Ankara Büyükşehir Belediyesi müfettiş yardımcısı alım ilanı

İlan Giriş : 08 Mayıs 2007 16:45, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Ankara Büyükşehir Belediyesi müfettiş yardımcısı alım ilanı

T.C. ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TEFTİŞ KURULU BAŞKANLIĞI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanlığının, sınıfı, unvanı, derecesi ve sayısı aşağıda belirtilen kadrolarına, Yarışma Sınavı ile Müfettiş Yardımcıları alınacaktır.

Sınıfı Unvanı Kadro Derecesi Sayısı
GİH Müfettiş Yardımcısı 6 3

Sınava Katılma Şartları

1- ÖSYM tarafından 10-11 Temmuz 2004, 02-03 Temmuz 2005 veya 01-02 Temmuz 2006 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) (A) Grubunda, (KPSSP 65) bölümünden 70 ve daha yukarı puan almış olmak, (Sınava katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuranların sayısının 60 kişiden fazla olması halinde, puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere ilk 60 aday giriş sınavına alınacaktır. 60ıncı aday ile eşit puan alan tüm adaylar sınava çağrılacaktır.)

2- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48inci maddesinde belirtilen genel şartları haiz olmak.

3- Üniversitelerin Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme ve İdari Bilimler fakülteleri ile en az dört yıl eğitim veren ve denkliği yetkili makamca kabul edilen yerli ve yabancı fakültelerden birini bitirmiş olmak.

4- Giriş sınavının açıldığı yılın Ocak ayı başında 30 yaşını doldurmamış bulunmak,( askerliğini yapmış olanlar için bu sınıra iki yıl eklenir).

5- Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya erteletmiş olmak veya askerlikle ilgisi bulunmamak.

6- Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü bulunmamak. Sınav Başvurusu : Başvurular 27 Haziran 2007 Çarşamba günü mesai saati bitimine kadar, Ankara Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanlığı Milli Müdafaa Cad. No: 8 Kat:3 Kızılay/ANKARA adresine şahsen veya posta ile yapılabilir. Postada meydana gelebilecek gecikmeler nedeniyle zamanında ulaşmayan başvurular dikkate alınmayacaktır. (İstenilen belgeler Ankara Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanlığı Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı Başvuru Belgesinde belirtilmiştir.). Ankara Büyükşehir Belediyesi Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı Başvuru Belgesi yukarıda belirtilen adresten veya Internet aracılığı ile www.ankara-bel.gov.tr adresinden temin edilebilir. (Ayrıntılı bilgi için 0 312 419 62 73-74-75/120 nolu telefonlardan bilgi alınabilir.)

Başvuru Sırasında İstenecek Belgeler :

a) Aday Formu, (Söz konusu belge yukarıda belirtilen adresten veya Internet üzerinden www.ankara-bel.gov.tr adresinden temin edilebilecektir.)
b) KPSS Sınavı Sonuç Belgesinin aslı veya onaylı sureti.
c) Diploma veya Mezuniyet Belgesinin aslı veya onaylı sureti.
d) 2 adet vesikalık fotoğraf.
e) Nüfus Cüzdanı sureti veya arkalı önlü fotokopisi
f) Yabancı okul mezunları için denklik belgesi. Eksik belge ve bilgilerle yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır. Yazılı sınavı kazanan adaylardan, sözlü sınavdan önce aşağıdaki belgeler istenir.
a) Nüfus Cüzdanının aslı veya tasdikli sureti,
b) Sağlam olduğuna dair tam teşekküllü resmi hastanelerden alınacak sağlık kurulu raporu,
c) Askerlik görevini yaptığını veya tecil durumunu gösterir belgenin aslı veya tasdikli sureti,
d) 4,5 x 6 ebadında 6 adet fotoğraf, e) Cumhuriyet Savcılığından alınan sabıka kaydı belgesi,
f) Kendi el yazısı ile hal tercümesi. (Bu hal tercümesinde baba ve ana adları ile meslek veya işleri; ilk, orta ve yüksek tahsillerini yaptığı okulları ve yerleri, kendisi hakkında bilgi verebilecek iki kişinin adları, yüksek tahsilden sonra ne gibi işler yapıldığı belirtilir.)

