Pamukkale Üniversitesi Yüksek Lisans/Doktora İlanı

İlan Giriş : 20 Temmuz 2007 12:32, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Pamukkale Üniversitesi Yüksek Lisans/Doktora İlanı

T.C.

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ?NDEN,

Üniversitemiz Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri Enstitülerine, 2007-2008 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında aşağıda belirtilen Anabilim Dallarına, belirlenen kontenjanlar ve koşullar dahilinde Yüksek Lisans ve Doktora öğrencisi alınacaktır.





A- SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİ KONTENJANLARI :

ANABİLİM DALI KONTENJAN Yatay Geçiş Kont . Yabancı Uyruklu Kont ALES Puan Türü Özel Koşullar
  Tezli Tezsiz        
İKTİSAT ABD.            
İktisat Yüksek Lisans Programı 10 10 - - EA Tezli /Tezsiz Programa; İ.İ.B.F, Müh. Fak, Fen-Edeb. Fak, Matematik, Fizik, Sosyoloji ve İstatistik Bölümü mezunu olmak.
İŞLETME ABD.            
Yönetim ve Organizasyon Yüksek Lisans Programı 10 - - - EA Tezli Programa; İ.İ.B.F., İşletme, İktisat Fakülteleri ve Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olmak.
Muhasebe ve Finansman Yüksek Lisans Programı 5 5 - - EA Tezli Programa; İ.İ.B.F., İşletme, İktisat Fakülteleri ile Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olmak. Tezsiz Programa; Tüm Fakülte Mezunları.
Üretim Yönetimi ve Pazarlama Yüksek Lisans Programı 5 5 - - EA Tezli Programa; İ.İ.B.F., İşletme ve İktisat Fakülteleri ile Siyasal Bilgiler Fak. ve Müh. Fak. Endüstri Müh. Böl. mezunu olmak. Tezsiz Programa; Tüm Fakülte Mezunları.
Sayısal Yöntemler Yüksek Lisans Programı 5 5 - - EA Tezli Programa; İ.İ.B.F., İşletme ve İktisat Fakülteleri ile Siyasal Bilgiler Fak. ve Müh. Fak. Endüstri Müh. Böl. Ve İşletme Müh. mezunu olmak. Tezsiz Programa; Tüm Fakülte Mezunları.
KAMU YÖNETİMİ ABD            
Kamu Yönetimi Yüksek Lisans Programı 10 6 4 - EA Tezli Programa; İ.İ.B.F., Siyasal Bilgiler, Hukuk Fakültesi, Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi, İktisat Fakültesi, Edebiyat veya Fen-Edebiyat Fakültelerinin Sosyoloji ile Halkla İlişkiler Bölümleri, İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü, Polis Akademisi v.b. bölüm/fakültelerden mezun olmak. Tezsiz Programa; Tüm Fakülte Mezunları.
MALİYE ABD            
Maliye Yüksek Lisans Progr. 10 10 - - EA Tezli/Tezsiz Programa; 4 Yıllık Fakülte veya Yüksekokul mezunu olmak.
TÜRK DİLİ VE EDEB. ABD.            
Yeni Türk Edebiyatı Yüksek Lisans Programı 5 - - - SÖZ İlgili bölüm mezunu olmak
Yeni Türk Dili Yüksek Lisans Programı 15 - - 2 SÖZ, EA İlgili bölüm mezunu olmak. Yabancı Uyruklu öğrenciler YÖK. ve PAU.Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmenliği çerçevesinde kabul edilecektir.
Halk Bilimi Yüksek Lisans Programı 5 - - - SÖZ Lisans mezunu olmak.
FELSEFE ABD.            
Sistematik Felsefe ve Mantık Yüksek Lisans Programı 5 5 - - EA Tezli/Tezsiz Programa; Lisans mezunu olmak
Türk İslam Düşünce Tarihi Yüksek Lisans Programı 5 5 - - EA Tezli/Tezsiz Programa; Lisans mezunu olmak
