Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Kaynak : DPB
İlan Giriş : 26 Ocak 2017 09:07, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

T.C. BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

Üniversitemiz Yüksekokul, Enstitü ve Fakültelerinde açık bulunan Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent kadrolarına 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 23., 25., 26. maddeleri ve "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği"nin ilgili maddeleri ile "Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Yükseltme ve Atama Esasları" uyarınca Profesör, Doçent (Devamlı Statüde) ve Yardımcı Doçentler alınacaktır.

* Profesör kadrosuna başvuracak adayların; özgeçmişlerini, bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora ve yüksek lisans çalışmalarını, araştırma faaliyetlerinin kurumsallaştırılmasına katkılarını, araştırma ve eğitim faaliyetlerine üniversite dışından sağladığı kaynakları, üstlendiği idari görevler ile ilgili bilgileri kapsayan ve belgeleyen (6 nüsha) dosya ile ilanın yayım tarihinden itibaren l5 gün içinde Rektörlüğümüze,

* Doçent kadrosuna başvuracak adayların; özgeçmişlerini, bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora ve yüksek lisans çalışmalarını, araştırma faaliyetlerinin kurumsallaştırılmasına katkılarını, araştırma ve eğitim faaliyetlerine üniversite dışından sağladığı kaynakları, üstlendiği idari görevler ile ilgili bilgileri kapsayan ve belgeleyen (4 nüsha) dosya ile ilanın yayım tarihinden itibaren l5 gün içinde Rektörlüğümüze,

* Yardımcı Doçent kadrosuna başvuracak adayların ise; özgeçmişlerini, bilimsel çalışma ve yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları kapsayan ve belgeleyen dosya ile (4 nüsha) ilanın yayım tarihinden itibaren l5 gün içinde ilgili Fakülte Dekanlıkları veya ilgili Yüksekokul Müdürlüğüne başvurmaları duyurulur.

Birimi

Bölümü

Anabilim Dalı

Prof.

Doç.

Yard. Doç.

Aranan

Nitelikler

Mühendislik Fakültesi

Endüstri Mühendisliği

Endüstri Mühendisliği

1

-

-

(a), (b)

Makina Mühendisliği

Mekanik

1

-

-

(a), (c)

Termodinamik

-

-

1

(a), (d)

Elektrik - Elektronik Mühendisliği

Elektronik

1

-

-

(a), (e)

Fen - Edebiyat Fakültesi

Fizik

Yüksek Enerji ve Plazma Fiziği

1

-

-

(a), (f)

Atom ve Molekül Fiziği

1

-

-

(a), (g)

Matematik

Matematiğin Temelleri ve Matematiksel Lojik

-

1

-

(a), (h)

Cebir ve Sayılar Teorisi

1

-

-

(a), (i)

Kimya

Organik Kimya

1

-

-

(a), (j)

Sosyoloji

Sosyometri

-

-

1

(a), (k)

Eğitim Fakültesi

Yabancı Diller Eğitimi

İngiliz Dili Eğitimi

1

-

-

(a), (l)

Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi

Fen Bilgisi Eğitimi

-

1

-

(a), (m)

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi

-

1

-

(a), (n)

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

İktisat

İktisat Politikası

1

-

-

(a)

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü

-

Deprem Mühendisliği

1

-

-

(a), (o)

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Uluslararası Ticaret

-

-

-

1

(a)> (p)

Aranan Nitelikler:

(a) Adayların bilimsel çalışmalarını yayınlan ile kanıtlamış olması ve çok iyi derecede İngilizce bilmeleri gerekmektedir.

(b) Adayların endüstriyel ergonomi ile taşıt ve ürün ergonomisi konularında uzman ve bilişsel ergonomi konularında çalışmalarının olması gerekmektedir.

(c) Adayların kompozit malzemelerin tasarımı, imalatı ve mekanik analizi konularında çalışmaları olması gerekmektedir.

(d) Adayların doktora ve doktora sonrası çalışmalarını ısı transferi ve nano boyutta ısı transferi konularında yapmış olması gerekmektedir.

(e) Adayların Mikro Elektro Mekanik Sistemler (MEMS), Organik Elektronik ve Polimer Işık Yayan Diyotlar, Mikro Akışkan Sistemler konularında uzmanlığının olması gerekmektedir.

(f) Adayların deneysel yüksek enerji fiziği alanında uzman olması gerekmektedir.

(g) Adayların fotoakustik alanında uzman olması ve bu alanda uluslararası kabul görmüş bilimsel dergilerde yayın yapmış olması gerekmektedir.

(h) Adayların uygulamalı model kuramında çalışmalar yapmış olması gerekmektedir.

(i) Adayların kategori cebirleri ve izleç teorisi alanında çalışmalar yapmış olması gerekmektedir.

(j) Adayların nanoilaçlar konusunda araştırma ve yayınları olması gerekmektedir.

(k) Adayların eğitim sosyolojisi, sağlık sosyolojisi, göç, niceliksel ve niteliksel sosyolojik araştırma yöntemleri konularında uzmanlaşmış ve bu alanlarda araştırma tecrübesi ile yayın yapmış olması gerekmektedir.

(l) Adayların yabancı dil eğitiminde teknolojinin kullanımı ve yabancı dilde okuma becerisini etkileyen bilişsel etmenler alanlarında bilimsel çalışmaları ve uluslararası yayınları bulunması gerekmektedir.

(m) Adayların fen eğitiminde argümantasyon ve kavramsal değişim konularında araştırmaları, uluslararası endekslerde yayınları ve uluslararası bilimsel toplantılarda sunumlarının olması gerekmektedir.

(n) Adayların bilgisayar destekli işbirliğiyle öğrenme, dinamik geometri yazılımları, öğretmen eğitiminde web tabanlı portfolyolar konularında araştırmaları, uluslararası endekslerde yayınları ve uluslararası bilimsel toplantılarda sunumlarının olması gerekmektedir.

(o) Adayların geoteknik deprem mühendisliği, zemin iyileştirme yöntemleri, geosentetikler, nümerik modellemeler ve sarsma masası deneyleri konularında uzman olması ve bu konularda uluslararası dergilerde yayın yapmış olması gerekmektedir.

(p) Adayların uluslararası ticaret teorileri, uluslararası finans ve kambiyo rejimleri alanlarında uzmanlığı ve yayınlarının olması gerekmektedir.