Mesleki Yeterlilik Kurumu Daimi İşçi Alım İlanı

İlan Giriş : 07 Temmuz 2007 11:09, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Mesleki Yeterlilik Kurumu Daimi İşçi Alım İlanı

Türkiye İş Kurumu Ankara-Çankaya Şube Müdürlüğünden:

Aşağıda belirtilen İşyerine DAİMİ STATÜDE ELEMANI Alınacaktır.

Taleplere durumu uyanların bulundukları Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüklerine veya Şube Müdürlüklerine şahsen başvurmaları gerekmektedir.

İstenen Belgeler: İŞKUR Personeli tarafından görülecek olup,(* Nüfus Cüzdanı, Öncelik Belgesi ile KPSS Sınav Sonuç belgesinin aslı veya fotokopisi ve ilgili evrak.)

Statü Meslek Adı İşgücü Sayısı Eğitim Durumu Aranılan Diğer Nitelikler
Normal Yönetici ( Meslek Standartları Dairesi Başkanı ) 1 LİSANS (Bakınız Eğitim Şartları:1) *Meslek ve eğitim standartları hazırlama konularında veya eğitim ve istihdam alanında genel müdür, daire başkanı, müdür ve bu pozisyonların yardımcılığı gibi yönetici olarak çalışmış olmak veya konuya ilişkin alanlarda akademisyen, uzman, uzman öğretmen veya başöğretmen olarak görev yapmış olmak, *En az 10 yıl hizmeti bulunmak, *(Kamu yada Özel sektöre ait işyerlerinde 10 yıl hizmeti bulunmakla birlikte, yukarıda belirtilen pozisyonlardan herhangi birinde bir süre çalışmış olmak.) *İngilizce biliyor olmak. (Bakınız: Yabancı Dil Şartları ) *Erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak. *Bir sosyal güvenlik kurumundan emekliye ayrılmış olmamak,
Normal Yönetici ( Sınav Ve Belgelendirme Dairesi Başkanı ) 1 LİSANS (Bakınız Eğitim Şartları:1) * Mesleki eğitim; sınav, ölçme ve değerlendirme ve akreditasyon konularında genel müdür, daire başkanı, müdür ve yardımcıları gibi yönetici pozisyonunda çalışmış olmak veya konuya ilişkin alanlarda akademisyen, uzman, uzman öğretmen veya başöğretmen olarak görev yapmış olmak, *En az 10 yıl hizmeti bulunmak, *(Kamu yada Özel sektöre ait işyerlerinde 10 yıl hizmeti bulunmakla birlikte, yukarıda belirtilen pozisyonlardan herhangi birinde bir süre çalışmış olmak.) *İngilizce biliyor olmak. (Bakınız: Yabancı Dil Şartları ) *Erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak. *Bir sosyal güvenlik kurumundan emekliye ayrılmış olmamak,
Normal Yönetici ( İdari Ve Mali İşler Dairesi Başkanı ) 1 LİSANS (Bakınız Eğitim Şartları:1) * İdari işler, mali işler ve personel konularında genel müdür, daire başkanı, müdür ve yardımcıları gibi yönetici pozisyonunda çalışmış olmak veya konuya ilişkin alanlarda akademisyen veya uzman, olarak görev yapmış olmak, * En az 10 yıl hizmeti bulunmak, *(Kamu yada Özel sektöre ait işyerlerinde 10 yıl hizmeti bulunmakla birlikte, yukarıda belirtilen pozisyonlardan herhangi birinde bir süre çalışmış olmak.) *İngilizce biliyor olmak. (Bakınız: Yabancı Dil Şartları) *Erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak. *Bir sosyal güvenlik kurumundan emekliye ayrılmış olmamak,
Normal Hukuk Müşaviri 1 LİSANS * Yurt içindeki veya Yükseköğretim Kurulunca denkliği kabul edilmiş yurt dışındaki Hukuk fakültelerinden mezun olmak. * Hakimlik , savcılık, hukuk müşavirliği veya avukatlık yapmış olmak, * En az 10 yıllık hizmeti bulunmak, *(Kamu yada Özel sektöre ait işyerlerinde 10 yıl hizmeti bulunmakla birlikte, yukarıda belirtilen pozisyonlardan herhangi birinde bir süre çalışmış olmak.) *İngilizce biliyor olmak. (Bakınız: Yabancı Dil Şartları) *Erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak. *Bir sosyal güvenlik kurumundan emekliye ayrılmış olmamak.
