Mersin Üniversitesi Yüksel Lisans/Doktora Duyurusu

İlan Giriş : 19 Temmuz 2007 15:28, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Mersin Üniversitesi Yüksel Lisans/Doktora Duyurusu

MEÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü 2007-2008 Eğitim-Öğretim Yılı yüksek lisans ve doktora öğrencileri alımı kontenjan ve koşulları T.C.

MERSİN ÜNİVERSİTESİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüne 2007-2008 Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılında aşağıda belirtilen Ana Bilim /Ana Sanat Dallarına Doktora ve Yüksek Lisans öğrencisi ve yatay geçiş yoluyla öğrenci alınacaktır.

ANA BİLİM /ANA SANAT DALI BAŞKANLIĞI KONTENJAN SAYISI
Yük. Lis. Doktora Yabancı Uy. Öğr. Kont. Yatay Geçiş LES PUAN TÜRÜ BAŞVURU KOŞULLARI
Alman Dili ve Edebiyatı - 5 - - SÖZ Alman Dili ve Edb., Almanca Çeviri, Almanca Mütercim-Tercümanlık, Almanca Öğretmenliği lisans programlarından mezun olmak
Çeviri (Almanca Mütercim-Tercümanlık) 5 - - - SÖZ Alman Dili ve Edb., Almanca Çeviri, Almanca Mütercim-Tercümanlık, Almanca Öğretmenliği lisans programlarından mezun olmak
Çeviri (Fransız Dili ve Edebiyatı) 2 - - - SÖZ Fransızca Mütercim-Tercümanlık, Fransız Dili ve Edebiyatı, Fransızca Çeviri, Fransızca Öğretmenliği lisans programlarından mezun olmak
İngiliz Dili ve Edebiyatı 5 3 - - SÖZ İngiliz Dilbilimi/Dilbilimi Bölümü veya Programı mezunu olmak.
Eğitim Bilimleri (Eğitim Programları Öğretimi) 3   - 1 EA En az iki yıl öğretmenlik yapmış olmak.
Eğitim Bilimleri (Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme) 5 3 1 YL 1 Dok. 1 YL. 1 Dok. EA Doktora başvuruları için adayların yüksek lisanslarını Eğitimde Ölçme ve Değ. Programında yapmış olmaları
Eğitim Bilimleri (Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ) 5 5 - - EA Yüksek Lisans : PDR lisans programından mezun olmak Doktora : PDR yüksek lisans mezunu olmak
Eğitim Bilimleri (Eğitim Yönetimi,Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi) 5 - - - EA Fakültelerin 4 yıllık lisans programı mezunu olmak.
Arkeoloji 5 3 1 - SÖZ Yüksek Lisans : lisansta Arkeoloji mezunu olup, Klasik Arkeoloji ağırlıklı eğitim almış olmak. Doktora: lisans ve yüksek lisans Arkeoloji mezunu olup, Klasik Arkeoloji ağırlıklı eğitim almış ve yüksek lisans tezini Klasik Arkeoloji alanında yapmış olmak.
Felsefe 5 - - - EA Fakültelerin 4 yıllık lisans programı mezunu olmak.
Grafik 5 - - - SÖZ Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü, Eğitim Fakültesi Grafik Ana Sanat Dalı lisans programlarından mezun olmak.
Heykel 5 - - - SÖZ Üç boyutlu tasarım yapan bölüm ve 4 yıllık lisans programlarından mezun olmak.
İşletme (Tezli) 5 - - - EA 4 yıllık İ.İ.B.F, S.B.F, İşletme Mühendisliği, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik ile Endüstri Mühendisliği mezunu olmak.
İşletme (Tezsiz) 10 - - - EA Fakültelerin 4 yıllık lisans programı mezunu olmak.
İktisat 5 - - - EA İktisat, Maliye, Ekonometri veya İşletme, Matematik, İstatistik lisans programlarından mezun olmak
Müzik 3 - - - SÖZ 4 yıllık Konservatuvar mezunu olmak.
Psikoloji 5 - - - EA Psikoloji Lisans programı mezunu olmak.
Resim 5 - - - SÖZ 4 yıllık lisans mezunu olmak.
Sosyoloji 5 - - 1 EA Sosyoloji, Felsefe, Psikoloji, Sosyal Antropoloji, Siyaset Bilimi, İktisat, İşletme, Hukuk, Halkla İlişkiler ve Gazetecilik lisans programlarından mezun olmak.
Tarih 5 5 - - SÖZ Fakültelerin 4 yıllık lisans programı mezunu olmak.
Türk Dili ve Edebiyatı 3 - - - SÖZ Türk Dili ve Edebiyatı lisans programından mezun olmak
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik 5 - - - EA TİOYO, İİBF (İşletme-İktisat), İşletme Fakültesi, İktisat Fakültesi, İletişim Fakültesi ve Ensdüstri Mühendisliği mezunu olmak.
Kompozisyon ve Orkestra Şefliği 1 - - - SÖZ 4 yıllık Konservatuvar mezunu olmak.
               

Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitimi Ana Bilim Dalı Tezsiz Yüksek Lisans Kontenjanı

Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitimi Anabilim Dalı (Felsefe Grubu Öğretmenliği Programı) 25 - - 2 EA Felsefe Bölümü mezunları ( en az 16 kredi Sosyoloji ve 16 kredi Psikoloji aldığını belgeleyenler) ile Sosyoloji Bölümü mezunları (en az 16 kredi Felsefe ve 16 kredi Psikoloji, 8 kredi Mantık aldığını belgeleyenler)
Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitimi Ana ilim Dalı (Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Programı) 25 - - 2 SÖZ Türk Dili ve Edebiyatı, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Mezunları
Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitimi Anabilim Dalı (Tarih Öğretmenliği Programı) 25 - - 2 SÖZ Tarih Bölümü mezunları
Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitimi Ana Bilim Dalı (Resim-İş Öğretmenliği) 15 - - - SÖZ Resim Bölümü mezunları

Not:Kazanan adayların sınav sonuçları Müdürlüğümüz ilan panolarında ve www.mersin.edu.tr adresinde duyurulacaktır.

Tarih

YerŞekli

Yüksek Lisans, Doktora ve Yatay Geçiş Başvuru 30 Temmuz ? 10 Ağustos 2007Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü

Çiftlikköy Kampüsü-İktidari ve İdari Bilimler Fakültesi giriş kat.Çiftlikköy/Mersin Şahsen

Doktora Yabancı Dil Yeterlik Sınavı27 Ağustos 2007 Pazartesi saat 10:00 Yabancı Diller Yüksekokulu ? Çiftlikköy Yerleşkesi

Doktora ve Yüksek Lisans Mülakatı 03-04 Eylül 2007 Pazartesi-Salı günleri Saat 10.00

İlgili Ana Bilim Dalları

Yüksek Lisans Yabancı Dil Yeterlik Sınavı06 Eylül 2007 Perşembe saat 10.00Yabancı Diller Yüksekokulu - Çiftlikköy Yerleşkesi

Kesin Kayıt10-14 Eylül 2007Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü

Çiftlikköy Kampüsü-İktidari ve İdari Bilimler Fakültesi giriş kat.Çiftlikköy/Mersin

Şahsen

Yedek Kayıtları 18-19 Eylül 2007Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü

Çiftlikköy Kampüsü-İktidari ve İdari Bilimler Fakültesi giriş kat.Çiftlikköy/MersinŞahsen

BAŞVURU KOŞULLARI VE GEREKLİ BELGELER

Başvuru Formu (örneği Sosyal Bilimler Enstitüsü web sayfası pano bölümünden temin edilecektir)

Adayın öz geçmişi,

Diploma veya mezuniyet belgesi (aslı yada onaylı sureti) (onay, belgenin aslının getirilmesi durumunda Enstitü tarafından yapılacaktır),

LES/ALES Sınav Sonuç Belgesi (aslı veya onaylı sureti) (onay, belgenin aslının getirilmesi durumunda Enstitü tarafından yapılacaktır), ALES en az 55 olması gerekmektedir (LES en az 45)

Nüfus cüzdanı fotokopisi,

1 adet vesikalık fotoğraf,

7. Transkript (Yüksek Lisans programı için Lisans, doktora programı için Lisans ve Yüksek Lisans not durumunu gösteren onaylı belge) (Transkript üzerinde, mezuniyet başarı notu 100 not sistemine göre de yazılı olmalıdır. Bu yoksa, transkriptin alındığı okuldan, aynı transkriptin 100?lük sisteme dönüştürülmüş onaylı örneği getirilmelidir, 4?lük sistemdeki notların eş değerliliği aday tarafından belgelenmediği taktirde başvuru kesinlikle kabul edilmeyecektir).

