ASKİ Müfettiş Yardımcılığı Sınav İlanı

İlan Giriş : 18 Haziran 2007 11:21, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
ASKİ Müfettiş Yardımcılığı Sınav İlanı
T.C. ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEFTİŞ KURULU BAŞKANLIĞI

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ (Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi) Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın, sınıfı, unvanı, derecesi ve sayısı aşağıda belirtilen kadrolarına, Yarışma Sınavı ile Müfettiş Yardımcıları alınacaktır.

Sınıfı Unvanı Kadro Derecesi Sayısı

GİH Müfettiş Yardımcısı 6 3

GİH Müfettiş Yardımcısı 7 1

Sınava Katılma Şartlan

1 -ÖSYM tarafından 10-11 Temmuz 2004,02-03 Temmuz 2005 veya 01 -02 Temmuz 2006 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) (A) Grubunda, (KPSSP 65) bölümünden 70 ve daha yukarı puan almış olmak, (Sınava katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuranların sayısının 80 kişiden fazla olması halinde, puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere ilk 80 aday giriş sınavına alınacaktır. 80 inci aday ile eşit puan alan tüm adaylar sınava çağrılacaktır.)

2-657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinde belirtilen genel şartlara haiz olmak.

3- Üniversitelerinin İktisat, Hukuk, Siyasal Bilgiler, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden veya eşitliği/denkliği yetkili makamlarca kabul edilen dört yıllık lisans eğitimi veren yurt içi veya yurt dışındaki fakülte ve yüksek okullardan birini bitirmiş olmak,

4-Giriş Sınavın açıldığı yılın Ocak ayının birinci gününde (askerlik görevini yapmamış olanlar için) otuz, (askerlik görevini yapmış olanlar için) otuz iki yaşını doldurmamış olmak,

5-Üçüncü defa Genel Müdürlük Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavına katılmamış olmak,

6-Yapılacak inceleme sonunda adli sicil bakımından Müfettiş Yardımcısı olarak alınmasına engel bir hali bulunmamak,

7-Sınav tarihi itibariyle kamu kuruluşları ya da özel işletme ve kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü ya da herhangi bir hizmet taahhüdü bulunmamak,

8-Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya erteletmiş olmak veya askerlikle ilgisi bulunmamak.

9-Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü bulunmamak ve her türlü iklim ve yolculuk şartlarına dayanıklı olduğuna dair tam teşekküllü resmi hastanelerden alınacak sağlık kurulu raporu.

Sınav Başvurusu : Başvurular 13 Temmuz 2007 Cuma günü mesai saati bitimine kadar, Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı Kazım Karabekir Cad. No: 70 ULUS/ANKARA adresine şahsen veya posta ile yapılabilir. Postada meydana gelebilecek gecikmeler nedeniyle zamanında ulaşmayan başvurular dikkate alınmayacaktır. (İstenilen belgeler "Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı Başvuru Belgesi"nde belirtilmiştir.)." Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı Başvuru Belgesi" yukarıda belirtilen adresten veya Internet aracılığı ile "www.aski.goV.tr" adresinden temin edilebilir. (Ayrıntılı bilgi için 0 312 310 90 03 - 0 312 306 71 27 no' lu telefonlardan bilgi alınabilir.)

Başvuru Sırasında İstenecek Belgeler:

Aday Formu, (Söz konusu belge yukarıda belirtilen adresten veya Internet üzerinden "www.aski.gov.tr" adresinden temin edilebilecektir.)

KPSS Sınavı Sonuç Belgesinin aslı veya onaylı sureti.

Diploma veya Mezuniyet Belgesinin aslı veya onaylı sureti.

2 adet vesikalık fotoğraf.

Nüfus Cüzdanı sureti veya arkalı önlü fotokopisi

Yabancı okul mezunları için denklik belgesi.

Eksik belge ve bilgilerle yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

Vazıh sınavı kazanan adaylardan, sözlü sınavdan önce aşağıdaki belgeler istenir.

Nüfus Cüzdanının aslı veya tasdikli sureti,

Sağlam ve her türlü iklim ve yolculuk şartlarına dayanıklı olduğuna dair tam teşekküllü resmi hastanelerden alınacak sağlık kurulu raporu,

Askerlik durumunu gösterir belgenin aslı veya tasdikli sureti,

4,5 x 6 ebadında 6 adet fotoğraf,

Cumhuriyet Başsavcılığından alınacak sabıka kaydı belgesi,

Kendi el yazısı ile özgeçmişi (Bu özgeçmişte baba ve ana adlan ile meslek veya işleri, ilk, orta ve yüksek öğrenimlerini yaptığı okulları ve yerleri, kendisi hakkında bilgi verebilecek iki kişinin adları, yüksek öğrenimden sonra ne gibi işler yaptığı belirtilir),

Eleme Sınavı Sonuç Belgesi.

