Memurlar.Net
Yazdırma Seçenekleri : Renkli Yazdır Siyah Beyaz Yazdır Resimleri Gizle
https://ilan.memurlar.net/ilan/38021/
Yazdırılma Tarihi : 29 Mart 2024 Cuma 08:35

MSB AB ve Milli Savunma Uzman Yardımcısı Alım İlanı

Milli Savunma Bakanlığı 15 uzman yardımcısı alacak

Haber Tarihi : 02 Şubat 2017 08:54
MSB AB ve Milli Savunma Uzman Yardımcısı Alım İlanı

Milli Savunma Bakanlığından:

AB UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

1. GENEL:

Milli Savunma Bakanlığı merkez teşkilatında çalıştırılmak üzere, 05 Kasım 2013 tarih ve 28812 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Bakanlıklar ve Başbakanlık Bağlı Kuruluşları Avrupa Birliği Uzmanlığı Yönetmeliği" hükümlerine göre, 8 (sekiz) AB Uzman Yardımcısı alınacaktır.

2. ÖĞRENİM DALLARI VE KONTENJANLAR:

a. AB Uzman Yardımcısı alınacak mezun olunan fakülteler, kadro adedi, derecesi, sözlü sınava çağrılacak aday sayısı, KPSS puan türleri ve taban puanı aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

b. Adaylar başvuruyu belirtilen puanlardan sadece birisi üzerinden yapabilecekleri için aldıkları en yüksek puan türünü kullanmaları lehlerine olacaktır. Atama yapılacak kadro sayısının en fazla 4 (dört) katı kadar aday giriş sınavına çağrılacaktır. Sınava katılabilecek adaylara ilişkin liste, puanı en yüksek adaydan başlamak suretiyle düzenlenecektir. Bunlardan son sıradaki adayla aynı puanı alan adaylar da giriş sınavına çağrılacaktır.

Mezun Olunan Fakülte

Kadro Adedi

Derecesi

Sözlü Sınava Çağrılacak Aday Sayısı

KPSS Puan Türü

Taban Puan

Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri

8

9

32

KPSSP33, KPSSP74, KPSSP82, KPSSP114

70

Toplam

8

32

3. SINAVA BAŞVURU ŞARTLARI:

Giriş sınavına katılmak isteyenlerde aşağıdaki şartlar aranır.

a. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesindeki genel ve özel şartları taşımak,

b. En az dört yıllık lisans eğitimi veren, tabloda belirtilen fakültelerden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından son başvuru tarihi itibariyle mezun olmak,

c. 01 Ocak 2017 tarihi itibariyle, 35 yaşını doldurmamış olmak (01 Ocak 1982 ve daha sonra doğmuş olanlar),

ç. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 22 ve 29 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre tabloda belirtilen puan türlerinden 70 ve daha üzeri puan almış olmak,

d. Son başvuru tarihi itibariyle geçerlilik süresi dolmamış olmak kaydıyla YDS/e-YDS ingilizce dilinden en az (C) düzeyinde puan almak veya buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak.

e. KPSS puanı en yüksek adaydan başlanmak suretiyle sınava başvuran adaylar arasında yapılacak sıralamaya göre başvurusu kabul edilenlerden tabloda belirtilen kadro sayısının 4 katı kadar aday içinde bulunmak. (son sıradaki adayla aynı puana sahip adaylar da sözlü sınava çağrılacaktır.)

f. Erkek adaylar için, sınavın yapıldığı tarih itibariyle askerlik durumu bakımından; askerlikle ilişkisi bulunmamak (askerlik çağına gelmemiş olmak, ertelenmiş veya muaf tutulmuş olmak, muvazzaf askerlik hizmetini yapmış olmak),

g. Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, irtibatı veya iltisakı bulunmamak,

ğ. İlanda belirtilen niteliklere sahip olmak,

h. Başvuruyu süresi içerisinde yapmış olmak.

