Balıkesir İli Edremit Belediyesi memur alım ilanı (TH)

İlan Giriş : 18 Mayıs 2007 16:15, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Balıkesir İli Edremit Belediyesi memur alım ilanı (TH)
T.C. EDREMİT BELEDİYE BAŞKANLIĞI' NDAN MEMUR ADAYLIĞI GİRİŞ SINAVA


Edremit Belediye Başkanlığı'nda Teknik Hizmetleri Sınıfında boş bulunan 15 adet ve Sağlık Hizmetleri sınıfında boş bulunan 2 adet kadroya giriş sınavı ile personel alınacaktır.

Sınıfı Unvanı Derecesi 1
T.H. Mimar 8 1
T.H. İnşaat Yüksek 7 1
T.H. Şehir Plancısı 8 1
T.H. Jeoloji Mühendisi 8 1
T.H. Ziraat Mühendisi 8 1
T.H. Makine Mühendisi 8 1
T.H. Elektrik Mühendisi 8 1
T.H. İnşaat Mühendisi 8 1
T.H. inşaat Teknikeri 10 3
T.H. Harita Teknikeri 10 1
T.H. Teknisyen 12 2
T.H. Harite Teknisyeni 12 1
S.H. Veteriner Sağlık Teknikeri 10 1
S.H. Sağlık Teknisyeni 12 1

Adedi Eğitim Durumu

Fakültelerin Mimarlık Bölümünden mezun olmak ?

Fakültelerin İnşaat Mühendisliği mezunu olmak ve İnşaat Mühendisliği Anabilim dalında yüksek lisans yapmış olmak

Fakültelerin Şehir Planlama veya Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden mezun olmak

Fakültelerin Jeoloji Mühendisliği Bölümünden mezun olmak

Fakültelerin Ziraat Mühendisliği Bahçe Bitkileri Bölümünden mezun olmak

Fakültelerin Makine Mühendisliği Bölümünden mezun olmak

Fakültelerin Elektrik Mühendisliği Bölümünden mezun olmak

Fakültelerin İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun olmak

2 yıllık Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümünden mezun olmak

2 yıllık Meslek Yüksekokulu Harita ve Kadastro Teknikeri Bölümünden mezun olmak

Endüstri Meslek Liselerinin Metal İşleri Bölümünden mezun olmak

Endüstri Meslek Liselerinin Harita ve Kadastro Bölümünden mezun olmak

2 yıllık Meslek Yüksekokulu Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Tekniker Bölümünden mezun olmak

Sağlık Meslek Liselerinin Acil Tıbbi Hizmetler Teknisyenliği Bölümünden mezun olmak.

SINAVA KATILMA KOŞULLARI

Memur giriş sınavına katılabilmek için adayların aşağıda belirtilen genel ve özel şartlan taşımaları zorunludur.

1-Genel Şartlar

1.1-Yükseköğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 10-11 Temmuz 2004,02-03 Temmuz 2005 ve 01-02 Temmuz 2006 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında (2004 KPSS, 2005 KPSS ve 2006 KPSS'de) Puan No: KPSS-P1 50 ve daha üstü puan almış olmak kaydıyla başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 51 kişi içerisinde

bulunmak (Eşit puan almış olmaları nedeniyle 51. sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu adayların tümü sınava çağırılacaktır.

1.2-657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen genel şartlan haiz olmak,

1.3-Süresi içinde başvurmuş ve başvuru belgesi ile birlikte istenen diğer belge ve bilgileri Başkanlığa vermiş bulunmak,

1.4-Giriş sınavının yapıldığı tarih itibariyle 40 (kırk) yaşını doldurmamış bulunmak,

2-Özel Şartlar

2.1-Mimar ve Mühendis kadroları için Mimarlık ve Mühendisi* Fakülteleri veya bölüm mezunlarının, belediyecilik, hizmetleri veya belediye imar düzenlemeleri konusunda en az 5 (beş) yıl tecrübeli olması ve bunu belgelendirmesi

2.2-Şehir plancısı ve Jeoloji Mühendisi unvanını taşıyan kadrolar için:

Meri mevzuat hükümlerine göre Mimarlık ve Mühendislik Fakültesinin ilgili bölümlerinden mezun olup, şehir plancısı, Jeoloji Mühendisi unvanlarına sahip olanların Belediyecilik hizmetleri veya

belediye imar düzenlemesi konusunda en az 1 (bir) yıl tecrübeli olması ve bunu belgelendirmesi

2.3-İnşaat Yüksek Mühendisi unvanlı kadro için, İnşaat Mühendisliği Anabilim dalının mekanik, geoteknik veya yapı bölümlerinin birinde yüksek lisans yapmış olmak.

2.4-Tekniker unvanlı kadrolar için:

Meri hükümlere göre Meslek Yüksekokullarının İnşaat ve Harita Kadastro Teknikerliği bölümünde tahsil görmüş bulunanların, Belediyecilik hizmetleri veya Belediye imar düzenlemesi, ihale uy-

gulamaları, şehir plancılığı konularında en az 4 (dört) yıl tecrübeli olması ve bunu belgelendirmesi.

2.5-Teknisyen unvanlı kadrolar için;

2.5-1 - Meri hükümlere göre teknisyen ve emsali teknik unvanlara salip, en az orta derecede mesleki tahsil görmüş bulunanların, yerel Yönetimlerde Metal İşleri kaynak/elektrik konusunda en

az 3 (üç) yıl tecrübeli olması ve bunu belgelendirmesi.

2.5.2-Harita Teknisyeni Unvanlı Kadro için:

Meri hükümlere göre teknisyen ve emsali teknik unvanlara sahip, en az orta derecede mesleki tahsil görmüş bulunanların, Belediyecilik hizmetleri veya Belediye imar düzenlemesi, arazi çalışmaları ve şehir plancılığı konularında en az 2 (iki) yıl tecrübeli olması ve bunu belgelendirmesi.