TARİH ABD.            
Türkiye Cumhuriyet Tarihi Yüksek Lisans Programı 10 - - - SÖZ Sosyal Alanlarla ilgili dört yıllık fakülte mezunu olmak.
Yakınçağ Tarihi Yüksek Lisans Programı 10 - - - SÖZ Sosyal Alanlarla ilgili dört yıllık fakülte mezunu olmak.(Osmanlıca Bilmesi Şart)
Eskiçağ Tarihi Yüksek Lisans Programı 5 - - - SÖZ Sosyal Alanlarla ilgili dört yıllık fakülte mezunu olmak.
Yeniçağ Tarihi Yüksek Lisans Programı 10 - - - SÖZ Sosyal Alanlarla ilgili dört yıllık fakülte mezunu olmak. (Osmanlıca Bilmesi Şart)
SOSYOLOJİ ABD            
Genel Sosyoloji ve Metodoloji Yüksek Lisans Programı 5 - - - EA Sosyoloji bölümü mezunu olmak.
SANAT TARİHİ ABD            
Sanat Tarihi Yüksek Lisans Programı 5 5 - - SÖZ Tezli/Tezsiz Programa; Lisans mezunu olmak
ARKEOLOJİ ABD            
Klasik Arkeoloji Yüksek Lisans Programı 5 - - - SÖZ Arkeoloji, Sanat Tarihi, Resim , Mimarlık bölümü mezunu olmak.
İLKÖĞRETİM ABD.            
Okul Öncesi Eğitimi Yüksek Lisans Programı 5 - - - EA Eğitim Fakültesi Okul Öncesi ve Psikoloji bölümü mezunu olmak.
Sınıf Öğretmenliği Yüksek Lisans Programı 8 - - - EA Eğitim Fakültesi mezunu olmak
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Yüksek Lisans Programı 5 - - - EA Fakültelerin Sosyal Bilgiler Eğitimi, Sınıf Öğretmenliği, Türkçe Eğitimi, Eğitim Bilimleri, Bilgisayar İktisat, Tarih, Coğrafya, Türk Dili ve Edebiyatı, Batı Dilleri ve Edebiyatı, Felsefe, Sosyoloji, Psikoloji, Antropoloji ve Sanat Tarihi mezunu olmak.
EĞİTİM BİLİMLERİ ABD.            
Eğitim Yönetimi, Denetimi, Planlaması ve Ekonomisi Yüksek Lisans Programı 10 - - - EA Eğitim Fak. Mezunu olmak,4 yıllık fakülte mezunu olup öğretmenlik formasyonuna sahip olmak. ve Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitimi Tezsiz Y.Lisans programlarından mezunu olmak.
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Yüksek Lisans Programı 5 - - - EA Eğitim Bilimleri Fakültesi ve Eğitim Fakültelerinin Rehberlik ve Psikolojik Danışma ve Eğitimde Psikolojik Hizmetler programları ile Fen-Edebiyat Fakültelerinin Psikoloji bölümü mezunu olmak.
TÜRKÇE EĞİTİMİ ABD.            
Türkçe Eğitimi Yüksek Lisans Programı 10 - - - SÖZ Türkçe Eğitimi ve Türk Dili ve Edebiyatı lisans programı mezunu olmak.
GÜZEL SANAT. EĞT. ABD.            
Resim-İş Eğitimi Yüksek Lisans Programı 5 - - - EA Eğt. Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi Resim-İş Bölümü mezunu olmak.
Müzik Eğitimi Yüksek Lisans Programı 5 - - - EA Eğt.Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü mezunu olmak.
BATI DİLLERİ VE EDEB. ABD            
İngiliz Dili ve Edebiyatı Yüksek Lisans Programı 5 - - - SÖZ İngiliz Dili ve Edebiyatı Böl. Mezun olmak. K endi alanında Yabancı Dil?den ÜDS/Eşdeğer sınavdan 80 puan almış olmak.
İNGİLİZ DİLİ EĞİTİMİ ABD. İngiliz Dili Eğitimi Yüksek Lisans Programı 5 - - - SÖZ İngiliz Dili Eğitimi, İngiliz Dili Edebiyatı, Dilbilim (İngilizce) veya Mütercim-Tercümanlık (İngilizce) Bölümü mezunu olmak. Kendi alanında Yabancı Dil?den ÜDS/Eşdeğer sınavdan 80 puan almış olmak.

