Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Kaynak : yok.gov.tr
İlan Giriş : 30 Aralık 2016 11:21, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerinde boş bulunan kadrolarına 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği'nin ilgili maddeleri ile Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Atanma ve Yükseltilme Yönergesi'nde belirtilen kriterler doğrultusunda öğretim üyesi alınacaktır.

İlana başvuracak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesindeki genel şartları, ilanda belirtilen özel şartları taşımaları ve durumlarının Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Atanma ve Yükseltilme Yönergesi'ne uygun olması gerekmektedir.

Adayların; http://www.konya.edu.tr internet adresindeki Personel Daire Başkanlığı web sayfasından erişebilecekleri Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Atanma ve Yükseltilme Yönergesi'ne göre hazırlayacakları puan tablosunu dilekçeleri ile birlikte dosyalarına eklemeleri gerekmektedir.

1 - 2547 Sayılı Kanunun 26. maddesinde belirtilen şartları taşıyan Profesör adaylarının; özgeçmişlerini, yayın listelerini, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora, Uzmanlık Belgesi veya Sanatta Yeterlilik Belgesi, Doçentlik Belgesi, Nüfus Cüzdanı Fotokopisi ile birlikte Bilimsel Yayınlarını, Kongre ve Konferans Tebliğleri ile bunlara yapılan Atıfları, yönetimlerinde devam eden ve biten Doktora ve Yüksek Lisans çalışmalarını, Üniversite Yönetimine katkılarını kapsayan belge ve bilgileri içeren 6 adet dosya ile birlikte özgeçmiş ve eserlerini içeren elektronik ortamdaki 6 adet CD'yi ekleyerek Rektörlük Personel Daire Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir.

(Dosyalar haricinde dilekçeye Lisans, Yüksek Lisans, Doktora, Uzmanlık Belgesi veya Sanatta Yeterlilik Belgesi, Doçentlik Belgesi, Nüfus Cüzdanı Fotokopisi, ile birlikte özgeçmiş, yayın listesi, puan tablosu ve kamu kurumlarında çalışmış ya da halen çalışmakta olanların hizmet belgeleri eklenecektir).

2 - 2547 Sayılı Kanunun 25. maddesinde belirtilen şartları taşıyan Doçent adaylarının; özgeçmiş, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora, Uzmanlık Belgesi veya Sanatta Yeterlilik Belgesi, Doçentlik Belgesi, nüfus cüzdanı fotokopisi, kamu kurumlarında çalışmış ya da halen çalışmakta olanların hizmet belgesi, puan tablosu, yayın listesi, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 adet dosya ile birlikte özgeçmiş ve eserlerini içeren elektronik ortamdaki 4 adet CD'yi ekleyerek Rektörlük Personel Daire Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir.

(Dosyalar haricinde dilekçeye Lisans, Yüksek Lisans, Doktora, Uzmanlık Belgesi veya Sanatta Yeterlilik Belgesi, Doçentlik Belgesi, nüfus cüzdanı fotokopisi ile birlikte özgeçmiş, yayın listesi, puan tablosu ve kamu kurumlarında çalışmış ya da halen çalışmakta olanların hizmet belgeleri eklenecektir).

3 - 2547 Sayılı Kanunun 23. maddesinde belirtilen şartları taşıyan Yardımcı Doçent adaylarının; anabilim dalı ve yabancı dillerini belirten dilekçe, özgeçmiş, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora Belgesi, Uzmanlık Belgesi veya Sanatta Yeterlilik Belgesi, nüfus cüzdanı fotokopisi, kamu kurumlarında çalışmış ya da halen çalışmakta olanların hizmet belgesi, puan tablosu, varsa yabancı dil başarı belgesi ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 adet dosya ile birlikte özgeçmiş ve eserlerini içeren elektronik ortamdaki 4 adet CD'yi ekleyerek ilgili birimlerine başvurmaları gerekmektedir.

(Dosyalar haricinde dilekçeye Lisans, Yüksek Lisans, Doktora Belgesi, Uzmanlık Belgesi veya Sanatta Yeterlilik Belgesi, nüfus cüzdanı fotokopisi varsa yabancı dil başarı belgesi ile birlikte özgeçmiş, yayın listesi, puan tablosu ve kamu kurumlarında çalışmış ya da halen çalışmakta olanların hizmet belgeleri eklenecektir).

