Antalya İli Merkez İlçesi Varsak İlk Kademe Belediyesi memur alım ilanı

İlan Giriş : 22 Mayıs 2007 21:44, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Antalya İli Merkez İlçesi Varsak İlk Kademe Belediyesi memur alım ilanı

ANTALYA İLİ MERKEZ İLÇESİ VARSAK İLK KADEME BELEDİYESİ İLK DEFA ATAMA YAPILACAK MEMUR KADROLARINA İLİŞKİN SINAV DUYURUSU.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 47. maddesi, 'Kamu Görevlerine ilk Defa Atanacaklar için Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" esaslarına göre İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen 11.04.2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "Mahalli İdarelere ilk Defa Atanacaklara Dair Sınav Yönetmeliğine göre Varsak İlk kademe belediyesinde görev yapmak üzere aşağıda, sınıf, unvan, derecesi,adedi, öğrenim durumu ve niteliği belirtilen kadroya atama yapılacaktır. Atanacakta aranan ;

GENEL ŞARTLAR :

1-Askerlik durumu hariç , 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde belirtilen şartlara sahip olmak.

2- Görevini yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya özrü bulunmamak

3-2004 veya 2006 KPSS sınavlarından herhangi birine katılmış olmak.

4. 3.maddede yer alan şartı , sınava başvuru sırasında; 1 ve 2. maddelerdeki şartları ve atama yapılacak olan kadro için idare tarafından belirlenmiş öğrenim durumu ve niteliği taşıdığını ise sonrasında belgelendirebilmek.

KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (KPSS) SONUCUNA GÖRE İLK DEFA ATAMA YAPILACAK BOŞ KADRO VE POZİSYONUN;

KADRO ÜNVANI SINIFI ALINACAK MEMUR SAYISI DERECE KPSS TABAN PUANI KPSS PUAN TÜRÜ ÖĞRENİM DURUMU VE NİTELİK
AVUKAT A.H 1 9 70 KPSSP79 Hukuk Fakültesi mezunu olmak, avukatlık stajını tamamladıktan sonra mesleği ile ilgili olarak en az 5 yıl çalışmış olmak . (Serbest , sigortalı vb. )

Başvuru için istenen evrak:

- T.C.Kimlik Numarası

- KPSS Sonuç Belgesi aslı veya onaylı sureti.

D . BAŞVURU YERİ, TARİH VE SAATİ :

1 . Adaylar ilanın yayınlanmaya başladığı 17 MAYIS -25 MAYIS 2007 tarihleri arasında , mesai saatleri içerisinde istenilen belgelerle birlikte, Varsak Belediye Hizmet Binası ?VARSAK-ANTALYA adresinde bulunan belediyemiz sınav komisyon başkanlığına bizzat başvuracaklardır. Posta yoluyla ve internetten yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

2-Başvuru yapılırken başvuru yapılan memuriyet unvanı ve tebligat yapılabilecek adresleri adaylara başvuru sırasında idare tarafından verilecek olan matbu başvuru dilekçesinde belirtilecektir.
3. Son başvuru tarihi 25 MAYIS 2007 saat 17.30'dur.
4 . Sınava katılabilme şartlarını taşıyan adaylara sınav giriş belgesi (aday kimlik kartı) gönderilecektir. İdaremiz, başvuru yapan adayları KPSS başarı puanlarına göre sıralayarak en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere, atama yapılacak boş kadro sayısının üç katı oranında adayı sınava çağıracaktır.

5 . Anlaşılmayan konular için 0 ( 242 ) 417 21 04 numaralı telefondan bilgi alınabilir.

E . SINAV YERİ , ZAMANI ve KONULARI :
Sınavlar yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı olarak yapılacaktır.Yazılı sınav tarih ve saati ; 11 Haziran 2007 Pazartesi günü saat: 09.15 , sözlü sınav tarih ve saati ise ; 11 Haziran 2007 Pazartesi günü , saat 13.30 ?dur.Her iki sınavın yeri; Belediye hizmet binası meclis toplantı salonudur.