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DOKTORA ÖĞRENCİ KONTENJANLARI :

ANABİLİM DALI KONTENJAN Yabancı Uyruklu ALES Puan Türü Özel Koşullar
  Tezli Tezsiz      
EĞİTİMBİLİMLERİ ABD. Eğitim Yönetimi, Denetimi, Planlaması ve Ekonomisi Doktora Programı 3 - - EA Eğitim Yöntemi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi Bilim Dalı Yüksek Lisans mezunu olmak
TÜRK DİLİ VE ED. ABD. Türk Dili ve Edebiyatı Doktora Programı 10 - 2 SÖZ veya EA Türk Dili ve Yeni Türk Dili Edebiyatı Bilim Dallarında Doktora yaptırılacaktır. Yabancı Uyruklu öğrenciler YÖK. ve PAU.Lisans üstü Eğt- Öğrt.yönetmenliği çerçevesinde kabul edilecekler.
İKTİSAT ABD. İktisat Doktora Programı 5 - - EA İktisat,İşletme, Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler, Ekonometri, Maliye, İstatistik, Matematik, Endüstri Mühendisliği Bilim Dallarında Yüksek Lisans yapmış olmak. Öğrenci Kabul Komisyonu gerekli gördüğü taktirde Bilimsel Hazırlık Programı uygulayabilir.
TARİH ABD. Tarih Doktora Programı 5 - - SÖZ Sosyal Alanlarla ilgili Bilim Dalları Yüksek Lisans mezunu olmak.

B- FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİ KONTENJANLARI :