Varsa, bir yabancı dil bilim alanına başvuracak adayların Yüksek Lisans programı için ÜDS'den 80 puan veya ÜAK'ca eşdeğerliği kabul edilen bir yabancı dil sınavından bu puan muadili bir puan aldıklarını gösterir belge.

Diğer Ana Bilim/Ana Sanat dallarına başvuracak adayların Yüksek Lisans programları için varsa ÜDS?den en az 50 puan veya Üniversitelerarası Kurulun kabul ettiği sınavların birinde başarılı olduklarına ilişkin belge.

Doktora programlarına başvuracak olan adayların ÜDS'den en az 55 ya da ÜAK'ca eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan aldıklarını gösterir belge. (ÜAK 2 Haziran 2007 tarih ve 26540 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Yönetmelik değişikliği)

Bilim alanı bir yabancı dil olan programlarda doktora programına başvuracak adayların ÜDS en az 80 puan veya Üniversiteler Arası Kurulca eşdeğerliği kabul edilen bir yabancı dil sınavdan bu puan muadili bir puan aldıklarını gösterir belge.

Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitimi Ana Bilim Dalı Tezsiz Yüksek Lisans programlarına başvuracak adayların başvurulacak programa uygun (YÖK tarafından belirlenen) bir lisans programından mezun olduklarını gösterir belge.

Öğrencilerin sınav giderleri Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü tarafından karşılanacağından ; Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü Mersin Ziraat Bankası Merkez Şubesi 351 341 24 nolu hesabına 50.00 YTL. Sınav ücretinin yatırıldığını gösterir banka dekontu.

ÖNEMLİ NOT:

1- Yasal geçerlilik süresini doldurmamış olan LES sonuçları geçerli olup, bunların ALES puanına dönüştürülmesi Yükseköğretim Kurumunun dönüştürme tablosuna göre gerçekleştirilecektir.

2- Güzel Sanatlar ve Konservatuvarların ilgili Ana Sanat Dallarına başvuruda LES/ALES'e girmiş olma koşulu aranmaz. (ÜAK 2 Haziran 2007 tarih ve 26540 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Yönetmelik değişikliği)

3- Doktora programına başvuruda Üniversiteler arası Kurulun 02.06.2007 tarih ve 265/40 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan kararı gereğince ÜDS'den 55 almış olmak veya Üniversiteler arası Kurulca eşdeğerliliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak zorunludur.Bilim alanı bir yabancı dil olan doktora programlarına başvuruda ÜDS'den 80 puan veya Üniversiteler Arası Kurulca eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak zorunludur.(ÜAK 2 Haziran 2007 tarih ve 26540 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Yönetmelik değişikliği)

4- Tezli Yüksek Lisans programlarından birine kayıt yaptırmaya hak kazananlardan, bilim alanı bir yabancı dil olan adaylar; ÜDS'den en az 80 puan aldıklarını, diğer bilim alanlarına kayıt yaptırmaya hak kazananların ise ÜDS'den en az 50 puan aldıklarını veya Üniversitelerarası Kurulun kabul ettiği yabancı dil sınavlarının birinde başarılı olduklarını belgelemeleri durumunda ?Yüksek Lisans Yabancı Dil Sınavı?ndan muaf tutularak ders aşamasına geçerler. Üniversitemizce yapılacak Merkezi Yüksek Lisans Yabancı Dil Sınavından, başarılı olanlar ders aşamasına geçerler. Bu sınavdan başarısız olanlara ise bir takvim yılı hazırlık süresi verilir. Bu süre içinde yabancı dil koşulunu yerine getiremeyenlerin Enstitü ile ilişiği kesilir.

5- 2 Haziran 2007 tarih ve 26540 Sayılı Resmi Gazete 'de yayımlanan Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden önce araştırma görevlisi kadrosuna atanmış bulunanlar ile yüksek lisans eğitimine başlamış olanlar ile bir yüksek lisans diploması almak suretiyle doktora eğitimine başlayacak olanlardan yeniden ÜDS sınavına girerek 55 puan almış olma şartı aranmaz. Bu durumda olanlara eski yönetmelik hükümleri uygulanır. (14.06.2007 tarihli ÜAK Duyurusu)

6- Yatay geçiş şartlarıyla ilgili ayrıntılı bilgi Sosyal Bilimler Enstitüsü?nün web sayfasından edinilmelidir.

ENSTİTÜ MÜDÜRLÜĞÜ