Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Kaynak : DPB
İlan Giriş : 21 Temmuz 2017 07:51, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

T.C. BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

Üniversitemiz Fen - Edebiyat Fakültesi'nde açık bulunan Yardımcı Doçent kadrolarına 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 23. Maddesi ve "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği"nin ilgili maddeleri ile "Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Yükseltme ve Atama Esasları" uyarınca Yardımcı Doçentler alınacaktır.

* Yardımcı Doçent kadrosuna başvuracak adayların; özgeçmişlerini, bilimsel çalışma ve yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları kapsayan ve belgeleyen dosya ile (4 nüsha) ilanın yayım tarihinden itibaren l5 gün içinde Fen - Edebiyat Fakültesi Dekanlığı'na başvurmaları duyurulur.

Birimi

Bölümü

Anabilim Dalı

Yard.

Doç.

Aranan Nitelikler

Fen - Edebiyat Fakültesi

Psikoloji

Gelişim Psikolojisi

1

(a), (b)

Deneysel Psikoloji

1

(a), (c)

Fizik

Yüksek Enerji ve Plazma Fiziği

1

(a), (d)

Aranan Nitelikler:

(a) Adayların bilimsel çalışmalarını yayınları ile kanıtlamış olması ve çok iyi derecede İngilizce bilmeleri gerekmektedir.

(b) Adayların Gelişim psikolojisinde uzmanlığı olması; okul öncesi dönemi çocuklarda sosyal ve bilişsel gelişim konularında araştırma ve yayınlarının olması gerekmektedir.

(c) Adayların Psikobiyoloji ve nörobilim alanında uzmanlığı olması; psikolojik süreçleri hayvan modelleri (sıçan ve fare) bağlamında anatomik olarak inceleyen araştırma ve yayınlarının olması gerekmektedir.

(d) Adayların Topolojik sicim teorisi, supersimetrik ayar teorileri, dualiteler ve alan teorilerinde perturbative olmayan davranışlar konusunda uzman olması gerekmektedir.