Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Sınav İlanı

Ziraat Bankası müfetiş yardımcı alacaktır. Adayların, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Güvenevler Şubesindeki 6032069-5001 nolu hesaba 04 - 22 Haziran 2007 tarihleri arasında 50 YTL sınav ücreti yatırmaları ve 11 - 22 Haziran 2007 tarihleri arasında T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Şubelerinden veya www.ziraatbank.com.tr internet adresinden temin edecekleri Müfettiş Yardımcılığı Aday Başvuru Formunu eksiksiz olarak doldurmaları gerekmektedir.

İlan Giriş : 10 Haziran 2007 02:17, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Sınav İlanı

TEFTİŞ KURULU BAŞKANLIĞI

Teftiş Kurulu, Banka Üst Yönetimine banka faaliyetlerinin Kanun ve ilgili diğer mevzuat ile banka içi strateji, politika, ilke ve hedefler doğrultusunda yürütüldüğü ile iç kontrol ve risk yönetimi sistemlerinin etkinliği ve yeterliliği hususunda güvence sağlar. Bu çerçevede, yurtiçi ve yurtdışı tüm şubeleri, Genel Müdürlük birimlerini ve iştirakleri yerinde denetlemekte, ayrıca yoğun teknoloji kullanımı ile de merkezden sürekli denetimlerini sürdürmektedir.

Kadro

Kurul Üyeleri, yükseköğrenim görmüş, Müfettiş ve Müfettiş Yardımcılarından oluşmaktadır.

Teftiş Kurulu Üyelerinin ikametgah adresleri de dikkate alınarak Ankara, İstanbul, İzmir ve iş durumuna göre diğer büyük illerden birisi görev merkezi olarak tespit edilir.

Eğitim Faaliyetleri

Kurula yeni katılan Müfettiş Yardımcılarına, oryantasyon eğitimi sonrasında mesleki ve kişisel gelişime yönelik özel eğitimler ve iş başında eğitimler verilir.

Kurul Üyeleri, mesleki bilgi ve görgülerini arttırmak, yabancı dil bilgilerini geliştirmek, bankacılık alanındaki yeni gelişmeleri izlemek ve bu konularda araştırmalar yapmak üzere yurtdışına gönderilebilirler. Müfettişlerin, gönderildikleri ülkelerde imkan ölçüsünde yabancı bankalarda, iktisadi ve mali kuruluşlar nezdinde çalışmaları da sağlanır. Ayrıca, mesleki konularda gelişmelerini sağlamak ve Bankaya ihtisas sahibi personel kazandırmak amacıyla İngilizce bilenler için TOEFL veya ELT sınavını kazanan, Fransızca ve Almanca bilenler için ise ilgili sınav merkezlerinde düzenlenen testlerde iyi düzeyde lisan bildikleri tespit edilen Müfettişler master yapmak üzere yurt dışına gönderilebilir.

Kariyer Yolları

Müfettiş Yardımcıları belirli bir yetişme dönemi sonunda yeterlik sınavına tabi tutularak, söz konusu sınavda başarılı olanlar Müfettişliğe atanırlar.

Seçilerek işe alınan, özel eğitimler gören, kısa sürede tüm bankacılık konularında deneyim kazanan Kurul Üyeleri, yönetimde de başarılı olmaktadır. Bankamız yönetim kademelerinde Teftiş Kurulu'ndan yetişmiş çok sayıda yönetici bulunmaktadır.

Maddi, Sosyal Hak ve Olanaklar

Kurul Üyelerinin maaş, ikramiye ve harcırahları, banka içindeki konumlarına göre Banka Yönetimince belirlenmektedir. Kurul Üyelerine görev merkezleri dışında, yurtdışı şube ve iştirak teftişlerinde bulunduklarında dış yevmiye ödenmekte, otel ücreti ve ulaşım giderleri Bankaca karşılanmaktadır. Ayrıca Kurul Üyelerine görev merkezlerinde iç yevmiye ödenmektedir.

Kurul Üyelerine kıdemlerine göre aldıkları maaş yanında yılda 4 ikramiye ve yabancı dil tazminatı ödenmektedir.

Kurul Üyelerine Bankamız imkanları ölçüsünde lojman tahsis edilmektedir.

ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

Türk Vatandaşı olmak,

Kamu haklarından yoksun bulunmamak,

Taksirli suçlar hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak,

Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya sınava girdiği tarihte erteletmiş bulunmak, Diğer resmi kurum veya kuruluşlara mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak veya mecburi hizmet borcunu ödemeyi kabul etmiş olmak ya da yükümün Bankada yapılması, ilgili veya yetkili kurumca uygun karşılanmış olmak,

Sağlık durumu bakımından, yurdun her tarafına giderek görev yapmaya elverişli olmak; akıl hastalığı veya vücut sakatlığı bulunmamak, Sınavın açıldığı yılın başında 30 yaşını doldurmamış bulunmak (01 Ocak 1977 tarihinden sonra doğmuş olmak),

Üniversitelerin öğrenim süresi en az dört yıl olan Ekonomi (İktisat), İşletme, Maliye, Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Uluslararası İlişkiler, Ekonometri, Bankacılık, Finans, Risk Yönetimi ve Muhasebe ile bankacılık mesleğiyle ilgili bölümlerinden veya Hukuk Fakültelerinden veya Teknik Üniversitelerin, İşletme ve Finans Mühendisliği gibi bölümlerinden veya bunların yetkili makamlarca tanınmış Türkiye ve yabancı ülkelerdeki eşitlerinden birinden mezun olmak ya da mülakat sırasında mezun olduğuna dair belgeyi ibraz etmek koşuluyla son sınıfta okuyor olmak,

Daha önce T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavının sözlü bölümüne katılmamış olmak.

BAŞVURU ŞEKLİ VE SÜRESİ

Adayların, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Güvenevler Şubesindeki 6032069-5001 nolu hesaba 04 - 22 Haziran 2007 tarihleri arasında 50 YTL sınav ücreti yatırmaları ve 11 - 22 Haziran 2007 tarihleri arasında T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Şubelerinden veya www.ziraatbank.com.tr internet adresinden temin edecekleri Müfettiş Yardımcılığı Aday Başvuru Formunu eksiksiz olarak doldurmaları gerekmektedir.

Sınav ücretinin yatırıldığına ilişkin banka dekontunun, aday başvuru formunun, 2 adet renkli fotoğraf ve Nüfus Cüzdanı fotokopisinin en geç 29 Haziran 2007 günü mesai bitimine kadar "Müfettiş Yardımcılığı Sınavı - T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü Zemin Kat Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No:164 06570 Tandoğan/Ankara" adresine şahsen veya taahhütlü posta aracılığıyla ulaştırılması gerekmektedir. Posta yoluyla yapılacak başvurularda postadaki gecikmeler veya kaybolmalarda Bankanın herhangi bir sorumluluğu bulunmayacaktır.

Başvuru koşullarını taşımadığı halde başvuran adayların başvuruları kabul edilmeyecek olup, sınav ücretleri de iade edilmeyecektir. Başvuruları geçerli olduğu halde sınava girmeyen veya birden fazla sınav ücreti yatıran adayların yatırdıkları ücret iade edilmeyecektir.

SINAV KONULARI

Genel Kültür-Genel Yetenek (Türkçe, Matematik, Güncel Toplumsal, Sosyo-Ekonomik ve Kültürel Konular)

Yabancı Dil (İngilizce, Almanca, Fransızca)

İktisat (Mikro İktisat, Makro İktisat, Uluslararası İktisat, Para-Banka-Kredi, Maliye Politikası, Türkiye Ekonomisi)

Hukuk (Ceza Hukuku, Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku, İcra ve İflas Hukuku, İş Hukuku)

Muhasebe (Genel Muhasebe, Mali Tablolar Analizi)

SINAV YERİ VE TARİHİ

Yazılı sınav, ÖSYM tarafından 01 Eylül 2007 Cumartesi günü Ankara'da yapılacaktır. Sınava girecek adaylara ÖSYM tarafından, hangi bina ve salonda sınava gireceğini gösterir fotoğraflı Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi gönderilecektir. Yazılı sınav sonuçları ÖSYM web sitesinde ilan edilecek ve adaylara posta ile bildirilecektir. Yazılı sınavda başarılı olan adaylar daha sonra Bankamız tarafından mülakata çağrılacaktır.

YAZILI SINAVDA BAŞARININ TESPİTİ

Yazılı sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilecektir. Adayların başarı durumunun tespitinde Genel Kültür-Genel Yetenek için %30, Yabancı Dil için %30 ve Alan Bilgisi (İktisat, Hukuk, Muhasebe) için %40 ağırlık uygulanacaktır. Değerlendirme sonucunda ağırlıklı standart puanı 60 ve daha yüksek olan adaylardan, en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere ilk 135 aday ve 135. aday ile aynı ağırlıklı standart puanı alan diğer adaylar mülakata çağrılacaktır.

SINAVLA İLGİLİ DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

Adayların yanlarında fotoğraflı Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi, nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi, yumuşak kurşun kalem ve silgi getirmeleri, yanlarında kesinlikle cep telefonu bulundurmamaları gerekmektedir. Fotoğraflı Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi olmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Sınava ilişkin itirazların sınav sonuç belgelerinin adreslere postalanma tarihinden itibaren en geç 10 gün içerisinde ÖSYM'ye yapılması gerekmektedir.