Yardımcı Doçent kadrolarına başvuran adayların 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 23. maddesinin (b) fıkrasının 2 numaralı bendi uyarınca ilgili birimlerin Yönetim Kurulunca belirlenecek jüri tarafından başvuru dilekçesinde belirtmiş oldukları yabancı dilden dil sınavı yapılacaktır. (Yardımcı Doçentlik yabancı dil sınav tarihi, sınav yeri ve saati ilgili birimlerin web sayfasından duyurulacaktır.) Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

4 - Profesör ve Doçent unvanına sahip öğretim üyeleri sahip olduğu unvanlardan daha alt unvanlı kadrolara başvuru yapamazlar.

5 - Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir.

6 - Mecburi hizmet yükümlülükleri olanların 2547 sayılı Kanun'un 35'inci maddesinin 3'üncü paragrafında belirtilen eş durumu ve sağlık mazeretlerine ilişkin belgeleri teslim etmeleri gerekmektedir.

7 - İlan edilen Doçent ve Yardımcı Doçent kadrolarına müracaat eden adaylardan, ilan edilen kadronun anabilim dalı ile Doçentlik, Doktora, Uzmanlık veya Sanatta Yeterlik alanları farklı olan adayların başvuruları Üniversite Yönetim Kurulunda görüşüldükten sonra nihai karar verilecek olup, uygun görülmeyenlerin başvuruları geçersiz sayılacaktır.

8 - İlan edilen kadrolara müracaat edecek erkek adayların askerlik yönünden mahkeme veya bakaya durumunda olmamaları gerekmektedir.

İlanın yayımlandığı tarihten itibaren 15 (on beş) gün içerisinde Profesör ve Doçent adaylarının Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığına, diğer Yardımcı Doçent adaylarının ise ilgili birimlerine şahsen başvurmaları gerekmektedir. Süresi içinde yapılmayan veya posta ile yapılan başvurular geçerli kabul edilmeyecektir. Adayların başvuru dilekçelerinde yazışma adresleri, telefon numaraları ile e-posta adreslerini bildirmesi gerekmektedir. İlan şartlarına uygun olmadığı anlaşılan başvurular geçersiz sayılacaktır.

ADRES:

Necmettin Erbakan Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı

Nişantaş Mah. Dr. Hulusi Baybal Caddesi Bera İş Merkezi

No: 12 Kat: 22 Selçuklu/KONYA

Telefon: 0.332.221 06 22

BİRİM

BÖLÜM

ANABİLİM DALI/PROGRAM

K.UNVANI

DERECE

ADETİ

ÖZEL ŞARTLAR

Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi

Sosyal Bilimler ve Türkçe Eğitimi

Coğrafya Eğitimi

Profesör

1

1

Beşeri ve İktisadi Coğrafya alanından doçentliğini almış olmak ve Coğrafya eğitimi konusunda çalışmaları bulunmak.

Fen Fakültesi

Matematik-Bilgisayar Bilimleri

Cebir ve Sayılar Teorisi

Profesör

1

1

Fibonacci, Lucas sayıları ve Fibonomial katsayılar ile ilgili çalışmaları olmak.

Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi

Uçak Mühendisliği

Uçak Mühendisliği

Profesör

1

1

Kompozit malzemelerde yapısal bütünlük ve kırılma mekaniği konularında çalışmış olmak.

Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi

Uçak Mühendisliği

Uçak Mühendisliği

Profesör

1

1

Kompozitlerin üretimi ve alüminyumun talaşsız işlenmesi konularında çalışmaları olmak.

Sağlık Bilimleri Fakültesi

Beslenme ve Diyetetik

-

Profesör

1

1

Su ürünlerinin besin kompozisyonu, yağ asitleri ve su ürünlerinin kalite kontrolü alanında çalışması olmak.

Turizm Fakültesi

Turizm İşletmeciliği

Turizm İşletmeciliği

Profesör

1

1

Girişimcilik alanında çalışmaları bulunmak ve İngilizce ders verebilecek niteliklere sahip olmak.

Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi

Eğitim Bilimleri

Eğitim Programları ve Öğretim

Doçent

3

1

Mesleki ve teknik eğitimde sanal eğitim konusunda çalışmaları bulunmak ve bu alanda AB projesi yapmış olmak.

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Uluslararası Ticaret

-

Doçent

3

1

Döviz kurunun belirleyicileri, ithalatın belirleyicileri ve teknoloji yoğun mal ihracatı konularında çalışmaları bulunmak.

Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi

Özel Eğitim

Zihin Engelliler Eğitimi

Yardımcı Doçent

5

1

Özel eğitim alanında doktora yapmış olmak ve özel eğitimde olumlu davranış desteği ikinci düzey stratejileri konusunda çalışmaları bulunmak.

Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi

Yabancı Diller Eğitimi

İngiliz Dili ve Eğitimi

Yardımcı Doçent

4

1

Eylem araştırması yoluyla yükseköğretimdeki İngilizce öğretim elemanlarının mesleki gelişimi konusunda çalışmaları bulunmak.

Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi

Felsefe ve Din Bilimleri

Mantık

Yardımcı Doçent

3

1

İbn-i Sina'da modal mantık konusunda çalışmaları bulunmak.

Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi

Temel İslam Bilimleri

Arap Dili ve Belagati

Yardımcı Doçent

5

1

Modern Arap şiiri ve Suriyeli öykü yazarları konularında çalışmaları bulunmak.

Diş Hekimliği Fakültesi

Klinik Bilimler

Protetik Diş Tedavisi

Yardımcı Doçent

5

1

Dental implant-abutment ilişkisi üzerine çalışmış olmak.

Ereğli Mühendislik ve Doğa Bilimleri

Enerji Sistemleri Mühendisliği

-

Yardımcı Doçent

5

1

Makine Mühendisliği alanında doktora yapmış olmak, kömür kurutma üzerine çalışmaları olmak.

Fen Fakültesi

Biyoteknoloji

-

Yardımcı Doçent

5

1

Enerji veya çevre veya gıda teknolojileri konularında çalışmaları olmak.

Fen Fakültesi

Moleküler Biyoloji ve Genetik

Moleküler Biyoloji ve Genetik

Yardımcı Doçent

5

1

Doktorasını Moleküler Biyoloji ve Genetik veya Tıbbi Biyoloji veya Biyoteknoloji alanında yapmış olmak ve monoklonal antikorlar veya biyoinformatik alanlarında çalışmış olmak.

Güzel Sanatlar Fakültesi

Grafik

-

Yardımcı Doçent

4

1

Ofset baskı tekniği ve dijital baskı sistemleri konularında çalışmaları olmak.

Hukuk Fakültesi

Kamu Hukuku

İdare Hukuku

Yardımcı Doçent

5

1

İslam hukuku alanında doktora yapmış olmak ve kamu ve özel sektörde üst düzey yöneticilik görevlerinde bulunmuş olmak.

Hukuk Fakültesi

Özel Hukuk

İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku

Yardımcı Doçent

5

1

İş ve Sosyal Güvenlik alanında doktora yapmış olmak ve iş hukukunda gece çalışması konusunda çalışmaları bulunmak.

Meram Tıp Fakültesi

Cerrahi Tıp Bilimleri

Tıbbi Patoloji

Yardımcı Doçent

5

1

Renal transplantasyon konusunda eğitim almış olmak, Mesane tümörlerinde P 53 ve Ki 67 ekspresyonunun grade ve evre ilişkisi konusunda araştırması olmak.

Meram Tıp Fakültesi

Cerrahi Tıp Bilimleri

Anesteziyoloji ve Reanimasyon

Yardımcı Doçent

5

1

Girişimsel radyoloji uygulamalarında uyanık sedasyon için farklı ilaçların karşılaştırılması konusunda çalışma yapmış olmak.

Meram Tıp Fakültesi

Cerrahi Tıp Bilimleri

Anesteziyoloji ve Reanimasyon

Yardımcı Doçent

5

1

Tavşan diz eklemine enjekte edilen deksketoprofen trometamolün histopatolojik ve biyokimyasal etkilerinin araştırılması konusunda deneysel çalışma yapmış olmak.