ı. 11 Kasım 2016 tarih ve 29885 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği" gereğince;

Sevk edilecekleri, Engelli Sağlık Kurulu Raporu Vermeye Yetkili Sağlık Kuruluşları listesinde yer alan Sağlık Bakanlığı bağlısı sağlık hizmet sunucularından "TSK'da Devlet Memur Olur" kararlı raporu almış olmak,

i. Başarılı olan adayların, güvenlik soruşturması sonucu olumlu olmak ve göreve başlamalarında bir sakınca bulunmamak.

4. BAŞVURU ŞEKLİ VE GEREKLİ BELGELER:

a. AB Uzman Yardımcılığı sınavı için başvurular, 02 Şubat 2017 tarihinden 06 Mart 2017 günü mesai bitimine (saat 17.30) kadar yapılabilecektir.

b. Başvurular, www.msb.gov.tr resmi internet adresiüzerinden başvuru formunun doldurulması suretiyle yapılacaktır. Şahsen, posta yolu, dilekçe veya diğer şekilde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. Adaylar, öncelikle elektronik ortamda www.msb.gov.tr resmi internet adresindeki Aday Giriş Ekranına giriş yaparak, Başvuru Formu'nu doldurmak suretiyle başvuru işlemlerine başlayacaklardır.

c. Başvuru formunda doldurulması gereken bütün bölümler (Özellikle adayların yazışma/e-posta adresleri, telefon numaraları, ikamet adresi, posta kodu vb.) tam ve doğru olarak doldurulmalıdır.

ç. Başvuru formunu doldurmayı müteakip "Başvurumu Kaydet" sekmesine basıldığında başvuru tamamlanmış olacak ve açılacak sayfada başvuruyla ilgili bilgiler (aday numası vb.) yer alacaktır. Bu sayfanın çıktısının alınması adayın faydasına olacaktır. Bilgi güncelleme işlemlerinde aday numarası kullanılacaktır.

d. Adaylara yapılacak tebligatlar/duyurular www.msb.gov.tr resmi internet adresi üzerinden yapılacaktır. (Ayrıca adaylara, işlemleri ve sınavlar hakkındaki bazı bilgilendirmeler e-posta adresine mesaj ve/veya cep telefonuna SMS göndermek suretiyle yapılabilecektir.)

e. Başvuru Formunda doldurulan bilgilerin doğruluğundan ve sonrasında doğabilecek hukuki müeyyidelerden adaylar sorumludur. Verilen bilgilerinde eksik ve hata olduğu tespit edilenlerin başvuruları işleme alınmayacaktır.

f. Başvurusu kabul edilerek Giriş (sözlü) sınavına katılmaya hak kazanan adaylar www.msb.gov.tr resmi internet adresi üzerinden ilan edilecek tarihler arasında aşağıda istenen belgeleri Memur ve İşçi Dairesi Başkanlığına (Bakanlıklar/ANKARA) elden teslim edeceklerdir.

İstenen belgeler;

(1) AB Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Formu (Elektronik ortamda eksiksiz hazırlanacak),

(2) Nüfus cüzdanı fotopisi,

(3) Yüksek öğrenim diploması ya da çıkış belgesinin aslı ve fotokopisi (Yabancı üniversitelerden alınmış olması halinde, YÖK onaylı denklik belgesinin de iletilmesi gerekmektedir.),

(4) KPSS sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı,

(5) Son başvuru tarihi itibariyle geçerlilik süresi dolmamış olmak kaydıyla YDS/e-YDS İngilizce dilinden en az (C) düzeyinde puan almak veya buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir belge,

(6) Kendi el yazısı ile yazılmış özgeçmişi (Bir sayfayı geçmeyecektir.),

(7) İki adet vesikalık fotoğraf (son altı ay içinde çekilmiş).

(8) Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu (2 sayfa olan form, adaylar tarafından doldurma talimatına uygun olarak bilgisayarda BÜYÜK HARFLE doldurulacak, arkalı önlü olacak şekilde 4 (dört) suret çıktısı alınacaktır. Formun ön yüzünün sağ üst kısmında yer alan fotoğraf kısmına yazıcı vasıtasıyla renkli fotoğraf baskısı yapılacak, kesinlikle fotoğraf yapıştırılmayacaktır. Form imzalı olarak kayıt kabul aşamasında teslim edilecektir. (Dosyaya takılmayacak, diğer evraklardan ayrı olarak teslim edilecektir.)

g. İstenilen belgeleri süresi içinde teslim etmeyen, eksik bilgi bulunan ve gerekli nitelikleri taşımadığı tespit edilen başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Bu adayların yerine, sırasıyla en yüksek KPSS puanına sahip diğer adaylar çağrılacaktır.