ANABİLİM DALI KONTENJAN ALES Puan Türü Özel Koşullar
  Tezli Tezsiz    
BİLGİSAYAR MÜH. ABD.        
Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı 8 - SAY Mühendislik Fakültelerinin Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği Bölümü mezunu olmak.
BİYOLOJİ ABD.        
Biyoloji Yüksek Lisans Programı 11 - SAY Fen Edebiyat Fakültelerinin Biyoloji bölümü mezunları ile Bilimsel Hazırlık Programı ?na katılmak koşulu ile Fakültelerin ilgili bölüm mezunu olmak.
ÇEVRE MÜH. ABD.        
Çevre Mühendisliği Yüksek Lisans Programı 5 - SAY Çevre Mühendisliği bölümü mezunları ile Bilimsel Hazırlık Programı ?na katılmak koşulu ile Gıda Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Eğitim ve Fen-Edebiyat Fakültelerinin Kimya ve Biyoloji Bölüm mezunu olmak.
ELEKTRİK- ELEK. MÜH. ABD.        
Elektrik-Elektronik Müh. Yüksek Lisans Programı 5 - SAY Mühendislik Fakültelerinin Elektrik, Elektronik ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm mezunu olmak.
ENDÜSTRİ MÜH. ABD.        
Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans Programı 6 - SAY Mühendislik Fakültelerinin Endüstri Mühendisliği Bölümü ve İşletme Mühendisliği Bölümü ile Bilimsel Hazırlık Programı ?na katılmak koşulu ile Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Tekstil Mühendisliği, İktisat Fakültelerinin İşletme Bölüm mezunu olmak.
FEN BİLGİSİ EĞİTİMİ ABD.        
Fen Bilgisi Eğitimi Yüksek Lisans Programı 5 - SAY Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği, Fizik Öğretmenliği, Kimya Öğretmenliği, Biyoloji Öğretmenliği mezunu olmak.
FİZİK ABD.        
Fizik Yüksek Lisans Programı 5 - SAY Fizik Mühendisliği, Fizik Öğretmenliği, Matematik, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği Bölüm mezunu olmak.
GIDA MÜHENDİSLİĞİ ABD.        
Gıda Mühendisliği Yüksek Lisans Programı 15 - SAY Gıda Mühendisliği mezunları ile Bilimsel Hazırlık Programı ?na katılmak koşulu ile Kimya, Kimya Mühendisliği, Biyoloji, Su Ürünleri ve Çevre Mühendisliği Bölüm mezunu olmak.
İNŞAAT MÜH. ABD.        
İnşaat Mühendisliği Yüksek Lisans Programı 30 - SAY Mühendislik Fakültelerinin İnşaat Mühendisliği Bölüm mezunları ile Bilimsel Hazırlık Programı ?na katılmak koşulu ile ilgili alanlardan mezun olmak.
JEOLOJİ MÜH. ABD.        
Jeoloji Mühendisliği Yüksek Lisans Programı 21 - SAY Mühendislik Fakültelerinin Jeoloji ve Jeofizik Mühendisliği Bölüm mezunları ile Bilimsel Hazırlık Programı ?na katılmak koşulu ile Maden Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Coğrafya Bölüm mezunu olmak.
KİMYA ABD.        
Kimya Yüksek Lisans Prog . 13 - SAY Kimya ve Kimyager Bölüm mezunları ile Bilimsel Hazırlık Programı ?na katılmak koşuluyla Kimya Mühendisliği, Tekstil Mühendisliği, Eczacı ve Çevre Mühendisliği mezunu olmak.
KİMYA MÜH. ABD.        
Kimya Mühendisliği Yüksek Lisans Programı 8 - SAY Kimya Mühendisliği ve Kimya Bölüm mezunu olmak.
MAKİNE EĞİTİMİ ABD.        
Makine Eğitimi Yüksek Lisans Programı 5 - SAY Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölüm mezunları ile Bilimsel Hazırlık Programı ?na katılmak koşuluyla Fakültelerin ilgili bölüm mezunu olmak.
MAKİNE MÜH. ABD.        
Makine Mühendisliği Yüksek Lisans Programı 20 - SAY Makine Mühendisliği Bölümü mezunu olmak.
MATEMATİK ABD        
Matematik Yüksek Lisans Pr. 10 - SAY Fen-Edebiyat Fakültelerinin Matematik Bölümü mezunları ile, Bilimsel Hazırlık Programı ?na katılmak koşuluyla Eğitim Fakültelerinin Matematik Öğretmenliği Bölüm mezunu olmak.
TEKSTİL MÜH. ABD.        
Tekstil Mühendisliği Yüksek Lisans Programı 8 - SAY Tekstil Mühendisliği ve Kimya Mühendisliği Bölüm mezunu olmak.

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOKTORA ÖĞRENCİ KONTENJANLARI :