YAZILI VE SÖZLÜ SINAV KONULARI;

a) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,b) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi

c) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu d) Mahalli idarelerle ilgili temel mevzuat ile ilgili olacaktır.

F . SINAV ŞEKLİ,DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ ve İLANI :
Yazılı ve sözlü sınavlar duyurulmuş olan yer ve saatte başlar ve geç gelenler sınava alınmazlar. Her aday, sınav giriş belgesi kontrol edilmek suretiyle sınava alınır. Sınava giren adaylar yanlarında sınav giriş belgesi birlikte resmi makamlarca verilmiş geçerli bir kimlik belgesi bulundurmak zorunda olup, istendiğinde bunları sınav görevlilerine ibraz etmekle yükümlüdürler .Sınav esnasında kopya girişiminde bulunanlar sınavdan çıkartılır ve bir daha giriş sınavına alınmazlar.

Yazılı ve sözlü sınavda değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılır. Kurum Sınavı Başarı Puanı ; yazılı sınav notunun % 50 si ile sözlü sınav notunun % 50 sinin toplamıdır.Sınavda başarılı olmuş sayılabilmesi için adayların yazılı sınav notunun % 50 si ile sözlü sınav notunun % 50 sinin toplamının 70 puandan az olmaması gerekir.Değerlendirme sonucunda belirlenen puanın altına düşmemek kaydıyla en yüksek puandan başlamak üzere atama yapılacak kadro sayısı kadar asil ve yedek aday sınava çağırılır. Memuriyete girişe esas teşkil edecek sınav sonucu, kurum sınavı başarı puanının %50'si ile KPSS puanının %50'si alınmak suretiyle belirlenir. Sınav sonuçları, başarı sırasına göre Belediyemiz www.varsak.bel.tr sitesinde ilan edilecek ve kazanan adaylara yazılı olarak bildirilecektir .Asil adayların başvuru yapmaması durumunda yedek adayların ataması değerlendirilecektir. Ataması yapılanlardan göreve başlamayanların yerine yedek adaylar arasından başarı sırasına göre atama yapılır.
İlanen Duyurulur.


ANTALYA İLİ MERKEZ İLÇESİ VARSAK İLK KADEME BELEDİYESİ İLK DEFA ATAMA YAPILACAK MEMUR KADROARINA İLİŞKİN SINAV DUYURUSU

Varsak Belediye Başkanlığından ,

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 47. maddesi, ?Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar için Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik? esaslarına göre İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenip 11.04.2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ?Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav Yönetmeliği? hükümleri çerçevesinde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanuna tabi olarak çalışacak aşağıda sınıf, derecesi, öğrenim durumu, unvanı, adedi ve nitelikleri belirtilen kadrolara atama yoluyla memur alınacaktır.

Atanacakların ;

SINIFI UNVANI KADRO DERECESİ ALIM YAPILACAK MİKTAR KPSS PUANI KPSS TABAN PUANI NİTELİKLER
TH MÜHENDİS 6 1 KPSSP-1 KPSSP-2 70 Üniversitelerin, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği bölümünden mezun olmak.
TH MÜHENDİS 8 1 KPSSP-1 KPSSP-2 70 Üniversitelerin, Jeoloji Mühendisliği bölümünden mezun olmak.
TH TEKNİKER 9 1 KPSSP93 60 Üniversitelerin,Meslek Yüksek Okulu,Teknik programlar bölümü Harita-Kadastro programından mezun olmak.
TH TEKNİKER 9 1 KPSSP93 60 Üniversitelerin Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Makine bölümünden mezun olmak.
GIH VERİ HAZIRLAMA VE KONTROL İŞLETMENİ 8 1 KPSSP93 60 Üniversitelerin,İktisadi ve İdari programı 2 yıllık Muhasebe bölümünden mezun olmak .

