Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Müfettiş Yardımcılığı Sınav İlanı

İlan Giriş : 05 Temmuz 2007 09:07, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Eskişehir Tepebaşı Belediyesi  Müfettiş Yardımcılığı Sınav İlanı

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi :

MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Teftiş Kurulu Müdürlüğü?nün, sınıfı, unvanı, derecesi ve sayısı aşağıda belirtilen kadrolarına, Yarışma Sınavı ile Müfettiş Yardımcıları alınacaktır.

Sınıfı

Unvanı

Kadro Derecesi

Sayısı

GİH

Müfettiş Yardımcısı

9

2

Sınava Katılma Şartları

a- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu?nun 48?inci maddesinde belirtilen genel şartları haiz olmak.

b- Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar için Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğe göre yapılan ve sınav tarihinde geçerliliği devam eden Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) (A) Grubu, (KPSSP?110) puan türünden 75 ve daha yukarı puan almış olmak, (Sınava katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuranların sayısının 40 kişiden fazla olması halinde, puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere ilk 40 aday giriş sınavına alınacaktır. 40?ncı aday ile eşit puan alan tüm adaylar da sınava çağrılacaktır.)

c- Üniversitelerin, Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile en az 4 yıl eğitim veren ve belirtilen bölümlerden denkliği yetkili makamca kabul edilen yabancı fakültelerden birini bitirmiş olmak,

ç- Giriş sınavının açıldığı yılın Ocak ayı başında 30 yaşını doldurmamış bulunmak,( askerliğini yapmış olanlar için bu sınıra iki yıl eklenir).

d- Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya erteletmiş olmak veya askerlikle ilgisi bulunmamak.

e- Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı, vücut sakatlığı ve özrü bulunmamak.

f- Sınav tarihi itibariyle kamu kuruluşları ya da özel işletme ve kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü ya da herhangi bir hizmet taahhüdü bulunmamak,

g- Bir defadan fazla Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Müfettiş Yardımcılığı Sınavına katılmamış olmak,

h- Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Müfettişliği mesleği karakter ve vasıflarını haiz olmak, gerekir.

(h) bendinde belirtilen husus, sadece yazılı sınavı kazanan adaylar yönünden söz konusu olup; sözlü sınavdan önce Teftiş Kurulu Müdürlüğünce yapılacak inceleme ile tespit edilir. Durumu uygun bulunmayanlar sözlü sınava çağrılmazlar.

Sınav Başvurusu: Başvurular 20 Temmuz 2007 Cuma günü mesai saati bitimine kadar, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Arifiye Mh. Köprübaşı Cd. No:4 ESKİŞEHİR adresine yapılacaktır. Başvuru ile ilgili 0-222-2212250-1115 no?lu telefondan bilgi alınabilir.

Başvuru Sırasında İstenecek Belgeler:

a) Aday Formu,

b) KPSS Sınavı Sonuç Belgesinin aslı veya onaylı sureti,

c) Diploma veya Mezuniyet Belgesinin aslı veya onaylı sureti,

d) 2 adet vesikalık fotoğraf,

e) Nüfus Cüzdanı sureti ve Nüfus Cüzdanının arkalı önlü fotokopisi,

f) Yabancı okul mezunları için denklik belgesi,

g) Askerlik görevini yaptığını veya tecil durumunu gösterir belgenin aslı veya tasdikli sureti,

h) Cumhuriyet Savcılığından alınan sabıka kaydı belgesi, (Son bir ay içerisinde alınmış)

i) Tam teşekküllü resmi hastanelerden alınacak sağlık kurulu raporu,

Eksik belge ve bilgilerle yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

Yazılı sınavı kazanan adaylardan, sözlü sınavdan önce aşağıdaki belgeler istenir.

a) Nüfus Cüzdanının aslı veya tasdikli sureti,

b) 4,5 x 6 ebadında 6 adet fotoğraf,

c) Kendi el yazısı ile hal tercümesi.

(Bu hal tercümesinde baba ve ana adları ile meslek veya işleri; ilk, orta ve yüksek tahsillerini yaptığı okulları ve yerleri, kendisi hakkında bilgi verebilecek iki kişinin adları, yüksek tahsilden sonra ne gibi işler yapıldığı belirtilir.)

Giriş Belgesi: Sınava girebilecekler 21.07.2007 tarihinde Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Arifiye Mh. Köprübaşı Cd. No:4 ESKİŞEHİR adresinde ilan edilecektir. Sınava girebileceklere Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Personel ve Eğitim Müdürlüğünce ?Sınav Giriş Belgesi? verilecektir. Sınava ancak bu belgeyi ibraz etmek suretiyle girilebilir. Sınava girecek adayların sınavdan 5 gün evvel sınava giriş belgelerini İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünden almaları gerekmektedir. Yazılı sınav 05.08.2007 tarihinde saat 09:00 da Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Tunalı Belde Evinde yapılacaktır. Yazılı sınavı kazananlar Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Arifiye Mh. Köprübaşı Cd. No:4 ESKİŞEHİR adresinde ilan edilecek, ayrıca yazılı sınavı kazanan adaylara tebligat yapılarak sözlü sınava davet edileceklerdir. Sınavda giriş belgesi ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi bulundurulacaktır. Sözlü sınava katılamaya hak kazanamayan müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

SINAV ŞEKLİ VE KONULARI: Giriş sınavı yazılı ve sözlü olarak iki aşamada yapılacaktır.

Yazılı sınav konuları:

A- HUKUK

B- İKTİSAT

C- MALİYE

D- MUHASEBE

E- YABANCI DİL (İngilizce, Fransızca ve Almanca Dillerinden birisi),

Yazılı sınavlar duyurulmuş olan yer ve saatte başlar ve geç gelenler sınava alınmazlar.

Her aday, sınav giriş belgesi (aday kimlik kartı) kontrol edilmek suretiyle sınava alınır.

Yazılı Sınav Sonuçlarının Değerlendirmesi ve Duyurulması:

Yazılı sınavda başarılı sayılabilmek için her konu için 100 tam puan üzerinden 70 puanın altında olmamak kaydıyla ortalama 70 puan almak gerekir. Yazılı sınavda başarılı olanlara sözlü sınavın yeri, günü ve saati yazılı olarak bildirilir.

Sözlü Sınav Sonuçlarının Değerlendirilmesi: Yazılı sınavda başarı gösteren adaylar sözlü sınava tabi tutulurlar. Sözlü sınavda adayların yazılı sınav konuları ve genel kültür konularındaki bilgilerini yoklanması yanında, zekâ, muhakeme ve konuşma yetenekleri de dikkate alınır. Sözlü sınavda başarılı sayılabilmek için Sınav Kurulu Üyelerinin her birinin 100 tam puan üzerinden verdiği not ortalamasının 70 den aşağı olmaması gerekir. Giriş sınav notu; yazılı ve sözlü sınav notlarının ortalamasıdır. Sınavda başarı gösterenlerin sayısı kadro sayısından fazla olursa giriş sınav notu üstün olanlar tercih edilir. Giriş sınav notunun eşitliği halinde yabancı dil notu üstün olan aday öncelik kazanır. Diğerleri için sınav sonuçları kazanılmış hak sayılmaz.

Giriş Sınavı Sonuçları:

Sınav sonuçları, Sınav Kurulu tarafından tutanakla tespit edilir ve 657 sayılı Kanunda yer alan genel hükümlere göre boş kadrolara atanırlar. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz. Ataması yapılmış olsa dahi iptal edilir.

İlan Olunur.