

2

8

Denizcilik

Uzman

Yardımcısı

P-4

85

TOPLAM

2

8

III. BAŞVURU GENEL ŞARTLARI:

a- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48'inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak,

b- ÖSYM tarafından Mayıs 2017'de yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan puan türleri itibarıyla en az yukarıdaki I ve II sayılı tablolarda belirtilen taban puanları almış olmak, c- 01 Ocak 2017 tarihi itibariyle 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak (01 Ocak 1982 tarihinde ve daha sonra doğanlar),

ç- Son başvuru tarihi itibariyle yukarıdaki tabloda belirtilen en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerden/bölümlerden veya bunlara denkliği YÖK tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

d- Adaylar, I ve II sayılı tabloda yer alan kadrolardan sadece biri için başvuruda bulunabilecektir. Aynı aday tarafından birden fazla kadro için başvuru yapılması halinde başvuruları geçersiz sayılacaktır.

IV. BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI:

Ulaştırma ve Haberleşme Uzman Yardımcılığı, Denizcilik Uzman Yardımcılığı kadrolarına başvurularda, Kamu Personeli Yabancı Dil Sınavı (YDS)'ndan İngilizce, Rusça, Arapça, Fransızca veya Almanca dillerinden herhangi birinden en az (D) düzeyinde veya uluslararası geçerliliği bulunan ve ÖSYM Yönetim Kurulunca eşdeğerliği kabul edilen sınavlardan buna denk puan aldığına ilişkin belgeye sahip olmak.

V. BAŞVURU SIRASINDA İSTENİLEN BELGELER:

a- Sınav başvuru formu (Bakanlığımız www.udhb.gov.tr internet adresinden veya Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığından temin edilebilecektir.)

b- Yükseköğretim diplomasının, mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı örneği (Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olanlar için diploma denklik belgesinin aslı veya onaylı örneği),

c- KPSS sonuç belgesinin ÖSYM internet sitesinden alınmış bilgisayar çıktısı,

ç- Yabancı dil belgesinin aslı veya sonuç belgesinin kontrol kodlu örneği,

d- 2 adet vesikalık fotoğraf (fotoğraflar son altı ay içinde çekilmiş 4,5x6 ebatlarında olacak ve 1 adedi başvuru formuna yapıştırılacaktır),

e- Aday tarafından el yazısı ile yazılmış ve imzalanmış, kendisi, ailesi, bitirdiği okullar, yapmış olduğu işler

hakkında bilgilerin yer aldığı öz geçmişi (Bir sayfayı geçmeyecek şekilde),

f- Başvuran adayların görevini devamlı yapmaya engel olabilecek akıl hastalığı olmadığına dair yazılı beyanı.

Başvuru sırasında belgelerin aslı ibraz edilmek kaydıyla yanlarında fotokopisini getirdikleri belgeler Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı'nca tasdik edilebilecektir. Eksik belge ve bilgileri bulunan başvurular ile şartları uymadığı halde yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

VI. BAŞVURU ŞEKLİ VE YERİ:

Sözlü sınava başvurular yukarıda sayılan belgelerle 30/10/2017-10/11/2017 tarihleri arasında,

09.30-12.00 ile 14.00-17.00 saatleri arasında Bakanlığa şahsen veya posta yoluyla yapılır. Adayların, 10/11/2017 Cuma günü saat 17:00'a kadar, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Personel ve

Eğitim Dairesi Başkanlığı Hakkı Turayliç Caddesi No:5 06338 Emek-ANKARA adresine şahsen veya postayla başvurmaları gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurularda (10/11/2017 tarihi ve saat 17:00 itibarıyla Bakanlığımız genel evrak şubesine giriş yapmış olması gerekmektedir) doğabilecek gecikmelerden Bakanlığımız sorumlu olmayacaktır. Sınava girmeye hak kazanan adayların listesi, www.udhb.gov.tr internet adresinde ilan edilecek olup, sınava girecek adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