5. SINAV ŞEKLİ VE KONULARI:

Giriş sınavı, sözlü sınav şeklinde yapılacaktır. Giriş Sınavı Kurulu tarafından adaylar;

a. Mezun oldukları bölüm, yabancı dil ve Bakanlığın faaliyet alanına giren konulardaki bilgi düzeyi,

b. Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,

c. Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,

ç. Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,

d. Genel yetenek ve genel kültürü,

e. Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı,

yönlerinden ayrı ayrı puan verilmek suretiyle değerlendirilecektir. Komisyon, a. fıkrasını 50 (elli) puan, diğer fıkralarda yazılı özelliklerin her birini 10 (on) puan üzerinden değerlendirilecek ve verilen puanları ayrı ayrı tutanağa geçirecektir. Bunun dışında herhangi bir kayıt sistemi kullanılmayacaktır. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, Kurul başkan ve üyelerinin yüz tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az 70 (yetmiş) olması şarttır.

6. DEĞERLENDİRME:

a. Başarı puanı, adayın KPSS puanı ile sözlü sınavın aritmetik ortalaması alınarak hesaplanır. Sınav puanlarının eşitliği halinde, KPSS puanı yüksek olan aday sıralamada üstte yer alır.

b. Sınav sonuçlarına; sınav sonuçlarının ilanından itibaren, yedi gün içinde MSB Memur ve İşçi Dairesi Başkanlığında olacak şekilde dilekçe ile itiraz edilebilir. İtirazlar, bu sürenin bitiminden itibaren Kurul tarafından yedi gün içinde incelenerek karara bağlanır. İtiraz süresi içinde yapılmayan müracaatlar dikkate alınmayacaktır.

c. Giriş (sözlü) sınavı sonucunda asil ve yedek adayların isim listesi (8 asil, 4 yedek), www.msb.gov.tr resmi internet adresinde ilan edilecek, ayrıca sınav sonuçları asil ve yedek adaylara tebliğ edilir.

ç. Başarılı olan asil/yedek adaylar hastaneye (rapor almak üzere) sevk edilecektir.

d. Giriş (sözlü) sınavında 70 (yetmiş) ve üzerinde puan almış olmak, sıralamaya giremeyen adaylar için müktesep hak teşkil etmez.

e. Yedek listedeki adayların hakları, daha sonraki sınavlar için müktesep hak veya herhangi bir öncelik teşkil etmez.

f. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacak, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir. Bu kişiler, hiçbir hak talep edemeyecek ve haklarında Türk Ceza Kanunu'nun ilgili hükümlerine göre işlem yapılmak üzere, Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunulacaktır.

g. Sınavda başarılı olanlardan; geçerli bir mazereti olmaksızın kendilerine bildirilen veya ilan edilen süre içinde müracaat etmeyenlerin, Engelli Sağlık Kurulu Raporu Vermeye Yetkili Sağlık Kuruluşları listesinde yer alan Sağlık Bakanlığı bağlısı sağlık hizmet sunucularından TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği esaslarına göre "TSK'da Devlet Memuru Olur" kararlı raporu alamayanların ve yaptırılacak güvenlik soruşturması sonucu olumlu olmayanların, atama işlemleri yapılmayacaktır.

7. SINAV YERİ VE TARİHİ:

a. Başvuruların incelenmesi sonucu sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların isim listesi www.msb.gov.tr resmi internet adresinde tebliğ niteliğinde ilan edilecektir. Adaylara ayrıca tebligat gönderilmeyeceğinden resmi internet adresinin takip edilmesi önem arz etmektedir.

b. Adayların, ilanda kendileri için planlanan gün ve saatte sınava iştirak için MSB Personel Genel Müdürlüğü Bakanlıklar/ANKARA adresinde hazır olmaları gerekmektedir.

