Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Akademik Personel İlanı

İlan Giriş : 21 Mayıs 2007 15:11, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Akademik Personel İlanı
MIMARSİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı yasa ve ilgili yönetmelik esaslarına göre öğretim elemanı alınacaktır.

-Doçentlik için; 2547 sayılı yasada belirtilen koşullar, ilgili yönetmelik ve genel hükümlere haiz olup, daimi statüde çalışmayı kabul edecek adayların, başvuru dilekçelerine, özgeçmişlerini, onaylı nüfus cüzdanı suretini, (2) adet fotoğrafı, doçentlik basan belgesini, yayın listesini, bilimsel yayınlarını içeren (4) takım dosyayı ekleyerek, Üniversite REKTÖRLOGÜ' ne, başvurmaları gerekmektedir.

- Yardımcı Doçentlik için; 2547 sayılı yasada belirtilen koşullar, ilgili yönetmelik ve genel hükümlere haiz adayların başvurdukları anabilimJanasanat dalını ve bildikleri yabancı dili belirttikleri dilekçelerine; özgeçmişlerini, onaylı nüfus cüzdanı suretini, öğrenim belgelerini, (2) adet fotoğrafı var ise yayınlanmış veya yayınlanacak olan bilimsel/sanatsal çalışmalarını, doktora veya sanatta yeterlik belgelerini dosyalan ile birlikte (4) takım halinde ekleyerek, ilgili DEKANLIĞA başvurmaları gerekmektedir. Üniversitemiz Senatosunun 09.01.2007 tarih, 1/6 sayılı kararı uyarınca öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavından (KPDS) en az 50 (elli) puan veya eş değerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olduğunu belgeleyen adaylar, yabancı dil sınavını başarmış sayılırlar.

Yurtdışından alınmış diplomaların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ve/veya Üniversitelerarası Kurul Başkanlığınca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

Başvuru süresi ilanımızın yayını tarihinden itibaren 15 gün olup, postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

Kadro dereceleri ve sınava ilişkin diğer tamamlayıcı bilgiler ilgili birimlerden öğrenilecektir.

Duyurulur.

FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ ANABİLİM/ ANASANAT DALI UNVANI ADET AÇIKLAMALAR

T.C. Tarihi Doç. 1 Çağdaş Türk Dünyası Tarihi uzmanı olmak, Rusça ve Türk lehçeleri bilmek.

Türk İslam Sanatları Yrd.Doç.

19. Yüzyıl Osmanlı Mimarlık Tarihi konusunda uzman olmak.

Dekor ve Kostüm Tasarımı Yrd.Doç.

Üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültelerinin Resim Bölümü lisans mezunu olmak. Yüksek lisans ve sanatta yeterliğini Resim Dalında yapmış ve Temel Sanat Eğitimi ile Desen konusunda öğretim deneyimi bulunmak.

Yapı Bilgisi Yrd.Doç.

Bina Bilgisi Yrd.Doç.

Şehircilik Yrd.Doç.

Şehircilik Yrd.Doç.

Şehircilik Yrd.Doç.

Şehircilik Yrd.Doç.

Planlama Yrd.Doç.

DEVLET KONSERVATUARI

Yrd.Doç.

Mimar kökenli, Yapı Fiziği ve Malzemesi Bilim Dalında doktora yapmış, Malzeme Durabilitesi konusunda uzman olmak.

Mimar kökenli, Yerel Kimlik, Mekan Kimliği ve Yerleşmeler ölçeğinde Mekan Algısı üzerine doktora ya da sanatta yeterlik tezi hazırlamış olmak. Şehir Planlamada lisans, yüksek lisans ve doktora yapmış, AB Mekansal Gelişme Perspektifi ile Planlamada Yeni Politika ve Stratejiler konusunda çalışma yapmış olmak.

Şehir Planlamada lisans, yüksek lisans ve doktora yapmış, Kent Tarihi ile Yeni Teknolojiler ve Planlama ilişkisinde uzmanlaşmış olmak.

Şehir Planlamada lisans, yüksek lisans ve doktora yapmış, Küreselleşme-Türkiye ilişkisi, Yenilikçi Planlama Yaklaşımı konularında çalışma yapmış olmak.

Şehir Planlamada lisans, yüksek lisans ve doktora yapmış, Küreselleşme ve Yerel Politikalar konusunda çalışma yapmak. İktisat lisans ve Ekonometri yüksek lisans ile doktora yapmış. Kentsel Mekan Makro Ekonomi konularında uzmanlaşmış olmak.

Müzik Bölümü, Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı, Keman Sanat Dalında görevlendirilmek üzere.