Pamukkale Üniversitesi Tezsiz Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 24 Mayıs 2007 18:00, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Pamukkale Üniversitesi Tezsiz Y. Lisans ve Doktora Program İlanı


Orta Öğretim Sosyal Alanlar Eğitimi ABD. ile Fen ve Matematik Alanlar Eğitimi ABD. Tezsiz Yüksek Lisans Programına, 2007-2008 Eğitim-Öğretim yılı için, 2006-2007 Yaz Öğretimi döneminde alınacak öğrenci kontenjanları

ANABİLİM DALI KONTENJAN ALES PuanTürü Aranan Şartlar
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Prog. 40 SÖZ Türk Dili ve Edebiyatı,Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları, Tüm Dil, Edebiyat, Mütercim-Tercümanlık Bölümü mezunu olmak
Tarih Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Prog. 30 SÖZ Tarih, Sanat Tarihi, Arkeoloji , Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi, Kamu Yönetimi Bölümü mezunu olmak.
Felsefe Grubu Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Prog. 30 EA Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji Bölümü mezunu olmak.
Coğrafya Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Prog. 30 SÖZ Coğrafya,Hidrojeoloji Mühendisliği, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği ve Maden Mühendisliği Bölümü mezunu olmak.
Biyoloji Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Prog. 30 SAY Biyoloji, Biyokimya, Tıbbi Biyolojik Bilimler, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Bitki Koruma, Bahçe Bitkileri, Tarla Bitkileri, Süt Teknolojisi, Zootekni, Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümü mezunu olmak.
Fizik Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Prog. 30 SAY Fizik, Fizik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Astronomi ve Uzay Bilimleri, Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü mezunu olmak.
Kimya Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Prog. 30 SAY Kimya, Biyokimya, Kimya Mühendisliği ve Gıda Mühendisliği Bölümü mezunu olmak.
Matematik Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Prog. 40 SAY Matematik, Matematik-İnformatik, Matematik Mühendisliği, Astronomi ve Uzay Bilimleri, Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü mezunu olmak.

BAŞVURU KOŞULLARI :


1- Tezsiz Yüksek Lisans programlarından birini kabul edilebilmek için dört yıllık bir Yükseköğretim Kurumunun ilgili bölümünden mezun olarak lisans derecesini almış olmak, (Lisans Not Ort. En az 60 veya eşdeğeri olmalıdır.)
2- Üniversitemiz Senatosu´nca kabul edilen, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)´nın puanının istenen türünden en az 60 puan, (İki yıl geçerliliği olan LES Mayıs, Aralık 2005 ve LES Mayıs, Aralık 2006 yılı puanı ile başvuracaklardan ÖSYM´nce LES puanının ALES puanına dönüşüm çıktısı ve puan türünde en az 60) almış olmak.
3- İlan edilen programlara Yükseköğretim Yürütme Kurulu Kurulu´nun 20.05.1998 tarih ve 98.19.1324 sayılı kararı ve buna bağlı yapılan ekler ile Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu´nun 01.06.2000 tarih ve 340 sayılı kararı ve buna ilişkin değişiklik yapılmasıyla ilgili Nisan 2003 tarih ve 2547 sayılı Tebliğler Dergisi´nde yayınlanan esaslar çerçevesinde öğretmen olarak atanacaklarda, atamalarına esas olan alanlarla ilgili mevzuat gereğince, Ortaöğretim Sosyal Alanlar Öğretmenlikleri, Tezsiz Yüksek Lisans programlarına başvurabileceklerin mezun olmaları gereken alanlardan; Coğrafya öğretmenliğine, Dil ve Tarih-Coğrafya, Edebiyat ve Fen-Edebiyat Fakültelerinin Coğrafya; Felsefe Grubu öğretmenliğine, Dil ve Tarih-Coğrafya, Edebiyat, Fen-Edebiyat Fakültelerinin Felsefe, Sosyoloji ve Psikoloji; Tarih öğretmenliğine, Dil ve Tarih-Coğrafya, Edebiyat ve Fen-Edebiyat Fakültelerinin Tarih; Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliğine Dil ve Tarih-Coğrafya, Edebiyat ve Fen-Edebiyat Fakültelerinin Türk Dili ve Edebiyatı bölümü mezunları dışında bu alanlara başvuracaklardan; tamamladıkları lisans öğretimlerinde aldıkları toplam kredinin, başvurdukları programın alan derslerinin en az % 30?unu oluşturduğunu belgeleyenlerin başvuruları kabul edilecektir.
4- Türkiye üniversitelerinde başka bir Lisansüstü eğitim kurumuna kayıtlı öğrenciler başvuruda bulunamazlar.

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER :

1-Başvuru formu, ALES sınav sonuç belgesi veya iki yıl geçerli olan LES Puanlarının ALES Puanlarına dönüşüm belgesi
(ÖSYM web sitesinden alınan çıktı),
Lisans diploması (veya Geçici Mezuniyet Belgesi), Lisans not ortalaması ve not dökümü,
2-Öğretmenlik yapmasına engel bulunmadığını belgeleyen sağlık raporu,
3-Nüfus cüzdanı örneği, Fotoğraf (4 adet).
4-Başvuru ücretinin (90 YTL. Pamukkale Üniv. Garanti Bankası Denizli Şubesi 047- 6296965 nolu hesabına) yatırıldığına dair belge.

BAŞVURU TARİHİ :

a.Başvurular ilgili Enstitüye, şahsen 01.06.2007 - 15.06.2007 tarihleri arasında yapılacaktır.
b.Kesin kayıtlar 18/06/2007 - 20/06/2007 tarihleri arasında yapılacaktır.
c.Başvuruların değerlendirilmesi:
Adayların başvurularının değerlendirilmesi, programa yerleştirilmesi, 100 tam nota dönüştürülmüş ALES (% 60) ve Lisans (% 40) başarı puanlarına göre Enstitü Yönetim Kurulu?nca yapılır. Her iki puan toplanır. Yüksek puandan küçüğe doğru sıralanarak kontenjan sayısınca öğrenci alınır. Kayıt için gelmeyenlerin yerine yedekler arasından sırayla kayıt yapılır.

BAŞVURU ADRESİ :
Fen Bilimleri Enstitüsü Sosyal Bilimler Enstitüsü
Kınıklı Kampüsü/DENİZLİ
Tel: (0.258) 295 37 39 Kınıklı Kampüsü/DENİZLİ
Tel: (0.258) 295 27 90 - Dahili : 2788