İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Danıştay 1 İnşaat Mühendisi Alacak

Kaynak : DPB
İlan Giriş : 10 Ekim 2016 10:13, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Danıştay 1 İnşaat Mühendisi Alacak

DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM İLANI

Danıştay Başkanlığında 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesine göre istihdam edilmek üzere, 2575 sayılı Danıştay Kanununun 12'nci maddesi ve Danıştay Personeli Atama ve Nakil Yönetmeliği hükümleri uyarınca, 2016 KPSS (B) Grubu, KPSS P3 puanı ve Danıştayca gerçekleştirilecek uygulama ve sözlü sınavı sonuçlarına göre 8'inci dereceli dört (4) Bilgisayar Mühendisi, 7'nci Dereceli bir (1) İnşaat Mühendisi kadrosuna atama yapılacaktır.

I- BAŞVURULARIN TARİHLERİ VE ŞEKLİ

Başvurular 17-19 Ekim 2016 tarihleri arasında Danıştay Başkanlığının internet sitesi olan http://www.danistay.gov.tr adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır. Başvurular 17 Ekim 2016 tarihinde saat 09:00'da başlayacak ve son gün (19 Ekim 2016) saat 23:59' da sona erecektir. İlan tarihinden itibaren başvuru süresinin bitimine kadar adayların http://www.basvuru.danistay.gov.tr adresinden sisteme kayıt olarak kullanıcı hesabı oluşturmaları gerekmekte olup, oluşturulan bu hesabı kullanarak başvuru süreleri içerisinde başvurular gerçekleştirilecektir. Başvurularda üniversite diploması PDF formatında ilgili alana yüklenecektir. Şahsen yapılan başvurular ile posta veya kargo yoluyla yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

II- ADAYLARDA ARANAN NİTELİKLER

A) GENEL ŞARTLAR

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

2. 31/12/2016 tarihi itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak,

3. 2016 KPSS (B) Grubu lisans sonuçlarına göre (KPSS P3 puan türünden) en az yetmiş (70) puan almış olmak.

4. Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.

B) ÖZEL ŞARTLAR

1. Bilgisayar Mühendisliği kadrosu için;

a. Mühendislik fakültelerinin; elektronik, elektrik-elektronik, elektronik ve haberleşme, telekomünikasyon, mekatronik, bilgisayar, bilişim sistemleri, yazılım, endüstri, kontrol ve sistem bilgisayar bilimleri bölümlerinden mezun olmak.

Bu kadroya atanacak adaylar;

1. Danıştay bünyesinde geliştirilecek iç uygulamaların geliştirilmesi ve idamesinde çalışacak mühendis için; ASP.net ve/veya C# programlama dili, web tabanlı program geliştirme, nesneye yönelik programlama (OOP), İnternet programlama konularında,

2. Sistem Yönetimi Biriminde çalışacak mühendis için; VMWare sanal işletim sistemi konusunda, sanallaştırma konusunda, Windows 20XX Server işletim sistemleri konusunda,

3. Network Yönetimi Biriminde çalışacak mühendis için; internet Protokolü (IP), lokal alan bilgisayar ağları (LAN), sanal lokal alan bilgisayar ağları (VLAN), switch ve router konfigürasyonu konularında bilgi ve deneyim sahibi olmaları gerekmektedir.

2. İnşaat mühendisliği için;

a. Mühendislik fakültelerinin inşaat mühendisliği bölümünden mezun olmak.

III) UYGULAMA SINAVI;

Uygulama sınavı Danıştay Başkanlığınca ilgilinin atanacağı kadronun ve çalışacağı birimin gerektirdiği mesleki beceriye ilişkin konulardan yazılı olarak gerçekleştirilecek olup, uygulama sınavında en az 70 puan alanlar başarılı sayılacaktır. Sınavın hangi gün, saat ve yerde yapılacağı başvuruların nihayetini müteakiben http://www.danistay.gov.tr adresinde ilan edilecektir. Yazılı olarak gerçekleştirilecek uygulama sınavında; İnşaat Mühendisliği alanında adaylara genel alana hitap eden çoktan seçmeli 5 seçenekli toplam 80 soru sorulacaktır. Bilgisayar Mühendisliği alanında; Temel Bilgisayar Bilgisi, Yazılım, Sistem Yönetimi ve Network Yönetimi konularında hazırlanan çoktan seçmeli 5 seçenekli toplam 100 soru sorulacaktır.

IV) SÖZLÜ SINAVI;

Uygulama sınavında başarılı olan adaylar için sözlü sınavın hangi gün, saat ve yerde yapılacağı http://www.danistay.gov.tr adresinde ayrıca ilan edilecektir.

V) NİHAİ BAŞARI LİSTESİ;

Sözlü sınavında başarılı olanların, Danıştay Personeli Atama ve Nakil Yönetmeliği'nin "Değerlendirme" başlıklı 13'üncü maddesi uyarınca merkezi sınav puanının %40'ı, uygulama sınav puanının %40'ı ve sözlü sınav puanının %20'si alınmak suretiyle yapılacak hesaplama sonucuna göre belirlenecektir. Değerlendirme sonucu, her iki alanda da en yüksek puandan başlanarak yapılacak sıralamaya göre ilan edilen kadro sayısı kadar aday, aynı sayıda yedek aday, http://www.danistay.gov.tr adresinden ilan edilecektir. Sonuçların yayımlanma tarihi aynı zamanda tebligat tarihi olarak kabul edilecek olup, göreve başlatılacaklara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

VI- ATAMA

. Atama işlemi öncesi istenilecek belgeler ile birlikte atama işleminin ne zaman yapılacağı nihai başarı listeleri ile birlikte duyurulacaktır.

. Atama şartlarını taşımadığı veya gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilen adayların atamaları yapılmayacak olup, bu hususların atamadan sonra tespiti halinde yapılan atamalar iptal edilerek ilgililer hakkında genel hükümlere göre işlem yapılacaktır. Ayrıca idare tarafından kendisine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir.

. Ataması yapılanlardan geçerli bir mazereti olmaksızın süresi içerisinde görevine başlamayanların veya atanma hakkından vazgeçenlerin ataması iptal edilerek yerine yedek adaylar arasından nihai başarı listesindeki sıralamaya göre atama yapılacaktır.

Kamuoyuna duyurulur.