ANABİLİM DALI KONTENJAN ALES Puan Türü Özel Koşullar
BİYOLOJİ ABD. Biyoloji Doktora Programı 8 SAY Biyoloji Yüksek Lisans mezunları ile Bilimsel Hazırlık Programı ?na katılmak koşuluyla ilgili alanlardan yüksek lisans mezunu olmak.
GIDA MÜHENDİSLİĞİ ABD. Gıda Mühendisliği Doktora Progr. 7 SAY Gıda Mühendisliği yüksek lisans mezunu olmak.
İNŞAAT MÜH. ABD. İnşaat Mühendisliği Doktora Programı 5 SAY İnşaat Mühendisliği yüksek lisans mezunları ile Bilimsel Hazırlık Programı ?na katılmak koşuluyla ilgili alanlardan yüksek lisans mezunu olmak.
JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ ABD . Jeoloji Mühendisliği Doktora Progr. 6 SAY Jeoloji Mühendisliği yüksek lisans mezunu olmak.
KİMYA ABD. Jeoloji Mühendisliği Doktora Progr. 10 SAY Kimya yüksek lisans mezunları ile Bilimsel Hazırlık Programı ?na katılmak koşulu ile Kimya Mühendisliği, Tekstil Mühendisliği, Eczacı ve Çevre Mühendisliği yüksek lisans mezunu olmak.
MAKİNE MÜH. ABD. Makine Mühendisliği Doktora Programı 6 SAY Makine Mühendisliği yüksek lisans mezunları ile Bilimsel Hazırlık Programı ?na katılmak koşuluyla farklı anabilim dalında yüksek lisans yapmış olanlar başvurabilir. Ancak doktora programına başvuracak öğrencilerinin çalışacakları konu hakkında Anabilim Dalı Başkanlığından olumlu görüş almaları gereklidir.

C- SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİ KONTENJANLARI :

ANABİLİM DALI KONTENJAN ALES Puan Türü Özel Koşullar
ANATOMİ ABD .      
Anatomi Yüksek Lisans Programı 2 SAY Tıp, Eczacılık, Diş ve Veteriner Hekimliği Fakültesi, Fizik Tedavi Yüksek Okulu mezunu olmak.
ANTRENMAN VE HAR. ABD.      
Antrenman ve Hareket Yüksek Lisans Programı 3 SAY, SÖZ, EA Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Eğitim Fak. Beden Eğit. ve Spor Böl., Fen Fak. Fizik Böl. Mühendislik Fak. Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu olmak
BEDEN EĞT. VE SPOR ÖĞR. ABD.      
Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi Yüksek Lisans Programı 2 SAY, SÖZ, EA Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Eğitim Fak. Beden Eğit. ve Spor Böl. Eğitim Fak. Eğitim Bil. Bölümü mezunu olmak.
BİYOFİZİK ABD.      
Biyofizik Yüksek Lisans Programı 1 SAY Fizik, Kimya veya Biyoloji Bölümü Lisans mezunu olmak. Mezuniyet ortalaması 3.00/4.00 veya 75/100 olmak.
BİYOKİMYA ABD. Biyokimya Yüksek Lisans Programı 2 SAY Tıp, Eczacılık, Diş Hekimliği Fakülteleri ile Biyoloji, Kimya, Kimya Mühendisliği ve Biyokimya Bölümü mezunu olmak.
FARMAKOLOJİ ABD.      
Farmakoloji Yüksek Lisans Progr. 3 SAY Tıp Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Diş hekimliği Fakültesi mezunu olmak.
FİZYOLOJİ ABD.      
Fizyoloji Yüksek Lisans Programı 4 SAY Eczacılık, FTR Yüksek Okulu, Tıbbi Biyolojik Bilimler Fakültesi, Fen-Edebiyat veya Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü mezunu ve Yabancı Dili İngilizce olmak.
HALK SAĞLIĞI ABD.      
Halk Sağlığı Yüksek Lisans Progr. 2 SAY, EA Tıp, Eczacılık, Diş, Veteriner Fakülteleri veya 4 yıllık sağlıkla ilgili Yüksekokul mezunu olmak.
HİSTOLOJİ-EMBRİYOLOJİ ABD.      
Histoloji-Embriyoloji Yüksek Lisans Programı 5 SAY Tıp, Eczacılık, Veteriner Fakülteleri veya Biyoloji Bölümü mezunu olmak.
MİKROBİYOLOJİ ABD.      
Mikrobiyoloji Yüksek Lisans Progr. 2 SAY, EA Tıp, Diş Hekimliği Fakülteleri veya Fen Fak. Biyoloji Böl. mezunu olmak.
SPORDA PSİKO-SOS. ALAN. ABD.      
Sporda Psiko-Sosyal Alanlar Yüksek Lisans Progr. 2 SAY, SÖZ, EA Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Eğitim Fak. Beden Eğit. ve Spor Böl. , Fen-Edebiyat Fak. Psikoloji ve Sosyoloji Bölümü mezunu olmak.
TIBBİ BİYOLOJİ ABD.      
Tıbbi Biyoloji Yüksek Lisans Programı 8 SAY Tıp, Veteriner, Eczacılık Fak. veya Fen Fak. Biyoloji, Kimya Bölümü mezunu olmak.

