İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Akademik Personel İlanı

İlan Giriş : 03 Mayıs 2007 12:15, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Akademik Personel İlanı

YENİ ASIR 25/04/2007

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Aşağıda anabilim dalı itibariyle unvan ve şartları belirtilen, Enstitümüz birimlerinde açık bulunan kadrolara 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği"nin ilgili maddeleri uyarınca öğretim elemanı alınacaktır.

1- İstenen Belgeler: Profesör ve doçent kadroları daimi statüde olup, 2547 Sayılı Kanun'da belirtilen şartlara haiz adayların dilekçe, iş talep formu, özgeçmiş, 2 adet fotoğraf, doçentlik belgesi, yayın listeleri ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dosyayı profesörler 6 nüsha, doçentler 4 nüsha olarak hazırlayarak,

Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına (Gülbahçe Köyü Kampüs alanı Urla-İZMİR) müracaat etmeleri gerekmektedir.

2- Adayların 657 sayılı Kanun'un 48. maddesindeki şartlar ile kadronun derecesi bakımından atanabilme şartlarını taşımaları gerekmektedir.

3- Başvuracakların, 2547 Sayılı Kanun ile aranan şartları ve yabancı dilde (İngilizce) eğitim - öğretim yapan Yükseköğretim Kurumlarında görev alacak öğretim elemanları için öngörülen atanma şartlarını ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerini sağlamaları gerekmekte olup, sözkonusu kriterler http://www.iyte.edu.tr sitesinden temin edilebilir.

4- Yurtdışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

5- Başvuru süresi ilanın yayın tarihinden itibaren 15 (onbeş) gündür.Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

 

BİRİMİ ANABİLİM DALI ÜNVAN ADET AÇIKLAMA
Mühendislik Fak. Kimya Mühendisliği Profesör 1 Kütle ve Isı transferi konusunda çalışmaları ve doçentlik sonrası yürüttüğü veya yönlendirdiği özgün araştırmalardan kaynaklanan uluslararası düzeyde yayınları olmak.
Mühendislik Fak. Kimya Mühendisliği Doçent 1 Biyoteknoloji ve Biyomühendislik konusunda çalışmaları ve uluslararası düzeyde yayınları olmak.
Mühendislik Fak. Bilgisayar Mühendisliği Profesör 1 Bilgi sistemleri güvenliği, simetrik ve asimetrik kriptanaliz, bilgi teorisi, bilgi modelleri, kriptografik yazılım kütüphaneleri ve adli bilişim üzerine çalışmaları ve doçentlik sonrası yürüttüğü veya yönlendirdiği özgün araştırmalardan kaynaklanan uluslararası düzeyde yayınları olmak.
Mühendislik Fak. Gıda Mühendisliği Profesör 1 Meyve ve sebzelerde kalite kaybıyla ilgili enzimlerin saflaştırılması-karakterizasyonu, antimikrobiyel enzimlerin üretimi fonksiyonel paketlemede kullanımı, proteinlerin antioksidan etkileri, orta nemli gıdaların muhafazası konusunda çalışmaları ve doçentlik sonrası yürüttüğü veya yönlendirdiği özgün araştırmalardan kaynaklanan uluslararası düzeyde yayınları olmak.
Mühendislik Fak. Gıda Mühendisliği Doçent 1 Gıda patojenlerinin (yada bakterileri) izolasyon, identifikasyon, antibiyotik duyarlılıklarının belirlenmesi ve moleküler tiplendirilmesinde çalışmalar yapmış olmak, bu amaçla multipleks- PCR,SDS-PAGE, PFGE,AFLP ve PCR temelli diğer genotiplendirme teknikleri gibi moleküler teknikleri kullanmış olmak ve bu konuda uluslararası düzeyde yayınları olmak.
Mühendislik Fak. Elektrik-Elektronik Müh. Doçent 1 Biyomedikal görüntü izleme ve Biyoinformatik konusunda çalışmaları ve uluslararası düzeyde yayınları olmak.
Fen Fak. Kimya Profesör 1 Analitik kimya alanında element türleme ve ön deriştirme amaçlı yeni sorbentler ve tayin yöntemleri geliştirmiş, atomik spektrometrik teknikler (AAS,ICP-AES,ICP-MS)konusunda deneyimli ve doçentlik sonrası yürüttüğü veya yönlendirdiği özgün araştırmalardan kaynaklanan uluslararası düzeyde yayınları olmak.
Fen Fak. Kimya Profesör 1 Fizikokimya, fotokimya/fotofizik alanlarında çalışmalar yapmış olmak; canlı hücrelerde tek molekül düzeyinde reseptör diffüzyonu, reseptör etkileşmeleri ve katlanmalarını çalışmış olmak, organik nanoyapıların (moleküler kümeler) yapısal, spektroskopik ve fonksiyonel özelliklerini deneysel ve benzeşim yöntemleriyle çalışıyor olmak ve doçentlik sonrası yürüttüğü veya yönlendirdiği özgün araştırmalardan kaynaklanan uluslararası düzeyde yayınları olmak.

...

BİRİMİ ANABİLİM DALI ÜNVAN ADET AÇIKLAMA
Fen Fak. Kimya Doçent 1 Katı hal kimyası alanında, süperkritik çözgenler ve hidrotermal metotlarla sentez ve büyütme üzerine çalışmaları olan, X-ışını tek kristal difraktometri ve tek kristal yapı çözümleme konularında deneyimli ve uluslararası düzeyde yayınları olmak.
Fen Fak. Matematik Profesör 1 Cebirsel Geometri konusunda çalışmaları ve doçentlik sonrası yürüttüğü veya yönlendirdiği özgün araştırmalardan kaynaklanan uluslararası düzeyde yayınları olmak.
Fen Fak. Matematik Profesör 1 Analiz konusunda çalışmaları ve doçentlik sonrası yürüttüğü veya yönlendirdiği özgün araştırmalardan kaynaklanan uluslararası düzeyde yayınları olmak.
Fen Fak. Matematik Doçent 1 Diferansiyel denklemler konusunda çalışmaları ve uluslararası düzeyde yayınları olmak.
Fen Fak. Matematik Doçent 1 Cebirsel Geometri konusunda çalışmaları ve uluslararası düzeyde yayınları olmak.
Fen Fak. Matematik Doçent 1 Topoloji konusunda çalışmaları ve uluslararası düzeyde yayınları olmak.
Fen Fak. Matematik Doçent 1 Analiz konusunda çalışmaları ve uluslararası düzeyde yayınları olmak.
Fen Fak. Biyoloji Doçent 2 Biyoloji alanında doçentlik unvanını almış olmak, Moleküler Biyoloji , Genetik, Biyokimya veya Biyoinformatik alanlarında uluslararası düzeyde yayınları olmak.
Mimarlık Fak. Şehir ve Bölge Planlama Doçent 1 Ulaşım Planlaması konusunda doktora yapmış olmak ve uluslararası düzeyde yayınları olmak.