VII. SINAV VE SINAV SONUÇLARI:

1) Başvuru ve Sınava Kabul

a- Sözlü olarak yapılacak giriş sınavının tarihi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından www.udhb.gov.tr internet adresinde ilan edilecek olup, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır. b- Sınava başvuran ve katılma şartlarını taşıyan adaylardan ilanda belirtilen KPSS puan türünden en yüksek puana sahip olandan başlanmak suretiyle alım yapılacak her bir bölüm için ayrı ayrı yapılacak sıralama sonucuna göre atama yapılacak kadro sayısının 4 (dört) katı kadar aday (son sıradaki aday ile eşit puana sahip adaylar dahil) sözlü sınava katılmaya hak kazanacaktır.

c- Giriş sınavına girmeye hak kazanan adaylar ilanda belirtilen yer, tarih ve saatte kimlik tespitinde kullanılmak üzere, yanlarında fotoğraflı ve onaylı bir kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport) ile hazır bulunacaklardır.

2) Sınav şekli ve konuları

Giriş sınavı sözlü sınav şeklinde yapılacaktır.

Sözlü giriş sınavında adaylar;

a) Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi,

b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,

c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,

ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,

d) Genel yetenek ve genel kültürü,

e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı,

yönlerinin her birinden ayrı ayrı puan verilmek suretiyle değerlendirilirler.

Adaylar, birinci fıkranın (a) bendi için elli puan, (b) ve (e) bentlerinde yazılı özelliklerin her biri için onar puan üzerinden değerlendirilir ve verilen puanlar ayrı ayrı tutanağa geçirilir. Bunun dışında sözlü sınav ile ilgili herhangi bir kayıt sistemi kullanılmaz. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, komisyon başkan ve üyelerinin 100 (yüz) tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az 70 (yetmiş) olması şarttır.

Bölümleri itibariyle adaylar, en yüksek puan alandan en düşük puan alana göre sıralanır. Aynı puan alanların başarı sırasındaki yeri ise KPSS puanı yüksek olan üste yazılmak suretiyle belirlenir.

VIII. SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ:

Sınav sonuçlarına ilişkin olarak, bu sınav sonuçlarının açıklanmasından itibaren yedi gün içerisinde bir dilekçe ile Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığına itiraz yapılabilir. İtirazlar, ilgili komisyon tarafından en geç yedi iş günü içinde incelenir ve sonuç ilgiliye yazılı olarak bildirilir. T.C. Kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adresi olmayan dilekçe, faksla yapılan itiraz ile süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

IX. DEĞERLENDİRME VE ATANMA:

Başarı puanı en yüksek olan adaydan başlanmak suretiyle öğrenim dalları itibarıyla giriş sınavı başarı listesi ile asil ve yedek aday listesi www.udhb.gov.tr internet adresinde ilan edilecek olup asil ve yedek listedeki adaylara ayrıca yazılı tebligat da yapılacaktır. Giriş sınavında 70 ve üzerinde puan almış olmak sıralamaya giremeyen adaylar için kazanılmış hak teşkil etmez.

Giriş sınavını kazananların Ulaştırma ve Haberleşme Uzman Yardımcılığı ve Denizcilik Uzman Yardımcılığı kadrolarına atanmaları ve adaylıklarına ilişkin işlemler 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerine göre yapılacaktır.

Sınavı asil olarak kazanan adaylar, ilan tarihinden itibaren 10 (on) gün içerisinde atama işlemine esas olmak üzere, yukarıdaki belgelere ilave olarak, 6 adet vesikalık fotoğraf, sağlıkla ilgili olarak görevini devamlı yapmaya engel bir hali bulunmadığına dair yazılı beyan, erkek adaylar için askerlik durumuna dair yazılı beyan, adli sicil kaydına dair yazılı beyan veya e-devlet kapısı üzerinden alınacak barkodlu belge, mal bildirim beyannamesi ve etik sözleşmeyi Bakanlığımıza teslim edeceklerdir. Söz konusu belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyenler hakkından vazgeçmiş sayılacaklardır.

Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya gerçeğe aykırı belge verdiği tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz, yapılmış olsa dahi iptal edilir. Ayrıca, gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya gerçeğe aykırı belge verdiği tespit edilenler hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır.

İlanen duyurulur.