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOKTORA ÖĞRENCİ KONTENJANLARI :

ANABİLİM DALI KONTENJAN ALES Puan Türü Özel Koşullar
BİYOFİZİK ABD. Biyofizik Doktora Programı *2 SAY -Tıp Fakültesi mezunu olmak, - Fizik Lisans ve Sağlık Bilimleri Biyofizik Yüksek Lisans derecesine sahip olmak.
FİZYOLOJİ ABD. Fizyoloji Doktora Programı 2 SAY Tıp, Diş Hekimliği, Veteriner Hekimliği Fakültelerinden veya Sağlık Bilimleri Enstitüsü Fizyoloji, Biyofizik, Biyokimya, Tıbbi Biyoloji-Genetik, Farmakoloji dalları Yüksek Lisans mezunu ve Yabancı Dili İngilizce olmak.

* Kontenjanın 1 adedi, Tıp Fakültesi mezunlarına, 1 adedi Fizik Lisans ve Sağlık Bilimleri Biyofizik Yüksek Lisans derecesine sahip olanlara tahsis edilecektir.

NOT: Belirlenen kontenjanlara başvuran ve Yabancı Dil koşulunu sağlamış olan öğrencilerimizin bir bölümünün, Rektörlükçe belirlenen ve Enstitülere tahsis edilecek sınırlı sayıdaki Araştırma Görevlisi kadrolarına; başvurmaları ve Senatomuzca belirlenen koşulları taşımaları ile ilgili mevzuat kriterlerini sağlamaları halinde, 2547 Sayılı Kanunun 50/d maddesi uyarınca atamaları yapılacaktır.

BAŞVURU VE DEĞERLENDİRMELER :

A)- GENEL BAŞVURU KOŞULLARI :

1-Yüksek Lisans Programları için başvuracak adayların, lisans başarı düzeyinin 100 tam not üzerinden en az 60 (4.00 üzerinden eşdeğeri) olması, (adayların, 4?lük sisteme göre hesaplanan genel not ortalamalarının 100?lük sistem karşılıklarını mezun oldukları fakültelerden sağlamaları veya 100?lük sistem not aralıklarını getirmeleri gerekir, getiremeyenlerin 100?lük sistem çevirimleri PAÜ. Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği çerçevesinde yapılır.)

Doktora Programları için başvuracak yüksek lisans mezunu adayların, 100 tam not üzerinden en az 75 veya (4.00 üzerinden eşdeğeri) yüksek lisans derecesine sahip olması.

2- Yüksek Lisans programına müracaat edecek adayların, ilgili EABD?ınca istenen ve Enstitü Kurulu?nca karara bağlanan puan türünden en az 60 ALES puanı, (İki yıl geçerliliği olan LES Aralık 2005 ve LES Mayıs, Aralık 2006 yılı puanı ile başvuracaklardan LES belgesi ile birlikte ÖSYM?nce LES puanının ALES puanına dönüşüm çıktısı ) almış olması,

Yüksek Lisans Diploması ile Doktora programına müracaat edecek adayların, ilgili EABD?ınca istenen ve Enstitü Kurulu?nca karara bağlanan puan türünden en az 65 ALES puanı, (İki yıl geçerliliği olan LES Aralık 2005 ve LES Mayıs, Aralık 2006 yılı puanı ile başvuracaklardan LES belgesi ile birlikte ÖSYM?nce LES puanının ALES puanına dönüşüm çıktısı ) almış olması,

Lisans diploması ile Doktora programına başvuracak adaylardan, ilgili EABD?ınca istenen ve Enstitü Kurulu?nca karara bağlanan puan türünden en az 70 ALES puanı, (İki yıl geçerliliği olan LES Aralık 2005 ve LES Mayıs, Aralık 2006 yılı puanı ile başvuracaklardan LES belgesi ile birlikte ÖSYM?nce LES puanının ALES puanına dönüşüm çıktısı ) puan almış olmaları gerekir.