Giriş Belgesi :

Sınava girebilecekler 28.06.2007 tarihinde Internet üzerinden www.ankara-bel.gov.tr adresinde ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanlığı Milli Müdafaa Cad. No: 8 Kızılay/ANKARA adresinde ilan edilecektir. Sınava girebileceklere Ankara Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanlığınca Sınav Giriş Belgesi verilir. Sınava ancak bu belgeyi ibraz etmek suretiyle girilebilir. Sınav Giriş Belgesi 29.06.2007-12.07.2007 tarihleri arası mesai saatleri içerisinde Teftiş Kurulu Başkanlığından adaylarca alınacaktır. Bu tarihler dışında Sınav Giriş Belgesi verilmeyecek ve Sınav Giriş Belgesi olmayan adaylar sınava alınmayacaklardır. Yazılı sınav 13.07.2007 tarihinde Ankara Büyükşehir Belediyesi Milli Müdafaa Cad. No: 8 Asma Kat Kızılay/ANKARA adresinde yapılacaktır. Yazılı sınavı kazananlar Internet üzerinde www.ankara-bel.gov.tr ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Milli Müdafaa Cad. No: 8 Kızılay/ANKARA adresinde ilan edilecek, ayrıca adaylara tebligat yapılarak sözlü sınava davet edileceklerdir. Sınavda giriş belgesi ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi bulundurulacaktır. Sınava katılamayacak müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır

SINAV ŞEKLİ VE KONULARI :

Giriş sınavı yazılı ve sözlü olarak iki aşamada yapılacaktır. Yazılı sınav konuları:

A-HUKUK
a) Anayasa Hukuku (Genel Esaslar)
b) İdare Hukuku (Genel Esaslar, İdari Yargı, İdari Teşkilat)
c) Ceza Hukuku (Genel Esaslar, Devlet İdaresi Aleyhine İşlenen Cürümler)
d) Medeni Hukuk (genel Esaslar, Ayni Haklar)
e) Borçlar Hukuku (Genel Esaslar)
f) Ticaret Hukuku (Genel Esaslar,Kıymetli Evrak)
g) Ceza Muhakemeleri Usulü Hukuku (Genel Esaslar)

B-İKTİSAT
a) İktisat Teorisi (Mikro-Makro ekonomi vd.)
b) Para-Banka, Kredi ve Konjonktür
c) Güncel Ekonomik Sorunlar
d) Milli Gelir
e) Milletlerarası Münasebetler ve Teşekküller
f) İşletme Denetimi ve Finansal Yönetim.

C-MALİYE
a) Genel Maliye Teorisi ve Maliye Politikası
b) Türk Vergi Kanunları Esasları
c) Kamu Giderleri ve Gider Kanunlarının Esasları
d) Bütçe ve Bütçe Çeşitleri e) Kamu Borçları

D-MUHASEBE
a) Genel Muhasebe
b) Bilanço Analizi ve Teknikleri
c) Ticari Hesap
E- YABANCI DİL (İngilizce, Fransızca ve Almanca Dillerinden birisi),

Yazılı Sınav Sonuçlarının Değerlendirmesi ve Duyurulması : Yazılı sınavda başarılı sayılabilmek için 100 tam puan üzerinden ortalama 65 puan almak gerekir. Ayrıca yazılı sınavda başarılı olanlara sözlü sınavın yeri, günü ve saati yazılı olarak bildirilir. Sözlü Sınav Sonuçlarının Değerlendirilmesi : Yazılı sınavda başarı gösteren adaylar sözlü sınava tabi tutulurlar. Sözlü sınavda adayların yazılı sınav konuları ve genel kültür konularındaki bilgilerini yoklanması yanında, zeka, muhakeme ve konuşma yetenekleri de dikkate alınır. Sözlü sınavda başarılı sayılabilmek için Sınav Kurulu Üyelerinin her birinin 100 tam puan üzerinden verdiği notlar ortalamasının 65 den aşağı olmaması gerekir. Giriş sınav notu; yazılı ve sözlü sınav notlarının ortalamasıdır. Sınavda başarı gösterenlerin sayısı kadro sayısından fazla olursa giriş sınav notu üstün olanlar tercih edilir. Giriş sınav notunun eşitliği halinde hukuk notu üstün olan aday öncelik kazanır. Diğerleri için sınav sonuçları kazanılmış hak sayılmaz. Giriş Sınavı Sonuçları : Sınav Kurulu tarafından tutanakla tespit edilir. Sınavı başaranlara Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından tebligat yapılır. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz. Ataması yapılmış olsa dahi iptal edilir.