Boğaziçi Üniversitesi Yüksek Lisans Duyurusu

İlan Giriş : 13 Temmuz 2007 09:50, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Boğaziçi Üniversitesi Yüksek Lisans Duyurusu

2007/2008 Akademik yılı I. yarıyılı için Boğaziçi Üniversitesi Enstitülerinin Anabilim Dalları'na öğrenci alınacaktır.

Adayların 16 Temmuz - 31 Temmuz 2007 tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi Kayıt İşleri Şube Müdürlüğü'ne aşağıdaki belgelerle birlikte başvurmaları gerekmektedir.

Boğaziçi Üniversitesi Dışından Gelen Adaylar İçin Gerekli Belgeler

1) Tamamlanmış fotoğraflı başvuru formu,

2) Diploma veya çıkış belgesinin fotokopisi,

3) Mezun oldukları Üniversite/Yüksekokuldan alınmış olan dersleri ve notları gösterir belgenin (transkript) aslı,

4) Mezun olduğu kurumdan disiplin sicilini gösterir belge (T.C. Üniversitelerinden gelen adaylar için),

5) İki adet referans mektubu,

6) LES/ALES sınav sonuç belgesi ya da GMAT veya GRE sonuç belgesi. (Bazı bölümler için LES/ALES sınav sonuç belgesi ve GMAT ya da GRE sonuç belgesi birlikte istenilebilmektedir),

7) İngilizce yeterliğini gösterir belge (Yabancı Diller Yüksekokulunca onaylanmış),

8) Başvuru ücreti dekontu (60.00-YTL.), (Garanti Bankası Boğaziçi Üniversitesi Şubesi 6299738 no'lu hesap numarasına yatırılabilir.)

Anabilim Dallarının belirlemiş olduğu diğer belgeler, (Anabilim Dalları yukarıdaki belgeler dışında ek belgeler isteyebilir.)

Boğaziçi Üniversitesi'nden Mezun Olan Adaylar İçin Gerekli Belgeler

1) Tamamlanmış fotoğraflı başvuru formu,

2) Diploma veya çıkış belgesinin fotokopisi,

3) Transkript aslı,

4) LES/ALES sınav sonuç belgesi ya da GMAT veya GRE sonuç belgesi. (Bazı bölümler için LES/ALES sınav sonuç belgesi ve GMAT ya da GRE sonuç belgesi birlikte istenilebilmektedir),

5) Mezuniyet tarihinin üzerinden iki yıl geçmiş olan adaylar için İngilizce yeterliğini gösterir belge (Yabancı Diller Yüksekokulunca onaylanmış),

6) Başvuru ücreti dekontu (60.00-YTL.), (Garanti Bankası Boğaziçi Üniversitesi Şubesi 6299738 no'lu hesap numarasına yatırılabilir.)

Anabilim Dallarının belirlemiş olduğu diğer belgeler, (Anabilim Dalları yukarıdaki belgeler dışında ek belgeler isteyebilir.)

Boğaziçi Üniversitesinde öğretim dili İngilizcedir. Lisansüstü programlara başvuran adaylar Boğaziçi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından verilen İngilizce Yeterlik Sınavını (BUYES) almalıdırlar. İngilizce Yeterlik Sınavı (BUYES) 14 Ağustos 2007 tarihinde yapılacaktır. Sınava girecek adayların sınav tarihinden önce Yabancı Diller Yüksekokulu'nda sınav için kayıt yaptırmaları gerekmektedir. İngilizce Yeterlik Sınavı (BUYES) için kayıt tarihleri ve sınav ücreti hakkında Yabancı Diller Yüksekokulu WEB sayfasından (http://www.yadyok.boun.edu.tr) bilgi alınabilir.

Muadil olarak TOEFL (550 puan)+ "writing" (en az 4.5) puan, bilgisayarlı TOEFL (213 puan)+ "writing" (en az 4.5) puan, IBT TOEFL (79 puan)+ "writing" (en az 24) puan veya ELTS (en az 7) puan kabul edilmektedir. Tüm bu sınavlar iki yıl geçerlidir. Muadil olarak kabul edilen sınav sonuçlarının Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından onaylanması gerekmektedir.

Lisansüstü programlara hazırlık sınıfı için başvuru yapacak adayların en az intermediate (orta) seviyesinde İngilizce bilmeleri gerekmektedir. Hazırlık kontenjanından başvuru yapacak adaylar (İngilizce Yeterlik Sınavı'na girip kalmış olanlar da dahil) 21 Ağustos 2007 tarihinde Seviye Tespit sınavına alınacaklardır. Adayların Seviye Tespit sınavına girebilmeleri için Yabancı Diller Yüksekokulu'na sınavdan önce kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Seviye Tespit Sınavı için kayıt tarihleri ve ücreti hakkında Yabancı Diller Yüksekokulu WEB sayfasından (http://www.yadyok.boun.edu.tr) bilgi alınabilir.

Resmi dili İngilizce olan ülkelerin vatandaşlarının İngilizce yeterliklerine, Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından mülakat ve gerektiğinde yazılı sınav yapılarak karar verilir.

Bilim Sınav tarihleri daha sonra Boğaziçi Üniversitesi'nin WEB sayfası (http://www.boun.edu.tr) duyurular başlığı altından, Kayıt İşleri Şube Müdürlüğü'nden veya Enstitü Sekreterliklerinden öğrenilebilir.