ADAYLAR İÇİN ARANAN NİTELİKLER;

MÜHENDİS KADROSU İÇİN; Üniversitelerin Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği bölümünden mezun olmak. Belediyenin yapmış olduğu İmar Uygulamalarında tecrübe sahibi olmak, T.H alınacak Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği için Belediyecilik konusunda en az 2 yıl tecrübeli olmak ve bunu belgelendirmek

MÜHENDİS KADROSU İÇİN; Üniversitelerin Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Jeoloji Mühendisliği bölümünden mezun olmak.İmara esas jeolojik-jeoteknik çalışma yapmış olmak ve bunu belgelendirmek.Arazi ve Zemin Etütleri ve Belediyecilik konusunda en az 2 yıl tecrübeli olmak ve bunu belgelendirmek.

TEKNİKER KADROSU İÇİN; Üniversitelerin Meslek yüksek Okulu, Teknik programlar bölümü Harita-Kadastro programından mezun olmak. Belediyenin yapmış olduğu İmar Uygulamalarında tecrübe sahibi olmak, T.H alınacak Harita-Kadastro Teknikeri için Belediyecilik konusunda en az 5 yıl tecrübeli olmak ve bunu belgelendirmek.

TEKNİKER KADROSU İÇİN; Üniversitelerin Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Makine bölümünden mezun olmak , MEB onaylı Bilgisayar Sertifikası sahibi olmak ve bunu belgelendirmek.T.H alınacak Makine Teknikerliği için Belediyecilik konusunda en az 2 yıl tecrübeli olmak ve bunu belgelendirmek

VERİ HAZIRLAMA VE KONTROL İŞLETMENİ KADROSU İÇİN; Üniversitelerin,İktisadi ve İdari programı 2 yıllık Muhasebe bölümünden mezun olmak . G.İ.H alınacak Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni için belediyelerin muhasebe birimlerinde en az 5 yıl çalışmış olmak ve Kamu İhalelerinin hazırlık ve uygulama aşamalarında deneyim sahibi olmak ve bunları belgelendirme şartı aranacaktır.

A-)BAŞVURUDA BULUNACAK ADAYLARDA ARANACAK GENEL VE ÖZEL ŞARTLAR

1-Türk Vatandaşı olmak.

2- Askerlik hariç 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 48. maddesinde belirtilen şartlara sahip olmak.

3- Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.

4- Siyasi ve Medeni hakları kullanma ehliyetine sahip olmak.

5- Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

6-Kalıcı bulaşıcı hastalığı olmamak, görevlerini düzenli bir biçimde yapmaya engel olacak bedence akılca bir sakatlıkları bulunmamak.

7-2004 veya 2006 Kamu Personel Sınavına girmiş olmak ve minimum KPSSP93-60, minimum KPSSP1/P2-70 şartı aranacaktır.

8-Belediyemize başvuran adayların KPSSP başarı puanlarına göre sıralanarak en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılacak boş kadro sayısının 3 katı oranında aday sınava çağırılacaktır.

B-)BAŞVURU ESNASINDA ADAYLARDAN İSTENİLEN BELGELER

1-Varsak Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğünden alınacak başvuru formu aday tarafından eksiksiz ve okunaklı şekilde tükenmez kalemle doldurulmak suretiyle aşağıdaki belgeler istenecektir.

2-T.C Kimlik numarası mevcut olan Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi.

3- KPSS 2004 veya 2006 sonuç belgesinin aslı veya onaylı sureti.

C-)BAŞVURU SÜRESİ ? YERİ - ZAMANI

1-Başvurular bizzat Belediye Başkanlığımıza yapılacaktır.

2-Başvuru süresi 14/05/2007-18/05/2007 tarihleri arasında mesai saatleri içerisinde istenilen belgelerle birlikte mesai bitimine kadar, Varsak Belediye Başkanlığı,Yazı İşleri Müdürlüğüne bizzat başvuracaklardır.(Posta yoluyla başvurular dikkate alınmayacaktır.)

