İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Spor Genel Müdürlüğü Avukat Alım İlanı

Spor Genel Müdürlüğü 20 Avukat alacak

İlan Giriş : 31 Aralık 2016 00:26, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Spor Genel Müdürlüğü Avukat Alım İlanı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğünden:

AVUKATLIK GİRİŞ SINAVI İLANI

Genel Müdürlüğümüz hukuk hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve Spor Genel Müdürlüğü Hukuk Müşaviri ve Avukatlık Giriş Sınavı ve Atama Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde, merkez ve taşra teşkilatında boş bulunan ve aşağıdaki tabloda görev yeri, adedi ve kadro derecesi yazılı toplam 20 (yirmi) Avukat kadrosuna atama yapılması amacıyla 2016 KPSS (B) grubu KPSSP3 puan türü esas alınmak suretiyle sözlü sınavla alım yapılacaktır.

BİRİM

ADET

DERECE

Merkez Teşkilatı

10

6-9

Taşra Teşkilatı (*)

Ankara (2)

Kocaeli (1)

Konya (1)

Balıkesir (1)

Mersin (1)

Trabzon (1)

Samsun (1)

Malatya (1)

Diyarbakır (1)

İl Müdürlüğü

* İllerin sıralaması Kalkınma Bakanlığı tarafından

belirlenen sosyo-ekonomik gelişmişlik

sıralaması esas alınarak yapılmıştır.

10

6-9

I. GİRİŞ SINAVINA BAŞVURU ŞARTLARI:

Sınava katılabilmek için adayların aşağıdaki şartları taşımaları gerekir;

1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak,

2) En az 4 yıllık eğitim veren Hukuk Fakülteleri veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak,

3) Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümlerince, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS), KPSSP3 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak kaydıyla; müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak sıralanması neticesinde; alınacak Avukat sayısının 5 katı aday arasına girmek,

4) Başvuru işlemlerinin son günü itibariyle Avukatlık ruhsatnamesi sahibi olmak.

II. BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ VE TARİHİ:

Adaylar, başvurularını 16 Ocak 2017 tarihinden 24 Ocak 2017 tarihi saat 23:59'a kadar Gençlik ve Spor Bakanlığı Personel Alımı Online Başvuru Sistemi (http://basvuru.gsb.gov.tr) üzerinden istenilen bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde girmek suretiyle elektronik ortamda yapacaklardır. Elektronik ortamda yapılmayan başvurular kabul edilmeyecektir. Başvuru formuna yüklenecek vesikalık fotoğraf, son altı ay içinde çekilmiş ve adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayabilecek nitelikte olacaktır.

Adaylar "Avukatlık Giriş Sınavı Başvuru Formu"na aşağıdaki belgeleri eklerler.

a) Diploma veya geçici mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı örneği (denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olanlar için diploma denklik belgesinin aslı veya onaylı örneği),

b) ÖSYM internet sitesinden alınmış ve kontrol kodu bulunan KPSS sonuç belgesi

c) Avukatlık ruhsatnamesinin aslı veya noter tarafından onaylı örneği (avukatlık ruhsatnamesinin aslının ibrazı halinde örneği başvuru sırasında onaylanacaktır),

d) 1 sayfayı geçmeyecek şekilde el yazısı ile yazılmış ve imzalanmış özgeçmiş,

Adaylar başvuru ekranına istenilen belgeleri okunabilir şekilde yüklediğinden emin olduktan sonra kaydet ve onayla butonuna basarak başvurularını tamamlayıp başvuru formunun çıktısını alabilirler.

III. SINAV İŞLEMLERİ:

a) Sınava başvuran ve katılma şartlarını taşıyan adaylardan ilanda belirtilen KPSSP3 puan türünden en yüksek puana sahip olandan başlanmak suretiyle ilana çıkılan merkez ve taşra teşkilatında atama yapılacak kadro sayısının 5 (beş) katı aday (son sıradaki aday ile eşit puana sahip adaylar dahil) sözlü sınava katılmaya hak kazanacaktır.

b) Sözlü Sınava katılmaya hak kazanan adaylara ilişkin liste, 30 Ocak 2017 tarihinde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Genel Müdürlüğü (www.gsb.gov.tr - www.sgm.gov.tr) internet adreslerinden ve Spor Genel Müdürlüğü Örnek Mahallesi, Oruç Reis Caddesi, No: 13 Altındağ/ANKARA adresinde B-2 katında bulunan ilan panosunda duyurulacak olup ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

IV. SINAVIN ŞEKLİ:

Giriş sınavı sözlü olarak yapılacaktır.