3-Lisans diploması ile Doktora programına başvuracak adayların, anabilim/anasanat dalı başkanlıklarınca uygun görülen ve EYK?ca onaylanan bir bilim veya sanat dalında bir lisans veya eşdeğeri dereceye sahip olmaları ve mezuniyet notunun 100 tam not üzerinden en az 80 olması, ÜDS ve benzeri ulusal uluslararası geçerliliği olan bir dil sınavından en az 40 veya eşdeğer puana sahip olması,

4-Yabancı Dil Başarı Belgesi; (ÜDS ve benzeri ulusal ve uluslararası geçerliliği olan bir dil sınavından Yüksek lisans ve doktora öğrenciler için yabancı dil en az 40 puan almış olmak).

Pamukkale Üniversitesi?nin herhangi bir Yüksek lisans ve Doktora programına başlayabilmek için, ÜDS veya eşdeğeri bir sınavdan en az 65 puan almış olmak gerekir. Mülakat sınavı sonucunda ilgili kontenjana giren öğrencilerden, ÜDS veya eşdeğer puanı başvuru sırasında 65 puandan az olan öğrenciler, Pamukkale Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Lisansüstü Yabancı Dil Hazırlık programına gönderilerek, Hazırlık eğitimi alırlar. Bu öğrenciler, Pamukkale Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Lisansüstü Yabancı Dil Hazırlık Yönergesine tabi olurlar.

Lisansüstü bilim alanı Yabancı Dil olan adayların, kendi alanındaki Yabancı Dil?den ÜDS/Eşdeğer sınavdan 80 puan almış olmaları gerekir. Bu koşulu sağlayan öğrenciler, doğrudan Lisansüstü programa başlarlar.

5-Yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra doktora/sanatta yeterlilik eğitimine en fazla bir yarıyıl ara vererek başvuruda bulunanlardan yeniden LES/ALES belgesi istenmez.

TIP BİLİMLERİNDE DOKTORA PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI :

1-Tıp Bilimlerinde Doktora programlarına başvuracak adaylardan Tıp Fakülteleri mezunlarının 100 tam not üzerinden en az 65 veya eşdeğeri lisans diplomasına sahip olması,

2-Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS)?ndan en az 55 temel tıp puanı veya ALES?in sayısal kısmından en az 65 standart puanı almış olması; Tıp Fakültesi mezunu olmayanların ise Yüksek Lisans diplomasına (Diş Hekimliği ve Veteriner Fakülteleri mezunlarının lisans derecesi) ve ALES?ten 65 standart puana sahip olması,

3-ÜDS ve benzeri ulusal ve uluslararası geçerliliği olan bir dil sınavından en az 40 veya bunlara eşdeğer puana sahip olması,

4-Hazırlık sınıfları hariç, en az 10 yarıyıl öğretim süreli Tıp, Diş Hekimliği ve Veteriner Fakültelerinden mezun olan adaylardan, kendi alanlarında bilim doktorası öğrenimi için yapılan başvurularda ayrıca Yüksek Lisans öğrenimi yapma şartı aranmaz. Ancak bu adayların 100 tam not üzerinden 65 veya eşdeğeri lisans derecesine sahip olmaları gerekir.