Normal İstatistikçi 1 LİSANS * En az dört yıl süreli eğitim veren yurt içinde veya Yükseköğretim Kurulunca denkliği kabul edilmiş yurt dışındaki bir yüksek öğretim kurumunun İstatistik veya Matematik bölümlerinden mezun olmak * İstatistik konusunda en az 3 yıllık deneyime sahip olmak, * İngilizce biliyor olmak. (Bakınız: Yabancı Dil Şartları) * Bir sosyal güvenlik kurumundan emekliye ayrılmış olmamak, * Erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak.
Normal Bilgisayar Programcısı 1 LİSANS (Bakınız Eğitim Şartları:2) * Alanında en az 3 yıl tecrübeli olmak, * ASP( Active Server Page ) ve ASP.NET ile web uygulamaları geliştirebilmek, * Microsoft Server ürün ailesine hakim olmak, * Ağ teknolojileri, işletim sistemleri ve bilgi sistemleri güvenliği konularında deneyimli olmak, * Bilgisayar donanımı hakkında yeterli bilgi ve tecrübeye sahip olmak, * En az bir programlama dilini iyi derecede bilmek, * İngilizce biliyor olmak, (Bakınız: Yabancı Dil Şartları) * Erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak. * Bir sosyal güvenlik kurumundan emekliye ayrılmış olmamak,
Normal Yönetici Sekreteri 1 LİSANS * En az dört yıl süreli eğitim veren yurt içinde veya Yükseköğretim Kurulunca denkliği kabul edilmiş yurt dışındaki bir yüksek öğretim kurumundan mezun olmak * Makam Sekreterliği veya Özel Kalem yönetimi alanında tecrübe sahibi olmak, * Bilgisayar ve ofis araçlarını iyi derecede kullanma becerisine sahip olmak, * İngilizce biliyor olmak, (Bakınız: Yabancı Dil Şartları) * Erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak. * Bir sosyal güvenlik kurumundan emekliye ayrılmış olmamak.
Normal Sekreter 1 MYO * 2 yıllık Meslek Yüksek Okulu- Büro Yönetimi ve Sekreterlik bölümü mezunu olmak. * Sekreterlik ve büro yönetimi alanında en az 2 yıl tecrübe sahibi olmak, * Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Bilgisayar sertifikası sahibi olmak, * Erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak. * Bir sosyal güvenlik kurumundan emekliye ayrılmış olmamak.
Normal Bilgisayar İşletmeni 2 LİSANS * En az dört yıl süreli eğitim veren yurt içinde veya Yükseköğretim Kurulunca denkliği kabul edilmiş yurt dışındaki bir yüksek öğretim kurumundan mezun olmak. * 2 yıl tecrübeli olmak, * Bilgisayar ile ilgili bölüm mezunu olmayanlar için Milli Eğitim Bakanlığı onaylı bilgisayar işletmenliği sertifikası sahibi olmak, * Erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak.
Normal Büro Memuru (Muhasebe) 1 LİSANS * En az dört yıl süreli eğitim veren yurt içinde veya Yükseköğretim Kurulunca denkliği kabul edilmiş yurt dışındaki bir yüksek öğretim kurumunun Maliye veya Muhasebe bölümlerinden mezun olmak. * Muhasebe alanında en az 3 yıl deneyim sahibi olmak, * Erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak. * Bir sosyal güvenlik kurumundan emekliye ayrılmış olmamak.
  Büro Memuru (Personel) 1 LİSANS * En az dört yıl süreli eğitim veren yurt içinde veya Yükseköğretim Kurulunca denkliği kabul edilmiş yurt dışındaki bir yüksek öğretim kurumunun Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden mezun olmak. * İnsan kaynakları veya personel alanlarında en az 3 yıl deneyim sahibi olmak, * Erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak. * Bir sosyal güvenlik kurumundan emekliye ayrılmış olmamak.
  Büro Memuru (Genel İdari Hiz .) 1 LİSANS * En az dört yıl süreli eğitim veren yurt içinde veya Yükseköğretim Kurulunca denkliği kabul edilmiş yurt dışındaki bir yüksek öğretim kurumunun Kütüphanecilik, Kamu Yönetimi, İşletme ve İktisat bölümlerinden mezun olmak. * Genel idari hizmetler alanında en az 3 yıl deneyim sahibi olmak, * Erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak. * Bir sosyal güvenlik kurumundan emekliye ayrılmış olmamak.

