Yalova Belediyesi memur alım ilanı

İlan Giriş : 31 Mayıs 2007 09:59, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Yalova Belediyesi memur alım ilanı
YALOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN
İLK DEFA MEMUR OLARAK ATANACAKLAR İÇİN SINAV İLANI

11 Nisan 2007 tarih ve 26490 Sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav Yönetmeliği'ne göre, Belediyemizde boş bulunan Teknik Hizmetler Sınıfına dahil aşağıda ünvanı,derecesi,adedi ve niteliği belirtilen kadrolara 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak çalıştırmak üzere personel alınacaktır.

Alınacak Kadro Unvanı Sınıfı Kadro Derecesi Adedi Niteliği Cinsiyeti KPSS Türü KPSS Puanı
MÜHENDİS TH 6 1 Fakültelerin İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunu olmak. E/ K KPSSP1 En az 55 Puan
MÜHENDİS TH 6 2 Fakültelerin İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunu olmak. E/ K KPSSP1 En az 65 Puan

BAŞVURUDA BULUNACAK ADAYLARDA ARANACAK ŞARTLAR:

1- GENEL ŞARTLAR;

İlan edilen kadrolara atanmak için başvuracak adayların 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinin (A) fıkrasında belirtilen aşağıdaki genel şartlara sahip olmaları gerekmektedir

Türk vatandaşı olmak,

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 40'ncı maddesinde belirtilen yaş şartlarını taşımak,

Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak,

Erkek adaylar için Askerlik Hizmetini yapmış olmak,

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 53'ncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasını engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü bulunmamak, (Resmi Sağlık Kurulu Raporu İstenilecektir.)

2- ÖZEL ŞARTLAR;

a) K1'de Belirtilen Mühendis Kadrosu İçin,

Mimarlık ve Mühendislik Fakültelerinin İnşaat bölümünden mezun olmak.1993 yılı veya daha önceki yıllarda mezun olmak.(Öğrenimini Yurtdışında bitirenlerden, diplomalarının yurtiçinde denkliği Yüksek Öğretim Kurumunca onaylanmış olmak.), 2004 veya 2006 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'den; KPSSP1 puan türünden en az 55 puan, almış olmak, Arazide çalışmaya elverişli olmak, Yerel Yönetimlerde en az iki yıl deneyimi olmak, İnşaat projelerinde kullanılan üst düzey proje programlarından Probina ile Autocad sertifikasına sahip olmak, MS office programlarını iyi derecede kullanabiliyor olmak, Müracaat tarihi itibari ile 37 yaşını doldurmamış olmak. Teknik Konuda Yabancı dil biliyor olmak ve Yalova ili sınırları içinde en az 2 senedir ikamet ediyor olmak tercih sebebidir.

b) K2'de Belirtilen Mühendis Kadrosu İçin :

Mimarlık ve Mühendislik Fakültelerinin İnşaat bölümünden mezun olmak.1999 yılı veya daha önceki yıllarda mezun olmak.(Öğrenimini Yurtdışında bitirenlerden, diplomalarının yurtiçinde denkliği Yüksek Öğretim Kurumunca onaylanmış olmak.), 2004 veya 2006 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'den; KPSSP1 puan türünden en az 65 puan, almış olmak, Arazide çalışmaya elverişli olmak, Yerel Yönetimler, İmar Mevzuatı , İnşaat proje kontrolü, ruhsat kontrolü ile iskan kontrolü konularında en az üç yıl deneyimi olmak, , MS office, AutoCad, GeoCad bilgisayar programlarını iyi derecede kullanabiliyor olmak, Müracaat tarihi itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak. Yalova ili sınırları içinde en az 2 senedir ikamet ediyor olmak tercih sebebidir.

BAŞVURU ESNASINDA ADAYLARDAN İSTENİLEN BELGELER:

- Başvuru Formu (Kurumumuzdan yada www.yalova.bel.tr internet adresinden temin edilecektir.)

- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı),

- KPSS Sonuç Belgesi aslı veya noter onaylı sureti,

- Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı yada Kurumca onaylı sureti,

BAŞVURU YERİ, TARİHİ, ŞEKLİ VE SÜRESİ :

Adaylar yukarıda sayılan başvuru belgeleri ile birlikte 01.06.2007-07.06.2007 tarihleri arasında 09.00-17.00 mesai saatleri Yalova Belediye Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü Süleymanbey Mahallesi İstiklal Caddesi No: 23 Yalova bizzat başvuracaklardır. Posta Yolu ile yapılan müracaatlar dikkate alınmayacaktır. Son başvuru tarihi 07.06.2007 saat: 17.00'dir. Bu tarih ve saatten sonra yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır. Eksik bilgi ve belgelerle yada nitelikleri uygun olmadığı halde yapılan başvurular, İdaremizce değerlendirmeye alınmayacaktır.

BAŞVURUSU KABUL EDİLENLERİN İLANI :

- Başvurusu kabul edilen adaylar, idaremizce KPSS başarı puanlarına göre sıralanarak en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere, atama yapılacak boş kadro sayısının üç katı oranında sınava çağrılacaktır. Sınava çağrılan adayların başvuru formunda belirttikleri adreslerine idaremizce düzenlenen sınav gününü, saatini ve yerini belirten "Sınav Giriş Belgesi" gönderilecektir. Sınava çağrılacak aday listesi ile sınav yeri ve zamanı Belediyemizin internet sitesinde ayrıca ilan edilecektir. Sınava katılma hakkını elde edemeyen müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

SINAVIN ŞEKLİ,YERİ, ZAMANI VE KONUSU :

Sınav, Yalova Belediye Başkanlığı meclis salonunda 28 Haziran 2007 Perşembe günü saat 10.00' da uygulamalı-sözlü sınav şeklinde yapılacak olup aşağıdaki konuları ihtiva edecektir.

a)Türkiye cumhuriyeti Anayasası

b)Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi

c)657 sayılı Devlet memurları kanunu

d)Mahalli idarelerle ilgili temel mevzuat ve teknik bilgileri kapsayacaktır.

SINAV DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ :

- Sözlü sınavda değerlendirmeler 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup, sözlü sınavda başarılı olabilmek için 100 üzerinden en az 70 puan almak gerekmektedir.

- Kurum Sınav başarı puanı sözlü sınav sonucu alınan puandır.

- Memuriyete girişe esas teşkil edecek sınav sonucu, kurum sınavı başarı puanının %50'si ile

KPSS puanının %50'si oranlanmak suretiyle belirlenir.

- Sınav Komisyonları sözlü sınavda; KPSS başarı durumu, adayın varsa çalıştığı alandaki uzmanlık ve başarı düzeyi, mesleki tecrübe ve bilgi birikimi, yabancı dil bilgisi ve bilinen yabancı dili kullanabilme düzeyi, adayın kavrayış ve beceri yeteneği, ifade ve temsil kabiliyeti, muhakeme gücü, görevlendirilecek pozisyona yatkınlık ve mevzuat bilgisi, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu gibi niteliklere sahip olup olmadığını da göz önüne alarak her adaya ayrı ayrı not verir. Sınav Komisyonları bu hususları tespit etmek üzere uygun gördüğü bilgi ve belgeleri adaylardan ister.Değerlendirme sonucunda belirlenen puanın altına düşmemek kaydıyla en yüksek puandan başlamak üzere atama yapılacak kadro sayısı kadar asil ve yedek aday sınavı kazanmış sayılır. Sınav sonuçları, başarı sırasına göre belediyemizin internet sayfasından ilan edilecek ve kazananlara yazılı olarak bildirilecektir. Ataması yapılanlardan göreve başlamayanların yerine yedek adaylar arasından başarı sırasına göre atama yapılacaktır.

- Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya herhangi bir şekilde gerçeği sakladığı tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve bunların atamaları yapılmaz. Bu gibi durumları tespit edilenlerin atamaları yapılmış olsa dahi atamaları iptal edilir. Bu kişiler hiçbir hak talep edemezler ve haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

İLANEN DUYURULUR.

Barbaros H.BİNİCİOĞLU

Yalova Belediye Başkanı

BİLGİ İÇİN :

Yalova Belediye Başkanlığı

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü

Alan Kodu : 226

Tel No : 811 50 00 - 811 50 02 /1177-1187-1188

Başvuru Formunu İndirmek İçin Tklayınız