Karadeniz Teknik Üniversitesi Akademik Personel İlanı

İlan Giriş : 03 Mayıs 2007 11:17, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Karadeniz Teknik Üniversitesi Akademik Personel İlanı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

REKTÖRLÜĞÜNDEN

DUYURU

Üniversitemizin çeşitli birimlerine 2547 sayılı kanunun ilgili maddeleri uyarınca Öğretim elemanı alınacaktır.Başvuracak adaylann üniversite veya 4 yıllık yüksekokulların ilgili bölümlerinden mezun olmaları ve 657 sayılı kanunun 48.maddesindeki genel şartlan taşımaları gerekmektedir.(Yurtdışından alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.)

Profesör kadroları devamlı statüde olup, başvuracak adayların 2547 sayılı kanunun 26. Maddesi ile "öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin 17.maddesinde betirtilen şekilde yayınlardan birini başlıca araştırma eseri olarak belirten, dilekçeleri ekinde özgeçmiş, doçentlik belgesi, yayın listesi ve yayınlarından oluşan dosyayı 6 takım halinde vereceklerdir.

Doçent kadroları devamlı statüde olup, başvuracak adaylar dilekçelerinde başvurduktan anabilim dalını belirterek, ekinde 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdan örneği, doçentlik sınavını başardığına ilişkin belge ile özgeçmiş, yayın listesi ve yayınlardan oluşan dosyayı 4 takım halinde vereceklerdir.

Yardımcı Doçent kadrolarına başvuracak adaylar 2547 sayılı kanunun 23. Maddesi ile "öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği"nin ilgili maddelerindeki şartları sağlamaları gerekmekte olup, dilekçelerinde başvurdukları anabilim dalını belirterek, ekinde 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdan örneği, diploma ve doktora belgelerinin onaylı örnekleri ile özgeçmiş, yayın listesi ve yayınlarından oluşan dosyayı 4 takım halinde vereceklerdir.(Yabancı dil başarı belgesi olanlar ekleyeceklerdir.)

Yardımcı Doçent kadrolarına yapılacak atamalarda KPDS'den 70 ve daha yu müracaat edecek adayların ÜDS veya KPDS'den en az 50 veya eşdeğeri yabancı dil puanını almış olmaları şarttır.

Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent olarak atanmak üzere başvuracak adaylann "KTÜ Akademik Kadrolara Yükseltilme ve Atanma İlkeleri tle ilgili Yönerge"de belirtilen şartlan taşımalan gerekmekte olup, KTÜ öğretim üyesi yıllık değerlendirme formunu doldurarak dosyalarına koymaları gerekmektedir.

Öğretim Görevlisi olarak atama yapılmak üzere ilan edilen kadrolara başvuracak adaylardan 2547 sayılı kanuna tabi olmaksızın çalışanların 4 yıllık eğitim veren birimlere müracaat edebilmek için yüksek lisans yapmış olmaları, 2 yıllık eğitim veren birimlere müracaat edecek adaylann ise lisans mezunu ve en az 5 yıl tecrübeli olmaları aynca, dilekçelerinde başvurduktan anabilim dalını ve sınava girecekleri yabancı dili belirterek, ekinde yukandaki şartlan sağladığını gösterir belgelerle birlikte, 2 adet fotoğraf, özgeçmiş, nüfus cüzdan örneği ve diplomalarının onaylı örnekleri ile yayınlarından oluşan dosyayı 3 takım halinde vereceklerdir.

Öğretim Görevlisi olarak atama yapılmak üzere ilan edilen kadrolara başvuracak adaylann 05.09.2006 gün ve 26280 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Bazı Akademik Kadrolara öğretim Elemanı Dışındaki Kadrolardan Naklen Yapılacak Atamalarda ya da Açıktan Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına ilişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik"in 5. maddesinin değişik 3. fıkrasında belirtilen "Lisans ve üstü düzeyinde eğitim veren birimlerde istihdam edilecek elemanların ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Yabancı Dil Tespit Sınavından en az 50 (elli) puan veya eşdeğeri kabul edilen bir sınavdan bu puana eşit bir puan almış olmaları (Meslek Yüksekokullarında istihdam edileceklerde yabancı dil puan şartı aranmaz.), geçici 1. maddesinde belirtilen ÖSYM tarafından yapılan "Lisanüstü Eğitim Sınavı (LES)"ndan son iki yılda 50 puan almış olmaları gerekmekte olup, adaylar başvuru sırasında bu şartları sağladıklanna ilişkin belgeleri başvuru belgelerine ekleyeceklerdir.

