İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı AB uzman yardımcısı alım ilanı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 5 AB uzman yardımcısı alacak

Kaynak : resmi gazete
İlan Giriş : 17 Ekim 2016 00:51, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı AB uzman yardımcısı alım ilanı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından:

AVRUPA BİRLİĞİ UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAV İLANI

1 - Gümrük ve Ticaret Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nde Genel İdare Hizmetleri Sınıfında görevlendirilmek üzere 5 (beş) Avrupa Birliği Uzman Yardımcısı alınacaktır.

Giriş sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı yapılacaktır.

Sınava başvuran adaylar arasından, ilgili KPSS puanı başarı sırasına göre yukarıda belirtilen kadro sayısının 20 katı kadar aday ve bu adaylardan en düşük puana sahip adayla aynı puana sahip tüm adaylar yazılı sınava çağrılacaktır.

2 - Sınavlara katılacak adaylarda aranılan şartlar:

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

b) Üniversitelerin en az dört yıllık eğitim veren siyasal bilgiler, hukuk, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme fakülteleri ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birini bitirmiş olmak, (Adayların, söz konusu fakültelere denk sayılan fakültelerden mezun olmaları halinde Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanmış denklik belgelerini müracaatları sırasında kurumsal internet sitesinden ulaşacakları iş talep formuna eklemeleri gerekmektedir.)

c) Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak, (01.01.1981 ve daha sonra doğanlar başvurabilecektir.)

ç) 04-05/07/2015 veya 29/05/2016 tarihlerinde ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavının birinden KPSSP-88 puan türünden 80 ve üzeri puan almış olmak,

d) Son başvuru tarihinden önceki son iki yıl içinde alınmış olmak kaydıyla İngilizce veya Fransızca dili Yabancı Dil Sınavından (YDS) en az (C) düzeyinde puan almış olmak veya buna denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak. (Adayların söz konusu yabancı dil sınavlarına denk sayılan ve uluslararası geçerliliği bulunan bir sınavdan puanlarının olması halinde söz konusu belgeyi başvuru esnasında jpeg formatında taratarak iş talep formuna eklemeleri gerekmektedir.)

3 - Sınav başvuru tarihi ve şekli

Sınav başvuruları 09 Kasım 2016 - 21 Kasım 2016 tarihleri arasında Bakanlığımız kurumsal internet sitesinden (www.gtb.gov.tr) yapılacaktır.

4 - Sınav giriş belgeleri

Yazılı sınava katılmaya hak kazanan adaylar sınav giriş belgelerini 05-06 Aralık 2016 tarihleri arasında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nden veya sınav sabahı sınav yerinden elden alacaktır.

5 - Yazılı sınav tarihi ve yeri

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı AB Uzman Yardımcılığı yazılı sınavı 07Aralık 2016 tarihinde Ankara'da yapılacak olup, sınav yeri ve saati adayların sınav giriş belgelerinde belirtilecektir. Adayların sınav saatinden en az yarım saat önce sınava girecekleri yerde hazır bulunmaları ve yanlarında onaylı kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) olması gerekmektedir.

6 - AB Uzman Yardımcılığı Sınav Konuları

Yazılı sınav aşağıda belirtilen konularda klasik usulde yapılır:

a) Avrupa Birliği (tarihi, kurumları, politikaları, entegrasyonu, derinleşmesi) ve Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri, Gümrük Birliği Teorisi ve Türkiye-AB Gümrük Birliği Süreci, Uluslararası İlişkiler Teorileri ve Türkiye'nin Uluslararası İlişkileri

b) Genel İktisat, Mikro-Makro İktisat, Uluslararası İktisat, Türkiye Ekonomisi, Türkiye'nin Uluslararası Ekonomik İlişkileri

c) Uluslararası Hukuk, Anayasa Hukuku, İdare Hukuku

ç) Yabancı dil (Türkçe'den yabancı dile-Yabancı dilden Türkçe'ye çeviri)

7 - Yazılı sınavın değerlendirmesi ve sözlü sınava çağırılma

a) Yazılı sınav notu yüz tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınavda başarılı sayılabilmek için adayların en az 70 tam puan alması şarttır.

b) Yazılı sınav sonuçlarına göre en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere atama yapılacak toplam kadro sayısının 4 katı kadar aday ve bu adaylardan en düşük puana sahip adayla aynı puana sahip tüm adaylar sözlü sınava çağırılır.

8 - Sözlü sınav ve değerlendirmesi

Sözlü sınav, adayların:

a) Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi,

b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,

c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,

ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,

d) Genel yetenek ve genel kültürü,

e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, yönlerinden değerlendirilerek, ayrı ayrı puan verilmek suretiyle gerçekleştirilir.

Adaylar, komisyon tarafından (a) bendi için elli puan, (b) ile (e) bentlerinde yazılı özelliklerin her biri için onar puan üzerinden değerlendirilir. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, sınav komisyonu başkan ve üyelerinin yüz tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az 70 tam puan olması şarttır.

9 - Sınav sonucu

Sınavda başarılı sayılmak için yazılı ve sözlü sınav puanı aritmetik ortalamasının en az 70 tam puan olması gerekmekte olup, en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere sıralama yapılarak belirtilen kadro sayısı kadar başarılı kabul edilir.

10 - Diğer hususlar

Giriş sınavını kazananlardan sınav başvurusunu gerçeğe aykırı yaptıkları tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve atamaları yapılmaz, atamaları yapılmış ise iptal edilir. Bu kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur. Bu şekilde Bakanlığı yanıltanlar kamu görevlisi ise, durumları çalıştıkları kurumlara bildirilir.