İletişim Bilgileri:

İrtibat Telefonu : (0 312) 402 61 00

Adres : MSB Memur ve İşçi Dairesi Başkanlığı Bakanlıklar/ANKARA

İnternet Adresi : www.msb.gov.tr

MİLLİ SAVUNMA UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

1. GENEL:

Milli Savunma Bakanlığı merkez teşkilatında çalıştırılmak üzere, 27 Eylül 2013 tarih ve 28778 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Milli Savunma Uzmanlığı Yönetmeliği" hükümlerine göre, 7 (yedi) Milli Savunma Uzman Yardımcısı alınacaktır.

2. ÖĞRENİM DALLARI VE KONTENJANLAR:

a. Milli Savunma Uzman Yardımcısı alınacak mezun olunan fakülteler, kadro adedi, derecesi, sözlü sınava çağrılacak aday sayısı, KPSS puan türleri ve taban puanı aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

b. Adaylar başvuruyu belirtilen puanlardan sadece birisi üzerinden yapabilecekleri için aldıkları en yüksek puan türünü kullanmaları lehlerine olacaktır. Atama yapılacak kadro sayısının 4 (dört) katı kadar aday giriş sınavına çağrılacaktır. Sınava katılabilecek adaylara ilişkin liste, puanı en yüksek adaydan başlamak suretiyle düzenlenecektir. Bunlardan son sıradaki adayla aynı puanı alan adaylar da giriş sınavına çağrılacaktır.

Mezun Olunan Fakülte

Kadro Adedi

Derecesi

Sözlü Sınava Çağrılacak Aday Sayısı

KPSS Puan Türü

Taban Puan

Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri

7

9

28

KPSSP53, KPSSP74, KPSSP92, KPSSP101, KPSSP114

70

Toplam

7

28

3. SINAVA BAŞVURU ŞARTLARI:

Giriş sınavına katılmak isteyenlerde aşağıdaki şartlar aranır.

a. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesindeki genel ve özel şartları taşımak,

b. En az dört yıllık lisans eğitimi veren, tabloda belirtilen fakültelerden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından son başvuru tarihi itibariyle mezun olmak,

c. 01 Ocak 2017 tarihi itibariyle, 35 yaşını doldurmamış olmak (01 Ocak 1982 ve daha sonra doğmuş olanlar),

ç. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 22 ve 29 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre tabloda belirtilen puan türlerinin herhangi birinden 70 ve daha üzeri puan almış olmak,

d. KPSS puanı en yüksek adaydan başlanmak suretiyle sınava başvuran adaylar arasında yapılacak sıralamaya göre başvurusu kabul edilenlerden tabloda belirtilen kadro sayısının 4 katı kadar aday içinde bulunmak. (son sıradaki adayla aynı puana sahip adaylar da sözlü sınava çağrılacaktır.)

e. Erkek adaylar için, sınavın yapıldığı tarih itibariyle askerlik durumu bakımından; askerlikle ilişkisi bulunmamak (askerlik çağına gelmemiş olmak, ertelenmiş veya muaf tutulmuş olmak, muvazzaf askerlik hizmetini yapmış olmak),

f. Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, irtibatı veya iltisakı bulunmamak.

g. İlanda belirtilen niteliklere sahip olmak,

ğ. Başvuruyu süresi içerisinde yapmış olmak.

h. 11 Kasım 2016 tarih ve 29885 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği" gereğince;

Sevk edilecekleri Engelli Sağlık Kurulu Raporu Vermeye Yetkili Sağlık Kuruluşları listesinde yer alan Sağlık Bakanlığı bağlısı sağlık hizmet sunucularından "TSK'da Devlet Memuru Olur" kararlı raporu almış olmak,

ı. Başarılı olan adayların, güvenlik soruşturması sonucu olumlu olmak ve göreve başlamalarında bir sakınca bulunmamak.

