Giresun Üniversitesi Akademik Personel İlanı

İlan Giriş : 11 Mayıs 2007 11:34, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Giresun Üniversitesi Akademik Personel İlanı

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN DUYURU

Üniversitemizin çeşitli birimlerine 2547 sayılı kanunun ilgili maddeleri uyarınca öğretim elemanı alınacaktır. Başvuracak adayların üniversite veya 4 yıllık yüksekokulların ilgili bölümlerinden mezun olmaları [ve 657 sayılı kanunun 48.maddesindeki genel şartları taşımaları gerekmektedir. (Yurtdışından alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.)

'Profesör kadroları devamlı statüde olup, başvuracak adayların 2547 sayılı kanunun 26. Maddesi ile "öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönelmeliği'nin 17.maddesinde belirtilen şekilde yayınlardan birini başlıca araştırma eseri olarak belirten, dilekçeleri ekinde özgeçmiş, doçentlik belgesi, yayın listesi ve yayınlarından oluşan dosyayı 6 takım halinde vereceklerdir.

Doçent kadroları devamlı statüde olup, başvuracak adaylar dilekçelerinde başvurdukları anabilim dalını belirterek, ekinde 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdan örneği, doçentlik sınavını başardığına ilişkin belge ile özgeçmiş, yayın listesi ve yayınlardan oluşan dosyayı 4 takım halinde vereceklerdir.

Yardımcı Doçent kadrolarına başvuracak adaylar 2547 sayılı kanunun 23. Maddesi ile "öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddelerindeki şartları sağlamaları gerekmekte olup, dilekçelerinde başvurdukları anabilim dalını belirterek, ekinde 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdan örneği, diploma ve doktora belgelerinin onaylı örnekleri ile özgeçmiş, yayın listesi ve yayınlarından oluşan dosyayı 4 takım halinde vereceklerdir. (Yabancı dil başarı belgesi olanlar ekleyeceklerdir.)

Yardımcı Doçent kadrolarına yapılacak atamalarda KPDS'den 70 ve daha yukarı not alanlar ile ÜDS'den doçentlik yabancı dil sınavını başaran adaylar tercih edilecektir. Ayrıca yardımcı doçent kadrolarına müracaat edecek adayların ÜDS veya KPDS'den en az 50 veya eşdeğeri yabancı dil puanını almış olmaları şarttır.

Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent olarak atanmak üzere başvuracak adayların "Giresun Üniversitesi Akademik Kadrolara Yükseltilme ve Atanma İlkeleri ile İlgili Yönerge'de belirtilen şartları taşımaları gerekmekte olup, buna ilişkin öğretim üyesi yıllık değerlendirme formunu doldurarak dosyalarına koymaları gerekmektedir.

Başvurular gazetede ilan edildiği tarihten itibaren 15 gün süre içerisinde Giresun Üniversitesi Personel Dairesi Baskanlığı'na şahsen yapılacak, posta İle yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Sınav yeri | ve tarihi ilgili birimlerce daha sonra tespit edilip adaylara ayrıca bildirilecektir, ilgililere duyurulur.

BİRİMİ BOLÜMÜ ANABİLİM DALİ KADRO KADRO KADRO

Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Tarih Kimya Tarih Profesör Profesör 1 1 1 1 Organik Kimya'da doçent unvanını almış olmak. Yeniçağ Tarihi'nde doçent unvanını almış olmak.
Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Fizik Doçent 1 1 Nükleer Fizikte doçent unvanını almış olmak.
Eğitim Fakültesi İlköğretim Sosyal Bilgiler Eğitimi Doçent 1 1 Coğrafya Eğitimi'nde doçent unvanını almış olmak.
Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Kimya Yrd.Doç. 3 1 Anorganik Kimya alanında doktora yapmış olmak.
Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Tarih Yrd.Doç. 3 1 Tarih alanında doktora yapmış olmak.
Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Tarih Yrd.Doç. 3 1 Tarih alanında doktora yapmış olmak.
Feri Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Türk Dili ve Edebiyatı Yrd.Doç. 4 1 Türk Dili ve Edebiyatı alanında doktora yapmış olmak.
Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Türkçe Eğitimi Yrd.Doç. 3 1 Türkçe Eğitimi alanında doktora yapmış olmak.

İktisadi ve İdari Bilimler Fak. İşletme İşletme Yrd.Doç. İşletme alanında doktora yapmış olmak.

İşletme Yrd.Doç. İşletme alanında doktora yapmış olmak.