Meram Tıp Fakültesi

Dahili Tıp Bilimleri

Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları

Yardımcı Doçent

5

1

Kemik iliği nakli yapılmış çocuklar ile donör ve donör olmayanlar üzerinde psikopatolojik çalışma yapmış olmak.

Meram Tıp Fakültesi

Dahili Tıp Bilimleri

Acil Tıp

Yardımcı Doçent

5

1

Alfa amanitin zehirlenmesinden nefrotoksisite ve oksidatif stres üzerine deneysel çalışma yapmış olmak.

Meram Tıp Fakültesi

Dahili Tıp Bilimleri

Göğüs Hastalıkları

Yardımcı Doçent

5

1

KOAH alevlenmesiyle gelen hastalarda diüretik kullanımının brain natriüretikpeptit (BNP) düzeyindeki değişim ile ilgili çalışmalar yapmış olmak.

Meram Tıp Fakültesi

Dahili Tıp Bilimleri

İç Hastalıkları

Yardımcı Doçent

5

1

Pankreatk IPMN ve ekstrapankreatik maligniteler üzerine çok merkezli çalışması olmak ve Pankreatoloji eğitimi almış olmak.

Meram Tıp Fakültesi

Dahili Tıp Bilimleri

Kardiyoloji

Yardımcı Doçent

5

1

Kalp krizi geçiren hastalarda kardiyak rehabilitasyon konusunda çalışma yapmış olmak.

Meram Tıp Fakültesi

Dahili Tıp Bilimleri

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları

Yardımcı Doçent

5

1

Akut ishalli infantlarda K vitamini eksikliği gelişme riski konusunda çalışma yapmış olmak.

Meram Tıp Fakültesi

Dahili Tıp Bilimleri

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon

Yardımcı Doçent

5

1

Ankilozan spondilitli hastalarda otonomik disfonksiyon alanında çalışma yapmış olmak.

Meram Tıp Fakültesi

Dahili Tıp Bilimleri

Radyoloji

Yardımcı Doçent

5

1

Karaciğer metastazlarının saptanmasında karaciğere spesifik kontras madde ile dinamik karaciğer MRG çalışması yapmış olmak.

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi

İnşaat Mühendisliği

Hidrolik

Yardımcı Doçent

5

1

Karbonat çökeltisiyle hidrolik iletkenlikte azalma üzerine çalışmaları olmak.

Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi

Makine Mühendisliği

Makine Malzemeleri ve İmalat Teknolojisi

Yardımcı Doçent

5

1

İmalat Mühendisliğinde doktora yapmış olmak. Elostomer malzemeler ve yüksek alaşımlı çeliklerin korozyonu üzerine çalışmaları olmak.

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi

Felsefe

Felsefe Tarihi

Yardımcı Doçent

5

1

Negatif Teoloji konusunda çalışmaları olmak.

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi

Uluslararası İlişkiler

Uluslararası İlişkiler

Yardımcı Doçent

5

1

Brezilya dış politikası konusunda çalışmaları bulunmak.

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi

Uluslararası İlişkiler

Siyasi Tarih

Yardımcı Doçent

5

1

Türkiye-İran ilişkileri ve Çin dış politikası konularında çalışmaları bulunmak.

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Muhasebe ve Finansal Yönetim

-

Yardımcı Doçent

1

1

Paket program kullanımı ve yönetim muhasebesi konularında çalışmaları bulunmak.

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Muhasebe ve Finansal Yönetim

-

Yardımcı Doçent

5

1

Yönetim muhasebesi, performans karnesi ve KOBİ finansmanı konularında çalışmaları bulunmak.

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Ulaştırma ve Lojistik Yönetimi

-

Yardımcı Doçent

5

1

Viral pazarlama, itibar yönetimi ve 5S tekniği konularında çalışmaları bulunmak.

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Uluslararası Ticaret

-

Yardımcı Doçent

5

1

İktisat alanında yüksek lisans ve doktora yapmış olmak ve parasal aktarım mekanizması alanında çalışmaları bulunmak.