4. BAŞVURU ŞEKLİ VE GEREKLİ BELGELER:

a. Milli Savunma Uzman Yardımcılığı sınavı için başvurular, 02 Şubat 2017 tarihinden 06 Mart 2017 günü mesai bitimine (saat 17.30) kadar yapılabilecektir.

b. Başvurular, www.msb.gov.tr resmi internet adresi üzerinden başvuru formunun doldurulması suretiyle yapılacaktır. Şahsen, posta yolu, dilekçe veya diğer şekilde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. Adaylar, öncelikle elektronik ortamda www.msb.gov.tr resmi internet adresindeki Aday Giriş Ekranına giriş yaparak, Başvuru Formu'nu doldurmak suretiyle başvuru işlemlerine başlayacaklardır.

c. Başvuru formunda doldurulması gereken bütün bölümler (Özellikle adayların yazışma/e-posta adresleri, telefon numaraları, ikamet adresi, posta kodu vb.) tam ve doğru olarak doldurulmalıdır.

ç. Başvuru formunu doldurmayı müteakip "Başvurumu Kaydet" sekmesine basıldığında başvuru tamamlanmış olacak ve açılacak sayfada başvuruyla ilgili bilgiler (aday numası vb.) yer alacaktır. Bu sayfanın çıktısının alınması adayın faydasına olacaktır. Bilgi güncelleme işlemlerinde aday numarası kullanılacaktır.

d. Adaylara yapılacak tebligatlar/duyurular www.msb.gov.tr resmi internet adresi üzerinden yapılacaktır. (Ayrıca adaylara, işlemleri ve sınavlar hakkındaki bazı bilgilendirmeler e-posta adresine mesaj ve/veya cep telefonuna SMS göndermek suretiyle yapılabilecektir.)

e. Başvuru Formunda doldurulan bilgilerin doğruluğundan ve sonrasında doğabilecek hukuki müeyyidelerden adaylar sorumludur. Bilgilerinde eksik ve hata olduğu tespit edilenlerin başvuruları işleme alınmayacaktır.

f. Başvurusu kabul edilerek Giriş (sözlü) sınavına katılmaya hak kazanan adaylar www.msb.gov.tr resmi internet adresi üzerinden ilan edilecek tarihler arasında aşağıda istenen belgeleri Memur ve İşçi Dairesi Başkanlığına (Bakanlıklar/ANKARA) elden teslim edeceklerdir.

İstenen belgeler;

(1) Milli Savunma Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Formu (Elektronik ortamda eksiksiz hazırlanacak),

(2) Nüfus cüzdanı fotokopisi,

(3) Yükseköğrenim diploması ya da çıkış belgesinin aslı ve fotokopisi (Yabancı üniversitelerden alınmış olması halinde, YÖK onaylı denklik belgesinin de iletilmesi gerekmektedir.),

(4) KPSS sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı,

(5) Varsa son başvuru tarihi itibariyle geçerlilik süresi dolmamış olmak kaydıyla İngilizce dilinden YDS/e-YDS veya buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan belge,

(6) Kendi el yazısı ile yazılmış özgeçmişi (Bir sayfayı geçmeyecektir.),

(7) İki adet vesikalık fotoğraf (son altı ay içinde çekilmiş).

(8) Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu (2 sayfa olan form, adaylar tarafından doldurma talimatına uygun olarak bilgisayarda BÜYÜK HARFLE doldurulacak, arkalı önlü olacak şekilde 4 (dört) suret çıktısı alınacaktır. Formun ön yüzünün sağ üst kısmında yer alan fotoğraf kısmına yazıcı vasıtasıyla renkli fotoğraf baskısı yapılacak, kesinlikle fotoğraf yapıştırılmayacaktır. Form imzalı olarak teslim edilecektir. (Dosyaya takılmayacak, diğer evraklardan ayrı olarak teslim edilecektir.)

g. İstenilen belgeleri süresi içinde teslim etmeyen, eksik bilgi bulunan ve gerekli nitelikleri taşımadığı tespit edilen başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Bu adayların yerine, sırasıyla en yüksek KPSS puanına sahip diğer adaylar çağrılacaktır.