YUKARIDA BELİRTİLEN TALEPLERE BAŞVURACAK ADAYLARIN DİKKATİNE

EĞİTİM ŞARTLAR :

1- En az dört yıl süreli eğitim veren Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisadî ve İdarî Bilimler, Mimarlık ve Mühendislik Fakülteleri ile Meslekî Teknik Eğitim Fakültelerinden yurt içinde veya Yükseköğretim Kurulunca denkliği kabul edilmiş yurt dışındaki bir yüksek öğretim kurumundan mezun olmak.

2- En az dört yıl süreli eğitim veren yurt içinde veya Yükseköğretim Kurulunca denkliği kabul edilmiş yurt dışındaki bir yüksek öğretim kurumunun Bilgisayar Programcısı, Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği veya sadece Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümlerinden mezun olmak.

YABANCI DİL ŞARTLARI :

* İngilizce biliyor olmada aranan şartlar :KPDS 70 ? Üniversiteler arası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS) 70 İnternationel Engilish Language Testing System (İELTS) 6,5 ? Test of Engilish as a Foreign Language (Internet baset TOEFL-IBT) 79 - Test of Engilish as a Foreign Language(TOEFL) Eski 550, -Computer Basel Testing (TOEFL CBT) 213,-First Certificate in English (FCE) B ?Certificate in Advanced English ( CAE) C ? Certificate of Proficiency in English (CPE) C düzeyinde puan almış olmak,

* Lisans tezli yada tezsiz yüksek lisans, doktora eğitimlerinden en az birini yurtiçi veya yurtdışında bu dilde almış olduğunu belgelendirmek veya ilgili literatürü takip edebilecek kadar İngilizce bilmesi gerekir.

- Talep şartlarına durumu uyan adayların ilanın Resmi Gazetede yayımlandığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde 2004 veya 2006 KPSS Sonuç Belgesi (Aslı) ile Lisans Seviyesindekiler KPSS P3, Ön lisans seviyesindekiler ise KPSS P93 ?ten 60 ve üzerinde puan alanlar başvurabilecektir.

- Aynı işyerinin birden fazla talebinin aynı tarihlerde yayımlanması halinde durumları uyan müracaatçılar yalnızca bir talebe başvurabileceklerdir.

- Merkezi sınav kapsamında müracaat eden adaylar içerisinden en yüksek puan alanlardan başlayarak açık iş sayısının iki katını geçmeyecek şekilde düzenlenecek nihai listede yer alan kişilerin isim ve adresleri işçi talebinde bulunan Kamu Kurum ve Kuruluşuna bildirilecektir.

- Merkezi sınav uygulanmayacak kişilerden (Önceliklilerden) durumlarına ilişkin açıklayıcı bilgi ve belgeleri Türkiye İş Kurumu İl veya Şube Müdürlüklerine beyan edeceklerdir. Müracaatta bulunan bu adaylar Kuruma Kayıt Tarih sırasına göre Talebin iki katını geçmeyecek şekilde İsim ve Adresleri ile durumlarını belirten açıklayıcı bilgi işçi isteğinde bulunan Kamu Kurum ve Kuruluşuna bildirilecektir.

- İşyerine isimleri bildirilen kişilere, sözlü sınav/mülakatın yeri ve zamanı talebi veren Kamu Kurum ve Kuruluşu tarafından yazılı olarak bildirilecektir.

- Yukarıda belirtilen talep şartlarına durumu uyan adayların ilanın Resmi Gazete?de yayımlandığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüklerine veya Şube Müdürlüklerine şahsen başvurmaları gerekmektedir.