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA YATAY GEÇİŞ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ( SOSYAL Bil. ENS. ) :

İlgili Enstitü bünyesindeki başka ABD?de veya başka yükseköğretim kurumlarında lisansüstü programlarda kayıtlı olup en az bir yarıyılı başarı ile tamamlamış öğrenciler, yatay geçiş için öğrencinin ilgili programın öğrenci kabul şartlarını taşıması ve geldiği programda devam ettiği derslerinin tamamını başarmış ve bu derslerden yüksek lisans için en az %70, doktora için %75 veya eşdeğer puan almış olması gerekir. Yatay geçişler ancak yarıyıl başlarında ders seçme süresi içerisinde yapılabilir.

B)- BAŞVURULARININ DEĞERLENDİRİLMESİ :

Her adayın 100 tam nota dönüştürülmüş LES/ALES?in %50?si, lisans not ortalamasının %20?si, mülakatın %20?si, yabancı dil (ÜDS/eşdeğer puanın) %10 ağırlıklı ortalaması hesaplanır. Ağırlıklı ortalaması Yüksek Lisans için 60, Doktora için 65 puanın altında olan adaylar programa kabul edilmez.

C)-BAŞVURU SÜRESİ, MÜLAKAT VE KESİN KAYITLAR :

Adayların, 15.08.2007 ile 31/08/2007 tarihleri arasında kısa öz geçmişi, sınava gireceği program ve yabancı dilini belirten başvuru dilekçesi ve istenen belgelerle birlikte ilgili Enstitü Sekreterliklerine müracaat etmeleri gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurularda postadaki gecikmeler ve eksik belge ile yapılacak müracaatlar dikkate alınmayacaktır.

Mülakat Tarihi, Saati ve Yeri ; Mülakatlar; 03.09.2007 tarihinde Saat: 10.00?da ilgili ABD. Başkanlıklarında yapılacaktır.

Kesin kayıtlar ; 05 ? 07 Eylül 2007 tarihleri arasında yapılacaktır.

Yatay Geçiş Başvuruları ; 13-27 Ağustos 2007 tarihleri arasında, Sosyal Bilimler Enstitüsü Sekreterliğine yapılacaktır.

D)-BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER :

*Yüksek Lisans için ;Doktora için ;

1. Başvuru formu,1. Başvuru formu,

2. Yabancı Dil (ÜDS veya eşdeğer) başarı belgesi,2. Yabancı Dil (ÜDS veya eşdeğer) başarı belgesi,

3. Lisans not ortalaması ve not dökümü,3. Lisans ve/veya yüksek lisans not ortalaması ve not dökümü,

4. Lisans Diploması veya Geçici Mezuniyet Belgesi,4. Lisans/Yüksek Lisans Diploması veya Geçici Mezuniyet Belgesi,

5. ALES sonuç belgesi veya LES belgesi ile birlikte ALES dönüşüm belgesi.

(LES sonucu en fazla iki yıl için geçerlidir. (Aralık 2005?ten itibaren)5. ALES sonuç belgesi veya LES belgesi ile birlikte ALES dönüşüm belgesi

(LES sonucu en fazla iki yıl için geçerlidir. (Aralık 2005?ten itibaren)

Başvuru ücretinin (90 YTL.?nin, PAU. Garanti Bankası Denizli Şubesi 047-6296965 no.lu hesabına) yatırıldığına dair belge.

BAŞVURU ADRESLERİ :

Fen Bilimleri EnstitüsüSosyal Bilimler EnstitüsüSağlık Bilimleri Enstitüsü

Kınıklı Kampüsü/DENİZLİ

Tel: (0258) 295 37 39Kınıklı Kampüsü/DENİZLİ

Tel: (0258) 295 27 90-295 27 88

Fax : 0258 27 89Tıp Fakültesi Dekanlığı Binası Giriş Katı

Kınıklı Kampusu 20070 Kınıklı/DENİZLİ

Tel : (0258) 295 25 65- 295 25 62 Fax : 0 258 295 25 62

*Yabancı uyruklu adaylardan başvuruda, Pamukkale Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği?nin 4. maddesinde belirtilen belgeler ayrıca istenir.