2.5.3-Sağlık Teknikeri ve Teknisyeni Unvanlı Kadro için:

Meri hükümlere göre Sağlık Hizmetleri alanında tekniker-teknisyen ve emsali teknik unvanlara sahip olup, en az orta derecede mesleki tahsil görmüş bulunanların, yerel Yönetimlerde Hayvan/İnsan sağlığı konusunda en az 3 (üç) yıl tecrübeli olması ve bunu belgelendirmesi,

2.6-B sınıfı ehliyete sahip olmak

2.7-Netcad, Autocad, vb. programları iyi derecede kullanabiliyor olmak

2.8-Yüksek lisans ve yabancı dil tercih sebebidir

SINAV BAŞVURUSU

Sınava girmek isteyenlerin İş Talep Formunu eksiksiz olarak doldurup, istenilen belgelerle birlikte 21.05.2007 günü mesai bitimine kadar "Edremit Belediye Başkanlığı, Yazı İşleri Müdürlüğü, İnönü cad., No: 8 Edremit/BAUKESİR" adresine şahsen veya en geç son başvuru tarihinde Başkanlığımıza ulaşacak şekilde posta aracılığıyla başvurmaları gerekmektedir. Posta yoluyla yapılacak başvurularda postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

Sınav başvuru belgelerinin, sınav tarihinden en az 15 gün önce Edremit Belediye Başkanlığı \azı İşleri Müdürlüğü'ne ulaşması şarttır. Bu süreye uyulmadan yapılan başvurular kabul edilmez.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENECEK BELGELER

1 T.C. Kimlik numarası bilgisini içeren İş Talep Formu (Söz konusu belge, yukarıda belirtilen Başkanlığımız adresinden veya internet üzerinden www.edremit-bld.gov.tr adresinden temin edilebilecektir),

2.KPSS Sonuç Belgesi aslı veya noter onaylı örneği,

3.Öğrenim diploması veya bitirme belgesinin aslı veya onaylı örneği (yabancı okullar için denklik belgesi aranacaktır)

4,Erkeklerde askerlik görevini yaptığını veya sınav tarihinde erteletmiş olduğunu gösteren belgenin aslı veya onaylı örneği

5.4.5x6 ebadında 6 adet vesikalık fotoğraf

6.Cumhuriyet savcılığından alınacak adli sicil belgesi (Bu belge yazılı sınavdan sonra, sözlü sınavdan öncede verilebilir.)

7.Görevini yapmaya alken ve bedenen bir engelin bulunmadığına dair resmi hastanelerden alınacak sağlık kurulu raporu (Rapor yazılı sınavdan sonra, sözlü sınavdan önce de verilebilir.)

1 ve 2. sırada gösterilen belgeler başvuru sırasında verilmek zorundadır. Diğer maddelerde yer alan belgeler, aksi belirtilmedikçe yazılı sınava giriş esnasında verebilir.

SINAVIN ŞEKLİ VE YERİ İLE SINAVA GİRİŞ BELGESİ

Aranan nitelikleri haiz adaylar yazılı ve sözlü olmak üzere 2 (iki) sınava tabi tutulacaklardır. Yazılı sınavda başarılı olamayanlar sözlü sınava çağrılmazlar.

Sınava girebileceklere Başkanlıkça, sınav tarihi ve yerini belirten fotoğraflı "Sınava Giriş Belgesi" verilir. Sınava Giriş Belgeleri, adaylara Edremit Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü'nce verilecektir.

Sınava girecek adaylar, bu belge ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere, ayrıca nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi bulunduracaklardır. Gerekli şartlan taşımadıkları için sınava kabul edilemeyecek olan müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

Yazılı sınavlar 07.06.2007 Perşembe günü, saat: 10.00'da Edremit Belediye Başkanlığı Meclis Salonu'nda yapılacaktır. Yazılı sınavı kazananların, sözlü sınavları Edremit Belediye Başkanlığı Web sayfasında ilan edilecek tarih ve adreslerde yapılacaktır.

SINAV KONULARI

Yazılı ve sözlü sınav konuları

A)Yazılı Sınav Konuları

1-Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,, 2-Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi,, 3-657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 4-Yerel Yönetimlerle ilgili temel mevzuat

MESLEK GİRİŞ SINAVI SONUÇLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ VE DUYURULMASI

Giriş sınavında tam not, yazılı sınav gruplarında ayrı ayrı, sözlü sınavda tek olmak üzere 100'dür. Yazılı sınavda başarılı olmak için sınav gruplarının her birinden alınan notların 70'den, not ortalamasının da 75'den aşağı olmaması gerekir.

Yazılı sınav sonuçları tutanağa bağlanır ve yazılı sınavı kazananlar, Edremit Belediyesi Web Sitesinden yapılacak duyuru ile sözlü sınava çağrılır. Yazılı sınavı kazanan adaylar için bu ilanlar tebligat hükmündedir.

Sözlü sınavı başarmış olmak için bu sınavda alınan notun 65'den aşağı olmaması gerekir.

Meslek Giriş sınavı notu, yazılı sınav notları ortalaması ile sözlü sınav notu toplamının ikiye bölünmesi sonucu bulunur.

Sınav sonuçları Sınav kurulu tarafından tutanakla tespit edilir ve başarı sırasına göre liste halinde uygun yerlere asılır. Ayrıca, sınavı kazananlara yazılı olarak bildirilir.

Sınavı kazananların sayısı, alınmak istenenden fazla olursa ortalama notu yüksek olanlar derece sırasıyla seçilir ve diğerleri için sınav sonucu, kazanılmış hak teşkil etmez. İlan olunur.