Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Avukat Alım İlanı

Kaynak : DPB
İlan Giriş : 17 Mart 2016 09:29, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Avukat Alım İlanı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU

AVUKATLIK GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

Kurumumuz Hukuk Müşavirliğinde istihdam edilmek üzere, 08/3/2014 tarihli 28935 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Hukuk Müşavirliği İle Avukatlık Sınav ve Atama Yönetmeliği hükümlerine göre, sözlü sınavla 5 (beş) Avukat alımı yapılacaktır.

ATAMA YAPILACAK YER

SAYISI

SINIFI

DERECESİ

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu

4

AHS

9

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu

1

AHS

7

TOPLAM

5

A - BAŞVURU, SINAV TARİHİ VE YERİ Sınav Başvuru Tarihleri : 28/03/2016-08/04/2016 (08/04/2016 günü dahil)

Sınav Tarihi : 09/05/2016-13/05/2016

Başvuru ve Sınav Yeri : Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (Söğütözü Mah. 2176. Sok.

No:5 P.K. 06520 Çankaya/ ANKARA)

Sınava katılmaya hak kazanan adayların e-posta adreslerine bilgilendirme yapılacak olup sıralamaya ilişkin liste Kurumun internet sitesinde ilan edilecektir. Sınava katılmaya hak kazanan adaylar için ayrıca sınav giriş belgesi düzenlenmeyecektir.

B - BAŞVURU ŞARTLARI

Avukatlık giriş sınavına başvuracak adaylarda son başvuru tarihi (08/04/2016 günü) itibariyle aşağıda sayılan şartlar aranacaktır:

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak.

2- Üniversitelerin Hukuk Fakültelerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.

3- Avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak.

4- T.C Yüksek Öğretim Kurulu Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Kamu Personeli Seçme Sınavlarında KPSS (B) Grubu kadrolar için yapılan ve son başvuru tarihi itibariyle geçerlilik süresi dolmamış KPSSP3 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak.

Gerekli şartları taşıyanlardan KPSSP3 puan türünden en yüksek puana sahip adaydan başlamak ve atama yapılması planlanan kadro sayısının beş katı kadar aday sınava çağırılacaktır. KPSSP3 puan türü itibariyle en son adayın aldığı puanla aynı puana sahip adaylar da giriş sınavına çağrılacaktır.

C - BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ VE İSTENEN BELGELER

Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adaylar, Kurumun resmi internet sitesinden (www.titck.gov.tr) temin edecekleri sınav başvuru formunu eksiksiz doldurarak aşağıdaki belgeleri eklerler:

1- Yükseköğrenim diplomasının veya mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı örneği (eğitimini yurt dışında tamamlamış olanların diploma denklik belgesinin aslı veya onaylı örneği), (*)

2- Nüfus Cüzdanı fotokopisi,

3- KPSS (B) Grubu sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı,

4- Avukatlık ruhsatnamesinin aslı veya onaylı örneği,(*)

5- Son altı ay içinde çekilmiş üç adet vesikalık fotoğraf,

6- Adayın özgeçmişi,

(*)Asılları ibraz edilmek kaydıyla, fotokopileri Kurum yetkililerince tasdik edilecek olup belgelerin asılları ise adaylara iade edilecektir.

Eksik veya usulüne uygun olarak hazırlanmayan belgeyle yapılan başvurular, şartları taşımadığı halde yapılan başvurular ile postada meydana gelen gecikmeler dikkate alınmayacaktır. Başvuru tarihi olarak, Kurumumuz evrak birimine giriş tarihi ve saati esas alınacaktır.

Ç - SINAV ŞEKLİ VE KONULARI

Avukatlık giriş sınavı, sözlü sınav şeklinde yapılacaktır.

Sözlü sınavda adaylar, Sınav Komisyonu Üyeleri tarafından;

a) Anayasa Hukuku, Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku, Medeni Usul Hukuku, İdare Hukuk, İdari Yargılama Hukuku, Ceza Hukuku, Ceza Usul Hukuku, Ticaret Hukuku, İcra ve İflas Hukuku konularına ilişkin bilgi düzeyi,

b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,

c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,

ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,

d) Genel yetenek ve genel kültürü,

e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı,

yönlerinden ayrı ayrı puan verilmek suretiyle değerlendirilir.

D - GİRİŞ SINAVININ DEĞERLENDİRİLMESİ, İLANI VE İTİRAZ

Değerlendirme, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Hukuk Müşavirliği İle Avukatlık Sınav ve Atama Yönetmeliği hükümlerine göre yapılır.

Giriş sınavı sonuçları, Kurum internet sayfasında yayınlanmak suretiyle ilgililere duyurulur. Ayrıca, sınavı asıl olarak kazanan adaylara ve atama sırası gelen yedek adaylara yazılı bildirim yapılır. Sınavda başarılı olamayan adayların e-posta adreslerine sınav sonucu bildirilir.

Adaylar sınav sonuçlarına, sınav sonuçlarının ilan edilmesinden itibaren yazılı olarak Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Giriş Sınavı Komisyonuna 7 (yedi) gün içinde itiraz edebilirler. İtirazlar, itiraz süresinin bitiminden itibaren Giriş Sınavı Komisyonu tarafından en geç 7 (yedi) gün içerisinde incelenerek karara bağlanır. İtiraz sonucu adaya yazılı olarak bildirilir.

E - AVUKAT OLARAK ATANMA

Giriş sınavında başarılı olan adaylardan, ilan edilen boş kadro sayısı kadar aday, başarı sıralamasına göre avukat olarak atanır. Asıl listedeki adaylardan çeşitli sebeplerle göreve başlamayanların yerine, yedek aday listesinden başarı sırasına göre atama yapılabilir.

ADRES VE İLETİŞİM BİLGİLERİ:

Adres: Söğütözü Mah. 2176. Sok. No:5 Kat:2 P.K. 06520 Çankaya/ ANKARA Telefon : (312) 218 39 15 - 2018 34 39 İnternet Adresi: (www.titck.gov.tr)