İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Uzman Erbaş Talebi (2002)

İlan Giriş : 15 Nisan 2003 00:00, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Kara Kuvvetleri Komutanlığı Uzman Erbaş Talebi (2002)
Bavuru artlar
a. Trkiye Cumhuriyeti vatanda ve erkek olmak
b.Askerlik hizmetinin 8. ay ile terhisini takip eden yl ierisinde bavurmak.
c.Ortaokul, lise, yksekokul veya faklte mezunu olmak.
d.TSK'da daha nce subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erba olarak istihdam edilmemi, askeri rencilik ile iliii kesilmemi olmak.
e.Taksirli sular hari olmak zere, affa veya zamanamna uram yahut para cezasna evrilmi veya ertelenmi ve adli sicilden karlm olsa dahi, bir crmden hkml bulunmamak, soruturma altnda veya yarglanyor olmamak.
f.TSK manevi ahsiyetine glge drc, askerlik eref ve haysiyeti ile badamayacak eylemlerde bulunmam, tutum ve davranlar ile yasa d siyasi, ykc ,blc, ideolojik gr benimsememi olmak.
Bavuru Formlarnn Temin Edilecei ve Bavurunun Yaplaca Adresler
a. Bavuru artlarn tayanlardan
(1)Askerlik hizmetini yapmakta olanlar birlik komutanlklar ile bavuracaklardr.
(2)Terhis durumunda bulunanlar; askerlik ubelerinden, garnizon komutanlklarndan temin edecekleri bavuru formlar ile ahsen veya posta yolu ile bavuracaklardr.
b. Bavurular; birlik ve garnizon komutanlklar ile askerlik ubesi bakanlklarndan temin edilecek bilgisayar optik formlar ile yaplacaktr.
c. Bavuru belgeleri; "K.K. nsan Kaynaklar Deerlendirme, Seme ve Snflandrma Merkezi Komutanl CEBEC/ANKARA adresine gnderilecektir.
d. K.K. KDSSM Komutanl tarafndan, bavurusu kabul edilen adaylarn adreslerine yazl snav giri belgesi gnderilecektir.
Uzman Erba Seim Esaslar
a. Bavurusu kabul edilen adaylar; yazl snav, n salk, bedeni yeterlilik ve mlakat semelerine tabi tutulacaklardr.
b. Yazl snavlar; 26 Ocak 2002, 21 Nisan 2002, 11 Austos 2002, 20 Ekim 2002 tarihlerinde yaplacaktr. Adaylar bavuru srasna gre bu tarihlerin birinde yazl snava alnacaktr.
c. adaylar tercihleri dikkate alnarak; STANBUL, ANKARA, ZMR, KONYA, BALIKESR, SAMSUN, ERZURUM, TRABZON, DYARBAKIR, MALATYA, ADANA, KIBRIS'ta yazl snava alnacaklardr.
d. Yazl snavlar; genel kltr, askeri kltr, her snf erba ve erin bilmesi gereken ortak temel konularndan test usul ile oktan semeli olarak yaplacaktr.
e. Yazl snavlarda baarl olan adaylar; bildirilecek tarihte Zrhl Birlikler Okulu ve Eitim Tmen Komutanl Etimesgut/ ankara'da n salk, bedeni yeterlilik ve mlakat snavlarna tabi tutulacaklardr.
f. Snavlarda baarl olan adaylar KKKDSSM Komutanlnca "uzman erba olur" salk raporunu almak zere askeri hastanelere sevk edilecek, olumlu rapor alanlardan gvenlik soruturmas olumlu sonulananlar atamaya tabi tutulacaklardr.
Ayrntl Bilgi in
nternet adresi: www.kkk.tsk.mil.tr
Telefon: 0 312 411 69 10- 4116911- 5621111