Sınav Giriş Belgesi: Sınava girebilecekler 16.07.2007 tarihinde Internet üzerinden "www.askl.gov.tr" adresinde ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı Kazım Karabekir Cad. No: 70 ULUS/ANKARA adresinde ilan edilecektir. Sınava girebileceklere Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca "Sınav Giriş Belgesi" verilir. Sınava ancak bu belgeyi ibraz etmek suretiyle girilebilir. Sınav Giriş Belgesi 16.07.2007-27.07.2007 tarihleri arası mesai saatleri içerisinde Teftiş Kurulu Başkanlığından adaylarca alınacaktır. Bu tarihler dışında "Sınav Giriş Belgesi" verilmeyecek ve Sınav Giriş Belgesi olmayan adaylar sınava alınmayacaklardır,

Yazılı Sınav Tarihi: Yazılı sınav 28.07.2007 tarihinde Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü Kazım Karabekir Cad. No: 70 Yemekhane Binası ULUS/ANKARA adresinde yapılacaktır. Yazılı sınavı kazananlar internet üzerinde "www.aski.gov.tr" ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü Kazım Karabekir Cad. No: 70 ULUS/ANKARA adresinde ilan edilecek, ayrıca adaylara tebligat yapılarak sözlü sınava davet edileceklerdir. Sınavda giriş belgesi ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi bulundurulacaktır. Sınava katılamayacak müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır

SINAV ŞEKLİ VE KONULARI:

Müfettiş Yardımcılığı sınavı, İktisat, Maliye, Hukuk, Muhasebe ve Yabancı Dil gruplarından aşağıdaki konularda yazılı ve sözlü olarak yapılır; Yazılı sınav konulan:

A- İKTİSAT:

Genel iktisat teorisi,
Para, banka ve konjonktür,
Milli_gelir, istihdam ve işletme iktisadı.

B-MALİYE:

Genel maliye teorisi,
Maliye politikası,
Vergi ve bütçe.

C-HUKUK:

İş Hukuku.
İdare Hukuku:
İdare hukukunun genel esasları, İdari yargı.

c) Ceza Hukuku:

Türk Ceza Kanununun Genel Hükümler başlığını taşıyan hükümleri,

Türk Ceza Kanununun Kamu İdaresinin Güvenilirliğine Ve İşleyişine Karşı Suçlar başlığını taşıyan hükümleri,

Türk Ceza Kanununun Malvarlığına Karşı Suçlar başlığını taşıyan hükümleri.

d) Ceza Muhakemesi Kanunu:

Ceza Muhakemesi Kanununun Genci Hükümler başlığını taşıyan hükümleri, Kovuşturma Evresi başlığını taşıyan hükümlere ait genel bilgiler.

e) Medeni Hukuk ve Borçlar Hukuku:

Medeni Kanunun aile ve miras dışındaki hükümleri,

Borçlar Kanununun genel esasları.

Ticaret Hukuku:

Genci esaslar, ,

Kıymetli Evrak.

D-MUHASEBE

Genel Muhasebe

Bilanço ve Ticari Hesap.

E- YABANCI DİL: İngilizce, Fransızca ve Almanca dillerinden biri. Yabancı dil sınavı, metin üzerinden tercüme suretiyle yapılır.

Yazılı Sınav Sonuçlarının Değerlendirilmesi ve Duyurulması: Yazılı sınavda sınav gruplarının her birinde ayrı ayrı olmak üzere tam not 100 puan, sözlü sınavda tam not 100 puandır.

Yazılı sınavda başarılı sayılabilmek için İktisat, Maliye, Hukuk ve Muhasebe gruplarından alınan notların her birinin 60'dan, bu grupların toplam not ortalamasının ise 70'den aşağı olmaması şarttır. Adaya Yabancı Dil grubunda yapılan sınav sonucunda bir de Yabancı Dil Notu verilir.

Ayrıca yazılı sınavda başarılı olanlara sözlü sınavın yeri, günü ve saati yazılı olarak bildirilir.

Sözlü Sınav Sonuçlarının Değerlendirilmesi: Yazılı sınavda basan gösteren adaylar sözlü sınava tabi tutulurlar. Sözlü sınavda adayların genel olarak zeka, ifade ve temsil yeteneği, fiziki tavır ve davranışları gibi kişisel özellikleri yanında genel kültür ve güncel bilgi düzeyleri ölçülür. Sözlü sınavda adaya sorulan soruların tamamı için Sınav Kurulu Başkan ve Üyeleri tarafından tek not verilir. Sözlü sınavda adayın başarılı sayılabilmesi için, sınavda sorulan sorulara

verilen cevapların Sınav-Kurulu Başkan ve Üyeleri tarafından ayrı ayrı değerlendirilmesi sonucunda adaya verilen puanların ortalamasının tam not üzerinden 70'den aşağı olmaması şarttır.

Yazılı ve sözlü sınavda alınan toplam notların ortalaması, adayın Giriş Sınavı Notu olarak tespit edilir.

Yazılı ve sözlü sınavda başarı gösterenlerin sayısı, kadro sayısından fazla olursa Giriş Sınavı Notu yüksek olanlar tercih edilir. Giriş Sınavı Notunun eşitliği halinde, Yabancı Dil Notu yüksek olan aday öncelik kazanır. Diğerleri için sınav sonuçları kazanılmış hak sayılmaz.

Giriş Sınavı Sonuçları:

Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı Notlan ve sınav sonuçlan Sınav Kurulu tarafından sözlü sınav bitim tarihinden itibaren en geç 10 iş günü içinde İnternet üzerinde "www.aski.gov.tr" ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü Kazım Karabekir Cad. No: 70 ULUS/ANKARA adresinde ilan edilir. Müfettiş Yardımcılığına Atanma:

Sınavda başarılı olduğu tespit edilenler basan derecelerine ve 657 sayılı Kanunda yer alan genel hükümlere göre boş kadrolara atanırlar. Sınavı kazananların Müfettiş Yardımcılığına atanma işlemleri için; kendilerine bildirilen süre çeı isinde, istenilen belgelerle birlikte İnsan Kaynaklan ve Eğitim Dairesi Başkanlığı'na müracaat etmeleri gereklidir. Süresi içinde geçerli bir mazereti olmaksızın müracaat etmeyenlerin atama işlemleri yapılmaz. Unca; başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz. Ataması yapılmış olsa dahi iptal edilir.