Şanlıurfa İli Siverek Belediyesi memur alım ilanı

İlan Giriş : 01 Haziran 2007 11:53, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Şanlıurfa İli Siverek Belediyesi memur alım ilanı

www.siverek.bel.tr

T.C. ŞANLIURFA İLİ SİVEREK BELEDİYESİ' NE 2007 YILINDA İLK DEFA ATANACAKLAR İÇİN

SINAV İLANI

Mahalli İdarelere ilk Defa atanacaklara Dair 11 Nisan 2007 ve 26490 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Sınav Yönetmeliğine göre Siverek Belediyesi'nde görev yapmak üzere aşağıda unvanı, sınıfı, adedi ve niteliği belirtilen kadrolara atama yapılacaktır.

SINIFI ÜNVANI DERECESİ ADEDİ EĞİTİM DURUMU

TH MÜHENDİS 8 1 Fakültelerin Makine Mühendisliği Bölümünden mezun olmak

TH MÜHENDİS 8 1 Fakültelerin İnşaat Mühendisliği Bölümünden Mezun olmak

TH MÜHENDİSLİK 8 1 Fakültelerin Ziraat Mühendisliği Bölümünden Mezun Olmak

TH TEKNİKER 10 1 Meslek Yüksekokullarının İnşaat Bölümünden Mezun Olmak

G.H.İ MEMUR 11 1 Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü Mezunu Olmak

G.I.H MEMUR

GENEL ŞARTLAR

Atanacakları;

1-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

2-657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. (a) maddesinde belirtilen şartlara sahip olmak

3-Kamu haklarından mahrum bulunmamak

4-Görevini yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya özrü bulunmamak

5-Erkek adaylar için askerliğini yapmış olmak veya tecilli olmak

6-Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veya affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas, gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyet kırıcı suçtan veya istimal ve istahlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak

7-Sınav itibariyle en az (18) yaşını tamamlamış olmak. 35 yaşından büyük olmamak gerekmektedir.

ÖZEL ŞARTLAR

1-Başvuran adaylardan T.H sınıfına atanacak Makine Mühendisi için yapılan 2004 veya 2006 Kamu Personeli Seçme Sınavının P3 puanından en az 60 puan almış olmak, Şanlıurfa ili, Siverek ilçesinde, ikamet ediyor olmak. Yerel yönetimlerde en az 3 yıl deneyim sahibi olmak.

2-Başvuran adaylardan T.H. sınıfına atanacak inşaat mühendisi için yapılan 2004 veya 2006 Kamu Personeli Seçme Sınavının P3 puanından en az 60 puan almış olmak. Şanlıurfa ilinin Siverek ilçesinde ikamet ediyor olmak. Yerel yönetimlerde en az 3 yıl deneyim sahibi olmak.

3-Başvuran adaylardan T.H sınıfına atanacak Ziraat Mühendisi için yapılan 2004 veya 2006 Kamu Personeli Seçme Sınavının P3 puanından en az 60 puan almış olmak. Fakültenin Ziraat Mühendisliğinin Toprak Bölümünden mezun olmak. Şanlıurfa ilinin Siverek ilçesinde ikamet ediyor olmak, yerel yönetimlerde en az iki yıl deneyim sahibi olmak.

4-Başvuran adaylardan T.H sınıfına atanacak İnşaat teknikerinin 2004 veya 2006 Kamu Personeli Seçme Sınavının P93 puanından en az 75 puan almış olmak. Meslek Yüksekokulunun İnşaat Teknikerliği bölümünden mezun olmak. Şanlıurfa ilinin Siverek ilçesinde ikamet ediyor olmak. Yerel yönetimlerde en az 3 yıl deneyim sahibi olmak.

5-Başvuran adaylardan G.I.H. sınıfına atanacak memur için 2004 veya 2006 Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın P3 puanından en az 70 puan almış olmak. Siyasal Bilgiler Fakültesinin iktisat bölümünden mezun olmak. Şanlıurfa ilinin Siverek ilçesinde ikamet ediyor olmak. Yerel yönetimlerde ya da Kaymakamlığa bağlı bir kuruluşta en az 3 yıl deneyimli olmak.

BAŞVURU SÜRESİ

Başvuru süresi 20.06.2007 tarihinde mesai bitimine kadar Siverek Belediye Başkanlığı Yazı işleri Müdürlüğüne bizzat müracaat etmeleri zorunludur.

BAŞVURU İÇİN İSTENEN BELGELER

1-Başvuru belgesi (idareden temin edilecek)

2-6 adet vesikalık fotoğraf

3-Nüfus cüzdanı fotokopisi

4-Öğretim belgesi

5-KPSS sınav sonuç belgesi

SINAV YERİ, ZAMANI VE KONULARI

Sınav Siverek Belediye Meclis salonunda 23.06.2007 Pazar günü saat 10.00'da yazılı sınav yapılacaktır. Yazılı sınav çoktan seçmeli test soruları şeklinde olacaktır. Sınavda başarılı olan kişilere 24.06.2007 Pazartesi günü saat 10.00'da sözlü sınav yapılacaktır. Sınav;

a)Türkiye Cumhuriyeti Anayasası

b)Atatürk İlkeleri ve inkılap Tarihi

c)657 sayılı Devlet Memurları Kanunu

d)Mahalli İdarelerle ilgili temel mevzuatı ile ilgili olacaktır.

DEĞERLENDİRME

Yazılı sınavlar duyurulmuş olan yer ve saatte başlar ve geç gelenler sınava alınmazlar. Her aday, sınav giriş belgesi (aday kimlik kartı) kontrol edilmek suretiyle sınava alınır. Sınav çoktan seçmeli test usulü ile yapılır. Sınava giren adaylar yanlarında sınav giriş belgesi (aday kimlik kartı) ile birlikte resmi makamlarca verilmiş geçerli bir kimlik belgesi bulundurmak zorunda olup, istendiğinde bunları sınav görevlilerine ibraz etmekle yükümlüdürler. Sınav esnasında kopya girişimde bulunanlar sınavdan çıkartılır ve bir daha sınava alınmazlar. Sınav daha önceden belirtilmiş saate bitirilir. Yazılı sınavda başarılı alınmazlar. Sınav daha önceden belirtilmiş saate bitirilir. Yazılı sınavda başarılı olabilmek için 100 tam puan üzerinden 70den az olmamak üzere puan almak gerekir. Yazılı sınav sonuçları adaylara yazılı olarak bildirilir. Yazılı sınavda başarı gösteren öğrenciler sözlü sınava tabi tutulur. Sözlü sınavda başarılı sayılabilmek için sınav kurulu üyelerinin her birinin 100 tam puan üzerinden verdiği notlar ortalamasının 70'den aşağı olamaması şarttır. Giriş sınav notu KPSS puanın % 50, yazılı ve sözlü sınav notlarının ortalamasından oluşan kurum sınav başarı puanın % 50 alınmak suretiyle belirlenir.

Sınav sonuçları, sınav kurulu tarafından tutanak ile kadro sayısı kadar asil ve yedek olarak yukarıdan aşağıya doğru tespit edilir, sınavı başaranlara insan kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından gerekli tebligat yapılır. Sınav sonuçları belediyemizin www.siverek.bel.tr adresinden ilan edilecektir.