Öğretim Görevlisi olarak atama yapılmak üzere ilan edilen kadrolara başvuracak adayların başvurduktan kadro derecesini veya 3 alt ve 3 üst dereceyi kazanılmış hak olarak almaları gerekmektedir.

Başvurular gazetede ilan edildiği tarihten itibaren 15 gün süre içerisinde KTÜ Personel Dairesi Başkanlığı'na şahsen yapılacak, posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyeccktir.Smav yeri ve tarihi ilgili birimlerce daha sonra tespit edilip adaylara ayrıca bildirilecektir.

İlgililere duyurulur.

BİRİMİ BÖLÜMÜ ANABİLİM DALI KADRO ünva'ni KADRO DER. KADRO ADEDİ AÇIKLAMA
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Kardiyoloji Profesör I      
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıklan Profesör 1      
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Nöroloji Profesör 1      
Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Biyokimya Doçent 1      
Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Histoloji ve Embriyoloji Doçent 1      
Tıp Fakültesi Dahili Ttp Bilimleri Farmakoloji Doçent 1      
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıktan Yrd.Doç. 3      
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Adli Tıp Yrd.Doç. 3      
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Radyasyon Onkolojisi Yrd.Doc. 4      
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Göz Hastalıkları Yrd.Doç. 3      
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Göz Hastalıktan Yrd.Doç. 4     öğretim Görevlisi olarak atama yapılacaktır.
Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Atom ve Molekül Fiziği Profesör          
Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Botanik Profesör          
Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Türk Dili Doçent          
Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Biyokimya Doçent     3    
Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Genel Fizik Yrd.Doç. l 1      
Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Mineraloji ve Petrografi Profesör          
Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Termodinamik Profesör          
Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Yazılımı Yrd.Doç. 4      
İktisadi ve İdari Bilimler Fak. İşletme Üretim Yönetimi ve Pazarlama Yrd.Doç. 4     Alanında doktor unvanı almış olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fak. Maliye Maliye Teorisi Yrd.Doç. 4     Alanında doktor unvanı almış olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fak. Kamu Yönetimi Hukuk Bilimleri Yrd.Doç. 4     Alanında doktor Unvanı almış olmak.
İktisadi ve tdari Bilimler Fak. Çalışma Ekonomisi ve End.İliş. Yönetim ve Çalışma Sosyolojisi Yrd.Doç. 5     Alanında doktor unvanı almış olmak.
Diş Hekimliği Fakültesi Klinik Diş Hekimliği Bilimleri Ağız-Diş ve Çene HastCerr. Yrd.Doç. 3      
Mimarlık Fakültesi Mimarlık Yapı Bilgisi Yrd.Doç. 4 2  
Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bina Bilgisi Yrd.Doç. 4 1  
Sürmene Deniz Bilimleri Fak. Balıkçılık Teknolojisi Müh. Yetiştiricilik ve Balık Hastalıktan Yrd.Doç. 4 1 Balık Genetiği konusunda doktora yapmış olmak.
Eczacılık Fakültesi Temel Eczacılık Bilimleri ? Yrd.Doç. 4 1  
Beşikdüzü MYO (İktisadi ve İdari Programlar) (Muhasebe) Yrd.Doç. 4 1 öğretim Görevlisi olarak atama yapılacaktır.
Beşikdüzü MYO (İktisadi ve İdari Programlar) (İşletme) Yrd.Doç. 4 1  
Beşikdüzü MYO (İktisadi ve İdari Programlar) (Büro Yönetimi ve Sekreterlik) Yrd.Doç. 4 1 İşletme dalında yüksek lisans yapmış olmak, en az beş yıl iş tecrübesi olmak, öğretim Görevlisi olarak atama yapılacaktır.