3-Başvuru yapılırken başvuru yapılan memuriyet unvanı ve tebligat yapılabilecek adresleri adaylara başvuru sırasında idare tarafından verilecek olan matbu başvuru dilekçesinde belirtilecektir.

4-Sınav başvuru belgelerinin sınav tarihinden en az 15 gün önce Belediye Başkanlığına verilmesi şarttır.

5-Son başvuru tarihi 18/05/2007 saat: 17.30 dur.

6-Sınava katılabilme şartlarını taşıyan adaylara sınav giriş belgesi (aday kimlik kartı) gönderilecektir.İdaremiz başvuru yapan adayları KPSS başarı puanlarına göre sıralayarak en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere,atama yapılabilecek boş kadro sayısının üç katı oranında adayı sınava çağıracaktır.

D-)SINAV YERİ VE ZAMANI

Sınavlar yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı yapılacaktır.Varsak Belediye Başkanlığı,Belediye Başkanı Makam odasında (Belediyemizin ayrı bir toplantı salonu yoktur.Meclis ve Encümen toplantıları da bu odada yapılmaktadır.) 04/06/2007 tarihinde saat: 09:00?da yazılı sınav ve 04/06/2007 tarihinde saat: 13:30? da sözlü sınav yapılacaktır.

E-)YAZILI VE SÖZLÜ SINAV KONULARI

a)Türkiye Cumhuriyeti Anayasası

b)Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi

c)657 sayılı Devlet Memurları Kanunu

d)Mahalli İdareler ile ilgili Temel Mevzuat

F-)DEĞERLENDİRME

1-Yazılı ve sözlü sınavlar duyurulmuş olan yer ve saatte başlar ve geç gelenler sınava alınmaz.

2-Her aday sınav giriş belgesi , aday kimlik kartı kontrol edilmek suretiyle sınava alınır.

3-Yazılı sınav çoktan seçmeli test usulü ile yapılacaktır.

4-Sınava giren adaylar yanlarında sınav giriş belgesi (aday kimlik kartı ile birlikte resmi makamlarca verilmiş geçerli bir kimlik belgesi bulundurmak zorunda olup, istendiğinde bunları sınav görevlilerine ibraz etmekle yükümlüdür. Sınav esnasında kopya girişiminde bulunanlar sınavdan çıkartılır ve bir daha giriş sınavına alınmazlar.

5-Yazılı ve sözlü sınavda değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılacaktır.

6-Kurum sınavı Başarı puanı;yazılı sınav notunun %50?si ile sözlü sınav notunun %50 sinin toplamıdır.Sınavda başarılı olmuş sayılabilmesi için adayların yazılı sınav notunun %50?si ile sözlü sınav notunun %50?sinin toplamının 70 puandan az olmaması gerekir.Değerlendirme sonucunda belirlenen puanın altına düşmemek kaydı ile en yüksek puandan başlamak üzere atama yapılacak kadro sayısı kadar asil ve yedek aday sınavı kazanmış sayılır.Memuriyete girişe esas teşkil edecek sınav sonucu,Kurum sınavı başarı puanının %50?si ile KPSS puanının %50?si alınmak suretiyle belirlenir.

7-Sınav sonuçları başarı sırasına göre Belediyemizin resmi www.varsak.bel.tr adresinde ilan edilecek ve kazanan adaylara yazılı olarak bildirilecektir.

8-Sınavı kazananlar arasından atanacak boş kadro kadar asil ve yedek aday belirlenecektir.

9-Sınavı kazanıp ataması yapılanlardan verilecek sürede göreve başlamayanların yerine yedek adaylar arasından başarı sırasına göre atama yapılacaktır.

İlanen duyurulur.

İRTİBAT TELEFONLARI : 0242-417 21 04 / 114-116