Yapılacak sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar,

a) Anayasa Hukuku, İdare Hukuku ve İdari Yargılama Hukuku, Vergi Hukuku, Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku (Ticari İşletme-Şirketler-Kıymetli Evrak), İcra ve İflas Hukuku, Ceza Hukuku (Genel Hükümler), 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 638 sayılı Gençlik ve Spor Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ve 3289 sayılı Spor Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ile Genel Müdürlüğün faaliyet alanı ile ilgili diğer mevzuat konularındaki bilgi düzeyleri,

b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,

c) Liyakati, temsil kabiliyeti, bilgi düzeyi, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,

ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,

d) Genel yetenek ve genel kültürü,

e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı,

hususlarında değerlendirilmek üzere Sınav Komisyonu tarafından sınava tabi tutulacaklardır.

V. SINAV YERİ VE TARİHİ:

Giriş Sınavı, 21 - 24 Şubat 2017 tarihleri arasında saat 10:00'da Spor Genel Müdürlüğü Örnek Mahallesi, Oruç Reis Caddesi, No:13 Altındağ/ANKARA adresinde B-1 katı toplantı salonunda yapılacaktır. Sınavın belirtilen tarihlerde bitmemesi halinde takip eden günlerde sözlü sınava devam edilecektir.

Sınava katılmaya hak kazanan adayların, mesai saatleri (09:00 - 18:00) içerisinde ve en geç sınav saatine kadar aynı adresten, fotoğraflı Sınav Giriş Belgesini imza karşılığı şahsen alması gerekmektedir.

Adayların, sınav saatlerinden en az yarım saat önce sınava girecekleri yerde hazır bulunmaları ve yanlarında, Sınav Giriş Belgesi ile fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) bulundurmaları gerekmektedir.

VI. DEĞERLENDİRME:

Değerlendirme Spor Genel Müdürlüğü Hukuk Müşaviri ve Avukatlık Giriş Sınavı ve Atama Yönetmeliği hükümlerine göre yapılır.

Adaylar, IV. maddenin (a) bendi için elli puan, (b) ila (e) bentlerinde yazılı özelliklerin her biri için onar puan üzerinden değerlendirilir ve verilen puanlar ayrı ayrı tutanağa geçirilir. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, komisyon başkan ve üyelerinin yüz tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az 70 (yetmiş) olması şarttır.

Giriş sınavı sonuçları, sınav komisyonunca, puanı en yüksek adaydan başlamak suretiyle başarı derecesine göre sıraya konulup, atama yapılacak kadro sayısı kadar aday asıl, yarısı kadar aday ise yedek olarak tespit edilerek bir liste halinde tutanağa bağlanır.

Asıl ve yedek listelerinde sıralama yapılırken, adayların giriş sınavı puanının eşit olması halinde, KPSSP3 puanı yüksek olan adaya öncelik tanınır.

Yerleştirme işlemi puan üstünlüğü esas alınarak tablodaki merkez ve il sıralamasına göre yapılacaktır.

Giriş sınavından 70 (yetmiş) ve üzerinde puan almış olmak, asıl ve yedek listedeki sıralamaya giremeyen adaylar için müktesep hak teşkil etmez.

VII. GERÇEĞE AYRKIRI BEYAN:

Sınavı kazananlardan sınav başvuru formunda gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya belge verdiği tespit edilenlerin sınav sonuçları geçersiz sayılır ve atamaları yapılmaz. Atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bunlar hiçbir hak talep edemez. Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya belge verdiği tespit edilenler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

VIII. SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI:

Giriş Sınavını kazananların listesi; Spor Genel Müdürlüğü Örnek Mahallesi, Oruç Reis Caddesi, No: 13 Altındağ/ANKARA adresinde B-2 katındaki ilan panosunda ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Genel Müdürlüğü internet adreslerinde (www.gsb.gov.tr - www.sgm.gov.tr) ilan edilecektir. Giriş Sınavını kazanan Avukat adaylarına ayrıca yazılı tebligat yapılacaktır.

IX. SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ

Sınav sonuçlarına duyuru tarihinden itibaren beş gün içerisinde itiraz edilebilir. İtirazlar sınav komisyonu tarafından beş gün içerisinde değerlendirilerek sonucu adaya yazılı olarak bildirilir.

Sınav ve başvuru konularında daha fazla bilgi için irtibat telefonu 0312 596 72 59 0312 596 72 61 - 0312 596 72 64 - 0312 596 73 37 - 0312 596 73 38 - 0312 596 73 39

İlanen duyurulur.