5. SINAV ŞEKLİ VE KONULARI:

Giriş sınavı, sözlü sınav şeklinde yapılacaktır. Sınav Komisyonu tarafından adaylar;

a. Mezun oldukları bölüm ile Bakanlığın faaliyet alanına giren konulardaki bilgi düzeyi,

b. Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,

c. Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,

ç. Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,

d. Genel yetenek ve genel kültürü,

e. Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı,

yönlerinden ayrı ayrı puan verilmek suretiyle değerlendirilecektir. Komisyon, a. fıkrasını 50 (elli) puan, diğer fıkralarda yazılı özelliklerin her birini 10 (on) puan üzerinden değerlendirecek ve verilen puanları ayrı ayrı tutanağa geçirecektir. Bunun dışında herhangi bir kayıt sistemi kullanılmayacaktır. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, Komisyon başkan ve üyelerinin yüz tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az 70 (yetmiş) olması şarttır.

6. DEĞERLENDİRME:

a. Başarı puanı, adayın KPSS puanı ile sözlü sınavın aritmetik ortalaması alınarak hesaplanır. Sınav puanlarının eşitliği halinde, KPSS puanı yüksek olan aday sıralamada üstte yer alır.

b. Sınav sonuçlarına; sınav sonuçlarının ilanından itibaren, yedi iş günü içinde MSB Memur ve İşçi Dairesi Başkanlığında olacak şekilde dilekçe ile itiraz edilebilir. İtirazlar, bu sürenin bitiminden itibaren Komisyon tarafından en fazla on iş günü içinde incelenerek karara bağlanır ve kararlar kesindir. İtiraz süresi içinde yapılmayan müracaatlar dikkate alınmayacaktır.

c. Giriş (sözlü) sınavı sonucunda asil ve yedek adayların isim listesi (7 asil, 3 yedek), www.msb.gov.tr resmi internet adresinde ilan edilecek, ayrıca sınav sonuçları sözlü sınava giren tüm adaylara yazılı olarak bildirilecektir.

ç. Başarılı olan asil/yedek adaylar hastaneye (rapor almak üzere) sevk edilecektir.

d. Giriş (sözlü) sınavında 70 (yetmiş) ve üzerinde puan almış olmak, sıralamaya giremeyen adaylar için müktesep hak teşkil etmez.

e. Yedek listedeki adayların hakları, daha sonraki sınavlar için müktesep hak veya herhangi bir öncelik teşkil etmez.

f. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacak, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir. Bu kişiler, hiçbir hak talep edemeyecek ve haklarında Türk Ceza Kanunu'nun ilgili hükümlerine göre işlem yapılmak üzere, Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunulacaktır.

g. Sınavda başarılı olanlardan; geçerli bir mazereti olmaksızın kendilerine bildirilen veya ilan edilen süre içinde müracaat etmeyenlerin, Engelli Sağlık Kurulu Raporu Vermeye Yetkili Sağlık Kuruluşları listesinde yer alan Sağlık Bakanlığı bağlısı sağlık hizmet sunucularından TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği esaslarına göre "TSK'da Devlet Memuru Olur" kararlı raporu alamayanların ve yaptırılacak güvenlik soruşturması sonucu olumlu olmayanların, atama işlemleri yapılmayacaktır.

7. SINAV YERİ VE TARİHİ:

a. Başvuruların incelenmesi sonucu sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların isim listesi www.msb.gov.tr resmi internet adresinde tebliğ niteliğinde ilan edilecektir. Adaylara ayrıca tebligat gönderilmeyeceğinden resmi internet adresinin takip edilmesi önem arz etmektedir.

b. Adayların, ilanda kendileri için planlanan gün ve saatte sınava iştirak için MSB Personel Genel Müdürlüğü Bakanlıklar/ANKARA adresinde hazır olmaları gerekmektedir.

İletişim Bilgileri:

İrtibat Telefonu : (0 312) 402 61 00

Adres : MSB Memur ve İşçi Dairesi Başkanlığı Bakanlıklar/ANKARA

İnternet Adresi : www.msb.gov.tr


Kaynak : Resmi Gazete